Holland i advent, 4 d

Amsterdam i vacker kvällsbelysning.
Spektakulära Amsterdam Light Festival.
Julstämning i Haarlem. Foto: Hans Guldemond
Kerstmarkt i Haarlem. Foto: Hans Guldemond
Allsång på ett juligt Grote Markt i Haarlem. Foto: Hans Guldemond
Grote Kerk på ett vintrigt Oude Groenmarkt i Haarlem. Foto: Hans Guldemond

De tyska julmarknaderna är välkända, men även i Holland vurmar man för julen. Med bas i den charmiga blomsterstaden Haarlem strax väster om Amsterdam, insuper vi under en trivsam adventshelg den holländska julatmosfären. Vi botaniserar på julmarknaden i Haarlem, provsmakar jenever och får möjlighet att uppleva Amsterdam i nytt ljus!

Om du vill är vi på plats och tar del av Amsterdam Light Festival – sällan har den gamla stadskärnan med sina kanaler, broar och gavelhus skådats vackrare!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Status:
Fullt

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Amsterdam t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Holland
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter i Haarlem)
 • 3 frukostar
 • 1 lunch (dag 4)
 • 2 middagar (dag 1 & 2)
 • Stadspromenad i Haarlem
 • Besök julmarknaden i Haarlem
 • Båttur på Amsterdams kanaler
 • Entré & guidning Teylers Museum

Tillägg

 • Enkelrum 1.495 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr
 • Båttur Amsterdam Light Festival (inkl tågresa Haarlem-Amsterdam t/r) 300 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Amsterdam-Haarlem. Stadspromenad i Haarlem.
Under förmiddagen landar vi på Schiphol, där en buss väntar på att ta oss vidare till Haarlem och 4-stjärniga Amrâth Grand Hotel Frans Hals, beläget mitt i centrum. Här bor vi perfekt under vår Hollandsvistelse.

Vi ges tillfälle att äta lunch och samlas därefter för en gemensam stadsrundtur. Haarlem, som gav namn åt den välkända New York-stadsdelen Harlem, är en charmig medeltidsstad med vindlande vattenvägar och pittoreska kullerstensgränder, gamla hus och "undangömda" små trädgårdar. Samlingspunkten framför andra är torget Grote Markt, beläget ett stenkast från vårt hotell. Här ståtar den magnifika katedralen Grote Kerk från 1300-talet. Kvällens middag, som intas på en trevlig restaurang, förgylls med provsmakning av jenever, föregångaren till gin. Ca 2 mil med buss.

Dag 2 Haarlem julmarknad
Denna dag tillägnar vi Haarlem och dess stämningsfulla julmarknad, som hålls på Grote Markt och i gränderna runt omkring. Vi ges gott om tid att botanisera bland marknadsstånden, som lockar med godsaker, hantverk mm. Julkörer och vackra juldekorationer bidrar till den mysiga inramningen.

Det ges förstås även tid för andra aktiviteter i Haarlem. Den konstintresserade missar säkert inte Frans Hals Museum. En gemensam middag på stan avrundar kvällen på bästa sätt.

Dag 3 Haarlem & Ljusfestivalen i Amsterdam (tillägg)
Dagen inleds med en guidad visning på Teylers Museum, som grundades av köpmannen Pieter Teyler van der Hulst 1778 i syfte att uppmuntra studier i vetenskap och konst. Här ryms såväl excentriska samlingar av fossiler, vetenskapliga pinaler mm, som skisser av mästare som Rembrandt och Michelangelo.

På eftermiddagen finns det möjlighet att följa med in till Amsterdam (tågresa), där en verklig höjdpunkt väntar. Under en båttur på Amstel och kanalerna upplever vi från "första parkett" Amsterdam Light Festival (tillägg 300 kr).  Ljusskulpturer, projektioner och installationer av en mängd konstnärer lyser upp hela den historiska stadskärnan! Senare på kvällen tar vi tåget tillbaka till Haarlem.

Kanske föredrar du att spendera hela dagen i Haarlem? Valet är fritt!

Dag 4 Haarlem-Amsterdam-flyg hem
Efter frukost sätter vi kurs mot Amsterdam, där vi ska göra en rundtur med båt. Trädkantade gator med praktfulla byggnader och vackra gavelhus omger stadskärnans imponerande nätverk av kanaler och broar. Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet med på UNESCOs världsarvslista.

Åter på "fast mark" serveras vi en god lunch och därefter får vi tid att upptäcka på egen hand. Bloemenmarkt - den flytande blomstermarknaden, Rijksmuseum, torget Dam och det syndiga Red Light District är bara några av stadens välkända platser! Under kvällen lyfter våra flyg med destination Sverige/Köpenhamn. Ca 4 mil med buss.

Bra att veta

Valuta: Euro

Karta

Hotell

Amrath Grand Hotel Frans Hals, Haarlem

Amrath Grand Hotel Frans Hals, Haarlem

Amrath Grand Hotel Frans Hals i Haarlem.
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo