Skip to main content

Belfast & Dublin med Titanic-museet, julmarknad & Guinness!

Julmarknaden vid City Hall i Belfast.

Julmarknaden vid City Hall i Belfast. Foto: Market Place Europe Ltd

Titanic-museet i Belfast

Det monumentala Titanic-museet i Belfast. Foto: Titanic Belfast

Titanic-museets atrium i Belfast

Titanic-museets atrium. Foto: Titanic Belfast

Floden Liffy och Dublin Irland

Floden Liffy och Dublin by night.

Guinness Storehouse i Dublin Irland

Guinness Storehouse i Dublin. Foto: Tara Morgan

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Snart 20 år efter fredsavtalet som satte punkt för The Troubles, striderna mellan unionister och republikaner, är den forna skeppsstaden Belfast mer levande än någonsin! Under en trivsam adventshelg lär vi känna staden. Vi besöker det monumentala museet Titanic Belfast, som 2016 utsågs till världens ledande turistattraktion(!), och vi insuper julstämningen på Belfasts fina julmarknad.

Vår resa avslutas i Irlands förtjusande huvudstad Dublin med guidad stadsrundtur och rundvisning på ikoniska Guinness Storehouse.

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers 
 • Flyg Dublin t/r inkl flygskatt
 • Bussresor på Irland
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Belfast, 2 Dublin)
 • 4 frukostar
 • 2 middagar (varav 1 på stan)
 • Stadsrundturer med lokalguide i Belfast och Dublin
 • Inträde till Titanic Belfast
 • Besök julmarknaden i Belfast
 • Inträde till Guiness Storehouse inkl 1 öl

Tillägg

 • Avbeställningsskydd 600 kr
 • Enkelrum 1.695 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Dublin. Dublin-Belfast
Mitt på dagen landar vi på Dublins flygplats, där en buss väntar på att ta oss norrut. Vi passerar strax genom Boyne Valley, berömt både för det stora slag som stod här 1690 och för sina förhistoriska lämningar. Strax efter Dundalk korsar vi gränsen till Nordirland och närmar oss landets ståtliga huvudstad Belfast, som tack vare industrirevolutionen kom att blomstra.

Efter år av oroligheter och de traditionella industriernas nedgång är Belfast nu hetare än någonsin. De praktfulla viktorianska byggnaderna har renoverats och nya eleganta områden vuxit fram. En lokalguide visar oss runt. Vår rundtur tar oss bl a till magnifika City Hall från 1906, det överdådiga Grand Opera House och Albert Memorial Clock Tower, till Cathedral Quarter med sina kullerstensgränder och traditionella pubar och till historiska Queen's University.

Vi upplever också West Belfast, epicentret av de senaste decenniernas konflikter. Här ser vi fredsmuren och muralmålningarna vid protestantiska Shank Hill Road och katolska Falls Road. Efter incheckning på centralt belägna ibis Belfast City Centre äter vi en julmiddag. Ca 16 mil med buss.

Dag 2 Belfast med Titanic-museet
Vi inleder dagen med ett spännande besök på det prisade Titanic-museet. Den spektakulära byggnaden står på området där skeppsvarvet Harland & Wolff byggde fartyget. Genom nio interaktiva gallerier tas vi med på en hisnande resa genom det tidiga 1900-talets Belfast, in på varvet, ner i båten, genom salongerna, ut på havet, mitt i isbergskollisionen och ner till djupet där Titanic vilar sedan den 15 april 1912. Vår biljett inkluderar även ett besök på SS Nomadic, det enda kvarvarande White Star-fartyget.

Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Strosa i den botaniska trädgården och besök Ulster Museum, botanisera på den fina julmarknaden vid City Hall, som växer för varje år, och i saluhallen St George's Market. Vid intresse avrundar vi kvällen med en pint på den viktorianska puben Crown Liquor Saloon, som härrör från 1880-talet och ägs av National Trust.

Dag 3 Belfast-Dublin
Efter frukost sätter vi åter kurs mot Dublin. Väl där ges vi tid att äta lunch och därefter görs en guidad stadsrundtur. Vi ser bl a det anrika universitetet Trinity College, som grundades av drottning Elisabeth I år 1591 och ståtar med ett lika praktfullt som välfyllt bibliotek (inträde ingår ej). Paradgatan O’Connell Street, S:t Patrick’s Cathedral – Irlands största kyrka, och det sprudlande Temple Bar med sina färgglada hus, små butiker och rika publiv är andra attraktioner vi möter.

Efter incheckning på centrala Academy Plaza Hotel är eftermiddagen "ledig" för shopping, museibesök, mm. Ca 18 mil.

Dag 4 Guinness & pubmiddag
Vi beger oss efter frukost till St. James's Gate Brewery för en rundvisning på Guinness Storehouse, en irländsk institution! I över 200 år har Guinness här bryggt sitt världsberömda mörka öl. Vår visning avslutas med en pint i Gravity Bar, som bjuder på strålande utsikt över Dublin. Efter några timmar på egen hand samlas vi för en gemensam middag på en genuin pub.

Dag 5 Flyg hem från Dublin
Vid 12-tiden lyfter våra flyg från Dublin. Ca 2 mil med buss.

Kommentarer

Alltid nöjd med er. Guiden Anna - Mycket påläst o vänlig o trevlig! /Betyg resan 5, guiden 5 /Eva Sundevall

Jättenöjda, lite längre tid på Titanic Museet hade varit bra. Anna är otroligt duktig och bra påläst och har härlig humor!! /Betyg resan 5, guiden 5 /Eta Tillström-Runnvik

Jättespännande att uppleva kontrasten mellan Belfast och Dublin! Dublin kändes mycket brittiskt medan Belfast verkligen kändes irländskt trots att det borde ha varit tvärtom. Guiden var pigg och positiv. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

 

Karta

Resekalender

25/5Kreta - minoer & mytologi (fr Köpenhamn), 8 d från 13 495:-
25/5Kreta - minoer & mytologi (fr Göteborg), 8 d från 13 995:-
25/5Kreta - minoer & mytologi (fr Stockholm), 8 d från 13 995:-
27/5Backåkra & Nordic Sea Winery, 1dfrån 1 135:-
10/6Kryssning på Rhen - Strasbourg-Amsterdam, 9 dfrån 17 695:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo