Peñíscola - Valencia, 24 d

Den bördiga regionen Valencia, ”Spaniens trädgård”, har varit bebodd i över 50 000 år. Greker, fenicier, karthager, romare och morer har alla lämnat avtryck. 1238 återerövrades Valencia från morerna av den katalanska armén under ledning av Jaume I. Ur soldaternas katalanska utvecklades dialekten valenciano, som talas här än idag. Med bas i pittoreska Peñíscola, ”Valencias Gibraltar”, på Costa del Azahar, tar vi del av regionens rika utbud av historia och kultur. Vi gör utflykter, njuter av ljuvliga stränder, och det smakrika köket som formats av den fruktbara jorden och de maritima traditionerna. Besök i världsmetropolerna Milano och Paris förgyller vår resväg! Välkommen till paellans ”hemland”!

Avresa från Skåne.

Status:
Fullt

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Resa i helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (23 nätter varav 13 i Peñiscola)
 • 23 frukostar (Cava ingår i Peñiscola)
 • 21 middagar
 • 2 luncher
 • Välkomstdrink i Peñiscola
 • Tillgång till spa och fitnessavdelning (1 h per dag)
 • Guidad rundtur i Paris och Milano
 • Utflykt till Valencia
 • Inträde till Salvador Dali-museet
 • Stopp vid Viaduc de Millau

 

Tillägg

 • Enkelrum 3.340 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

 

Läs mer om Peñíscola - Valencia, 24 d»

Dagsprogram

Dag 1 Malmö-Kirchheim
Över Jylland och Lolland går färden på morgonen mot Rödby och färjan till Puttgarden. Väl på tysk mark tar vi oss med stopp för lunch förbi Hamburg och Hannover mot Kirchheim, där vi ska övernatta och äta middag.
Ca 71 mil.


Dag 2 Kirchheim-Milano
På vår väg söderut passerar vi genom Hessen, Bayern och Baden-Württemberg, innan vi slutligen lämnar Tyskland för Schweiz. Ståtliga alptoppar bildar en tjusig kuliss under stora delar av vår fortsatta resa mot dagens slutmål Milano. Efter ytterligare ett antal mil genom det fagra Schweiz passerar vi den italienska gränsen. Vi har nu inte långt kvar till finans- och modemetropolen Milano, där vi ska bo två nätter. En god middag avrundar dagen.
Ca 74 mil.


Dag 3 Heldag i Milano
Milano är utan tvekan den elegantaste och mest trendmedvetna staden i Italien. Ett utmärkt exempel på detta är den palatsliknande shoppingarkaden Galleria Vittorio Emanuele II från 1800-talet, vars golv är smyckade med mosaiker föreställande zodiaken. Framför arkaden breder Piazza del Duomo med den ståtliga gotiska katedralen ut sig. I Quadrilatero, Milanos berömda ”Modetriangel”, ligger de exklusiva modehusen på rad. Ett annat av Milanos självklara riktmärken är La Scala, världens kanske mest prestigefyllda operahus. Vår stadspromenad avslutas med en gemensam lunch och därefter är dagen fri att spendera efter eget tycke och smak. Middag på egen hand.


Dag 4 Milano-Arles
Vi tar oss söderut i riktning Genua och följer därefter den Italienska Rivieran, Riviera di Ponente, mot San Remo, som har kopplingar till både Alfred Nobel och Evert Taube. Vi korsar så den franska gränsen och färdas nu längs välkända Côte d’Azur. Förbi furstendömet Monaco och tjusiga Nice, som föll såväl aristokratin som konstnärerna Matisse och Chagall väl i smaken, fortsätter vi mot glamorösa Cannes, där vi får tillfälle att äta en sen lunch. Cézannes Aix-en-Provence passeras och vi kommer slutligen till Arles. Arles var en gång i tiden huvudstad i Gallien och byggdes av romarna ut till ett ”lilla Rom”. Minnena från den romerska eran är många; det mest påtagliga den magnifika amfiteatern. Middag och övernattning på IBIS Arles.
Ca 57 mil.


Dag 5 Arles-Peñíscola
Vi lämnar efter frukost Arles och Provence och tar oss via Nîmes och Montpellier mot Spanien. Under dagen går färden genom Katalonien, förbi metropolen Barcelona och utmed Costa Dorada mot Valencia. På kvällen räknar vi med att vara framme i den befästa gamla staden Peñíscola. Med 4-stjärniga Gran Hotel Peñíscola som bas ska vi tillbringa två angenäma veckor här på Costa del Azahar, som är uppkallad efter de blommande apelsinträden längs kusten.
Ca 63 mil.


Dag 6-20 Härliga dagar i Peñíscola!
Omfamnad av mjuka berg och glittrande hav, vikar och gyllene stränder breder Peñíscola ut sig. Runt omkring växer och frodas citrus- oliv- och mandelträd. Peñíscola, som ligger vid foten av ett slott uppfört på en utskjutande klippa, är en mycket gammal stad, troligen grundad av morerna i samband med den arabiska erövringen av den Iberiska halvön. Mäktiga fästningsvallar omger gamla stans labyrint av vindlande gator och vitkalkade hus; en kontrast till den nyare delens breda boulevarder. Slottet, Castell del Papa Luna, byggdes mot slutet av 1200-talet ovanpå resterna av en morisk borg av tempelriddare och var en gång i tiden residens åt den beryktade påve Benedictus XIII, tidigare Pedro de Luna, kardinal av Aragonien. En del scener ur filmen ”El Cid” med bl a Charlton Heston spelades in här.
Under vår vistelse njuter vi av strandliv med härliga bad i Medelhavet, promenader, marknadsbesök, shopping och spännande utflykter. Vi kopplar av i hotellets wellness-avdelning och provar det lokala köket. Som gammal maritim ort har Peñíscola stolta traditioner när det gäller tillagningen av havets läckerheter.
I resans pris ingår även en utflykt till Spaniens tredje största stad, Valencia, som också är huvudstad i regionen. Konst och arkitektur; Malmö-bekante Calatrava ligger bakom flera av stadens arkitektoniska mästerverk, och historiska monument som t ex katedralen och den världsarvklassade silkesbörsen Lonja de la Seda, bidrar till Valencias oemotståndliga charm.


Utflykter till världsmetropolen Barcelona med en lång lista av sevärdheter; Las Ramblas, Sagrada Familia, Barrí Gotic, Parc Güell, La Pedrera m m, samt ytterligare tre spännande besöksmål i Valencia-regionen – en på temat vin, en på temat ostron och musslor, och en bergsby, är dessutom inplanerade (ingår ej).

Dag 20 Peñíscola - Béziers-trakten
Efter två härliga veckor på Costa del Azahar påbörjar vi så vår hemresa, som även den bjuder på ett rikt innehåll. I Figueres gör vi ett besök på Teatre-Museu Dalí, ett museum tillägnat den excentriske konstnären Salvador Dalí – surrealismens mest berömde målare. Vi korsar därefter den franska gränsen och tar oss genom Languedoc-Roussillon förbi Perpignan och Narbonne mot ”tjurfäktningsstaden” Béziers, vackert belägen vid floden Orb. Här ska vi bo över och äta middag.
Ca 50 mil.


Dag 21 Béziers-trakten - Paris
Dagens etapp är lite längre än vanligt, varför vi får en tidig start. Vid floden Tarns dalgång gör vi ett stopp för att fotografera den imponerande Viaduc de Millau, som med sina 343 meter är den högsta vägbron i världen! Vi fortsätter norrut genom det bergiga Centralmassivet och kommer så småningom in i den frodiga Loiredalen, känd för sin mat- och vinkultur och sina ståtliga slott. Orléans, där Jeannes d’Arc räddade Frankrike från engelsmännen 1429, passeras och vi närmar oss på kvällen slutligen Paris. Här ska vi bo två nätter. Efter middagen lockar kanske en kvällspromenad i ett illuminerat Paris?!
Ca 76 mil

Dag 22 Heldag i Paris
En fantastisk stad ligger för våra fötter! Vi hänförs av de tjusiga perspektiven ut med Seine och längs de pampiga boulevarderna. Eiffeltornet, som uppfördes till världsutställningen 1889, den breda paradgatan Champs-Elysées, Triumfbågen och Notre-Dame är bara några av Paris’ vackra ”anletsdrag”. Efter en gemensam stadsrundtur, som avslutas med lunch, har vi tid att på egen hand ”göra” Paris. Den konstintresserade beger sig med fördel till Louvren, som bl a rymmer Leonardos Mona Lisa. Botanisera bland de många butikerna, njut av cafélivet, och strosa i de bohemiska Latinkvarteren, där det berömda universitetet Sorbonne ligger. Valet är fritt! Middag på egen hand.


Dag 23 Paris-Wuppertal
Vi lämnar Paris och så småningom även Frank-
rike och sätter kurs mot Tyskland. Under dagen passerar vi genom Vallonien, Belgiens franskspråkiga region, och närmar oss på kvällen Wuppertal, där vi ska inkvartera oss och äta middag. Säkert lockar en tur med “Schwebebahn”, stadens berömda hängande spårväg, som invigdes av kejsar Wilhelm II redan 1900, innan dagen är till ända.
Ca 53 mil


Dag 24 Wuppertal-Malmö
På snabba vägar går färden norrut mot Puttgarden. Efter stopp för inköp lämnar vi slutligen Tyskland för Danmark. Utvilade och med en klädsam solbränna kommer vi åter till Malmö. En härlig resa ligger bakom oss.
Ca 72 mil

Läs mer om Peñíscola - Valencia, 24 d»

Hotell

Gran Hotel Peñiscola är 4-stjärnigt och beläget mellan Peñiscola och Benicaró. Alla rum med bad/wc/satellit-tv samt balkong. Hotellet har luftkonditionering, värmesystem, tvättstuga, Wi-Fi och stor utomhuspool. Wellness och spa med uppvärmd pool, jacuzzis, bastu, ångbad mm. Restaurang och 3 barer. Underhållning och matlagningsshow på hotellet. Adress: Avenida Papa Luna 136, Peñiscola. Tel: +34 964 46 90 06.
Läs mer om Peñíscola - Valencia, 24 d»

Karta

 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo