Skip to main content

Helsingfors med opera "Aida"

Bild: Helsingfors från sjösidan. Foto Visit Finland

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Helsingfors är en av Europas modernaste och kulturellt mest framåtsträvande städer, en särgen mix inspirerad av såväl Sverige och Ryssland som kontinenten, en stad med en levande historia. Talrika museer med högklassig konst, spännande arkitektur och färgglada torg, och ett livligt café- och restaurangliv gör Helsingfors till en plats Du sent ska glömma! Vi kröner vår resa med att se Verdis tidlösa operaklassiker Aida på Finlands nationalopera- och balett!

Avresa från Skåne, Halland, Västkusten. 

Resan finns även som flygresa från Stockholm 10-11 april. I flygresan ingår guide, whispers, flyg Helsingfors t/r inkl flygskatt, bussresor i Finland, logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 natt Helsingfors), 1 frukost, biljett till Aida (kat A), stadsrundtur i Helsingfors, båttur till Sveaborg. Kontakta oss för information och bokning.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa i helturistbuss
 • Logi i 2-bädds insideshytt med dusch/wc (Stockholm-Helsingfors t/r)
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt Helsingfors)
 • 3 frukostar
 • 2 middagar inkl öl/vin
 • Biljett till Aida (kategori A) 
 • Stadsrundtur Helsingfors
 • Båttur till Sveaborg

Tillägg

 • Enkelrum/hytt 995 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Stockholm-färja
Via Jönköping går färden under dagen mot Stockholm och Viking Lines moderna färja med destination Helsingfors, som avgår från Stadsgården kl 16:30. Efter att ha tilldelatas våra hytter låter vi oss väl smaka av en riklig middagsbuffé, som även inkluderar dryck. Kanske passar man på att utforska butikerna ombord eller tar sig en svängom på dansgolvet innan det är dags att krypa till kojs? Ca 61 mil fr Malmö & 50 mil fr Göteborg.

Dag 2 Helsingfors med opera "Aida"
Vi äter frukost ombord och angör strax efter kl 10 "den vita staden" – Helsingfors, som grundades 1550 av Gustav Vasa. Under en guidad rundtur bekantar vi oss med staden. Ingen nordisk stad förbinder öst och väst bättre. På Senatstorget sammanstrålar religion (Domkyrkan) med vetenskap (universitetet) och politik (Senaten). Sibeliusmonumentet, Salutorget och inte minst Tempelplatsens kyrka, som är insprängd i Tempelberget (inträde ingår ej), fascinerar våra sinnen. Uspenskijkatedralen för våra tankar till österns länder.

Efter egen tid för lunch checkar vi in på 4-stjärniga Crowne Plaza Helsinki, beläget mittemot Finlands nationalopera- och balett. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. För den shoppinglystne finns det mycket att välja på; finner man inte det man söker på Stockmanns varuhus, ”Helsingfors NK”, gör man det säkert i någon av de talrika specialbutikerna. Den hungrige beger sig med fördel till någon av saluhallarna, de ”konsttörstande” till något av de många museerna.

På kvällen promenerar vi i gemensam trupp till operan, där en verklig höjdpunkt i form av Aida väntar. Vi har biljetter i kategori A! Operan i fyra akter med musik av Giuseppe Verdi och libretto av Antonio Ghislanzoni framförs på italienska med svensk textning och pågår i ca 3 timmar inklusive paus.

Dag 3 Helsingfors med Sveaborg-färja till Stockholm
Efter frukost beger vi oss ner till Salutorget, varifrån vi ska ta färjan till Unesco världsarvet Sveaborg, en av världens största sjöfästningar.  Byggandet av Sveaborg påbörjades 1748, då Finland var en del av Sverige, och är Sveriges genom tiderna dyraste försvarsprojekt. Numera rymmer ön, som är en av Finlands populäraste sevärdheter, flera museer, caféer och restauranger. Efter att ha sett mer av ön, och kanske unnat oss en fika, tar vi färjan åter till Salutorget för en promenad till Domkyrkan.

Vi ges tid att strosa en stund på egen hand innan vi checkar in på Viking Lines färja till Stockholm. Klockan 17:30 kastar vi loss. Mätta och belåtna efter en middagsbuffé ombord kallar Morfeus så småningom åter på uppmärksamhet.

Dag 4 Stockholm-Hemorten
Med Stockholms storslagna skärgård som kuliss avnjuter vi en god frukostbuffé. Åter på fast mark "letar" vi oss ner mot Jönköping, där omlastning för Skåne- och Västkustbor sker. På kvällen når vi slutligen våra respektive hemorter. Ca 61 mil till Malmö & 50 mil till Göteborg.

Karta

Hotell

Crowne Plaza, Helsinki

Crowne Plaza är beläget mittemot Helsingfors Opera. Hotellet erbjuder förstklassiga faciliteter.

Resekalender

21/9Kullabygden i skördetid med Arilds vingård, 1dfrån 1 165:-
21/9Hamburg med Elbphilharmonie (m Sydsvenskan-HD), 3 dfrån 6 195:-
21/9Kroatien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 16 995:-
21/9Kroatien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 995:-
21/9Kroatien (fr Göteborg), 8 dfrån 17 995:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo