Skip to main content

Hamburg med det nya konserthuset Elbphilharmonie

Alsterpavilion i Hamburg. Foto: Hamburg Tourismus GmbH

Spektakulära Elbphilharmonie. Foto: Maxim Schulz

De världsarvsklassade kvarteren Speicherstadt. Foto: Hamburg Tourismus GmbH

Europäisches Hansemuseum i Lübeck. Foto: Thomas Radbruch & Werner Hutmacher

Pris från:
6 595:-
Dagar:4
Guide, Whispers, Resa med helturistbuss, Väg-, bro- och färjavgifter, Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Hamburg), 3 frukostar, 1 lunch på Elbphilharmonie, 2 middagar, Stadsrundturer i Hamburg, Utfärd till Blankenese, Inträde utsiktsplatsen Plaza på Elbphilharmonie samt Europäisches Hansemuseum i Lübeck, Båttur i Hamburg, Guidad rundvisning på Elbphilharmonie.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Nästan 10 år efter byggstart invigdes i januari i 2017 Hamburgs nya, spektakulära riktmärke – konserthuset Elbphilharmonie, byggt ovanpå ett gammalt hamnmagasin! Här ska vi få en guidad visning och äta lunch! Byggnotan sägs ha legat på hisnande 800 miljoner €, men så är ju också Hamburg en välmående stad med bland de högsta BNP per capita inom EU! Här bor fler miljonärer än någon annanstans i Tyskland. Inträdet i Hansan på 1300-talet och den väldiga hamnen lade grunden för den starka ekonomiska utvecklingen.

Hamburg är också en kulturstad av stora mått och närheten till vatten överallt ger staden en alldeles speciell karaktär.

Avresa från Skåne, Halland, Västkusten.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Väg-, bro- och färjavgifter
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Hamburg)
 • 3 frukostar
 • 1 lunch på Elbphilharmonie
 • 2 middagar
 • Stadsrundturer i Hamburg
 • Utfärd till Blankenese
 • Inträde utsiktsplatsen Plaza på Elbphilharmonie samt Europäisches Hansemuseum i Lübeck
 • Båttur i Hamburg
 • Guidad rundvisning på Elbphilharmonie

Tillägg

 • Enkelrum 1.095 kr (5/10), 1.195 kr (12/4)
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Hamburg

  Över Själland och Lolland går färden under förmiddagen mot Rødbyhavn och färjan till Puttgarden. Ombord ges vi tillfälle att äta lunch. Vi passerar Lübeck och kommer ganska tidigt till Hamburg, Tysklands näst största stad. Efter incheckning på 4-stjärniga Lindner Hotel am Michel, beläget mitt i centrum, får vi under en stadsrundtur en första introduktion till staden.

  Symbolen för Hamburg är det enorma rådhuset i nyrenässans på Rathausmarkt i Altstadt. Eleganta arkader leder härifrån till sjön Binnenalster. Här kan man slå sig ner i Alsterpavilion för en kaffe med utsikt, promenera längs boulevarden Jungfernstieg eller göra en båttur till Ausenalster och Hamburgs kanaler. En god middag avrundar dagen. Ca 63 mil fr Göteborg & 36 mil fr Malmö.


  Alsterpavilion i Hamburg. Foto: Hamburg Tourismus GmbH

  Hemorten-Hamburg
 • DAG 2: Speicherstadt & Elbphilharmonie

  Första delen av dagen tillägnar vi den nya, häftiga stadsdelen HafenCity, stadens gamla hamnkvarter, som nu bebyggts med bostäder, kontor, hotell mm. Till stadsdelen hör också det världsarvsklassade Speicherstadt, de forna lagerhuskvarteren. Här ligger bl a populära Miniatur Wunderland, världens största modelljärnväg.

  Juvelen i kronan är dock det nya konserthuset Elbphilharmonie, som byggts ovanpå det forna hamnmagasinet Kaispecher. Denna arkitektoniska pärla rymmer förutom konsertlokaler även hotell, restauranger och lägenheter. Från utsiktsplatsen Plaza har vi en strålande 360-gradersvy över Hamburg och dess hamn. Under en guidad rundvisning, som bl a tar oss till den stora konsertsalen, får vi veta mer om detta enastående bygge. Vi kröner vårt besök med en påkostad lunch. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg – Hamburg har ett stort utbud av såväl butiker som museer, t ex förstklassiga Kunsthalle.


  De världsarvsklassade kvarteren Speicherstadt. Foto: Hamburg Tourismus GmbH

  Speicherstadt & Elbphilharmonie
 • DAG 3: Blankenese & båttur

  På förmiddagen kör vi på Elbchaussee, längs med en av världens mest trafikerade skeppsrutter, ut till den idylliska, exklusiva stadsdelen Blankenese, där husen klättrar på den branta sluttningen vid Elbe. Strosa en stund i de vindlande gränderna (OBS! kuperat) eller slå dig bara ner och njut av utsikten och något läskande.

  Åter i centrum ska vi se staden ur ett annat perspektiv. Under en båttur upplever vi Hamburgs blodådra, den livliga och färgrika hamnen – Europas näst största. Här samsas tjusiga gamla skutor med moderna lastfartyg. Efter lite tid på egen hand samlas vi för en gemensam middag på en stämningsfull restaurang.
  Ca 3 mil.


  Spektakulära Elbphilharmonie. Foto: Maxim Schulz

  Blankenese & båttur
 • DAG 4: Hamburg-Hemorten via Lübeck

  Vi lämnar efter frukost Hamburg och beger oss mot Lübeck. På nya, spännande Europäisches Hansemuseum i Lübeck ges vi en komplett bild av Hansan. Vi får också tid att äta lunch, och handla marsipan hos Niederegger, innan vi efter ett inköpsstopp kör ombord på Rødbyfärjan. Vid 19-tiden är vi åter i Skåne, några timmar senare i Göteborg.
  Ca 36 mil till Malmö & 63 mil till Göteborg.


  Europäisches Hansemuseum i Lübeck. Foto: Thomas Radbruch & Werner Hutmacher

  Hamburg-Hemorten via Lübeck

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/10BussHamburg med harmoni, 4 d
Guide: Marianne Andersson
Mer än 46 595:-BokaMer information

Hotell

Lindner Hotel Am Michel, Hamburg

Lindner Hotel Am Michel i Hamburg.

Resekalender

21/9Kullabygden i skördetid med Arilds vingård, 1dfrån 1 165:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo