Dagsprogram

 • Dag 1: Malmö-Göteborg via Tjolöholms slott

  Vi lämnar under morgonen Skåne och tar oss upp genom Halland. Efter ett stopp för fika sätter vi kurs mot Tjolöholms slott, Nordens främsta Arts- and Crafts-anläggning, beläget på en vidsträckt halvö vid Kungsbackafjorden. Här ska vi ta del av en av Västsveriges största julmarknader med ett hundratal utställare av hantverk och lokalproducerad mat. Detta är en av de vackraste miljöer man kan tänka sig för en julmarknad.

  Vi serveras lunch i den nationalromantiska Storstugan och får därefter en guidad rundvisning. Det påkostade slottet, som stod klart 1904, byggdes av den svensk-brittiska familjen Dickson och ritades av arkitekten Lars Israel Wahlman. Inredningen bjuder på världsunika interiörer från varuhuset Liberty i London.

  Vår färd går vidare och vi nalkas snart vårt slutmål Göteborg och 4-stjärniga Elite Park Avenue Hotel, perfekt beläget på stadens välkända huvudgata Avenyn. Här ska vi bo två nätter och även inta kvällens middag. Ca 29 mil.


  Tjolöholms slott i vintertid. Foto: Thomas Carlén

  Malmö-Göteborg via Tjolöholms slott
 • Dag 2: Göteborg - stadsrundtur, jul på Liseberg & musikal Oliver! (tillval)

  En spännande och innehållsrik dag ligger framför oss. Efter frukost görs en guidad stadsrundtur som bl a tar oss förbi “Feskekôrka” - den berömda fiskhallen, och Operan. Vi avslutar vid Liseberg, där ett besök på den stämningsfulla julmarknaden väntar. Vintermörkret sänker sig så smått över Göteborg. Det är då Lisebergs juleljus glimmar som vackrast. Doften av granris, glögg och knäck fyller luften och lockar oss till de välfyllda bodarna.

  Vi får också lite tid på egen hand. Flanera en stund i den mysiga gamla stadsdelen Haga, som har gott om kaféer och småbutiker, eller längs Avenyn, shoppa på NK, alternativt besöka något av stadens många museer. Utbudet är stort, valet fritt! På kvällen finns det möjlighet att följa med till GöteborgsOperan för att se musikalen Oliver! (tillägg 815 kr) som bygger på Charles Dickens berömda roman Oliver Twist. Urpremiären för musikalen, som i denna upplaga sjungs på svenska, ägde rum i Londons West End 1960. Filmversionen av musikalen belönades med sex Oscars 1969.


  Musikalen Oliver! på GöteborgsOperan. Källa: GöteborgsOperan

  Göteborg - stadsrundtur, jul på Liseberg & musikal Oliver! (tillval)
 • Dag 3: Göteborg-Malmö

  Efter frukost lämnar vi så småningom Göteborg och beger oss söderut. På vägen stannar vi till på Bräutigams Marsipan, som tillverkat chokladpraliner och marsipan i över 140 år. Med eller utan sötsaker i bagaget fortsätter vi så färden mot Skåne. Ca 27 mil.


  Isdans på Liseberg. Foto: Stig Kälvelid

  Göteborg-Malmö