Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Arken & Louisiana, 1 d

Status:
Fullt

Alphones Muchas "Dans" (1898) - beskuren. © Mucha Trust 2017

Alphonse Mucha, Picassos keramiska verk & Gabriele Münter

Med konsthistoriker Ingvar Claeson

Vi inleder dagen med ett besök på Arken i västra Köpenhamn. Här ska vi se en utställning med den tjeckiskfödde jugendkonstnären Alphonse Mucha (1860-1939), som nådde stor berömmelse i Paris runt förra sekelskiftet. Det vi i dag kallar Art Nouveau eller jugendstil, kallades i många år för le style Mucha i Frankrike, vilket säger en del om Muchas betydelse i hans samtid. I Muchas verk smälter naturen och staden samman, växter och människor, godhet och konsumtion. Unga, vackra och sunda kvinnor var ofta ett bärande motiv.

Mucha slog igenom över en natt med de affischer han gjorde för pjäsen Gismonda åt den franska stjärnskådespelerskan Sarah Bernandt. Arkens utställning visar på bredden i Muchas konst och rymmer såväl målningar, affischer och annonser, som fotografier, design och smycken.

Efter en läcker lunch på Bolettes Gæstebud i Humlebæk, fortsätter vi till Louisiana för att ta del av två spännande utställningar; den tyska konstnären Gabriele Münter (1877-1962), en av förgrundsgestalterna för Münchens avantgarde-scen i början av 1900-talet, och Picassos keramik. Münters arbete har vanligtvis setts och tolkats inom ramen för tysk expressionism och med fokus på hennes relation och samarbete med Vasilij Kandiniskij under tiden för konstnärsgruppen Der Blaue Reiter.

Lousianas utställning som är den första omfattande, retrospektiva presentationen av Münter på flera årtionden, visar på fler aspekter av denna mångfacetterade konstnär.

Louisiana markerar starten för sitt 60-årsjubileum med en presentation av Pablo Picassos (1881-1973) keramiska produktion. Med mer än 150 verk är det den första stora utställningen i Skandinavien med fokus på denna sena och mindre kända, men mycket fantasifulla, del av Picassos arbete.

Efter gott eftermiddagskaffe tar vi oss med färjan från Helsingör åter till Skåne.

Förmiddagskaffe ingår ej.

Sök resa

Ingår

I priset ingår

  • Ciceron: konsthistoriker Ingvar Claeson
  • Whispers
  • Resa med helturistbuss
  • Lunch
  • Eftemiddagskaffe
  • Inträde till Arken & Louisiana

Resekalender

20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Stockholm), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Regnskogfondet logo
  • SRF logo