Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Fira festligt nyår i Geilo i vinterskrud

Bild: Geilo. Foto_Emil_Eriksson Custom
Bild: Vi njuter av härlig längdskidåkning i Geilo. Foto CH - Visitnorway.com
Status:
Fullt

Till den gemytliga fjällbyn Geilo i Hallingdal vid Hardangervidda söker sig såväl skid- som vandringsentusiaster i stora skaror. Hundratals kilometer med skidspår i dalen och på bergsplatåerna, och härliga pister borgar för friska, aktiva dagar. Balsam för själen. Här ska vi tillbringa en festlig och trivsam nyårshelg. Vi bor på det fina högfjällshotellet Bardøla och varvar skidåkning med avkoppling och god mat. Nyårsafton förgylls med nyårssupé och dans till levande musik.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss 
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (4 nätter Geilo)
 • 4 frukostar
 • 3 lunchpaket
 • 4 middagar (inkl 1 nyårssupé)
 • Nyårsfirande med dans till levande musik
 • Inträde till pool

Tillägg

 • Enkelrum 1.375 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Geilo
Under morgonen lämnar vi Skåne och beger oss upp mot Halland, där uppehåll görs för förmiddagsfika. Via Göteborg går vår resa vidare mot den norska gränsen; längs med vägen får vi sällskap av fler medresenärer och vi pausar för lunch. I trakten av Oslo viker vi av och fortsätter nordvästerut genom Buskerud fylke.

På kvällen nalkas vi så slutligen vårt mål Geilo, beläget 800 m.ö.h., nedanför nationalparkerna Hardangerviddas och Hallingskarvets mäktiga fjäll. Vårt 4-stjärniga hotell, Bardøla Høyfjellshotell, är försett med såväl pool, bastu och gym som vinkällare och bar. Här ska vi tillbringa en festlig och aktiv nyårshelg. Efter en lång dag på resande fot belönas vi med en god middag. Ca 78 mil fr Malmö & 51 mil fr Göteborg.

Dag 2-4 Geilo - skidåkning & nyårsfirande
Ett vinterparadis ligger för våra fötter! 550 km välpreparerade skidspår löper genom Geilos vackra skogs- och fjällterräng och bjuder in till härliga skiddagar! 20 liftar och 37 pister i olika svårighetsgrad ser till att även utförsåkarna får sitt lystmäte.

Frukostar och middagar äter vi på hotellet. Försedda med lunchpaket gör vi under dagarna utflykter i längdåkningsspåren (vi åker i lugnt tempo) och vi får även tillfälle att skida på egen hand – högsta skidspåret ligger 1 178 m.ö.h. Skidor finnas att hyra på plats, om man inte föredrar att ta med egna. Säkert lockar även utförsåkning i Geilos fina skidssystem (liftkort ingår ej) - skidbussen stannar precis utanför vårt hotell. En av dagarna gör vi även en gemensam "byvandring" och vid intresse passar vi även på att besöka något av Geilos gemytliga after ski-ställen. Det ges förstås även tid att koppla av med bad och bastu på hotellet. Underhållning i form av levande musik förgyller kvällarna (med viss reservation).

På nyårsafton avnjuter vi en läcker 3-rätters nyårssupé. Med ett festligt nyårsprogram där det bl a spelas upp till dans närmar vi oss tolvslaget – ett nytt år med nya upplevelser och utmaningar ligger framför oss. Vi sover ut och möts av en dignande frukostbuffé på nyårsdagsmorgonen, därefter lockar säkert ytterligare skidåkning.

Dag 5 Geilo-Hemorten
Efter frukost tar vi farväl av Geilo, men de vackra fjällvyerna följer oss ytterligare en stund. Genom Hallingdal, vars branta bergssidor så småningom även lämnar plats för bördiga jordbruksbygder, går färden i riktning Oslo. Med paus för lunch tar vi oss vidare mot den svenska gränsen. Via Svinesundsbron kommer vi åter till Sverige och vi kan snart se tillbaka på en trivsam Norgevistelse som givit oss såväl fina minnen som ny energi. Vid 17.30-tiden räknar vi med att vara åter i Göteborg, sen kväll i Malmö. Ca 51 mil till Göteborg & 78 mil till Malmö.

Karta

Resekalender

26/11Barcelona - vinprovning & julshopping (fr Göteborg), 5 dfrån 8 245:-
26/11Barcelona - vinprovning & julshopping (fr Köpenhamn), 5 dfrån 8 245:-
26/11Barcelona - vinprovning & julshopping (fr Stockholm), 5 dfrån 8 245:-
29/11Stockholm - 'Peter Jöback - Med hjärtat som insats', 3 dfrån 4 695:-
29/11Stockholm - 'Så som i himmelen', 3 dfrån 4 695:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo