Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Gemytligt midsommarfirande på tjusiga Döllnsee-Schorfheide, 4 d

Bild: Vårt fina hotell, Hotel Döllnsee-Schorfheide - en riktig oas.
Bild: Hotel Döllnsee-Schorfheide
Bild: Hotel Döllnsee-Schorfheide
Bild: Den 60 meter höga båtlyften i Niederfinow.
Pris från:
6 245:-
Dagar:4
Guide, whispers, resa med helturistbuss, bro- väg- och färjeavgifter, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter i Groß Dölln), 3 frukostar, 3 middagar (varav en med matjessill, nypotatis och jordgubbar), midsommaraktivitet, inträde och guidade visningar Schiffshebewerk Niederfinow och klostret i Chorin, båttur i Templin (2 h), stopp i Rostock.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Vid en sjö omgiven av grönskande skog, i biosfärområdet Schorfheide-Chorin, några mil norr om Berlin, ligger förnämliga Hotel Döllnsee-Schorfheide, ett perfekt hotell för JÖRNS traditionsrika midsommarfirande!

Med denna naturidyll som bas njuter vi av bad, promenader och läckra måltider. Utflykter till båtlyften i Niederfinow och klostret i Chorin ingår, liksom en båttur vid Templin!

Avresa från Skåne, Halland, Västkusten.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Bro- väg- och färjeavgifter
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter i Groß Dölln)
 • 3 frukostar
 • 3 middagar (varav en med matjessill, nypotatis och jordgubbar
 • Midsommaraktivitet
 • Inträde och guidade visningar Schiffshebewerk Niederfinow och klostret i Chorin
 • Båttur i Templin (2 h)

Tillägg

 • Enkelrum 645 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Groß Dölln
Under morgontimmarna tar vi oss via Göteborg söderut genom Halland och Skåne. Vi korsar Öresund och fortsätter i rask takt mot färjelägret i Gedser. Ombord på färjan till Rostock får vi tillfälle att äta lunch. Genom Mecklenburg-Vorpommern och Brandenburg går färden vidare mot tjusiga Hotel Döllnsee-Schorfheide, naturskönt beläget i UNESCO-biosfärområdet Schorfheide-Chorin vid sjön Großdöllner See. På denna rofyllda plats ska vi tillbringa en trivsam midsommarhelg. Vårt hotell har inomhuspool, och bastu och sommarterrass vid sjön. Runt sjön finns vackra promenadstråk och såväl cyklar som båtar finns att hyra. En välanrättad middag avrundar dagen. Ca 72 mil fr Göteborg & 45 mil fr Malmö.
 
Dag 2 Midsommafton - båtlyft & kloster
Kanske inleder du dagen med en stärkande simtur i sjön? Efter frukost tar vi oss ett stycke söderut, till Niederfinow, där vi ska få en guidad visning av det 60 meter höga lyftverket Schiffs-hebewerk Niederfinow, som invigdes 1934. Detta under av teknik konstruerades för att lyfta och sänka skepp mellan floden Oder och Oder-Havelkanalen. Årligen passerar över 13 000 båtar genom båtlyften, som kan lyfta fartyg lastade med upp till 1200 ton! 2009 lades första stenen för ett nytt kompletterande lyftverk. Efter detta spännande besök får vi tillfälle att äta lunch.

Vi fortsätter så till det berömda Cisterciensklostret i Chorin, en av Brandenburgs vackraste gotiska byggnader, grundat 1258 och upplöst 1542. En guide visar oss runt och berättar mer om klosterlivet. På eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet, där midsommaraktiviteter i olika former tar vid. Måhända lockar också en promenad eller en cykeltur innan vi sätter oss till bords för att inta kvällens middag, som har smak av midsommar? Ca 12 mil.

Dag 3 Midsommardagen - båttur vid Templin
Vi njuter av en riklig frukostbuffé och kan därefter se framemot en trevlig utflykt till Templin, som omges av sjöar och genomkorsas av en kanal. En komplett ringmur från 1200-talet med tre stadsportar ramar in den snart 750-åriga staden och dess många korsvirkeshus. Under en härlig båttur upplever vi de fina omgivningarna. Åter på land får vi tillfälle att äta en bit mat och ta en promenad, innan vi återvänder till hotellet för bad och annan rekreation. Middag. Ca 4 mil.

Dag 4 Groß Dölln-Hemorten
Frukosten avslutar vår trivsamma midsommarvistele på Hotel Döllnsee-Schorfheide och vi beger oss norrut över Mecklenburgska sjöplatån, i riktning Rostock. Efter ett stopp för inköp kör vi ombord på Gedserfärjan. Vid 19.30 är vi åter i Malmö, runt midnatt i Göteborg. Ca 45 mil till Malmö & 72 mil till Göteborg.  
 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/6BussMidsommar på Döllnsee-Schorfheide, 4 d
Guide: Bodil Braun
Mer än 86 245:-BokaMer information

Hotell

Hotel Döllnsee-Schorfheide, Templin

Hotel Döllnsee-Schorfheide, Templin

Hotel Döllnsee-Schorfheide är ett 4-stjärningt hotell alldeles intill sjön Großer döllnsee.

Resekalender

26/11Barcelona - vinprovning & julshopping (fr Göteborg), 5 dfrån 8 245:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo