Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Barcelona, Madrid, Rioja, 7 d

Bild: El Retiro i Madrid. Foto Peter Olséni
Bild: Madrid - vy över slottet och katedralen Sta María la Real de la Almudena.
Bild: Palacio Real i Madrid. Foto Peter Olséni
Bild: Parc Güell i Barcelona.
Bild: Parc Güell i Barcelona.
Bild: La Sagrada Familia. Källa Turisme de Barcelona/L.Bertrand
Bild: Stilstudie La Sagrada Familia. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Ena änden av La Rambla. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Casa Milà i Barcelona. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Bronskatt i Barcelona. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Saluhallen Mercat de Sant Josep. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Vinfält vid Briones i Rioja.
Status:
Fullt

Flamenco, tjurfäktning, tapas, och sol och bad – den välkända bilden av Spanien – ger bara en antydan om mångfalden i landet. Här finns fyra officiella språk, 17 autonoma regioner, ett rikt historiskt arv, och så förstås, Madrid och Barcelona. Två världsmetropoler med likvärdig status, men också varandras motpoler i mångt och mycket. Kanske är det just de många kontrasterna som gör Spanien så spännande.

I huvudstaden Madrid, som med sitt kungliga palats, sina fantastiska konstmuseer och pampiga torg trollbinder och förför, tar vår spanska resa sin början. Vi avslutar i Kataloniens stolthet, Gaudís storslagna Barcelona, där kreativt kaos möter sunt förnuft. Där emellan har vi under två dagar ”smakat på” den världsberömda vinregionen Rioja! Spanskt vin när det är som bäst!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Madrid och från Barcelona inkl flygskatt
 • Bussresor i Spanien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Madrid, 2 Logroño, 2 Barcelona)
 • 6 frukostar
 • 1 lunch med vin (dag 4)
 • 4 middagar (dag 1-3 & 5)
 • 2 vinprovningar
 • Inträde Museo del Prado och Parc Güell
 • Stadsrundturer i Madrid och Barcelona
 • Utflykt i Rioja
 • Lokalguider Madrid och Prado

Tillägg

 • Enkelrum 3.175 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Madrid
Vid ankomsten till Madrids flygplats Barajas väntar en buss på att ta oss in till vårt centralt belägna hotell, Courtyard Madrid Princesa, som är 4-stjärnigt superior. Här ska vi bo två nätter och även inta våra middagar. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg (om flygtiderna tillåter).

Dag 2 Madrid
Med hjälp av vår välinitierade lokalguide ska vi idag bekanta oss med Madrid, som ligger mitt på den iberiska halvön på 665 meters höjd. Madrids medelpunkt är det livliga torget Puerta del Sol, ”solens port”, där många historiska händelser har utspelats.

I närheten finner man det vackra torget Plaza Mayor, ett arv från habsburgarna. Detta portalförsedda torg, som idag kantas av caféer och hantverksbutiker, har genom åren varit skådeplats för stor dramatik – tjurfäktningar, parader och, under den spanska inkvisitionen, grymma rättegångar. I det gamla Madrid ståtar också det pampiga kungliga slottet, Palacio Real, som det tog 26 år att färdigställa. Den nuvarande spanska kungen, Felipe VI, lever dock anspråkslösare i Zarzuelapalatset utanför staden.

Öster om gamla Madrid breder Bourbonernas Madrid ut sig. Regenterna av huset Bourbon valde detta område, som ursprungligen var idylliska odlingsmarker, när de på 1700-talet ville utvidga och försköna staden. Här byggde de storslagna torg med fontäner, en triumfbåge och det som senare blev Prado, ett av världens förnämsta konstmuseer.

Resten av dagen står till eget förfogande. De konstintresserade väljer kanske att besöka något av Madrids förstklassiga konstmuseer, ”flanörerna” att njuta av den kungliga parken El Retiros prakt, Madridbornas oas! Kanske föredrar man att ägna dagen åt shopping eller att bekanta sig med Madrids tapaskultur på någon mysig tapasbar. Valet är fritt!

Dag 3 Madrid–Logroño via Ribera del Duero
Efter frukost kröner vi vår Madridvistelse med ett guidat besök på Museo del Prado, där vi bl a tar del av förnämliga verk av Goya, Velázquez och El Greco. Berikade av vår konstupplevelse tar vi oss så norrut in i Castilla y Leon. Vi närmar oss Spaniens fashionablaste rödvinsregion, Ribera del Duero, där vi ska besöka en bodega för att smaka på några av de välrenommerade vinerna.

Burgos, i vars katedral den spanske nationalhjälten El Cid ligger begravd, passeras och vi fortsätter därefter österut mot dagens slutmål Logroño, huvudort i Rioja. Här ska vi bo två nätter på 4-stjärniga Hotel Los Bracos by Silken, beläget mitt i centrum. 

Logroño är en charmig stad med breda boulevarder och var under medeltiden en viktig ort på pilgrimsvägen till Santiago de Compostela. Middag på hotellet. Ca 38 mil.

Dag 4 Rioja med vinprovningar
I Rioja, som bokstavligen vimlar av vinproducenter, har vinodlingen anor från 1100-talet. Regionen delas in i tre områden som skiljs åt av Ebro; Rioja Alavesa, Rioja Alta och Rioja Baja. Under förmiddagen ska vi få en visning på en väl utvald bodega och därefter prova några goda viner. Självklart får vi också tillfälle att fylla på den egna ”vinkällaren”. Dagens lunch, som serveras på tjusiga vingården Dinastía Vivanco, är något alldeles extra, det vågar vi påstå!

Under eftermiddagen bekantar vi oss närmre med Logroño. Kvällens middag sker på egen hand, om man inte föredrar att följa med guiden ut och äta tapas på någon av stadens mysiga restauranger?

Dag 5 Logroño–Barcelona
Vi lämnar Logroño och följer floden Ebro österut, bitvis genom ytterligare en känd vinregion, Navarra. Förbi Zaragoza och genom Aragonien, som från 1100-talet till 1400-talet var ett mäktigt kungarike, eller snarare en federation av stater, vars maktsfär sträckte sig ända bort till Sicilien, går vår resa vidare.

Vi passerar genom Kataloniens främsta vinregion Penedès, där det produceras allt från cava och eleganta vita viner till kraftiga rödviner, och närmar oss på eftermiddagen slutligen Barcelona.

Efter incheckning på Oriente Atiram Hotels, beläget mitt i centrum, på det berömda stråket Las Ramblas, får vi under en guidad promenad ett första intryck av stadens hjärta. Kvällens middag serveras på en anrik restaurang som frekventerades av Picasso och andra storheter! Ca 48 mil.

Dag 6 Barcelona
Under en stadsrundtur med buss och till fots ser vi mer av Barcelona. En lämplig utgångspunkt är stadens mest kända byggnad; kyrkan La Sagrada Familia, den katalanske arkitekten Gaudís livsverk, som aldrig tycks bli färdigställd – bygget finansieras endast av allmosor. Under vår rundtur får vi se flera prov på Gaudís storhet – ”droppstenshuset” La Pedrera på eleganta boulevarden Passeig de Gracia, och den säregna parken Parc Güell, är två exempel. Berget Montjuïc med sina museer och konstgallerier och det pampiga torget Plaça d’Espanya som breder ut sig framför, är andra självklara sevärdheter.

Vi får även gott om tid att strosa på egen hand. Säkerligen lockar en promenad längs Las Ramblas, där det dag som natt råder ett sprudlande folkliv. Gatan löper från stadens ”hjärta” Plaça Catalunya förbi det vackra torget Plaça Reial ner till monumentet över Colombus, som från sin plats blickar ut över Barcelonas färgrika hamn. Inför de olympiska spelen 1992 revs stora delar av de ruffiga hamnkvarteren för att ge plats åt dagens flotta strandpromenad.

Det mysiga Barri Gòtic, stadens äldsta stadsdel, bör man heller inte missa. Här samsas ett myller av små butiker och tapasbarer med ståtliga byggnader. Sevärdheterna är många; guiden ger tips! Middag på egen hand.

Dag 7 Barcelona-flyg hem
Då vårt flyg avgår först på eftermiddagen har vi även denna dag tid att njuta av Barcelona och dess speciella atmosfär.

Bra att veta

Valuta: Euro

Kommentarer

2017

Mycket trevlig resa. Lena (guiden) är toppen, omtänksam och kunnig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Min första gruppresa och inser att man måste passa tider vilket man inte är i behov av då man reser själv. Jättekunnig och duktig (guiden Lena). Vilket tålamod! Jag har lärt mig massor med nya saker. /Betyg resan 5, guiden 5 /Ingmari Karlsson

2016

Resan intressant och varierad. Lena Persson är en mycket skicklig guide, kunnig och personlig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Lars Ehnström

Innehåll som ger behållning. Bra boenden och guidningar som gav svar på det mesta. Lena är en fantastisk duktig och närvarande guide. Det fanns inga frågor som hon inte kunde svar på och inga problem som hon inte hade lösning på. /Betyg resan 5, guiden 5 /Allis Hedenfeldt

2015

Mycket välordnat. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Helt efter mina förväntningar. Guiden (Lena P) vänlig och omtänksam samt otroligt kunnig. En guide att uppmuntra! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Bra resa med mycket kunnig guide (Lena P). Guiden proffsig, kunnig, personlig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Ann-Kristin Källström

Lena kan sin sak. Massor med information om både det sociala livet i landet och historien om landet. Dessutom mycket kunnig om viner och bra matställen. /Betyg resan 5, guiden 5 /Britt-Marie Johansson

Bra upplägg, inte bara storstäder, vi fick också uppleva storslagen natur. Rioja med Logrono uppskattades mycket. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket gott urval av resvägar, konstupplevelser och restauranger. Det gav en god bild av norra och nordöstra Spanien, när det gäller natur, kultur och historiska perspektiv på Spanien. Lena mycket kunnig, när det gäller arkitektur, historia och vinproduktion. Dessutom vänlig, glad och tillmötesgående. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Karta

Hotell

Courtyard Marriott Princesa

Courtyard Marriott Princesa

Courtyard Marriott Princesa , centralt beläget i Madrid med sevärdheter inom gångavstånd...
Hotel Los Bracos, Logroño

Hotel Los Bracos, Logroño

Hotel Los Bracos i Logroño.
Oriente Atiram Hotel, Barcelona

Oriente Atiram Hotel, Barcelona

Oriente Atiram Hotel ligger mitt i centrum, på det berömda stråket Las Ramblas...
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo