Dagsturer

Att resa kräver inte övernattning – man hinner med mycket på en dag. Många väljer våra dagsturer för att man tycker att det är skönt att vara hemma igen till kvällen, andra ser det som ett komplement till våra flerdagsresor – oavsett skäl är du välkommen med!

JÖRNS dagsturer är en mångårig tradition. Sevärdheter och evenemang är väl utvalda, liksom våra måltidsställen. I de flesta resorna ingår det förmiddagskaffe med smörgås, lunch med måltidsdryck och eftermiddagskaffe med dopp.

Med på resan finns alltid en JÖRNS-guide för att resan ska få största möjliga innehåll. Liksom på våra övriga bussresor har vi bestämda platser i bussen och ju tidigare man anmäler sig desto större är chansen att få sina önskemål tillgodosedda!

Bornholm runt, 1 d

Med katamaranfärjan från Ystad tar vi oss snabbt och smidigt till Rønne på Bornholm. Utgrävningar och inskriptioner visar att ön var bebodd redan omkring 3.000 f.Kr. Vi följer kusten mot öns södra del och fortsätter sedan förbi Nexö mot den idylliska gamla staden Svaneke. Här finns ....Läs mer »

Gåsamiddag på Tomarps Gårdshotell, 1 d

Förmiddagskaffe på Tollarps frukt och bär inleder dagen. Vi tar oss därefter vidare till Qvarna Motorcykelmuseum, som rymmer ett hundratal äldre tvåhjuliga motorfordon. Här finns även en gammal MC-verkstad från tidigt 30-tal och en mindre lanthandel från samma tid. På Tomarps Gårdshotell ....Läs mer »1 dagfrån 1 145:-

Hyllningskonsert Birgit Nilsson 100 år, 1 d

Dagen börjar i Västra Karups kyrka, där vi besöker operastjärnans grav. I centrala Båstad stannar vi till och på Dahlmanska tomten står skulpturen Birgit och blickar ut över Laholmsbukten. Birgit är skapad av konstnärsparet Ulla och Gustav Kraitz och avtäcktes under högtidliga former ....Läs mer »

Klippantrakten, Skäralid & militärhistoriska museet, 1 d

Dagen inleds med förmiddagsfika och guidad rundvisning på Tomarps Kungsgård, en borg med anor från dansk medeltid, belägen i det vackra backlandskapet vid Rönneåns dalgång. Vi fortsätter till Klippans Yllefabrik, där vi får en introduktion till verksamheten och tillfälle att fynda hemtextil, ....Läs mer »

Kullabygden i skördetid med Arilds vingård, 1 d

Denna dag tillägnar vi Kullabygden. Efter att vi har avnjutit kaffe i Linneaträdgården går färden vidare till Vikentomater. Här får vi en introduktion till verksamheten och ges även tillfälle att handla tomater av alla de slag och andra delikatesser. Ett besök med smak av äpplemust på ....Läs mer »1 dagfrån 1 065:-

Ljungby med Ljungbergmuseet, 1 d

På denna tur står Småland i fokus. Förmiddagskaffet intar vi dock i Skåne, på Ingeborrarps värdshus. Vi fortsätter så till Ljungby, där vår lokala guide Rolf ska ta oss med på en vandring genom stadens historia. Under denna lär vi oss mer om Ljungbys främsta gator och torg, ....Läs mer »1 dagfrån 995:-

Mat och vin i god förening, 1 d

Vår smakrika dag på Österlen inleds med guidad visning på Gunnarshögs Gård i Hammenhög. Här tillverkas rapsolja gjord på höstraps från gården och närområdet. Vi ges även tillfälle att handla i butiken innan vi fortsätter till Skillinge och vingården Domaine ....Läs mer »1 dagfrån 995:-

Vallarnas friluftsteater, 1 d

Efter en mättande lunch sätter vi kurs mot Falkenberg och Vallarnas friluftsteater, där många skratt väntar! Här har det spelats fars sommar efter sommar sedan 1996. I samband med föreställningen bjuds vi på ett glas cider/vin med något lättare tilltugg. (Förmiddagskaffe ingår ej.) ....Läs mer »
  • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
  • Regnskogfondet logo
  • SRF logo