Skip to main content

Berlin - världsmetropolen med Potsdam & Bauhaus-skolan 100 år (flyg)

Brandenburger Tor. Foto (fr vänster): Francesco Carovillano och FTP Partners für Berlin.

Berliner Dom. Foto: Francesco Caravillano / DZT

Utsikt från riksdagshusets kupol. Foto: Wolfgang Scholvien

TV-tornet i Berlin, vars restaurang bjuder på strålande vyer över staden. Foto: DZT

Brandenburger Tor i vårskrud.

Brandenburger Tor i vårskrud. Foto: Norbert Meise

Riksdagskupolen. Foto: Poklekowski

Checkpoint Charlie Berlin

Checkpoint Charlie. Foto: Agneta Pettersson Studeny

Ljusspel på Unter den Linden. Foto: Agneta Pettersson Studeny

Ett av Bauhaus Meisterhäuser, där lärarna på skolan bodde.

Potsdam Sanssouci.

Fredrik den stores Sanssouci i Potsdam. Foto: Jens Wegener/DZT

Riksdagskupolen med Quadriga i förgrunden. Sanssouci i Potsdam. Foto: FTP Partners für Berlin och TMB/Böttcher

VIVID Grand Show, Funhouse.

VIVID Grand Show, Funhouse. Foto: Brinkhoff/Mögenburg

VIVID Grandshow, Androiderna på rad (huvudbonader designade av Philip Treacy.

VIVID Grandshow, Androiderna på rad (huvudbonader designade av Philip Treacy). Foto: Brinkhoff/Mögenburg

VIVID Grand Show, Double Steel Wheel.

VIVID Grand Show, Double Steel Wheel. Foto: Birkhoff/Mögenburg

VIVID Grand Show, Passion and Breath. Foto: Brinkhoff/Mögenburg

VIVID Grand Show - spektakulära scenkläder designade av Stefano Canulli i samarbete med Phillip Treacy.

VIVID Grand Show - spektakulära scenkläder designade av Stefano Canulloch Philip Treacy. Foto: Robert Grischek

Pris från:
9 195:-
Dagar:5
Guide, whispers, flyg Berlin t/r inkl flygskatt, bussresor i Berlin, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter i Berlin), 4 frukostar, 3 middagar, besök med eftermiddagskaffe i Riksdagshuset, guidad stadsrundtur i Berlin, besök i Potsdam, utflykt Dessau med Bauhaus-skolan.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Historia. Kultur. Mångfald. Det finns tusen skäl att åka till Berlin! Denna fängslande metropol sjuder av liv och rörelse, av kreativitet och nyskapande. Att ge en kortfattad bild av staden är inte enkelt, eftersom den består av 12 distrikt med egna rådhus. Det bor 3,7 miljoner innevånare i en stad som är 4,5 mil lång och 3,8 mil bred och där 1/3 av ytan utgörs av skog- och vattenområden. Vi bor på 4-stjärnigt hotell mitt i centrum! Eftermiddagsfika i Riksdagshuset och rundtur i Potsdam sätter extra guldkant på resan! Med anledning av att den berömda Bauhaus-skolan i år fyller 100 år gör vi även en utflykt till Dessau!

Avresa från Stockholm Arlanda.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Stockholm-Berlin t/r
 • Bussresor i Tyskland
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter Berlin)
 • 4 frukostar
 • 3 middagar
 • 1 em-kaffe i Riksdagshuset
 • Guidad stadsrundtur i Berlin
 • Besök i Riksdagshuset
 • Utflykt till Potsdam
 • Utflikt till Dessau och Wittenberg
 • Guidad rundvisning i Meisterhäuser & Bauhaus-byggnaden i Dessau

Tillägg

 • Enkelrum 1.650 kr
 • Showen VIVID - The Beauty of Things på Friedrichstadt-Palast 550-625 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Berlin

  På eftermiddagen anländer vi med flyg från Stockholm till Berlin-Tegel, där en transferbuss väntar på att ta oss in till vårt 4-stjärniga hotell, abba Berlin Hotel, centralt beläget nära den välkända boulevarden Kurfürstendamm. Här möter vi vår guide Martin och medresenärer från Skåne och Västkusten. En god middag på hotellet avrundar dagen.
  Ca 1 mil med buss.


  Berliner Dom. Foto: Francesco Caravillano / DZT

  Hemorten-Berlin
 • DAG 2-4: Stadsrundtur, Riksdagshuset, Potsdam, utflykt till Baushaus-museet mm

  En guidad stadsrundtur ger oss en god introduktion till denna livliga metropol och dess rika utbud. Vid slutet av den tjusiga paradgatan Unter den Linden ståtar stadens viktigaste symbol, Brandenburger Tor. Den magnifika porten är inspirerad av ingången till Akropolis och fick inte beträdas mellan åren 1961 och 1989, då den låg inom den östtyska gränszonen. Ku'Damm, Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche och parken Tiergarten med Siegessäule är andra välkända platser och byggnader vi möter. Vid Checkpoint Charlie påminns vi om stadens mörkare historia. Turen går också i de gamla delarna av Östberlin där vi kan se en del av den gamla Berlinmuren.

  Det ges förstås även tid att upptäcka Berlin på egen hand. Museerna är många och högklassiga; Pergamonmuseet och Gemäldegallerie är två goda förslag, The Story of Berlin ett annat. DDR Museum ger en inblick i vardagslivet i det forna Östtyskland. Säkert avsätter man också tid för det glamorösa och jättelika varuhuset KaDeWe, vars matavdelning är något alldeles extra!

  En av dagarna dricker vi kaffe i Reichstag – det spektakulära riksdagshuset, som blivit en av Berlins stora turistattraktioner! Två av kvällarna förgylls med gemensammma middagar på trevliga restauranger på stan.

  VIVID på Friedrichstadt-Palast (tillägg)
  En kväll finns det möjlighet att följa med till Friedrichstadt-Palast och se VIVID - The Beauty of Things, en färgsprakande show med 100 artister på världens största teaterscen (pris fr ca 550 kr)! Produktionsbudgeten ligger på hisnande 12 miljoner Euro! Den kritikerrosade showen pågår i ca 2,5 timmar inklusive paus.

  Utflykt Potsdam (ingår)
  Efter frukost åker vi genom Grunewald längs floden Havel till Potsdam - huvudstaden i Brandenburg och en av Tysklands vackraste städer. Den främsta sevärdheten är rokokoslottet Sanssouci med tillhörande park. Namnet, franska för “utan bekymmer”, ger en antydan om syftet. Fredrik den store ville här skapa sitt eget Versailles. Efter hand berikades parken med fler slott och paviljonger, inte minst Neues Palais. Ett stycke längre bort ligger slottet Cecilienhof i engelsk stil. Här möttes de allierade efter andra världskriget för att “göra upp” med Tyskland. I närheten, vid Glienicker Brücke, skedde utväxlingen av spioner under Kalla kriget. Mitt på dagen är vi tillbaka i Berlin. Ca 7 mil.

  Utflykt Bauhausskolan 100 år (ingår)
  I år är det 100 år sedan Walter Gropius grundade Bauhaus, den världsberömda skolan för konsthantverk, formgivning och arkitektur, i Weimar. Detta jubileum uppmärksammas stort med olika utställningar och arrangemang och ett nytt Bauhaus-museum i Dessau, som invigs i september. Det var till Dessau Gropius, av politiska skäl, flyttade skolan 1925. Bauhausskolan var bara verksam i 14 år – nazisterna tvingade verksamheten att stänga 1933, men stod för en revolution inom konst, design och arkitektur och kan ses som en föregångare till funktionalismen. Sedan 1996 utgör Bauhaus-byggnaderna i Weimar och Dessau ett Unesco världsarv.

  Framstående konstnärer och arkitekter som bl a Vasilij Kandinskij, Paul Klee och Johannes Itten var verksamma som lärare vid skolan. Lärarna bodde med sina familjer i bostäder som byggdes i anslutning till lärosätet. Under våra besök i Dessau får vi en guidad visning i dessa s k Meisterhäuser. Vi får även en guidad visning av Bauhaus-byggnaden och tar del av aktuell utställning.

  Vi får tillfälle att äta lunch och gör på hemvägen ett stopp i Wittenberg. Det var här som Luther 1517 spikade upp sina teser som starkt kritiserade kyrkans avlatshandel, vilket i praktiken blev startskottet för reformationen. Ca 27 mil.


  Ett av Bauhaus Meisterhäuser, där lärarna på skolan bodde.

  Stadsrundtur, Riksdagshuset, Potsdam, utflykt till Baushaus-museet mm
 • DAG 5: Berlin-Hemorten

  Efter frukost tar vi farväl av våra medresenärer från Skåne och Västkusten. Därefter är dagen fri att njuta av Berlin på egen hand. På kvällen tar en transferchaufför oss ut till flygplatsen, vid 22:30-tiden lyfter vårt plan mot Arlanda.
  Ca 1 mil med buss.


  Brandenburger Tor. Foto (fr vänster): Francesco Carovillano och FTP Partners für Berlin.

  Berlin-Hemorten

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/10Stockholm, ArlandaBerlin - Världsmetropolen (från Stockholm), 5 d
Guide: Martin Törnebohm
Mer än 49 195:-BokaMer information

Resekalender

27/9Stockholm med 'Så som i himmelen'/'Häxorna i Eastwick', 3 dfrån 3 745:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo