Skip to main content

Information gällande coronaviruset

Bäste resenär,

Coronavirusets framfart toppar nyheterna världen över. Oron är stor och frågorna många. Eftersom ingen vet hur corona-viruset kommer att utveckla sig, kan frågorna vara svåra att besvara, men vi håller oss till de ”spelregler” som gäller och vi följer noggrant utvecklingen och UDs rekommendationer. Våra resenärers välbefinnande har högsta prioritet.

Kommer min resa genomföras?

UD (utrikesdepartementet) har bl a till uppgift att bestämma vart det är säkert att resa. Så länge inte UD avråder från resa till en region som du är inbokad till, är grundregeln att vi planerar att genomföra resan.Vi följer noggrant UDs rekommendationer och länders restriktioner. Skulle det vara så att UD avråder från resor till den destination du ska resa till kommer resan ställas in. När vi ställer in resan måste vi vara ganska klara över att avrådan från UD ligger kvar vid avresetillfället. En tumregel är att avbokning av resan sker ca 14 dagar före avresa.

Om jag vill avboka min resa, vad gäller?

Om Jörns ställer in en resa p g a att UD avråder från resa kommer vi att kontakta dig.  I övriga fall gäller våra vanliga avbokningsregler:

https://www.jorns.se/innan-resan#vara-kompletterande-villkor

Jag vill gärna resa, men känner mig orolig…

Vi råder alla som är inbokade på en resa med Jörns att ”sitta stilla i båten”. Som resenär går du in i ett nytt kostnadsläge för resan ca 30 dagar före avresa. Vänta att ta ställning till eventuell avbokning till dess!

Vad ska jag tänka på inför min resa?

Vi rekommenderar alltid våra resenärer att se över sitt försäkringsskydd inför en resa. Om du reser utomlands är det bra att ha med ett EU-kort och det kan beställas hos Försäkringskassan på 0771-524 524.

På Folkhälsomyndigheten (www.folkhalsomyndigheten.se) finns frågor och svara om corona-viruset. Där finns också råd hur du kan skydda dig och andra från smittspridning.

Om din resa kommer genomföras så skickar vi ut information till dig med säkerhetsåtgärder för att minimera smittorisken som är anpassade efter just din destination.

Vågar jag boka en resa nu?

Eftersom vi noggrant följer UDs rekommendationer och länders restriktioner så ska du inte behöva känna någon oro över att boka en resa nu. Men vi vet att det kan kännas osäkert med tanke på situationen, därför erbjuder vi just nu öppet köp. Läs mer här: https://www.jorns.se/fri-om-och-avbokning

 

Om du har ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta oss!

Senast uppdaterad: 2020-09-22

Sök resa
Resekalender
2/4Påsk på Schloss Wedendorf, 4 dfrån 5 495:-
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Regnskogfondet logo
  • SRF logo