Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Dalhalla - Kalle Moraeus med Tommy Körberg, 5 d

Status:
Fullt

En stjärna föll! Nordens Verona föddes! I Dalhalla kan man se hur hela trakten påverkades när den stora meteoriten föll för 360 miljoner år sedan. Längs väggarna kan du se de färgrika berglagren. Akustiken upptäcktes långt senare. Det var radioproducenten och operasångerskan Margareta Dellefors som först såg den spännande möjligheten till en opera-arena med en unik inramning. 1994 invigdes arenan, som saknar motstycke.

“Moraeus i Dalhalla” är en helt ny och unik show helt anpassad för Dalhallas gigantiska scen. Kalle Moraeus, med flera publiksuccéer tidigare, återvänder nu under sommaren 2018 med en härlig föreställning tillsammans med sina musiker och fantastiska gäster - Tommy Körberg, Good Harvest (duon från Falun som var med i "Moraeus med mera") och Gunilla Backman (som fick sitt stora genombrott i Sverige med rollen som Donna i den svenska uppsättningen av Mamma Mia!, för vilken hon belönades med en guldmask för bästa kvinnliga huvudroll).

Under föreställningen har Kalle med sig Orsa Spelmän samt sitt eget band.

Avresa från Skåne, Halland och Västkusten.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 natt Arvika, 3 Mora)
 • 4 frukostar
 • 1 lunch (dag 2)
 • 4 middagar
 • Biljett Dalhalla till Kalle Moraeus & Orsa Spelmän med gäster
 • Inträde o guidning Rackstadmuseet, Zorngården, Carl Larsson-gården o Klässbol Linneväveri
 • Inträde Rottneros park
 • Besök med guidning på Sahlströmsgården
 • Besök vid Falu gruva och Dalahästtillverkare i Nusnäs

Tillägg

 • Enkelrum 1.500 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram - avresa 19/7

Dag 1 Hemorten-Arvika
Längs västkusten går färden via Göteborg till Värmland. Vårt mål för dagen är Arvika. På vägen gör vi ett stopp för att ta del av bygdens fina kultur. Här finns bl a Klässbols Linneväveri, som levererar linne till Nobelfesten, ambassader och kungahuset, och Rackstadsmuseet med Oppstuhage där den berömde skulptören Christian Eriksson verkade. Efter ett besök på linneväveriet checkar vi in på hotellet. Ca 57 mil från Malmö & 30 mil från Göteborg.

Dag 2 Arvika-Mora m Sahlströmsgården mm
Omkring förra sekelskiftet sökte sig konstnärerna till sjön Racken, strax utanför Arvika. Utbildade i Paris, Stockholm och Göteborg sökte de den oförstörda naturen och skapade här stor konst. På Rackstadmuseet får vi ta del av samlingarna. Lokalguiden berättar mer. Vi fortsätter därefter till Rottneros Park, säkert välbekant för såväl de trädgårdsintresserade som läsare av Selma Lagerlöf. På Rottneros Herrgård, eller Ekeby som den heter i sagans värld, bodde kavaljererna i Gösta Berlings saga. Här bland praktfulla björkalléer, doftande lindar och ljuvlig blomsterprakt tar vi del av en unik samling skulpturer.

Vi intar en god lunch och gör därefter ett besök på Sahlströmsgården, en verklig upplevelse! Gården är en magnifik vittnesbörd om förra sekelskiftets boendemiljöer. Några av de tio barnen blev omtalade konstnärer. Vi når så slutligen Mora, där vi ska bo tre nätter på Hotell MoraParken. Middag.

Dag 3 DALHALLA, Zorngården mm
Idag ska vi besöka Nusnäs - världens största häststall med dalahästar i spiltorna! Därefter går färden till Zorngården – ett av Sveriges mest originella byggnadsverk. Här bosatte sig den store konstnären Anders Zorn med sin maka när de efter flera år utomlands återvände till barndomens Mora.

Vi äter en tidig middag på hotellet innan det är dags för vår stora musikupplevelse på Dalhalla – Kalle Moraeus & Orsa Spelmän med gäster, bl a Tommy Körberg, Gunilla Backman och duon Good Harvest. Vi är alla “välklädda”, och väl klädda på Dalhalla innebär varma fritidskläder och kraftiga skor. Biljetter i nästdyraste kategorin ingår! Vid 00:30 är vi tillbaka på hotellet.

Dag 4 Carl Larssongården mm

Vi sover ut och på förmiddagen lämnar vi hotellet för att åka till Sundborn och Carl Larssongården, där vi möts med de välkomnande orden “Var välkommen kära Du till Carl Larsson och hans fru”. Lokalguiden berättar.

Efter tid för lunch reser vi vidare till Falu koppargruva, av Unesco utsett till världsarv, för en rundtur ovan jord. Här får vi veta mer om Stora Stöten och gruvdriften, som pågick i över 1000 år. Visste du att gruvan har varit världens största kopparproducent? Middag på hotellet.

Dag 5 Mora-Hemorten
Den gedigna frukosten avrundar vår vistelse i Mora. På sommarfagra vägar kör vi nu söderut. Örebro passeras och vi fortsätter mellan Vänern och Vättern till Göteborg, där en del resenärer stiger av. En innehållsrik resa går mot sitt slut, vid niotiden räknar vi med att var åter i Skåne.

Karta

Resekalender

20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Stockholm), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo