Skip to main content

Indien med Delhi, Agra & Taj Mahal, Jaipur, Ranthambore & husbåt i Kerala

Elefanter i Periyars nationalpark.

Underverket Taj Mahal i Agra.

En tiger svalkar sig i Ranthambores nationalpark.

Husbåt, s k Kettuvalom, i Keralas Backwaters.

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Världens näst folkrikaste land Indien är ett land med svindlande mångfald och skarpa kontraster. Ett potpurri av intryck. På denna omfattande resa upplever vi den sjudande mångmiljonstaden Delhi, Agra med underverket Taj Mahal, och den rosa staden Jaipur. Vi kliver in i Kiplings värld och spanar efter tiger i Ranthambore. Keralas förtrollande mosaik av kokospalmer och risfält, labyrintartade vattenvägar och grönskande berg, lämnar oss mållösa. Husbåt i Backwaters vattenrike och lata dagar vid havet avslutar resan.

Bor du långt från flygplatsen?

Tjuvstarta semestern genom att bo på något av våra subventionerade anslutningshotell. Du vaknar pigg och utvilad och kan lätt ta dig till flyget.  

Läs mer om vårt hotellerbjudande i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Delhi, hem från Trivandrum inkl flygskatter

 • Flyg Jaipur-Cochin inkl flygskatter

 • Bussresor i Indien

 • Engelsktalande lokalguide under dag 2-12

 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 natt Delhi, 1 Agra, 2 Ranthambore, 2 Jaipur, 2 Cochin, 1 Periyar, 3 Kovalam)

 • Logi i 2-bäddshytt m dusch/wc (1 natt husbåt Periyar-Alleppey)

 • 13 frukostar

 • 2 luncher (dag 5, 11)

 • 12 middagar

 • 1 matlagningsshow

 • Stadsrundturer i Delhi, Agra, Jaipur och Cochin

 • Riksha-tur i Old Delhi

 • Inträde till Taj Mahal, Agrafortet, Amberfortet, City Palace, observatoriet Jantar Mantar, Dutch Palace, St. Francis Church och Ormtemplet i Mannarsala

 • Tågresa Bharatpur-Sawai Madhopur

 • 2 safariturer med öppen bil i Ranthambore nationalpark

 • Elefanttur vid Amberfortet

 • Traditionellt dansuppträdande i Cochin (Kathakalidans)

 • Båttur i Periyar nationalpark

 • Rundvisning på kryddplantager

 • Tur med husbåt i Backwaters med övernattning ombord

 • Dricks till våra busschaufförer

Tillägg

 • Enkelrum 7.295 kr
 • Elektroniskt turistvisum - eTourist Visa (eTV) ca 48 USD
 • Avbeställningsförsäkring via Europeiska ERV. Kontakta oss för info och bokning.
 • Dricks till lokalguider

Bra att veta

Valuta: Indisk Rupie

Tidsskillnad: +4,5 h

Visum: För resa till Indien krävs visum.
Som nordisk medborgare kan du ansöka om Elektroniskt turistvisum - eTourist Visa (eTV). Du ansöker och betalar själv - ansökan är på engelska.

Observera att ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader från ankomstdatum i Indien och skall ha minst två tomma sidor.

Ansökan görs på https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html och kan göras tidigast 120 dagar innan avresa och senast 7 dagar innan avresa.

 

Dagsprogram

 • DAG 1-2: Flyg till Delhi

  Under eftermiddagen/kvällen påbörjar vi vår flygresa mot Indien; på morgonen dagen efter (Sverige +4,5 h) landar vi i mångmiljonstaden Delhi. Här väntar en buss och vår lokale guide på att ta oss in till vårt fina hotell.

  Under dagen lär vi känna denna jättelika stad, som omfattar två skilda världar – Old Delhi, en gång i tiden det muslimska Indiens huvudstad, och New Delhi, landets huvudstad, uppförd av britterna på 1930-talet. Old Delhis labyrint av trånga gränder, myllrande basarer och byggnader från 1500- och 1600-talens mogulriken, står i skarp kontrast till New Delhis trädkantade avenyer, kolonialhus och storslagna vyer. Under vår rundtur, som i Old Delhi delvis sker med cykelriksha - ett populärt transportmedel i Indiens städer, ser vi flera av regeringsbyggnaderna, däribland Rashtrapati Bhavan, som numera är presidentens ämbetsbostad. Byggnaden ritades av arkitekten Edwin Lutyens, som tillsammans med kollegan Herbert Baker under 20 år byggde New Delhi. Avenyn Raypath leder oss till India Gate, en triumfbåge i röd sandsten rest för att hedra stupade indiska och brittiska soldater. Vi ser även stormogulen Humayuns grav, ett magnifikt monument som bl a inspirerade Taj Mahal. Middag.

 • DAG 3: Delhi-Agra med Taj Mahal

  Vi lämnar på förmiddagen Delhi och beger oss söderut mot Agra, som var säte för stormogulerna på 1500- och 1600-talen. Under denna epok blomstrade staden och praktfulla byggnadsverk i form av fästningar, palats, trädgårdar och mausoleer uppfördes.

  Vid solnedgången besöker vi det mest berömda av dessa – Taj Mahal, ett av världens sju nya underverk! Stormogulen Shah Jahan lät uppföra detta enastående kärleksbevis i vit marmor smyckat med ädelstenar och halvädelstenar till minne av favorithustrun Mumtaz Mahal. Det tog 20.000 arbetare och hantverkare 12 år att färdigställa mästerverket, som stod klart 1643. Övernattning och middag på 5-stjärniga Ramada Plaza Agra. Ca 20 mil.


  Underverket Taj Mahal i Agra.

  Delhi-Agra med Taj Mahal
 • DAG 4: Agra-Bharatpur-tåg till Ranthambore

  Efter frukost ska vi få en guidad visning av Agrafortet, vars fästningsvallar bildar en halvmåne vid floden Yamunas strand. Fortet, som kejsar Akbar lät konstruera, rymmer utsökta byggnadsverk som bl a pärlmoskén Moti Masjid, palatset Jahangiri Mahal, extravaganta salar, paviljonger, en stor trädgård och tornet Musamman Burj, där Shah Jahan satt inspärrad de sista åren av sitt liv.

  Med buss tar vi oss så till Bharatpurs tågstation, där vi bordar tåget till Sawai Madhopur (ca 2 h). En tågresa i Indien är en upplevelse i sig. Indiska järnvägarna är för övrigt världens största arbetsgivare. Vid slutstationen möts vi av vår buss, som tar oss till Clarks Resort Abhyaran Ranthambore i närheten av Ranthambores nationalpark, där vi ska bo två nätter och även äta middag. Ca 6 mil med buss.

 • DAG 5: Safari i Ranthambore

  I gryningen ger vi oss ut på en safari i Ranthambores nästan 400 km² stora nationalpark, som blev tigerreservat 1973. Här bland sjöar, tropiska skogar och djupa bergsklyftor rör sig en mängd spännande djur, såsom t ex leoparder, hyenor, shakaler, läppbjörnar, olika sorters hjortar, och inte minst, tigrar! Utsikterna för att se den välkamouflerade tigern är relativt goda, men det finns inga garantier. Parken är också hem för en mängd reptiler och 272 fågelarter. Efter lunch gör vi ytterligare en safaritur.


  En tiger svalkar sig i Ranthambores nationalpark.

  Safari i Ranthambore
 • DAG 6: Ranthambore-Jaipur

  Efter frukost sätter vi kurs mot "den rosa staden" Jaipur, delstaten Rajasthans färgstarka huvudstad, som grundades på 1700-talet av maharadjan Sawai Jai Singh, en hängiven astronom. Innanför stadsmurarna "gömmer sig" stadens rosamålade äldre kvarter med palats och livliga basarer och avenyer, präglade av en kakafoni av ljud, dofter och färger. Vi checkar in på Ramada Jaipur och beger oss på kvällen till en lokal restaurang för att ta del av en matlagningsshow med efterföljande middag. Ca 19 mil.

 • DAG 7: Jaipur - Amberfortet, City Palace mm

  En kort elefantritt tar oss den sista biten till Amberfortet, som vilar på en höjd strax öster om Jaipur. I detta befästa palats ryms storslagna salar, tempel och välbevarade målningar. Vi njuter av utsikten och fortsätter så till stadens äldre delar. Här ser vi bl a Vindarnas palats (Hawa Mahal), som är mer en fasad än ett palats. Från de många fönstren och burspråken, jharokhas, kunde hovets damer osedda betrakta stadslivet. Vi besöker även City Palace, där Jaipur-härskarna residerat sedan 1700-talets början, och Jantar Mantar, det bäst bevarade av Sawai Jai Singhs fem observatorier. Middag på hotellet.

 • DAG 8: Flyg Jaipur-Cochin

  Efter frukost beger vi oss till flygplatsen för att ta inrikesflyget till kosmopolitiska Cochin (ca 4,5 h) i delstaten Kerala i Indiens sydvästra hörn. På Cochins flygplats väntar en buss på att ta oss in till 5-stjärniga Holiday Inn Cochin, vårt hotell de kommande två nätterna. Säkert lockar ett dopp i poolen innan kvällens middag serveras.

 • DAG 9: Cochin med dansuppvisning

  Cochin (Kochi) breder ut sig på en grupp avlånga öar och halvöar mellan Arabiska havet och Keralas smaragdgröna Backwaters, ett nätverk av laguner, sjöar och kanaler. Vår stadsrundtur fokuserar på stadens äldre delar, som är en härlig mix av medeltida Portugal, Holland och en engelsk landsortsby. De kinesiska fiskenäten, som är unika för Cochin och används än idag, vittnar om tidiga handelsförbindelser med Kina (1350-1450). Portugiserna etablerade en bas här 1502 och byggde då fortet Fort Cochin, som senare övertogs av holländarna och därefter britterna. I denna stadsdel uppförde de bl a St. Francis Church, där Vasco da Gama låg begravd de första åren efter sin död, och ett palats som senare fick det missvisande namnet Dutch Palace. Vi strosar även i de judiska kvarteren.

  Efter lite egen tid kröner vi dagen med att se en uppvisning i Kathakalidans, ett slags dansdrama med masker, som har anor från 1300-talet.

 • DAG 10: Cochin-Periyar med båttur

  Vi lämnar så Cochin och beger oss inåt landet, mot Periyar nationalpark vid bergskedjan Västra Ghats. Efter incheckning på tjusiga The Elephant Court ska vi njuta av en båttur på Periyarsjön, kärnan i den 777 km² stora nationalparken som även är tigerreservat. Här möter vi en rik flora och fauna, däribland flera endemiska växter. I den frodiska grönskan rör sig elefanter, tigrar, den utrotningshotade lejonsvansmakaken och många andra djur. Middag. Ca 16 mil.


  Elefanter i Periyars nationalpark.

  Cochin-Periyar med båttur
 • DAG 11: Periyar-Alleppey, husbåt Backwaters

  Under en rundvisning på några lokala kryddplantager, både storskaliga och mindre, lär vi oss mer om odlingsmetoder, kryddornas medicinska egenskaper mm. Vi sätter så kurs mot kusten och Alleppey - "Österns Venedig", där vi ska borda en Kettuvalom, en slags husbåt, som ska ta oss med på en magisk resa genom Backwaters unika vattenrike. Till en symfoni av fågelkvitter stävar vi fram i stilla mak, inramade av kokospalmer och grönskande plantor. Vi övernattar och äter middag ombord. Ca 14 mil med buss.


  Husbåt, s k Kettuvalom, i Keralas Backwaters.

  Periyar-Alleppey, husbåt Backwaters
 • DAG 12: Alleppey-Kovalam

  Efter frukost går vi iland och fortsätter med buss söderut längs med kusten mot Mannarsala, där sedvänjan att dyrka ormar är utbredd. Vi besöker templet tillägnat "ormguden" Nagaraja och hans gemål, och sätter därefter kurs mot semesterparadiset Kovalam. Här ska vi bo tre nätter på Uday Samudra Leisure Beach Hotel, beläget vid en av Kovalams fyra stränder. Middag. Ca 16 mil.

 • DAG 13-14: Kovalam - sol & bad

  Dagarna är fria att koppla av med sol och bad. Kanske unnar Du dig även en ayurvedisk behandling? Frukost och middag på hotellet.

 • DAG 15: Kovalam-Trivandrum-flyg hem

  I arla morgonstund lämnar vi hotellet och beger oss till Trivandrums flygplats; via Doha flyger vi hem. Ca 1 mil med buss.

Karta

Andra resenärer har också tittat på

Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Spanien men ändå inte Spanien. Strävan efter självständighet ligger djupt rotad i den baskiska själen. Baskerna, liksom galicierna, värnar om sitt urspung, det egna språket och gamla traditioner. Med...
Kanada - från Ontario till Québec

Kanada - från Ontario till Québec

Kanada är inte bara väldigt stort och vackert, det är också ett av världens mest multikulturella länder. Med fokus på Ontario och Québec, där brittiska influenser blandas med ett starkt franskt arv, t...
Perus pärlor med Machu Picchu, Cusco och Lima

Perus pärlor med Machu Picchu, Cusco och Lima

Med sin enorma kulturrikedom, levande historia och spektakulära natur är Peru ett fantastiskt resmål. Under en välplanerad "expedition" med start i koloniala Lima upplever vi det bästa! Resan går över...
Reseträff 2022 - årets reseinspiration & partymingel!

Reseträff 2022 - årets reseinspiration & partymingel!

Succén började redan 2008 i Lübeck – 2022 års reseträff går av stapeln i... en kustnära stad i norra Tyskland, mer avslöjar vi inte för tillfället! Skratten har varit många, lovorden likaså. Och vi ho...
Schleswig-Holstein i julfägring

Schleswig-Holstein i julfägring

Med tjusiga Hotel Waldschlösschen vid den forna vikingastaden Schleswig som hemvist njuter vi av julatmosfären som råder i Schleswig-Holstein så här i adventstider. Vi besöker fyra av regionens charmi...
Sicilien - en odyssé med Amalfikusten, Etna, Pompeji & Rom

Sicilien - en odyssé med Amalfikusten, Etna, Pompeji & Rom

På Sicilien har i omgångar greker, kartager, romare och barbarer “härjat”, vilket resulterat i en sällsam blandning av allt från språk, sedvänjor och kokkonst till konst och arkitektur. Under tre somr...

Stockholm teater - Forever Piaf, RAIN MAN och Saturday Night fever

Ett besök i Sveriges huvudstad blir enligt oss fulländat när man kombinerar det med en trevlig teater/musikal. Under vår resa har du möjlighet att se hela tre föreställningar: Forever Piaf på Göta Lej...
Resa till sankt petersburg i ryssland världens största land för en långsiktig semester | Jörns Resor

St Petersburg med Eremitaget & Katarinapalatset, flyg

På ruinerna av en svensk 1600-talsstad vid floden Neva i Finska viken grundade den ryske tsaren Peter den store 1703 en stad. Rysslands ”fönster åt väst” var tanken. Han gav den namnet St. Petersburg...
Wales & Lake District med Liverpool, York & Manchester

Wales & Lake District med Liverpool, York & Manchester

Vår resa tar sin början i de norra delarna av Wales, ett uråldrigt land med storslagen natur, dramatisk historia och spännande myter. Vi utforskar måleriska Conwy, Llandudno och Portmeirion, åker tåg...
Resekalender
2/4Påsk på Schloss Wedendorf, 4 dfrån 5 495:-
13/4Holland med blomstertåget (endast fr Skåne), 6 dfrån 8 995:-
15/4Apulien (fr Göteborg), 8 dfrån 16 795:-
15/4Apulien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 16 795:-
15/4Apulien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 795:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo