Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Andalusiens skatter med sagopalatset Alhambra

Alhambra med Sierra Nevada
Bild: Alhambra med Sierra Nevada. Foto Spanska Turistbyrån
Alhambra
Bild: Alhambra. Foto Per Gunnar Ljungquist
Alhambra
Bild: Alhambra. Foto Per Gunnar Ljungquist
Alhambra fontän
Bild: Alhambra. Foto Per Gunnar Ljungquist
Alhambra
Bild: Alhambra. Foto Per Gunnar Ljungquist
Bild: Vår guide Agneta. Foto Per Gunnar Ljungquist
Sevilla
Bild: Sevilla. Foto Per Gunnar Ljungquist
Vindruvor
Bild: Druvor för sherry? Foto Per Gunnar Ljungquist
Fyr Gibraltar
Bild: Gibraltar. Foto Per Gunnar Ljungquist
Apor på klippan Gibraltar
Bild: Aporna på klippan. Foto Per Gunnar Ljungquist
Bild: Från bussen. Foto Per Gunnar Ljungquist
El Tajo i Ronda
Bild: El Tajo i Ronda. Foto Per Gunnar Ljungquist
Puente nuevo i Ronda
Bild: Spektakulärt belägna Ronda med bron Puente Nuevo. Foto: Wolfgang Moroder
Pris från:
14 395:-
Dagar:8
Guide, whispers, flyg till Malaga t/r inkl flygskatt, bussresor i Andalusien, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter i Granada, 2 Sevilla, 1 Ronda, 2 Fuengirola), 7 frukostar, 5 middagar, sherryprovning (3 sorter), inträde till katedralen i Sevilla, Alhambra och Generalife samt La Mezquita, rundtur med lokalguide i Sevilla och Granada, lokalguide Alhambra/Generalife, besök i Córdoba och Arcos de la Frontera, "rocktour" i Gibraltar och stadspromenad i Ronda.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Andalusien är i mångt och mycket själva sinnesbilden av Spanien – tapas, tjurfäktning, flamenco, vita byar etc. Regionen har formats av en mängd olika kulturer och var morernas sista utpost på den iberiska halvön. De efterlämnade ett rikt arv som gör sig påmint inte minst i sagolika städer såsom Granada, Córdoba och huvudstaden Sevilla. Sagopalatset Alhambra, den säregna moskén La Mezquita, och katedralen i Sevilla är bara några av ”underverken” vi möter.

Vi besöker ”tjurfäktningens vagga” Ronda, provar sherry i Jerez och njuter av det andalusiska landskapets färger och dofter, som präglats av det varma och soliga klimatet. En eldig flamenco sätter extra krydda på vår andalusiska ”odyssé”.

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Malaga t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Andalusien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter i Granada, 2 Sevilla, 1 Ronda, 2 Fuengirola)
 • 7 frukostar
 • 5 middagar
 • Sherryprovning (3 sorter)
 • Inträde till katedralen i Sevilla, Alhambra, Generalife och La Mezquita
 • Rundtur i Sevilla och Granada med lokalguide
 • Lokalguide Alhambra/Generalife
 • Stadsrundtur i Ronda
 • Besök i Córdoba och Arcos de la Frontera
 • "Rock Tour" i Gibraltar

Tillägg

 • Enkelrum 3.095 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr
 • Flamenco ca 250 kr
 • Tapas ca 30 €

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Málaga-Granada
Under dagen anländer vi med flyget till Málaga, där vår spanske busschaufför väntar på att ta oss vidare mot Granada. Här ska vi bo två nätter på 4-stjärniga Hotel Barcelò Carmen, centralt beläget, endast en kortare promenad från katedralen. Middag på hotellet. Ca 13 mil med buss.

Dag 2 Granada
Med Sierra Nevadas vita toppar som tjusig dekor tar vi oss med hjälp av en lokalguide an Granada, som först genom morernas erövring på 700-talet blev en betydande ort. Storhetstiden inföll dock under nasriderna, den sista islamiska dynastin i Spanien, 1238-1492, då bl a Alhambra uppfördes och filosofer, vetenskapsmän m fl sökte sig till staden. 1492 intogs Granada så av de katolska regenterna, Ferdinand och Isabella, som även lade grunden till kungariket Spanien. Morerna fördrevs förvisso, men än idag bär Granada på ett rikt arabiskt arv som starkt bidrar till stadens charm.

Efter avslutad bussrundtur har vi tid att på egen hand upptäcka Granada. En lämplig utgångspunkt är den gamla stadskärnan, en labyrint av smala gator och gränder. Här ligger bl a katedralen, där Ferdinand och Isabella ligger begravda, och basaren Alcaicería.

Eftermiddagen bjuder på verkliga höjdpunkter i form av guidade rundvisningar på Alhambra och Generalife, nasridernas sommarpalats. Kaliferna ville med Alhambra förverkliga sin föreställning av paradiset på jorden. Rymd, ljus, vatten och utsmyckningar i perfekt harmoni gör palatset till ett veritabelt underverk. Panoramat över Granada är betagande! Efter besök i Generalifes ljuvliga trädgårdar tar vi oss åter ner till hotellet och en väntande middag.

Dag 3 Granada–Córdoba–Sevilla
Genom ett landskap berikat med olivträd och moriska lämningar går färden till Córdoba, som liksom Granada är en stad präglad av sitt fängslande förflutna. Under moriskt styre på 900-1000-talen var Córdoba en av de främsta städerna i världen och det var också då den magnifika moskén La Mezquita, Europas största, uppfördes. Sedan Córdoba 1236 återerövrats av de kristna kom La Mezquita att fungera som kyrka, vilket kulminerade med byggandet av en katedral mitt i moskén! Efter ett gemensamt besök i La Mezquita får vi tid att äta lunch och strosa i de idylliska judiska kvarteren. Missa inte de blomstersmyckade patiorna!

Förbi ”Andalusiens stekpanna” Ecija och Carmona kommer vi till Sevilla och 4-stjärniga Hotel Fernando III, beläget mitt i centrum, i Barrio de Santa Cruz – de gamla judiska kvarteren. Här ska vi bo två nätter och här avnjuter vi även aftonens middag. Ca 36 mil.

Dag 4 Sevilla
Från vårt hotell har vi nära till flera av Sevillas största sevärdheter, men också till stora musikaliska verk såsom t ex Carmen och Don Juan, vars handlingar utspelar sig här! Vår lokalguide lotsar oss genom romantiska Santa Cruz’ virrvarr av pittoreska gränder, undangömda torg och blommande patior. Vi besöker Sevillas praktfulla katedral, en av världens största, med klocktornet La Giralda, som ursprungligen var en morisk minaret. Inte långt därifrån ståtar det kungliga palatset Real Alcázar. Härifrån skickade Isabella I ut sjöfarare för att upptäcka Nya världen. En av de främsta, Christofer Columbus, ligger begravd i katedralen. Från 1503 och drygt 200 år framåt hade Sevilla monopol på Amerikahandeln.

Självklart får vi även tid att upptäcka på egen hand. Kanske njuter Du av en båttur på Guadalquivir, strosar på eleganta gågatan Calle Sierpes eller avlägger visit i adelspalatset Casa Pilatos? Möjlighet att förgylla kvällen med flamenco – Andalusiens själ. Eldig dans, smattrande kastanjetter, innerlig sång, och finstämda gitarrer gör kvällen till något alldeles extra (tillägg). Efter föreställningen finns det möjlighet att följa med ut och äta tapas (tillägg).

Dag 5 Sevilla–Jerez–Ronda
Vi checkar ut och beger oss söderut till Sherryns huvudstad Jerez, där vi under ett besök på en av stadens välrenommerade bodegor provsmakar det ”flytande guldet” och lär oss mer om framställningen. Det var för övrigt engelsmännens förvanskning av ”Jerez” som gav drycken dess namn. Vår resa går så vidare och vi närmar oss strax den pittoreska staden Arcos de la Frontera, vars arketypiska vita hus ”balanserar” på kanten av en sandstenklippa. En verklig klenod! Här ges vi tid att äta lunch och strosa en stund.

Vi fortsätter därefter till den spektakulärt belägna bergsstaden Ronda, som delas i två delar av den bråddjupa klyftan El Tajo och sammanbinds av bron Puente Nuevo. Rondas dramatiska, i det närmaste ointagliga läge, gjorde staden till en av de sista moriska bastionerna, innan den slutligen föll i kristna händer 1485. På den södra sidan breder den gamla delen, “La Ciudad”, ut sig – en klassisk morisk “pueblo blanco” med kullerstensgränder och vitkalkade hus. I centrum av den modernare delen på andra sidan ravinen ståtar Spaniens äldsta tjurfäktningsarena. Här hade Ernest Hemingway, som spenderade många somrar i staden, en egen loge!

Stadspromenad och övernatttning på 3-stjärniga Hotel Don Miguel (5/10 4-stjärniga Catalonia Reina Victoria). Ca 21 mil.

Dag 6 Ronda-Fuengirola
Vi njuter av en frukost med utsikt och en behaglig förmiddag i Ronda och tar oss därefter i lugn takt ner mot kusten. Exklusiva Marbella passerar revy och vi närmar oss Fuengirola. Här ska vi bo två nätter på Hotel Las Palmeras, centralt beläget, 200 meter från stranden. Middagarna intar vi på hotellet.

Eftermiddagen disponeras på egen hand. Säkert lockar sol och salta bad – här finns en 8 km lång strand och kustens vackraste strandpromenad! Ca 10 mil.

Dag 7 Utflykt Gibraltar
På dagens program står en utflykt till kronkolonin Gibraltar, som vid fördraget i Utrecht 1713 tillföll engelsmännen. Klippuddens strategiska läge vid infarten till Medelhavet har gjort den mycket omstridd. Enligt legenden ska Gibraltar emellertid förbli brittiskt så länge aporna – de enda vilda i Europa, finns kvar på klippan. Och brittisk är den. Patrullerande bobbies, pubar och engelsk mat är en självklar del av stadsbilden. Med hjälp av minibussar guidas vi runt och får också tillfälle att “bekanta oss” med några av våra förfäder. Ca 28 mil.

Dag 8 Fuengirola-Málaga–flyg hem
Om våra flygtider tillåter det får vi tid att koppla av på stranden, ta ett dopp i poolen, gå i affärer, eller vad som nu kan tänkas locka, innan vi lämnar Fuengirola för Málaga flygplats. Ca 4 mil med buss.

Bra att veta

Valuta: Euro

OBS! Då biljetterna till Alhambra är personliga och kräver ID-handling, behöver vi uppgifter om passnummer från samtliga deltagare.

Kommentarer

2018

”Alla komponenter” i en resa, t ex mottagning, transporter fungerade till 100%.  Martin Törnebohm var mkt kunnig och allmänbildad och försedd med en stor portion humor samt ett utmärkt omhändertagande. /Betyg resan 5, guiden 5 /Klas

Intressant och välplanerat upplägg. Guiden Martin kunnig, intresserad, påläst, rolig o engagerad. Martin är en tillgång för resebyrån. /Betyg resan 5, guiden 5 /Margareta

Martin Törnbohm var mycket kunnig, trevlig och engagerad. Han förberedde oss väl inför varje stad vi besökte - både med historia och kultur. En toppenguide! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Guiden Marint - Mkt kunnig. Klar och redig info. Allmänt social och trevlig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Bra upplägg med lagom långa dagar. Även bra med någon ledig em eller fm. Första gången vi träffade Martin (guiden). Han är påläst, trevlig och humoristisk! Hans intresse för historia gav stor behållning! Toppen. /Betyg resan 5, guiden 5 /Karin Mauritzon

Guiden Martin - Kunnig, påläst och god pedagog! Dessutom trevlig och omtänksam! /Betyg resan 4, guiden 5 /Anonym

Fint upplägg med blandade sevärdheter. Agnetha är en suverän guide. Alltid på gott humör. Hon löser allt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Eva Axelsson

Det sämsta med resan var att det var kallt väder men det kan ju inte Jörns påverka. Precis som en guide skall vara lugn och sansad, kunnig och informativ (Agneta S). /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

2017

Mycket välplanerad resa med fantastiska, historiska platser. Mycket bra med egentid att upptäcka de olika platserna. Guiden Martin - Mycket kunnig / professionell vad gäller hur förmedla/ kommunicera samt organisera under hela resan med allt vad det innebär. Hög social kompetens! /Betyg resan 5, guiden 5 /Siv Karlsson

Martin Törnebom var en fantastisk guide med utmärkta kunskaper. Angelägen om att alla skulle trivas och få bästa utbyte av resan. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Guiden Martin T - Mycket bra, ovanligt påläst om kultur och historia samt trevligt framförande. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Redan efter Granada kände jag att jag fått valuta för pengarna. Mycket omtänksam och kunnig (guiden Agneta S). /Betyg resan 5, guiden 5/ Carl Gissdal

Innehållsrik, bra upplagd och välplanerad resa. Mycket kunnig och trevlig på ett personligt sätt (guiden Agneta S). /Betyg resan 5, guiden 5/ Anonym

Hon (Agneta S) är mycket kunnig och trevlig. Hjälpsam på alla vis. Högsta betyg! /Betyg resan 5, guiden 5 /Kerstin Holm

Resan höll yppersta kvalitet i alla avseenden. Ordning och reda. Förberedelsematerialet var mycket bra. Det ska mycket till för att slå Agneta Sporsén. Otroligt kunnig i alla relevanta områden, en berättartalang, allmänbildad och språkkunnig, lugn och trygg med gott humör och humor, intresserad av sina gäster, omtänksam. Inget jäktande och stressande. Värd all beundran för sin yrkesskicklighet! /Betyg resan 5, guiden 5 /Birgitta Knutsson

2016

Jag kan inte tänka mig en mer avkopplande semester, där jag hela tiden blir serverad den ena häftiga upplevelsen efter den andra. Mycket kunnig, trevlig och engagerad på alla sätt och vis. Agneta bjuder verkligen på sig själv och har en fantastisk förmåga att se och inkludera alla. Det finns nog inte ett problem som hon inte fixar. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Den bästa guide (Agneta S) vi någonsin haft. /Betyg resan 5, guiden 5 /Bengt Lejsved

Guiden (Agneta S) mycket påläst och berättade trevligt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Palle Lindkvist

Bra, välbalanserat program med kunniga guider. Kunnig, hjälpsam och flexibel guide (Agneta S). /Betyg resan 5, guiden 5 /Tomas Skoglund
 

2015

Fantastiskt bra, kunnig, trevlig, ansvarsfull, bra på alla sätt (guiden Agneta S). /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Agneta är en toppenguide. Så kunnig, pedagogisk, proffsig och trevlig. Helt klart en tillgång både för resenärerna och er som företag om kunden ska vara i centrum. Ja många fina upplevelser och ökad kunskap om olika historiska sevärdheter i Andalusien har jag fått. /Betyg resan 4, guiden 5 /Anette Westergren

2014

Utmärkt guide och allt flöt utmärkt. Jörns koncept med guider, bra hotell är rätt. Underbara och intressanta upplevelser. Agneta (guiden) var strålande. Satsningen på whispers är utmärkt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Per Wetterlundh

Jag är mycket nöjd med resan. Kommer att föreslå för andra att resa med er. Guiden utmärkt /Betyg resan 5, guiden 5 /Mari-Anne  Lindfors

Ni valde de bästa resmålen Granada, Cordoba och Sevilla samt annat som jag var nyfiken på Gibraltar. Utmärkt guide (Agneta S) Kunde allt. Löste alla problem. Outtröttlig. Högklassig humor. Guiden en del av upplevelsen. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/4Göteborg, LandvetterAndalusiens skatter (fr Göteborg), 8 d
Guide: Lena Persson
Mer än 814 395:-BokaMer information
6/4Köpenhamn, KastrupAndalusiens skatter (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Lena Persson
814 395:-BokaMer information
6/4Stockholm, ArlandaAndalusiens skatter (fr Stockholm), 8 d
Guide: Lena Persson
214 395:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/10Göteborg, LandvetterAndalusiens skatter (fr Göteborg), 8 d
Guide: Agneta Sporsén
Mer än 814 595:-BokaMer information
5/10Köpenhamn, KastrupAndalusiens skatter (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Agneta Sporsén
814 595:-BokaMer information
5/10Stockholm, ArlandaAndalusiens skatter (fr Stockholm), 8 d
Guide: Agneta Sporsén
614 595:-BokaMer information

Hotell

Lobby Hotel Carmen Granada

Hotel Carmen, Granada

Hotel Carmen ligger i Granadas centrum.

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Malmö), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Stockholm), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Göteborg), 4 dfrån 12 295:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Malmö), 4 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo