Skip to main content

Agneta Sporsén

Att resa är att lära. Det är ett ordspråk med mer än en dimension för Agneta Sporsén som inte bara brinner för sitt yrke som guide utan även har lagt en stor del av sitt liv i skolans värld. Född och uppvuxen på Marstrand i Bohusläns yttersta skärgård där båda föräldrarna även jobbade som lärare, visste Agneta tidigt vilken väg hon själv ville gå. Efter ett par år som lågstadielärare blev hon sedan rektor, men det var nog närheten till kontinenten och hennes år på latingymnasium inne i Göteborg som sådde fröet till att lära och resa samtidigt.

Agneta hade ett stort språkintresse redan som ung och började guida utländska turister runt i Göteborg för att dryga ut studiemedlen. Hon fortsatte sedan att ordna resor för skolor och körer under hela sin skoltid, men det var först i pensionsåldern som yrket blev det hennes jobb på heltid. En ganska naturlig övergång eftersom skillnaden mellan att vara lärare och reseledare är inte jättestor, enligt Agneta. Båda yrken handlar ju om att kunna förmedla sina kunskaper på ett medryckande vis i ett organiserat sammanhang. 

Idag är Agneta en av Jörns populära guider, inte minst för hennes förmåga att sätta en extra guldkant på resan med sin djupa erfarenhet inom resmålets historia, musik- och kulturliv.

Agneta talar engelska, franska, tyska, spanska och norska flytande. Hennes gedigna språkkunskaper i kombination med det människokunnande som växer fram efter många år inom skolans värld blir ovärderliga dörröppnare på resande fot. 

När Agneta får välja hittar du henne gärna på operaresor eller båtfärder i Norges fantastiska fjordar. Att få uppleva Barents hav i orkan den ena dagen och spegelblankt med dansande späckhuggare den nästa är andra oslagbara upplevelser, liksom solnedgångarna i spanska Ronda eller katedralen i Cordoba med sina 850 randiga pelare. 

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

Oktober 2020

3/10- se avresetiderGöteborg, LandvetterAndalusiens skatter (fr Göteborg), 8 d
Guide: Agneta Sporsén
Mer än 414 595:-BokaSe avresetider
3/10- se avresetiderKöpenhamn, KastrupAndalusiens skatter (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Agneta Sporsén
Mer än 414 595:-BokaSe avresetider
3/10- se avresetiderStockholm, ArlandaAndalusiens skatter (fr Stockholm), 8 d
Guide: Agneta Sporsén
214 595:-Fåtal platser kvarSe avresetider
Resekalender
23/7Äventyr i Ätradalen, 1dfrån 1 175:-
9/8Birgit Nilsson Festkonsert, 1dfrån 1 345:-
17/8Bornholm, 1dfrån 1 095:-
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Regnskogfondet logo
  • SRF logo