Skip to main content

Julfirande på spanska sydkusten - Costa Tropical & Málaga

Almuñécar. Foto Gunilla Hedin

Almuñécar. Foto Gunilla Hedin

De spektakulära kalkstensgrottorna i Nerja. Foto: Cueva de Nerja

Hotel Helios. Foto Agneta Pettersson Studeny

Julens ljus- och ljudshow på Calle Larios i Málaga. Foto: Shutterstock

Málagas eleganta hamnpromenad Muello Uno. Foto: Peter Olséni

Saluhallen Almuñécar. Foto Agneta Pettersson Studeny

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Under mer än 15 år har JÖRNS förgyllt vinterhalvåret med långresor till Almuñécar på Costa Tropical, den spanska sydkusten. Sedan några år tillbaka arrangerar vi även en julresa dit. Precis som vanligt bor vi på populära Hotel Helios. Nytt för i år är att vi inleder resan med 2 nätter i Málaga, där vi bl a tar del av stadens berömda julljusshow - glimmande ljus och musik i en synkroniserad symfoni. Så, fly den bistra svenska vintern och låt dig omfamnas av Andalusiens ljumma vindar! Vi njuter av behagliga temperaturer, sköna promenader, utflykter och inte minst, ett trivsamt julfirande!

Bor du långt från flygplatsen?

Tjuvstarta semestern genom att bo på något av våra subventionerade anslutningshotell. Du vaknar pigg och utvilad och kan lätt ta dig till flyget.  

Läs mer om vårt hotellerbjudande i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Málaga t/r inkl flygskatt 
 • Bussresor i Spanien 
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/WC (2 nätter i Málaga, 5 Almuñécar) 
 • 7 frukostar 
 • 6 buffémiddagar (varav 5 med husets vin) 
 • 1 trerätters lunch juldagen
 • Bergspromenader 
 • Stadspromenader i Málaga och Almuñécar
 • Inträde till Nerja-grottorna
 • Ljusshow i Málaga

Tillägg

 • Enkelrum 2.675:-
 • Avbeställningsskydd 600:-

Bra att veta

Valuta: Euro

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Málaga

  Med direktflyg anländer vi under dagen till Málaga, där vår buss väntar på att ta oss in till 4-stjärniga, centralt belägna Salles Hotel Málaga Centro. Här ska vi bo två nätter och även inta kvällens middag. Med reservation för flygtiderna är eftermiddagen fri för egna strövtåg - vår guide ger gärna tips. Ca 1,5 mil med buss.


  Málagas eleganta hamnpromenad Muello Uno. Foto: Peter Olséni

  Flyg till Málaga
 • Dag 2: Málaga - stadspromenad & ljusshow

  Ackompanjerade av en lokalguide ska vi under en stadspromenad lär känna Málaga, som tack vare sin hamn blomstrade under såväl fenicisk tid, som under romarna och senare morerna. På 1800-talet inbringade det söta vinet Málaga Dulce, som då var en av Europas populäraste drycker, stora summor pengar till staden – fram tills vinlusen 1876 ödelade vingårdarna. Morerna efterlämnade arv i form av fästningarna Alcazaba och Gibralfaro, romarna en amfiteater. Till stadens konstnärliga arv bidrog i allra högsta grad den store konstnären Pablo Picasso, som föddes här i Málaga.

  Bättre orienterade ges vi även gott om tid att utforska Málaga på egen hand. Den konstintresserade besöker med fördel Piccaso-museet, Centre Pompidou, Carmen Thyssen Museum eller något av de andra förnämliga konstmuseerna. "Förlora dig" i Centro Históricos mysiga gränder, strosa längs den eleganta hamnpromenaden Muello Uno och slå dig ner och njut av lite tapas eller en glass - valet är fritt!

  På kvällen samlas vi på nytt och beger oss i samlad trupp till den tjusiga gågatan Calle Larios för att ta del av julens spektakulära ljus- och ljudshow - 10.000-tals ljus i alla de färger synkroniserade med musik! I samband med detta finns det även möjlighet att äta en läcker tapas-middag på den anrika bodegan El Pimpi.


  Julens ljus- och ljudshow på Calle Larios i Málaga. Foto: Shutterstock

  Málaga - stadspromenad & ljusshow
 • Dag 3: Málaga-Almuñécar med Nerja-grottorna

  Efter frukost lämnar vi så Málaga och beger oss österut mot Nerja för ett besök i berömda Cueva de Nerja. Dessa 5 miljoner år gamla kalkstensgrottor - stora som katedraler - upptäcktes först 1959. Grottornas väggmålningar tros vara 20 000 år gamla! Denna fantastiska värld av underjordiska salar med stalaktiter och stalagmiter lämnar tveklöst ett bestående avtryck!

  Vi har nu inte långt kvar till vårt slutmål, Almuñécar och populära Hotel Helios, beläget precis vid strandpromenaden. Här vi ska tillbringa en festlig jul- och nyårshelg. Middag. Ca 8 mil.


  De spektakulära kalkstensgrottorna i Nerja. Foto: Cueva de Nerja

  Málaga-Almuñécar med Nerja-grottorna
 • Dag 4-7: Julfirande, promenader mm

  Costa Tropical kan inte jämföras med den ”vanliga” turistiska spanska solkusten, utan här dominerar det genuint spanska. I Almuñécar, grundat av fenicierna och senare erövrat av romarna, smälter turisterna väl in i spanjorernas vardag. Sierra Nevada skyddar staden från de kalla nordanvindarna och skapar ett mikroklimat, ett speciellt varmt och behagligt klimat, som gör att man här kan odla exotiska frukter som chirimoja, mango mm, vilket är unikt i Europa. Medeltemperaturen ligger vintertid på ca 18ºC.

  Under vår vistelse gör vi en gemensam stadspromenad i Almuñécar, besöker marknaden och gör stärkande promenader i det kuperade landskapet som omger staden. Säkert passar Du även på att njuta av salta bad i Medelhavet eller en simtur i hotellets uppvärmda pool. På programmet står dessutom följande evenemang och utflykter:

  JULFIRANDE (Julafton & juldagen, dag 4-5)
  Så här på självaste dopparedagen serveras vi en läcker 3-rättersmiddag med smak av spansk jul! På juldagen njuter vi av en välanrättad jullunch – även den med spanska inslag.

  Självklart finns det även tillfälle att göra utflykter på egen hand. Granada med sin spännande historia och sitt rika moriska arv – inte minst Alhambra och Generalife – är något utöver det vanliga! Andra goda förslag är den högt belägna skinkbyn Trevélez, grannstaden Nerja med "Europabalkongen", samt pittoreska Frigiliana, som vunnit utmärkelsen "Spaniens vackraste by"! Vid intresse (minimum ca 20 pax) kommer vår guide Tord även att arrangera någon trevlig utflykt (ingår ej).


  Almuñécar. Foto Gunilla Hedin

  Julfirande, promenader mm
 • Dag 8: Almuñécar-Málaga-flyg hem

  Efter en härlig, förlängd nyårshelg lämnar vi under dagen Costa Tropical och tar oss åter till Málaga för flyg hem till Sverige/Köpenhamn. Ca 10 mil med buss.

Resekalender
28/1Sydafrika (fr Göteborg), 13 dfrån 37 495:-
28/1Sydafrika (fr Köpenhamn), 13 dfrån 37 495:-
28/1Sydafrika (fr Stockholm), 13 dfrån 37 495:-
31/1Reseträff 2020 på Rügen, 3 d, buss Sfrån 3 795:-
31/1Reseträff 2020 på Rügen, 3 d, buss VKfrån 3 795:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo