Hamburg med harmoni, 4 d

Alsterpavilion i Hamburg. Foto: Hamburg Tourismus GmbH
Spektakulära Elbphilharmonie. Foto: Maxim Schulz
Elbphilharmonie i Hamburg. Foto: Andreas Vallbracht
De världsarvsklassade kvarteren Speicherstadt. Foto: Hamburg Tourismus GmbH
Europäisches Hansemuseum i Lübeck. Foto: Werner Hutmacher & Thomas Radbruch

Nästan 10 år efter byggstart invigs i januari i år Hamburgs nya, spektakulära riktmärke – konserthuset Elbphilharmonie, byggt ovanpå ett gammalt hamnmagasin! Här ska vi få en guidad visning (8/10) och äta lunch! Byggnotan sägs ligga på hisnande 800 miljoner €, men så är ju också Hamburg en välmående stad med bland de högsta BNP per capita inom EU! Här bor fler miljonärer än någan annanstans i Tyskland.

Inträdet i Hansan på 1300-talet och den väldiga hamnen lade grunden för den starka ekonomiska utvecklingen. Hamburg är också en kulturstad av stora mått och närheten till vatten överallt ger staden en alldeles speciell karaktär. Vi bor i hjärtat av Hamburg, på flotta Scandic Hamburg Emporia!

Avresa från Skåne, Halland, Västkusten.

Status:
Fullt

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Väg-, bro- och färjavgifter
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Hamburg)
 • 3 frukostar
 • 1 lunch på Elbphilharmonie
 • 2 middagar
 • Stadsrundturer i Hamburg
 • Utfärd till Blankenese
 • Inträde utsiktsplatsen Plaza på Elbphilharmonie samt Europäisches Hansemuseum i Lübeck
 • Båttur i Hamburg
 • Guidad rundvisning på Elbphilharmonie (endast 8/10)

Tillägg

 • Enkelrum 1.795 kr
 • Avbeställningsskydd 300 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Hamburg
Över Själland och Lolland går färden under förmiddagen mot Rødbyhavn och färjan till Puttgarden. Ombord ges vi tillfälle att äta lunch. Vi passerar Lübeck och kommer ganska tidigt till Hamburg, Tysklands näst största stad. Efter incheckning på 4-stjärniga Scandic Hamburg Emporio, perfekt beläget mitt i centrum, får vi under en stadspromenad en första introduktion till staden.

Symbolen för Hamburg är det enorma rådhuset i nyrenässans på Rathausmarkt i Altstadt. Eleganta arkader leder härifrån till sjön Binnenalster. Här kan man slå sig ner i Alsterpavilion för en kaffe med utsikt, promenera längs boulevarden Jungfernstieg eller göra en båttur till Ausenalster och Hamburgs kanaler. En god middag avrundar dagen. Ca 63 mil fr Göteborg & 36 mil fr Malmö.

Dag 2 Speicherstadt & Elbphilharmonie
Första delen av dagen tillägnar vi den nya, häftiga stadsdelen HafenCity, stadens gamla hamnkvarter, som nu bebyggts med bostäder, kontor, hotell mm. Till stadsdelen hör också det världsarvsklassade Speicherstadt, de forna lagerhuskvarteren. Här ligger bl a populära Miniatur Wunderland, världens största modelljärnväg.

Juvelen i kronan är dock det nya konserthuset Elbphilharmonie, som byggts ovanpå det forna hamnmagasinet Kaispecher. Denna arkitektoniska pärla rymmer förutom konsertlokaler även hotell, restauranger och lägenheter. Från utsiktsplatsen Plaza har vi en strålande 360-gradersvy över Hamburg och dess hamn. Vi kröner vårt besök med en påkostad lunch. På oktober-resan får vi dessutom en guidad rundvisning!

Eftermiddagen är fri för egna strövtåg – Hamburg har ett stort utbud av såväl butiker som museer,  t ex förstklassiga Kunsthalle.

Dag 3 Blankenese & båttur
Efter frukost kör vi på Elbchaussee, längs med en av världens mest trafikerade skeppsrutter, ut till den idylliska, exklusiva stadsdelen Blankenese, där husen klättrar på den branta sluttningen vid Elbe. På vägen stannar vi till och njuter av utsikten från den gröna oasen Jenischpark, där vi även ges tillfälle att besöka konstmuseet Ernst-Barlach-Haus, och Jenisch-Haus.

Åter i centrum får vi tid att äta lunch och därefter ska vi se staden ur ett annat perspektiv. Under en båttur upplever vi Hamburgs blodådra, den livliga och färgrika hamnen – Europas näst största. En gemensam middag på en stämningsfull restaurang fullbordar dagen. Ca 3 mil.

Dag 4 Hamburg-Hemorten via Lübeck
Vi passerar genom världens största parkkyrkogård Friedhof Ohlsdorf, en lugn oas, när vi lämnar Hamburg och beger oss mot Lübeck.

På nya, spännande Europäisches Hansemuseum i Lübeck ges vi en komplett bild av Hansan. Vi får också tid att äta lunch, och handla marsipan hos Niederregger, innan vi  efter ett inköpsstopp kör ombord på Rødbyfärjan. Vid 19-tiden är vi åter i Skåne, några timmar senare i Göteborg. Ca 36 mil till Malmö & 63 mil till Göteborg.

 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo