Skip to main content

Information gällande coronaviruset

Bäste resenär,

Coronavirusets framfart toppar nyheterna världen över de senaste veckorna. Oron är stor och frågorna många. Eftersom ingen vet hur corona-viruset kommer att utveckla sig, kan frågorna vara svåra att besvara, men vi håller oss till de ”spelregler” som gäller och vi följer noggrant utvecklingen och UDs rekommendationer. Våra resenärers välbefinnande har högsta prioritet.

 

UD avråder från resor till utlandet t o m 15 juli

Eftersom utrikesdepartementet avråder från alla resor till utlandet fram till 15 juli, ställer vi in alla resor till utlandet under den här perioden. Vi erbjuder dig som är bokad på en resa att:

1) flytta fram resan till nästa avgång

2) boka om till annan valfri resa med Jörns under 2020 eller 2021

3) erhålla ett presentkort som kan nyttjas längre fram (inom 3 år)

Vi följer branschorganisationen SRF:s rekommendationer att tills vidare invänta med att återbetala pengar till resenärer vars resor ställs in eller avbokas. Under tiden förs intensiva diskussioner med regeringen och leverantörer för att lösa återbetalningarna. Läs mer här:

https://srf-org.se/paketreselagen-satt-ur-spel/

Vi lämnar en ombokningsrabatt på 250 kr/person vid ombokning till en bussresa (gäller ej dagsturer) och 500 kr/person vid ombokning till en flygresa.

 

Jag har en resa bokad med avresa efter 15 juli

UD (utrikesdepartementet) har bl a till uppgift att bestämma vart det är säkert att resa. Så länge inte UD avråder från resa till en region som du är inbokad till, är grundregeln att vi planerar att genomföra resan.

Avråder UD resor till en viss region, som Jörns reser till, kommer vi att ställa in resan.

När vi ställer in resan måste vi vara ganska klara över att avrådan från UD ligger kvar vid avresetillfället. Eftersom UD:s avrådan gäller ”tills vidare”, innebär det att vi inte ställer in resor långt fram i tiden. En tumregel är att avbokning av resan sker ca 14 dagar före avresa.

 

Om jag vill avboka min resa, vad gäller?

Om Jörns ställer in en resa p g a att UD avråder från resa kommer vi att kontakta dig.  I övriga fall gäller våra vanliga avbokningsregler:

https://www.jorns.se/innan-resan#vara-kompletterande-villkor

 

Jag vill gärna resa, men känner mig orolig…

Vi råder alla som är inbokade på en resa med Jörns att ”sitta stilla i båten”. Som resenär går du in i ett nytt kostnadsläge för resan ca 30 dagar före avresa. Vänta att ta ställning till eventuell avbokning till dess!

 

Vad ska jag tänka på inför min resa?

Vi rekommenderar alltid våra resenärer att se över sitt försäkringsskydd inför en resa. Om du reser utomlands är det bra att ha med ett EU-kort och det kan beställas hos Försäkringskassan på 0771-524 524.

 

På Folkhälsomyndigheten (www.folkhalsomyndigheten.se) finns frågor och svara om corona-viruset. Där finns också råd hur du kan skydda dig och andra från smittspridning.

 

Om du har ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

Sök resa
Resekalender
22/6Vandring i Cornwall & Devon (fr Göteborg), 8 dfrån 17 095:-
23/6Vandring i Cornwall & Devon (fr Köpenhamn), 7 dfrån 16 595:-
23/6Vandring i Cornwall & Devon (fr Stockholm), 7 dfrån 16 595:-
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Regnskogfondet logo
  • SRF logo