Belfast & Dublin, 4 d

Julmarknaden vid City Hall i Belfast. Foto: Market Place Europe Ltd
Julmarknaden vid City Hall i Belfast. Foto: Market Place Europe Ltd
Flicka på Belfasts julmarknad. Foto: Market Place Europe Ltd
Titanic Belfast - utsett till världens främsta turistattraktion 2016. Foto: Titanic Belfast
Det monumentala Titanic-museet i Belfast. Foto: Titanic Belfast
Folkliv i Temple Bar, Dublin. Foto: Brian Morrisson/Tourism Ireland
Floden Liffy och Dublin by night.
Galley 9 - Titanic på havets botten. Foto: Titanic Belfast
Gravity Bar i Guinness Storehouse, Dublin. Foto: Rob Durston
Guinness Storehouse i Dublin. Foto: Tara Morgan
Titanic-museets atrium. Foto: Titanic Belfast

Snart 20 år efter fredsavtalet som satte punkt för The Troubles, striderna mellan unionister och republikaner, är den forna skeppsstaden Belfast mer levande än någonsin! Under en trivsam adventshelg lär vi känna staden. Vi besöker det monumentala museet Titanic Belfast, som invigdes 2012 och förra årets utsågs till världens ledande turistattraktion(!), och vi insuper julstämningen på Belfasts fina julmarknad.

Vår resa avslutas i Irlands förtjusande huvudstad Dublin med guidad stadsrundtur och rundvisning på ikoniska Guinness Storehouse.

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Status:
Fullt

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers 
 • Flyg Dublin t/r inkl flygskatt
 • Bussresor på Irland
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Belfast, 1 Dublin)
 • 3 frukostar
 • 2 middagar (varav 1 på stan)
 • Stadsrundturer med lokalguide i Belfast och Dublin
 • Inträde till Titanic Belfast
 • Besök julmarknaden i Belfast
 • Inträde till Guiness Storehouse inkl 1 öl

Tillägg

 • Avbeställningsskydd 500:-
 • Enkelrum 995:-

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Dublin. Dublin-Belfast
Mitt på dagen landar vi på Dublins flygplats, där en buss väntar på att ta oss norrut. Vi passerar strax genom Boyne Valley, berömt både för det stora slag som stod här 1690 och för sina förhistoriska lämningar. Strax efter Dundalk korsar vi gränsen till Nordirland och närmar oss landets ståtliga huvudstad Belfast, som tack vare industrirevolutionen kom att blomstra.

Efter år av oroligheter och de traditionella industriernas nedgång är Belfast nu hetare än någonsin. De praktfulla viktorianska byggnaderna har renoverats och nya eleganta områden vuxit fram. En välinitierad lokalguide visar oss runt. Vår rundtur tar oss bl a till magnifika City Hall från 1906, det överdådiga Grand Opera House och Albert Memorial Clock Tower, till Cathedral Quarter med sina kullerstensgränder och traditionella pubar och till historiska Queen's University.

Vi upplever också West Belfast, epicentret av de senaste decenniernas konflikter. Här ser vi fredsmuren och muralmålningarna vid protestantiska Shank Hill Road och katolska Falls Road. Efter incheckning på centralt belägna ibis Belfast City Centre äter vi middag. Ca 16 mil med buss.

Dag 2 Belfast med Titanic-museet
Vi inleder dagen med ett spännande besök på det prisade Titanic-museet. Den spektakulära byggnaden står på området där skeppsvarvet Harland & Wolff byggde fartyget. Genom nio interaktiva gallerier tas vi med på en hisnande resa genom det tidiga 1900-talets Belfast, in på varvet, ner i båten, genom salongerna, ut på havet, mitt i isbergskollisionen och ner till djupet där Titanic vilar sedan den 15 april 1912. Vår biljett inkluderar även ett besök på SS Nomadic, det enda kvarvarande White Star-fartyget.

Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Strosa i den botaniska trädgården och besök Ulster Museum, botanisera på den fina julmarknaden vid City Hall, som växer för varje år, och i saluhallen St George's Market. Vid intresse avrundar vi kvällen med en pint på den viktorianska puben Crown Liquor Saloon, som härrör från 1880-talet och ägs av National Trust.

Dag 3 Belfast-Dublin
Efter frukost sätter vi åter kurs mot Dublin. Väl där ges vi tid att äta lunch och därefter görs en guidad stadsrundtur. Vi ser bl a det anrika universitetet Trinity College, som grundades av drottning Elisabeth I år 1591 och ståtar med ett lika praktfullt som välfyllt bibliotek (inträde ingår ej). Paradgatan O’Connell Street, S:t Patrick’s Cathedral – Irlands största kyrka, och det sprudlande Temple Bar med sina färgglada hus, små butiker och rika publiv är andra attraktioner vi möter.

Efter incheckning på centrala Academy Plaza Hotel är eftermiddagen "ledig" för shopping, museibesök, mm. En gemensam middag på en genuin pub avrundar dagen. Ca 18 mil.

Dag 4 Guinness Storehouse. Flyg hem från Dublin
Efter frukost beger vi oss till St. James's Gate Brewery för en rundvisning på Guinness Storehouse, en irländsk institution! I över 200 år har Guinness här bryggt sitt världsberömda mörka öl. Vår visning avslutas med en pint i Gravity Bar, som bjuder på strålande utsikt över Dublin.

Tidig kväll flyger vi hem. Ca 2 mil med buss.

 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo