Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Dalhalla - Kalle Moraeus med Lasse Berghagen mfl

Bild: Foto Dalhalla
Bild: Foto Dalhalla
Pris från:
8 195:-
Dagar:5
Guide, whispers, resa med helturistbuss, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Arvika, 3 i Mora), 4 frukostar, 1 lunch (dag 2), 4 middagar, Biljett Dalhalla, inträde o guidning på Rackstadmuseet, Zorngården, Carl Larssongården o Klässbol Linneväveri, inträde Rottneros park, besök med guidning på Sahlströmsgården, besök vid Falu gruva och Dalahästtillverkare i Nusnäs.
Transportsätt:Buss
Boka resa

En stjärna föll! Nordens Verona föddes! I Dalhalla kan man se hur hela trakten påverkades när den stora meteoriten föll för 360 miljoner år sedan. Längs väggarna kan du se de färgrika berglagren. Akustiken upptäcktes långt senare. Det var radioproducenten och operasångerskan Margareta Dellefors som först såg den spännande möjligheten till en opera-arena med en unik inramning. 1994 invigdes arenan, som saknar motstycke.

“Moraeus i Dalhalla” är en unik show helt anpassad för Dalhallas gigantiska scen. Kalle Moraeus med flera publiksuccéer sedan tidigare återvänder nu under sommaren 2019 med en härlig föreställning tillsammans med bl a Lasse Berghagen, en av landets mest folkkära artister. Lasse ligger bakom klassiker som Teddybjörnen Fredriksson, Stockholm i mitt hjärta och En kväll i juni. Under föreställningen har Kalle med sig Orsa Spelmän samt sitt eget band Hej Kalle.

-Det känns väldigt spännande att få återvända till den kanske finaste scenen i Sverige. Att få stå på Dalhallas scen är en enorm utmaning och att få komma tillbaka är naturligtivs en stor ära. Det är verkligen något som jag och alla mina musiker och artistvänner ser fram emot, säger Kalle Moraeus.

Avresa från Skåne, Halland och Västkusten.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 natt Arvika, 3 Mora)
 • 4 frukostar
 • 1 lunch (dag 2)
 • 4 middagar
 • Biljett Dalhalla till Kalle Moraeus & Orsa Spelmän med Hej Kalle och gäster
 • Inträde o guidning Rackstadmuseet, Zorngården, Carl Larsson-gården o Klässbol Linneväveri
 • Inträde Rottneros park
 • Besök med guidning på Sahlströmsgården
 • Besök vid Falu gruva och Dalahästtillverkare i Nusnäs

Tillägg

 • Enkelrum 1.500 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Arvika
Längs västkusten går färden via Göteborg till Värmland. Vårt mål för dagen är Arvika. På vägen gör vi ett stopp för att ta del av bygdens fina kultur. Här finns bl a Klässbols Linneväveri, som levererar linne till Nobelfesten, ambassader och kungahuset, och Rackstadsmuseet med Oppstuhage där den berömde skulptören Christian Eriksson verkade. Efter ett besök på linneväveriet checkar vi in på hotellet. Ca 57 mil från Malmö & 30 mil från Göteborg.

Dag 2 Arvika-Mora m Rackstadsmuseet mm
Omkring förra sekelskiftet sökte sig konstnärerna till sjön Racken, strax utanför Arvika. Utbildade i Paris, Stockholm och Göteborg sökte de den oförstörda naturen och skapade här stor konst. På Rackstadmuseet får vi ta del av samlingarna. Lokalguiden berättar mer. Vi fortsätter därefter till Rottneros Park, säkert välbekant för såväl de trädgårdsintresserade som läsare av Selma Lagerlöf. På Rottneros Herrgård, eller Ekeby som den heter i sagans värld, bodde kavaljererna i Gösta Berlings saga. Här bland praktfulla björkalléer, doftande lindar och ljuvlig blomsterprakt tar vi del av en unik samling skulpturer.

Vi intar en god lunch och gör därefter ett besök på Sahlströmsgården, en verklig upplevelse! Gården är en magnifik vittnesbörd om förra sekelskiftets boendemiljöer. Några av de tio barnen blev omtalade konstnärer. Vi når så slutligen Mora, där vi ska bo tre nätter på Hotell Siljan. Middag.

Dag 3 Dalhalla, Zorngården
Idag ska vi besöka Nusnäs - världens största häststall med dalahästar i spiltorna! Därefter går färden till Zorngården – ett av Sveriges mest originella byggnadsverk. Här bosatte sig den store konstnären Anders Zorn med sin maka när de efter flera år utomlands återvände till barndomens Mora.

Vi äter en tidig middag på hotellet innan det är dags för vår stora musikupplevelse på Dalhalla – Kalle Moraeus & Orsa Spelmän med gäster, bl a Tommy Körberg, Gunilla Backman och duon Good Harvest. Vi är alla “välklädda”, och väl klädda på Dalhalla innebär varma fritidskläder och kraftiga skor. Strax efter midnatt räknar vi med att vara tillbaka på hotellet.

Dag 4 Carl Larssongården mm
Vi sover ut och på förmiddagen lämnar vi hotellet för att åka till Sundborn och Carl Larssongården, där vi möts med de välkomnande orden “Var välkommen kära Du till Carl Larsson och hans fru”. Lokalguiden berättar.

Efter tid för lunch reser vi vidare till Falu koppargruva, av Unesco utsett till världsarv, för en rundtur ovan jord. Här får vi veta mer om Stora Stöten och gruvdriften, som pågick i över 1000 år. Visste du att gruvan har varit världens största kopparproducent? Middag på hotellet.

Dag 5 Mora-Hemorten
Den gedigna frukosten avrundar vår vistelse i Mora. På sommarfagra vägar kör vi nu söderut. Örebro passeras och vi fortsätter mellan Vänern och Vättern till Göteborg, där en del resenärer stiger av. En innehållsrik resa går mot sitt slut, vid niotiden räknar vi med att var åter i Skåne.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/7BussDalhalla (m Kalle Moraeus), Dalarna & Värmland, 5 d
Guide: Marianne Andersson
Mer än 88 195:-BokaMer information

Hotell

Scandic Hotel Arvika

Scandic Hotel Arvika

Spahotell Scandic Arvika är beläget i centrala Arvika. Alldeles utanför hotellet ligger stadens gågata med shopping och nöjen...

Resekalender

1/3Stockholm - musik & teater, 3 dfrån 3 650:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo