Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Dansk idyll - Ærø, Faaborg & Vesterhavet

Bild: Idylliska Ærøskøbing på Ærø. Foto Niclas Jessen/VisitDenmark
Bild: Mennesket ved havet. Foto Cees van Roeden/VisitDenmark
Pris från:
6 695:-
Dagar:4
Guide, whispers, resa i helturistbuss, väg- och broavgifter, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter i Taulov), 3 frukostar, 1 lunch (dag 1), 1 eftermiddagsfika, 3 middagar, lokalguide Nyborg-Faaborg, guidad visning Geografisk Have, stadspromenad i Christiansfeld, utflykt västra Jylland inkl inträde till Sandskulpturfestivalen, färja Svendborg-Ærøskøbing t/r, rundtur på Ærø.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Fyn med den förtjusande lilla ön Ærø och Jyllands västkust står i centrum då vi under några sommardagar njuter av dansk idyll och en stor portion "hygge". Häpnadsväckande sandskulpturer, mysiga småstäder, botanisk trädgård och Danmarks senaste världsarv står bl a på programmet.

Vi bor på charmiga Kryb-i-ly, "Jyllands smukkeste storkro", som fick sitt namn (på svenska "sök skydd") sedan Kong Christian VI funnit skydd här under ett oväder sommaren 1737. Välkommen till vårt charmiga grannland!

Avresa från Skåne, Halland och Västkusten.

Hotellet Kryb-i-ly har två våningar och saknar hiss.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Väg- och broavgifter

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter i Taulov)

 • 3 frukostar

 • 1 lunch (dag 1)

 • 1 eftermiddagsfika

 • 3 middagar

 • Lokalguide Nyborg-Faaborg

 • Guidad visning Geografisk Have

 • Stadspromenad i Christiansfeld

 • Utflykt västra Jylland inkl inträde till Sandskulpturfestivalen

 • Färja Svendborg-Ærøskøbing t/r

 • Rundtur på Ærø

Tillägg

 • Enkelrum 850 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Taulov via Faaborg
Via Öresundsbron och Stora Bält-bron kommer vi till Fyn och Nyborg. På Hotel Villa Gulle väntar en "dejlig" dansk "frokost" med fisk, frikadeller och annat gott. Ackompanjerade av en lokalguide väljer vi därefter mindre vägar ner mot den pittoreska köpstaden Faaborg på Fyns sydkust. Berikade med vår guides spännande berättelser strosar vi här längs mysiga kullerstensgränder kantade av vackra korsvirkeshus och färgglada stockrosor. Vi lyssnar till klockspelet från stadens landmärke, Klokketårnet – det enda som finns kvar av den medeltida S:t Nicolaikyrkan.

Över Lilla Bält kommer vi på kvällen till Jylland och vårt trivsamma hotell, Kryb-i-ly i Taulov, där vi ska bo tre nätter. Middag. Ca 58 mil fr Göteborg & 31 mil fr Malmö.

Dag 2 Kolding med trädgård & Christiansfeld
Vi inleder dagens utflykt i Geografisk Have i Kolding. En trädgårdsspecialist guidar oss runt i den 12 ha stora botaniska trädgården, som är geografiskt indelad. Här finns Kina, Japan, Sydamerika, Sibirien osv.

Efter lite "fri" tid i Kolding beger vi oss ett stycke söderut till Christiansfeld, Danmarks senaste världsarv. Christiansfeld grundades 1773 av herrenhutarna, ett kristet brödrasällskap, på Christian VII:s initiativ. Under en stadspromenad får vi en bild av herrenhutarnas unika arkitektur och stadsplanering. Avslutningsvis bjuds vi på kaffe och "honningskage", stadens berömda kaka.

Åter på hotellet finns det tid att ta ett dopp i poolen innan middagen serveras. Ca 7 mil.

Dag 3 Sandskulpturer, Hvide Sande & Ribe
Idag ska vi utforska Jyllands västkust. Vår utflykt tar sin början på sandskulpturfestivalen i Søndervig, beläget mellan Ringkøbing Fjords nordvästra hörn och Vesterhavet. Här ska vi ta del av en mängd enastående sandskulpturer och en skulpturvägg på 7 x 200 m, skapade av några av världens främsta sandskulptörer.

Med havet, himmelen och de grågröna klitterna som ackompanjemang tar vi oss vidare söderut, ut på det kilometerbreda sandrevet som skiljer fjorden från havet. Det säregna landskapet fängslar och förundrar. I den idylliska fiskebyn Hvide Sande får vi tillfälle att äta lunch och vi sätter därefter kurs mot Ribe, Skandinaviens äldsta och bäst bevarade stad. På vägen gör vi ett stopp vid Svend Wiiig Hansens mäktiga skulpturer "Mennesket ved havet".

Vi får tid att flanera en stund i Ribes medeltida stadskärna, som är en labyrint av kullerstensgator kantade av korsvirkeshus, och beger oss så åter mot Taulov. En trerätters middag avrundar dagen. Ca 34 mil.

Dag 4 Taulov-Hemorten via Ærø
Efter utcheckning väntar resans kanske största attraktion – den bedårande lilla ön Ærø! Från Svendborg på sydöstra Fyn tar vi färjan ut till måleriska Ærøskøbing. 1600-talshusen som kantar de kullerstensbelagda gatorna minner om tiden då Ærøskøbing var en viktig handelsstad. Namn som "Dukkehuset" säger en del om stadens charm!

Efter några timmar, som även innefattar en rundtur på ön, tar vi oss tillbaka till Svendborg. Vid sjutiden räknar vi med att vara i Malmö, strax innan midnatt i Göteborg. Ca 32 mil till Malmö & 59 mil till Göteborg.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
25/7BussDansk idyll, 4 d
Guide: Eva Bruce
Mer än 86 695:-BokaMer information

Hotell

Best Western Kryb-i-ly, Taulov

Best Western Kryb-i-ly, Taulov

Best Western Kryb-i-ly i Taulov, "Jyllands smukkeste storkro".

Resekalender

1/3Stockholm - musik & teater, 3 dfrån 3 650:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo