Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Kanada - från The Rockies till Vancouver, 11 d

Bild: Emerald Lake i Yoho National Park.
Bild: Vackra Emerald Lake.
Bild: Fantastisk vy över Lake Louise. Foto: Banff & Lake Louise Tourism/Paul Zizka
Bild: Lake Louise i Banff National Park.
Bild: Hisnande vyer från Lake Louise. Foto: Banff & Lake Louise Tourism/Paul Zizka
Bild: Storslaget panorama från Sulphur Mountain.
Bild: Vi åker ut på en glaciär med specialbuss.
Bild: Imponerande Helmcken Falls i Wells Gray Provincial Park.
Bild: Vackra Vancouver vid solnedgång. Foto: Tourism Vancouver/Frannz Morzo Photography
Status:
Fullt

Fantastiska nationalparker med höga berg och djupa kanjoner, mäktiga vattenfall och smaragdgröna sjöar, skimrande glaciärer och isfält – vår resa från OS-staden Calgary och Klippiga bergen till "Stilla havets pärla" Vancouver bjuder på oslagbara naturupplevelser!

Vi färdas på den berömda bergsvägen Icefields Parkway, åker ut på en glaciär med specialbuss, och utforskar pittoreska bergsbyar som Banff, Whistler och Jasper, och British Columbias förtjusande huvudstad Victoria. Två dagar i den multikulturella metropolen Vancouver, en av världens vackraste och grönaste städer, fulländar vårt program!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Calgary och hem från Vancouver inkl flygskatt

 • Bussresor i Kanada

 • Dricks till busschauffören

 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 natt Calgary, 2 Canmore, 1 Jasper, 1 Sun Peaks, 1 Whistler, 1 Victoria, 2 Vancouver)

 • 9 frukostar

 • 2 luncher

 • 6 middagar

 • Stadsrundturer m engelsktalande lokalguide i Calgary, Victoria, och Vancouver

 • Kortare rundturer i Jasper och Whistler

 • Inträde Banff National Park, Yoho National Park och Wells Gray Provincial Park

 • Inträde Heritage Park Historical Village, Hat Cache Creek Historic Site, Butchart Gardens och FlyOver Canada

 • Busstur och besök på Athabasca-glaciären

 • Gondollift Sulphur Mountain

 • Stopp vid Shannon Falls Park

 • Färja till Vancouver Island t/r

Tillägg

 • Enkelrum 6.295 kr
 • Avbeställningsförsäkring via Europeiska ERV. Kontakta oss för info och bokning.

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Calgary
På eftermiddagen/kvällen lokal tid (Sverige -8 h) beräknas vi landa i OS-staden Calgary, som ligger i provinsen Alberta mellan Klippiga bergens östra del och den väldiga prärien. Övernattning på centrala Sandman Hotel Calgary City Centre. Ca 2 mil med buss.

Dag 2 Calgary-Canmore
Tillsammans med en lokalguide ska vi efter frukost bekanta oss med Calgary, som har drygt 1 miljon invånare och är centrum för Kanadas olje- och gasindustri. 1988 var staden värd för vinter-OS.Calgarys moderna skyline med höga skyskrapor växte fram i samband med oljeboomen på 60-talet, och kontrasterar mot den charmiga "vilda västern-atmosfär" som fortfarande kan skönjas. I Heritage Park Historical Village tas vi tillbaka i tiden. Historiska byggnader och fordon, rekonstruktioner och utställningar ger en omfattande bild av västra Kanada under 1800-talet och tidigt 1900-tal.

Efter lite tid på egen hand – för en lunch med utsikt åk upp i det 191 meter höga Calgary Tower – lämnar vi på eftermiddagen Calgary och beger oss västerut mot Canmore i Bow Valley. Här ska vi bo två nätter på Ramada Inn & Suites. Middag. Ca 13 mil.

Dag 3 Utflykt till Banff med Sulphur Mountain
Denna dag står de fantastiska nationalparkerna Banff och Yoho i centrum. Omfamnade av snöklädda, 3000 meter höga toppar möter vi turkosskimrande sjöar som berömda Lake Louise och Moraine Lake, vattenfall och djupa kanjoner – ett sceneri som får även den mest svårflirtade att tappa andan! Vi strosar i Banff, Kanadas högst belägna stad, och längs vackra stigar, förundras över den smaragdgröna Lake Emerald och spektakulära klippor formade av årtusenden av erosion.

På eftermiddagen tar vi gondolliften upp till toppen av Sulphur Mountain, där vi belönas med ett storslaget panorama över "The Rockies". Middag i Canmore. Ca 10 mil t/r.

Dag 4 Canmore-Jasper via Icefields Parkway
På den berömda, natursköna bergsvägen Icefields Parkway, som tillkom under depression på 30-talet, går vår resa vidare norrut, in i Jasper nationalpark. Med jämna mellanrum stannar vi till och njuter av vyerna över skogsbeklädda sluttningar och taggiga toppar, gnistrande glaciärer och sjöar. Efter ett lunchstopp närmar vi oss så Athabasca-glaciären, där en minnesvärd utflykt väntar. Med specialbuss tar vi oss ut på det jättelika istäcket, som på sina ställen är 300 meter tjockt. Vi får tid att gå på glaciären och dricka dess friska vatten och fortsätter därefter vår resa.

De dramatiska Athabasca-vattenfallen passeras innan vi slutligen når Jasper, beläget i hjärtat av nationalparken. Efter incheckning på The Whistlers Inn bekantar vi oss med orten, som grundades 1911 som en boplats för järnvägsarbetarna i dalen. Middag. Ca 31 mil.

Dag 5 Jasper-Sun Peaks
Efter frukost lämnar vi Jasper och Alberta för British Columbia. Vi stannar till och förevigar Mount Robson, det högsta berget i den kanadensiska delen av "The Rockies", och sätter därefter kurs mot Wells Gray Provincial Park.

Efter en läcker BBQ-lunch på en ranch tar vi del av parkens vilda, vackra natur. Till synes "bottenlösa" kanjoner formade för många tusen år sedan, och mäktiga vattenfall som Spahat Falls och Helmcken Falls, vittnar om naturens förunderliga krafter och fyller oss åter med häpnad. Mållösa fortsätter vi vår resa söderut mot skidorten Sun Peaks och Nancy Green's Cahility Hotel & Suites, där vi ska bo över och äta middag. Ca 51 mil.

Dag 6 Sun Peaks-Whistler
Förbi Kamloops, "där floderna möts", går färden västerut mot Cache Creek. Här ska vi göra ett besök på Historic Hat Creek Ranch, ett populärt stopp för resande under 1860-talets guldrusch. En guide visar oss runt och berättar mer och vi får även ta del av ursprungsbefolkningens (Shuswap) historia och kultur.

Vi ges tillfälle att äta lunch och fortsätter därefter söderut på sceniska Duffy Lake Road, som ringlar sig fram mellan Coast Mountains toppar. Mitt på eftermiddagen räknar vi med att vara framme i den exklusiva skidorten Whistler, som var värd för flera tävlingar under vinter OS 2010. Efter incheckning på fina Crystal Lodge & Suites bekantar vi oss med den trivsamma orten. En gemensam middag avrundar dagen. Ca 36 mil.

Dag 7 Whistler-Victoria
De storslagna vyerna avlöser varandra på berömda Sea to Sky Highway, som leder oss ner mot pittoreska Horshoe Bay. Vi passerar den jättelika granitmonoliten Stawamus Chief och kommer strax till Shannon Falls Park. Här gör vi uppehåll för att njuta av naturen, däribland parkens 335 meter höga vattenfall. Längs med fjorden Howe Sound går färden vidare.

Från Horshoe Bay tar vi färjan över till Vancouver Island och Victoria, British Columbias vackra huvudstad. Efter incheckning på Sandman Hotel Victoria visar oss en lokalguide det bästa av staden, vars blomstersmyckade gator och torg ramas in av tjusig kolonialarkitektur. Utmed hamnen Inner Harbour ståtar stadens främsta riktmärken - de pampiga kupolförsedda parlamentsbyggnaderna, och eleganta Fairmont Empress Hotel, båda verk signerade Francis Rattenbury. Middag. Ca 25 mil.

Dag 8 Victoria-Vancouver med Butchart Gardens
Strax utanför Victoria ligger världsberömda Butchart Gardens, där vi möts av en härlig blomsterprakt. De spektakulära trädgårdarna från 1900-talets början skapades av Jennie Butchart och hennes man Robert, en framgångsrik cementtillverkare, och fylldes med åren med tusentals sällsynta plantor från när och fjärran. En god lunch avslutar vårt besök och vi beger oss därefter till färjan som ska ta oss till fastlandet och metropolen Vancouver, naturskönt belägen mellan hav och berg.

Vår vistelse i staden inleds på FlyOver Canada, där vi under en "virtuell flygtur" upplever Kanadas mest spektakulära platser, från kust till kust. Rörelser, vind, dimma och dofter ger oss känslan av att vi befinner oss i händelsernas centrum, inte hängandes framför en gigantisk sfärisk skärm! Efter incheckning på 4-stjärniga Metropolitan Hotel Vancouver, beläget mitt i centrum, är resten av dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 9 Vancouver
"Stilla havets pärla" ligger för våra fötter! Ackompanjerade av en lokalguide ska vi under förmiddagen lära känna Vancouver, där blanka skyskrapor och storstadspuls möter storslagen natur. Vår rundtur tar oss bl a till den vackra hamnen och till stadens äldsta
stadsdel, pittoreska Gastown med sina kullerstensgränder, gaslampor och mysiga caféer. Alldeles intill ligger Nordamerikas näststörsta China Town, där ett myller av restauranger samsas med tehus och exotiska butiker.

Vi upplever också den jättelika stadsparken Stanley Park med 1 mil kust, stränder, skog och fina vandringsleder. Det ges även gott om tid att upptäcka på egen hand – säkert lockar såväl shopping och promenader som besök på t ex Vancouver Maritime Museum eller Science World, eller en valsafari i farvattnen utanför.

Dag 10-11 Vancouver-flyg hem
Då vårt flyg avgår först på eftermiddagen har vi tid att njuta av Vancouver även idag. Botanisera på Granville Islands marknader, strosa i Stanley Park eller koppla av vid English Bay – valet är fritt! Den sportige vandrar kanske den krävande, 3 km långa stigen uppför Grouse Mountain, som bjuder på hänförande vyer över staden? På kvällen dagen efter beräknas vi landa i Sverige/Köpenhamn. Ca 1,5 mil med buss.

Visum

Som svensk medborgare kan man resa till Kanada utan visum om vistelsen är kortare än 180 dagar. Däremot är det från och med 15 mars 2016 obligatoriskt att ha en elektronisk resehandling, kallad eTA (Electronic Travel Authorization). Ansökan görs online på http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp och innehåller frågor samt information som du hittar i ditt pass. Ansökan kostar $7 CAD och betalas med kreditkort vid ansökningstillfället.

Ansökan om inresetillstånd ligger under resenärens eget ansvar och ska göras i god tid före (allra senast 72 timmar innan avresa). Du får svar snabbt om din ansökan har blivit godkänd eller ej. eTA-godkännandet är giltigt i fem år (om ditt pass går ut under tiden måste du ansöka om nytt eTA på ditt nya pass). Notera numret på ditt eTA-godkännande och ta med det på resan.

Karta

Hotell

Crystal Lodge & Suites, Whistler

Crystal Lodge & Suites i Whistler.

Metropolitan Hotel, Vancouver

Metropolitan Hotel, beläget i centrala Vancouver med närhet till stora sevärdheter, restauranger och shopping.

Nancy Greene's Cahilty Hotel & Suites, Sun Peaks

Nancy Greene's Cahilty Hotel & Suites i Sun Peaks.

Ramada Inn & Suites, Canmore

Ramada Inn & Suites i Canmore.

Sandman Hotel Calgary City Centre, Calgary

Sandman Hotel Calgary City Centre i Calgary.

Sandman Hotel, Victoria

Sandman Hotel i Victoria.

Whistlers Inn, Jasper

Whistler's Inn i Jasper.
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo