Skip to main content

Göteborg - GöteborgsOperan & Jul på Liseberg

Bild: Ringaren i Notre Dame. Foto GöteborgsOperan
Bild: Julunderhållning på Liseberg. Foto: Stig Kälvelid
Bild: Julstämning på Liseberg. Foto: Stig Kälvelid
Bild: Isshow på Liseberg. Foto: Stig Kälvelid
Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Jul på Liseberg & "Ringaren i Notre Dame"


På “bästkusten” är man stolt över sitt Göteborg. Med all rätt! I Sveriges charmigaste stad finner vi storstadens utbud och småstadens intimitet. Vi har biljetter till GöteborgsOperans föreställning av Disneys musikal "Ringaren i Notre Dame", som är baserad på Victor Hugos berömda roman.

Under vår Göteborgsvistelse insuper vi dessutom julstämningen på Lisebergs julmarknad!

Avresa från Skåne, Halland.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Göteborg)
 • 1 förmiddagsfika (dag 1)

 • 1 frukost

 • 1 lunch (dag 2)

 • Inträde till Liseberg

 • Biljett till "Ringaren i Notre Dame" på GöteborgsOperan

 • Guidad stadsrundtur i Göteborg


Tillägg

 • Enkelrum 395 kr
 • Avbeställningsskydd 400 kr

Dagsprogram

Dag 1 Malmö-Göteborg
Vi lämnar under morgonen Skåne och tar oss upp mot Halland. På anrika Kvibille Gästgivaregård stärker vi oss med förmiddagskaffe och fortsätter därefter mot Göteborg och Liseberg, där ett besök på den stämningsfulla julmarknaden väntar. Vintermörkret sänker sig så smått över Göteborg. Det är då Lisebergs juleljus glimmar som vackrast. Doften av granris, glögg och knäck fyller luften och lockar oss till de välfyllda bodarna. Senare på eftermiddagen checkar vi in på 4-stjärniga First Hotel G, beläget ovanför Centralstationen.

På kvällen beger vi oss till GöteborgsOperan för att se Disneys musikal Ringaren i Notre Dame. I centrum för denna mörka historia om kärlek och hjältemod i 1500-talets Paris står den varmhjärtade ringaren Quasimodo, hans avskyvärde förmyndare Claude Frollo, den modiga Esmeralda och den tappre kaptenen Phoebus.

Musikalen är baserad på Victor Hugos roman (1831) och Disneys tecknade film (1996). Disneys musikal Ringaren i Notre Dame hade Skandinavienpremiär I Danmark i oktober 2016 och blev en enorm publik- och kritikersuccé. Den belönades med Danmarks främsta scenkonstpris i tre kategorier, bland annat för Bästa musikal. Den högteknologiska scenografin ger en närmast filmisk känsla av att befinna sig inne i katedralen Notre Dame och på de myllrande gatorna runt omkring.

Som ringaren Quasimodo ser vi musikalartisten Martin Redhe Nord. Rollen som Esmeralda spelas av Marsha Songcome.  Operasångaren Joa Helgesson tar sig an rollen som Quasimodos förmyndare, den onde Claude Frollo. Kapten Phoebus De Martin spelas av musikalartisten Jonas Eskil Brehmer. Ca 27 mil.

Dag 2 Göteborg-Malmö
Efter frukost görs en guidad stadsrundtur som bl a tar oss förbi “Feskekôrka” - den berömda fiskhallen, och Operan. Vi får också lite tid på egen hand. Flanera en stund i den mysiga gamla stadsdelen Haga, som har gott om kaféer och småbutiker, eller längs Avenyn, shoppa på NK, alternativt besöka något av stadens många museer. Utbudet är stort, valet fritt!

Efter en gemensam lunch på hotellet lämnar vi så småningom Göteborg och beger oss söderut. På vägen stannar vi till på Bräutigams Marsipan, som tillverkat chokladpraliner och marsipan i över 140 år. Med eller utan sötsaker i bagaget fortsätter vi så färden mot Skåne och våra respektive hemorter. Ca 28 mil.

Karta

Resekalender

29/3Oslo Opera - 'Rosenkavaljeren', 3 dfrån 4 245:-
29/3Wien i vårskrud (fr Göteborg), 4 dfrån 10 995:-
29/3Wien i vårskrud (fr Köpenhamn), 4 dfrån 10 995:-
29/3Wien i vårskrud (fr Stockholm), 4 dfrån 10 995:-
31/3Mallorca - lyxigt & genuint (fr Göteborg), 7 dfrån 14 995:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo