Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Fira in nyåret i Wien med konsert på Palais Liechtenstein!

Bild: Fyrverkerier vid rådhuset i Wien. Foto: Österreich Werbung/Popp
Bild: Spanska ridskolan. Foto Österrikiska turistbyrån
Bild: Schönbrunn. Foto Österrikiska turistbyrån/Simoner
Bild: Hofburg. Foto Österrikiska turistbyrån/Popp G
Status:
Fullt

Wien är en svepande vals, en mästerlig operett. Ett praktfullt slott, ett sofistikerat café. Eller en skinande vit häst. Wien är och förblir en förtrollad stad. Mozart, Beethoven, Strauss-familjen och flera andra stora tonsättare – levde, inspirerades och skapade sina mästerverk här.

Under en nyårskonsert på Palais Liechtenstein, tar vi del av det rika arvet! Klassisk musik och opera. Välkommen till musikens huvudstad! Välkommen till ett nyårsfirande Du sent skall glömma!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg t/r Wien inkl flygskatt
 • Bussresor i Wien 
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter i Wien)
 • 3 frukostar
 • 1 galabuffé inkl välkomstdrink
 • 2 middagar (varav 1 3-rättersmiddag med vin - ”Heurigenabend”)
 • Guidad stadsrundtur
 • Nyårskonsert på Palais Liechtenstein
 • Inträde till Hofburg
   

Tillägg

 • Enkelrum 2.300 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Wien. Stadsrundtur.
Under dagen räknar vi med att landa i Wien, där en buss väntar på att ta oss in till vårt centralt belägna hotell, 4-stjärniga Hotel Ananas.

Efter incheckning är resten av dagen fri att efter eget tycke och smak bese Wien. Apropå smak njuter du kanske av en bit Sachertårta på Café Sacher? En annan god idé är att ta in Wiens skönhet från en hästdroska, en s k fiaker. Säkert lockar även ett besök på Spanska ridskolan med de berömda vita Lippizzanerhästarna. Vår guide ger gärna tips på fler aktiviteter.

På kvällen samlas vi för en gemensam middag, som intas på en trevlig restaurang på stan.

Dag 2 Nyårsafton. Stadsrundtur & nyårsfest
Under en guidad stadsrundtur lär vi känna Wien lite bättre. Stadens kejserliga förflutna är påtagligt, de historiska skatterna oräkneliga. Hofburg; habsburgarnas vinterresidens och numera presidentens säte, katedralen Stephansdom, och Schönbrunn; den forna kejsarfamiljens grandiosa sommarresidens, är bara några av attraktionerna. Nöjesparken Pratern, känd från filmklassikern ”Den tredje mannen”, och Hundertwasserhaus, en fantasieggande byggnad med spiror och torn och få för ögat räta vinklar, andra. En del möter vi under rundturen, en del får vi tillfälle att se på egen hand.

Efter lite "fri" tid gör vi oss så redo för aftonens festliga nyårsfirande, som anordnas på ett närliggande hotell och inleds med en välkomstdrink. I glada vänners lag njuter vi av en läcker galabuffé och vi ser med spänning fram emot tolvslaget. Färgsprakande fyrverkerier lyser upp Wienhimmeln. Ett nytt år med nya utmaningar står för dörren!

Dag 3 Nyårsdagen med konsert
Ett välfyllt frukostbord möter oss på nyårsdagsmorgonen. Kanske följer du därefter TV-sändningarna från Wienerfilharmonikernas klassiska nyårskonsert från Musikverein? Eftermiddagen bjuder på en verklig höjdpunkt i form av en konsert på Palais Liechtenstein! Ouvertyrer, arior och duetter från bl a Mozarts Trollflöjten och Franz Lehárs Glada änkan står på repertoaren liksom Radetzkymarsch och flera andra berömda verk av Johann Strauss! De 52 musikerna ackompanjeras av sex internationella sångsolister. Under dagen har vi sett mer av Hofburg, där berömdheter som kejsarparet Franz Josef och Sisi bott, liksom kronprins Franz Ferdinand, vars avrättning blev starten till 1:a världskriget.

En ”Heurigenabend” i Wiens vinkvarter fulländar en fantastisk dag! ”Heurigen”, som har 225-åriga traditioner, är egentligen en vintaverna där vinodlarna säljer sitt eget vin. Musik förgyller, om vi har tur, måltiden som bjuder på österrikiska specialiteter med tillhörande vin. Wien är för övrigt den enda huvudstaden i världen med vinodlingar inom stadsgränsen!

Dag 4 Flyg hem från Wien
Då vårt flyg till Skandinavien lyfter först på eftermiddagen/kvällen har vi även denna dag gott om tid att flanera, upptäcka och ta del av Wiens rika utbud av affärer, museer mm!

Bra att veta

Valuta: Euro

Karta

Hotell

Hotel Ananas, Wien

Hotel Ananas, Wien

Austria Trend Hotel Ananas i Wien.

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Malmö), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Stockholm), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Göteborg), 4 dfrån 12 295:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Malmö), 4 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo