Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Fira nyår i Berlin med nyårskonsert & Potsdam

Bild: Nyårsfyrverkerier vid Brandenburger Tor. Foto KIT
Bild: Kupolen på Reichstag. Foto Poklekowski
Pris från:
12 850:-
Dagar:5
Guide, whispers, flyg Berlin t/r inkl flygskatter, busstransfers i Berlin och Potsdam, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc - comfort room (4 nätter i Berlin), tillgång till pool och bastu, 4 frukostar, 2 middagar, 1 galabuffé inl dryck (öl, vin, läsk) på nyårsafton, nyårsfest med dans till levande musik, guidad stadsrundtur i Berlin, biljett till nyårskonsert på Berliner Philharmonie, utflykt till Potsdam.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Historia. Kultur. Mångfald. Det finns tusen skäl att åka till Berlin! Denna fängslande metropol sjuder av liv och rörelse, av kreativitet och nyskapande. Under nyårshelgen förvandlas centrum till en jättelik nyårsfest, från Brandenburger Tor till Siegessäule. Det är inte billigt att fira nyår i Berlin, men det är en upplevelse man inte bör missa! Vi bor mitt i centrum på tjusiga Maritim Hotel Berlin. Här firar vi in det nya året med galamiddag och dans. En nyårskonsert på Berliner Philharmonie fulländar vår helg!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

Ingår i resans pris

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Berlin t/r inkl flygskatter
 • Busstransfers i Berlin
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter i Berlin)
 • 4 frukostar
 • 2 middagar
 • 1 galabuffé inl dryck (öl, vin, läsk) på nyårsafton
 • Nyårsfest med dans till levande musik
 • Tillgång till pool och bastu
 • Guidad stadsrundtur i Berlin
 • Biljett till nyårskonsert på Berliner Philharmonie (nyårsdagen)
 • Utflykt till Potsdam


Tillägg

 • Enkelrum 1.500 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Berlin
Under dagen landar du i Berlin, där en lokalguide väntar på att ta alla våra flygresenärer in till vårt tjusiga hotell, Maritim Hotel Berlin, som är 4-stjärnigt superior och ligger mitt i centrum, i närheten av Tiergarten – stadens "lungor", Potsdamer Platz och Kurfürstendamm. Våra fina rum är i comfort category! Dagen disponeras fritt i Berlin – guiden ger tips! Ca 1,5 mil med buss.

Dag 2 Fri tid i Berlin
Ett välfyllt frukostbord väntar dig på morgonen. Under dagen får du tillfälle att upptäcka mer av Berlin. Museerna är många och högklassiga; Pergamonmuseet och Gemäldegallerie är två goda förslag. Säkert avsätter man också tid för det glamorösa och jättelika varuhuset KaDeWe, vars matavdelning är något alldeles extra! På eftermiddagen möter du så JÖRNS guide, som tillsammans med fler resenärer ansluter med buss. En gemensam middag avrundar dagen.

Dag 3 Nyårsafton. Berlin stadsrundtur.
En guidad stadsrundtur ger oss en god introduktion till Berlin. Paradgatan Unter den Linden leder oss till Brandenburger Tor, själva symbolen för staden. Den magnifika byggnaden är inspirerad av ingången till Akropolis och fick inte beträdas mellan åren 1961 och 1989, då den låg inom den östtyska gränszonen. Det är också här, mellan Brandenburger Tor och segerkolonnen Siegessäule i Tiergarten som stadens största nyårsparty hålls. Boulevarden Ku'Damm, det nya riksdagshuset och Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, är andra välkända platser och byggnader vi möter. Vid Checkpoint Charlie påminns vi om stadens mörkare historia.

På kvällen sätter vi oss så till bords för att njuta av en läcker nyårsbuffé. Dryck ingår (vin, öl, softdrinks)! Sällskapet är trevligt, stämningen hög! Bandet spelar upp till dans – "Dansa som om ingen ser dig,.....". Vid tolvslaget skålar vi in det nya året med sekt. Berlinhimmeln lyses upp av tusentals färgsprakande fyrverkerier, vi går ett spännande år till mötes!

Dag 4 Utflykt till Potsdam & nyårskonsert
Vi sover ut och vaknar till en dignande frukostbuffé – en perfekt start på det nya året.  Koppla av med bad och bastu eller ta en promenad på stan. Valet är fritt! Mitt på dagen gör vi en utflykt till grannstaden Potsdam, en av Tysklands vackraste städer. Med det ståtliga rokokoslottet Sanssouci och omgivande park, som efter hand berikades med fler slott och paviljoner – inte minst Neues Palais, ville Fredrik den store här skapa sitt eget Versailles. Efter en promenad och kortare rundtur tar vi oss längs med Havel och genom Grunewald åter till Berlin.  

Vi kröner dagen med en nyårskonsert (biljett kat. 3) på välrenommerade Berliner Philharmonie. Under ledning av Stanley Dodds framför Sinfonie Orchester Berlin och Sinfonischer Chor Berlin Beethovens nionde symfoni! Efter konserten serveras vi middag på hotellet. Ca 7 mil.

Dag 5 Flyg hem från Berlin
Efter frukost tar vi farväl av våra bussresenärer. Under dagen går transferbussar ut till flygplatsen – om våra flygtider tillåter det får vi njuta av Berlin en stund även idag. Ca 1,5 mil med buss.

Bra att veta

Valuta: Euro

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/12Köpenhamn, KastrupBerlin - nyårsfirande (fr Köpenhamn), 5 d
Guide: Lina Pollack
412 850:-BokaMer information
29/12Göteborg, LandvetterBerlin - nyårsfirande (fr Göteborg), 5 d
Guide: Lina Pollack
813 350:-BokaMer information
29/12Stockholm, ArlandaBerlin - nyårsfirande (fr Stockholm), 5 d
Guide: Lina Pollack
813 350:-BokaMer information

Resekalender

26/11Barcelona - vinprovning & julshopping (fr Göteborg), 5 dfrån 8 245:-
26/11Barcelona - vinprovning & julshopping (fr Köpenhamn), 5 dfrån 8 245:-
26/11Barcelona - vinprovning & julshopping (fr Stockholm), 5 dfrån 8 245:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo