Skip to main content

Göteborg - Teater & Jul på Liseberg

Huvudkaraktärerna i The Play That Goes Wrong. Foto: Cosamia Stage & Film Productions

The Play That Goes Wrong. Foto: Cosamia Stage & Film Productions

Julunderhållning på Liseberg. Foto: Stig Kälvelid

Julstämning på Liseberg. Foto: Stig Kälvelid

Isshow på Liseberg. Foto: Stig Kälvelid

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Jul på Liseberg & "The Play That Goes Wrong"


På “bästkusten” är man stolt över sitt Göteborg. Med all rätt! I Sveriges charmigaste stad finner vi storstadens utbud och småstadens intimitet. På en av Göteborgs stora kulturinstitutioner – Lorensbergsteatern, väntar oss en underhållande kväll med många skratt. Vi har biljetter till den hyllade komedin The Play That Goes Wrong, som efter dundersuccéer i West End och på Broadway nu kommer till Sverige!

Sven Melander har översatt pjäsen till svenska och står även för regi. I rollerna ser vi en mix av välrenommerade skådespelare och komiker. Under vår Göteborgsvistelse insuper vi dessutom julstämningen på Lisebergs julmarknad!

Avresa från Skåne, Halland.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Göteborg)
 • 1 förmiddagsfika (dag 1)

 • 1 frukost

 • 1 lunch (dag 2)

 • Inträde till Liseberg

 • Biljett till "The Play That Goes Wrong" på Lorensbergsteatern

 • Guidad stadsrundtur i Göteborg


Tillägg

 • Enkelrum 395 kr
 • Avbeställningsskydd 400 kr

 

Dagsprogram

Dag 1 Malmö-Göteborg
Vi lämnar under morgonen Skåne och tar oss upp mot Halland. På anrika Kvibille Gästgivaregård stärker vi oss med förmiddagskaffe och fortsätter därefter mot Göteborg och Liseberg, där ett besök på den stämningsfulla julmarknaden väntar. Vintermörkret sänker sig så smått över Göteborg. Det är då Lisebergs juleljus glimmar som vackrast. Doften av granris, glögg och knäck fyller luften och lockar oss till de välfyllda bodarna. Senare på eftermiddagen checkar vi in på 4-stjärniga First Hotel G, beläget ovanför Centralstationen.

På kvällen beger vi oss i samlad trupp till Lorenbergsteatern för att se The Play That Goes Wrong, som beskrivs som en blandning av Papphammar och Pang i Bygget! Uppsättningarna i West End och på Broadway har vunnit flera prestigefyllda priser och New York Times lovordade pjäsen med orden "den roligaste föreställningen vi har sett".

Handlingen kretsar kring ett teatersällskap, som sätter upp ett klassiskt mordmysterie som utspelar sig i 1920-talets England. Men som titeln antyder - allt som kan gå fel… gör det! I rollistan finner vi bl a Anders T Olsson, Susanne Thorsson, Sanna Persson Halápi och Robin Stegmar. Efter föreställningen går bussen åter till hotellet. Ca 27 mil.

Dag 2 Göteborg-Malmö
Efter frukost görs en guidad stadsrundtur som bl a tar oss förbi “Feskekôrka” - den berömda fiskhallen, och Operan. Vi får också lite tid på egen hand. Flanera en stund i den mysiga gamla stadsdelen Haga, som har gott om kaféer och småbutiker, eller längs Avenyn, shoppa på NK, alternativt besöka något av stadens många museer. Utbudet är stort, valet fritt!

Efter en gemensam lunch på hotellet lämnar vi så småningom Göteborg och beger oss söderut. På vägen stannar vi till på Bräutigams Marsipan, som tillverkat chokladpraliner och marsipan i över 140 år. Med eller utan sötsaker i bagaget fortsätter vi så färden mot Skåne och våra respektive hemorter. Ca 28 mil.

Resekalender

25/5Kreta - minoer & mytologi (fr Köpenhamn), 8 d från 13 495:-
25/5Kreta - minoer & mytologi (fr Göteborg), 8 d från 13 995:-
25/5Kreta - minoer & mytologi (fr Stockholm), 8 d från 13 995:-
27/5Backåkra & Nordic Sea Winery, 1dfrån 1 135:-
10/6Kryssning på Rhen - Strasbourg-Amsterdam, 9 dfrån 17 695:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo