Skip to main content

Advent på Schloss Wedendorf med Lübeck, Schwerin & Rostock

Gå på en spännande resa till tyskland och spendera en trevlig helg | Jörns Resor

Holstentor i Lübeck. Foto Hans-Wedig Müller / LTS

Schloss Wedendorf

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Med naturskönt belägna Schloss Wedendorf - ett ståtligt slott med anor från 1600-talets slut, som hemvist, tillbringar vi en trivsam adventshelg i norra Tyskland. Vi utforskar de gamla hansastäderna Lübeck och Wismar, som är vackert smyckade inför julen, liksom Mecklenburg-Vorpommerns tjusiga huvudstad Schwerin. Ett besök i Rostock, där vi bl a botaniserar på norra Tysklands största julmarknad, avslutar vår resa.

Fyra stämningsfulla julmarknader och ett mysigt slottshotell – en perfekt försmak på julen, inte sant?!

Avresa från Skåne, Halland (fr o m Falkenberg).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Resa med helturistbuss
 • Whispers
 • Bro- , färje- och vägavgifter
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter i Wedendorf)
 • 2 frukostar
 • 2 middagar
 • Kortare stadspromenader i Lübeck, Schwerin, Wismar och Rostock
 • Besök på julmarknaderna Lübeck, Schwerin, Wismar och Rostock

Tillägg

 • Enkelrum 295:-
 • Avbeställningsskydd 400:-

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Lübeck-Wedendorf

  Från Halland och genom Skåne går färden mot Rödby och färjan till Puttgarden. Mitt på dagen nalkas vi så Lübeck, där vi ska göra ett längre uppehåll. Vi inleder med stadspromenad i den pittoreska stadskärnan som kantas av idel ädel tegelbebyggelse. Lübecks symbol – stadsporten Holstentor, som stod klar 1478, Mariakyrkan, och rådhuset, är bara några av de praktfulla byggnadsverk vi möter. Ett annat är Heiligen-Geist-Hospital, som i år åter bjuder in till konsthantverksmarknad. Vi ges gott om tid att botanisera på stadens julmarknader som lockar med Glühwein, brända mandlar och andra läckerheter, liksom vackert hantverk mm.

  Kanske unnar du dig en lunch på gemytliga Schiffergesellschaft, och/eller något sött på berömda Niederegger, som försett världen med delikata marsipanskapelser sedan 1806? På eftermiddagen lämnar vi så Lübeck och sätter kurs mot vårt fina hotell, Schloss Wedendorf, idylliskt beläget vid Wedendorfer See i nordvästra Mecklenburg. Vi gör oss hemmastadda på slottet och intar därefter en gemensam middag.
  Ca 50 mil fr Falkenberg & 33 mil fr Malmö.


  Holstentor i Lübeck. Foto Hans-Wedig Müller / LTS

  Hemorten-Lübeck-Wedendorf
 • DAG 2: Utflykt Schwerin & Wismar

  Idag kan vi se framemot en utflykt till två verkliga klenoder, Schwerin och Wismar. På en ö i Schweriner See, en av flera sjöar som omger Schwerin, tronar stadens sagolika slott från mitten av 1800-talet. Den måleriska stadskärnan kantas av nyklassicistiska och historiska byggnader, som inför julen smyckats med ljusslingor och girlanger. Runt den 20 meter höga julgranen på Marktplatz står en smäcker julpyramid och rader av marknadsbodar, som fyller även intilliggande torg och gator. Efter en gemensam promenad får vi tid att sondera utbudet.

  Vi fortsätter så till den vackra gamla svenskkolonin Wismar. Efter det trettioåriga kriget etablerade sig svenskarna i staden och gjorde den till Europas mäktigaste fästningsstad. Wismar pantsattes 1803 till Mecklenburg för hundra år framåt, men när tiden för återlösen var inne avstod svenskarna sina anspråk. Vi får tillfälle att äta lunch och insupa julstämningen på stadens julmarknad och beger oss därefter åter till Wedendorf. Middag.
  Ca 7,5 mil.

 • DAG 3: Wedendorf-Rostock-Hemorten

  En trivsam adventshelg i slottsmiljö är snart till ända och vi sätter kurs mot Rostock, ett viktigt nav under Hansan. Här grundades 1419 Nordeuropas första universitet, ett lärosäte som senare kom att inhysa bl a Tycho Brahe. Vi gör en gemensam promenad i stadskärnan och får därefter tillfälle att ta del av den imponerande julmarknaden – den största i norr, som lockar med en mängd aktiviteter och marknadsstånd. Innan vi lämnar Tyskland och anträder hemresan får vi också tillfälle till inköp.
  Ca 43 mil till Malmö & 60 mil till Falkenberg.


  Schloss Wedendorf

  Wedendorf-Rostock-Hemorten

Karta

Hotell

Schloss Wedendorf, Wedendorf

Schloss Wedendorf, Wedendorf

Schloss Wedendorf ligger i ett grönskande landskap vid en liten sjö i nordvästra Mecklenburg.
Resekalender
28/1Sydafrika (fr Göteborg), 13 dfrån 37 495:-
28/1Sydafrika (fr Köpenhamn), 13 dfrån 37 495:-
28/1Sydafrika (fr Stockholm), 13 dfrån 37 495:-
31/1Reseträff 2020 på Rügen, 3 d, buss Sfrån 3 795:-
31/1Reseträff 2020 på Rügen, 3 d, buss VKfrån 3 795:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo