Skip to main content

Kanada - från Ontario till Québec

Kanada är inte bara väldigt stort och vackert, det är också ett av världens mest multikulturella länder. Med fokus på Ontario och Québec, där brittiska influenser blandas med ett starkt franskt arv, tar vi del av flera av landets främsta skatter! Vi upplever Toronto - ett New York i miniatyr, och huvudstaden Ottawa, de mäktiga Niagarafallen och idylliska Niagara-on-the-lake. Vi provar vin och åker på valsafari, och vi utforskar det kosmopolitiska Montréal, känt för sin "joie de vivre", och "parisiska" Québec – hjärtat i det fransktalande Kanada!

Guide på resan är Ewa Basilewsky.

Programmet i korthet

Dag 1: Ankomst till Niagra Falls.
Dag 2: Båttur till Niagrafallen. Vingårdsvandring med provsmakning. Ankomst Toronto. (F)
Dag 3: Stadspromenad i Toronto med lokalguide. Besök och lunch i The Distillery District. (F,L)
Dag 4: Stopp i Kingston. Båttur genom Thousand Islands. Ankomst Ottawa. (F,M)
Dag 5: Guidad stadsrundtur i Ottawa. Besök till bla Parliament Hill. Ankomst Montréal. (F)
Dag 6: Lokalguide visar bl a Mont-Royal och Vieux Montréal. Besök i basilikan Notre-Dame. (F,M)
Dag 7: Besök till "Spökstaden" Val-Jalbert. Kabinlift till Ouiatchouan Falls. (F,M)
Dag 8: Besök till Zoo Sauvage. Ankomst Tadoussac. (F,M)
Dag 9: Valsafari. Stopp vid Montmorencyfallen. Rundtur på Île d’Orléans. Middag på en sugar schack. (F,M)
Dag 10: Stadsrundtur i Québec med lokalguide. Egen tid till strövtåg. (F,L)
Dag 11: Guidad visning och lunch på en bisonfarm. Hemresa. (F,L)
Dag 12: Ankomst till Skandinavien.

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Bor du långt från flygplatsen?

Tjuvstarta semestern genom att bo på något av våra subventionerade anslutningshotell. Du vaknar pigg och utvilad och kan lätt ta dig till flyget.  

Läs mer om vårt hotellerbjudande i Göteborg, Malmö och Stockholm.

 • Fler bilder
 • En bra blandning mellan storstad och landsbygd.
 • Vi hade en fantastisk trevlig chafför, hjälpsam och mycket social.
 • Alla våra lokalguider var mycket bra, trevliga och framförallt kunniga. De var också bra på att förmedla sina kunskaper.
 • Bussen var bekväm och chauffören excellent: skicklig förare, mycket trevlig och oerhört kunnig. Den bäste förare vi upplevt under alla våra resor!
 • Trevlig, hjälpsam, bra planering med busschauffören över resrutten i förhållande till vägarbeten etc
 • Flera lokalguider i städerna. Alla var väldigt bra.
 • Väldigt bra lokalguider som var väldigt engagerade och pålästa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Toronto och från Montréal inkl flygskatt

 • Bussresor i Kanada

 • Dricks till busschauffören

 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 natt Niagara Falls, 2 Toronto, 1 Ottawa, 2 Montréal, 1 Lac St Jean, 1 Tadoussac, 2 Québec)

 • 10 frukostar

 • 3 luncher (dag 3, 10-11)

 • 5 middagar (dag 4, 6-9)

 • Stadsrundturer m engelsktalande lokalguide i Toronto, Ottawa, Montréal och Québec

 • Besök Niagarafallen inkl båttur

 • Besök i Niagara-on-the-lake

 • Promenad i Kingston

 • Båttur vid Thousand Islands

 • Valsafari Tadoussac (3 h)

 • Rundtur på Île d'Orléans

 • Inträde till Notre Dame i Montréal, Val-Jalbert inkl kabinlift, och Zoo Sauvage

 • Guidad visning och vinprovning (2 viner) Château des Charmes

 • Guidad visning på bisonfarm

Tillägg

 • Enkelrum 8.395 kr
 • Avbeställningsförsäkring via Europeiska ERV. Kontakta oss för info och bokning.

Visum

Som svensk medborgare kan man resa till Kanada utan visum om vistelsen är kortare än 180 dagar. Däremot är det från och med 15 mars 2016 obligatoriskt att ha en elektronisk resehandling, kallad eTA (Electronic Travel Authorization). Ansökan görs online på http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp och innehåller frågor samt information som du hittar i ditt pass. Ansökan kostar $7 CAD och betalas med kreditkort vid ansökningstillfället.

Ansökan om inresetillstånd ligger under resenärens eget ansvar och ska göras i god tid före (allra senast 72 timmar innan avresa). Du får svar snabbt om din ansökan har blivit godkänd eller ej. eTA-godkännandet är giltigt i fem år (om ditt pass går ut under tiden måste du ansöka om nytt eTA på ditt nya pass). Notera numret på ditt eTA-godkännande och ta med det på resan.

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Toronto-Niagara Falls

  Under dagen landar vi i Toronto, som med sina ca 5 miljoner invånare är Kanadas största stad. Toronto ligger vid Lake Ontarios strand och är landets finans-, nöjes- och kulturella centrum och en kulturell smältdegel av stora mått. Vi följer sjön söderut och nalkas snart Niagara Falls, där vi ska inkvartera oss på 4-stjärniga Radisson Hotel & Suites Fallsview. Kvällen disponeras fritt. Ca 12 mil med buss.

 • DAG 2: Niagarafallen & vinprovning. Niagara Falls-Toronto

  Efter frukost väntar oss ett fantastiskt skådespel – Niagarafallen! De tre vattenfallen är belägna mellan Lake Erie och Lake Ontario, på gränsen mellan Kanada och USA. Det största, Hästskofallen, mäter 800 m på bredden och 50 m på höjden, och ligger till största delen i Kanada. För att bäst uppleva de dånande vattenmassorna gör vi en tur med båten Hornblower, som tar oss så nära att vattnet stänker över oss! Efter båtturen får vi tid att på egen hand se mer av fallen och äta lunch. Kanske unnar du dig också en helikopterfärd (ca 110 CAD)?

  Vi lämnar nu Niagara Falls och tar oss längs den sceniska vägen Niagara Parkway till idylliska Niagara-on-the-lake, en av Kanadas vackraste småstäder, belägen vid Niagaras utflöde i Lake Ontario. Här gör vi uppehåll och tar in de fina miljöerna. Detta är också ett av landets bättre vindistrikt, framförallt känt för sitt Icewine. På vingården Château des Charmes provsmakar vi efter en guidad rundvisning två goda viner. Vi sätter därefter kurs mot Toronto och centrala Bond Place Hotel, där vi ska bo två nätter. Resten av dagen är fri. Ca 16 mil.

 • DAG 3: Toronto

  Ackompanjerade av en lokalguide bekantar vi oss under förmiddagen med Toronto. Vi passerar bl a Torontos symbol, det 553 m höga CN Tower – under 34 år världens högsta byggnad, arenan Rogers Centre, nya och gamla stadshuset och Art Gallery of Ontario, ritad av Frank Gehry. Vår rundtur innefattar också livliga China Town, en skarp kontrast, och The Distillery District, en "by" i staden och Nordamerikas främsta uttryck för viktoriansk industriell arkitektur. Här serveras vi lunch med öl från mikrobryggeri. Det ges även gott om tid att upptäcka på egen hand. Passa på och åk upp i CN Tower och njut av utsikten!

 • DAG 4: Toronto-Kingston-Thousand Islands-Ottawa

  Utmed Lake Ontarios norra strand går färden österut mot den historiska staden Kingston. Kingston har franskt ursprung och intogs 1783 av engelsmännen, som senare etablerade en flottbas här. För att hantera hotet från amerikanerna byggdes ett fort och den världsarvsklassade Rideaukanalen, som förbinder staden med Ottawa. Efter en gemensam promenad och tillfälle för lunch beger vi oss till Rockport. Härifrån ska vi ge oss ut på en naturskön båttur genom Thousand Islands underbara övärld.

  Efter en härlig timme till sjöss sätter vi kurs mot vackra Ottawa, som av Drottning Victoria utsågs till huvudstad 1857. Här ska vi bo på 4-stjärniga Novotel Ottawa City Centre Hotel, beläget i stadens hjärta. Middag på lokal restaurang. Ca 46 mil.

 • DAG 5: Ottawa-Montréal

  Tillsammans med en lokalguide bekantar vi oss idag med Ottawa, som tagit sitt namn efter en av de två floder som ramar in staden. Vi inleder vid Parliament Hill, som kröns av den pampiga parlamentsbyggnaden i viktoriansk nygotisk stil. En kort promenad bort ståtar anrika Château Laurier, Kanadas mest berömda hotell, och spektakulära National Gallery; som hyser landets främsta konstsamling. Vi strosar också längs stadens blodådra Rideaukanalen. Det ges även egen tid för museibesök mm. Njut av en båttur eller de många parkerna! På eftermiddagen beger vi oss mot Montréal, världens näst största franskspråkiga stad, där vi ska bo två nätter på Hôtel Faubourg Montréal, beläget mitt i centrum. Ca 20 mil.

 • DAG 6: Montréal

  Montréal har fått sitt namn efter Mont-Royal, den kulle som dominerar stadens centrum, ön Île de Montréal. Under en guidad rundtur ser vi det bästa av denna kosmopolitiska stad. Vi inleder i Vieux Montréal, där staden växte fram. Här strosar man längs smala kullerstensgränder, som kantas av boutiquer, restauranger mm, inhysta i historiska byggnader. I dessa kvarter ståtar också basilikan Notre-Dame, vars magnifika interiör vi får förmånen att se. Vi njuter av utsikten och grönskan i parken Mont-Royal, som är designad av Central Parks skapare, och ser affärskvarteret med sina skyskrapor. Här under breder Underground City ut sig - en underjordisk "stad", sammanlänkad med 32 km tunnlar!

  Eftermiddagen är fri – Montréal erbjuder såväl förstklassiga museer, som utmärkt shopping och härliga promenadstråk! Två heta tips är OS-parken, och ön Ile Saint-Hélène, där Expo '67 hölls. På kvällen intar vi en gemensam middag i Vieux Port, de trevliga gamla hamnkvarteren.

 • DAG 7: Montréal-Lac St Jean med Val-Jalbert

  Idag går färden norrut genom Québecs täta skogar och vilda landskap. I trakten av La Tuque ges tillfälle att äta lunch. På eftermiddagen närmar vi oss så den jättelika sjön Lac St Jean. Här ska vi besöka "spökstaden" Val-Jalbert, som på 1920-talet var en blomstrande kvarnby. Den idylliska byn har nu restaurerats och blivit ett populärt friluftsmuseum, komplett med papperskvarn och minikraftverk, som drivs med hjälp av vattenfallet Ouiatchouan Falls. Med kabinlift tar vi oss upp till toppen, där vi bjuds på spektakulära vyer över fallen. Övernattning och middag på Hôtel Château Roberval. Ca 45 mil.

 • DAG 8: Lac St Jean-Tadoussac med zoo

  Förmiddagen tillägnar vi en annan av regionens stora attraktioner, Zoo Sauvage, som har fokus på djur på det norra halvklotet. Här ser vi isbjörnar, grizzlybjörn, sibirisk tiger mm, i naturtrogna miljöer. Vi följer så Lac St Jean österut och fortsätter sedan utmed den vackra Saguenayfjorden mot den pittoreska staden Tadoussac, belägen vid floderna St Lawrences och Saguenays sammanflöde. Här ska vi övernatta på Hôtel Tadoussac och äta middag. Ca 27 mil.

  Framsidan av Hotel Tadoussac
 • DAG 9: Tadoussac-Québec med valsafari

  Vattnet utanför Tadoussac är speciellt gynnsamt för krill och småfisk, vilket lockar till sig valar i stora skaror. Här finns en permanent koloni av vitvalar som får sällskap av sill-, knöl- och vikvalar, och i sällsynta fall, blåvalar! Ladda kameran - efter frukost ger vi oss ut på valsafari (3 h)! Efter denna minnesvärda båttur kör vi söderut längs med St Lawrencefloden, genom natursköna Charlevoix och dess typiska fransk-kanadensiska byar. Vyerna över berg och flod är förtrollande!

  Vi gör uppehåll för att beundra de 83 meter höga Montmorencyfallen, och fortsätter därefter ut på den frodiga ön Île d'Orléans, som med sina vingårdar, fruktodlingar mm är lite av ett "skafferi". Gårdar i normandisk stil, gamla kyrkor och lantställen minner om öns tidiga franska bosättare. Efter en rundtur äter vi middag på en s k sugar shack, där lönnsirapen har en central roll. Endast en kortare sträcka återstår nu till Québec (Ville), delstatens huvudort. Här ska vi bo två nätter på 4-stjärniga, centralt belägna Hôtel Chateau Laurier. Ca 28 mil.

 • DAG 10: Québec

  En underbar stad ligger för våra fötter – vår lokalguide visar oss höjdpunkterna! Québec grundades 1608 av den franske upptäcksresanden Champlain och är den enda nordamerikanska staden norr om Mexico med en bevarad ringmur. Den gamla stadskärnan är klassad som världsarv.

  Vid foten av klippan Cap Diamant breder den äldsta delen, Basse-Ville (Nedre staden), ut sig, ovanför, omgärdad av ringmuren ligger Haute-Ville (Övre staden). Här tronar citadellet och lyxhotellet Château Frontenac, stadens landmärke. Från den tjusiga promenaden som förbinder de båda, Terrasse Dufferin, bjuds man en härlig vy över Basse-Ville och St Lawrencefloden. Vi ser också Plains of Abraham, där ett avgörande franskt-brittiskt slag stod, och det vackra torget Place Royal.

  Efter en gemensam lunch är dagen fri att "förlora sig" i Québecs labyrint av kullerstensgränder, pittoreska torg och branta trappor!

 • DAG 11-12: Québec-Montréal-flyg hem

  Efter frukost beger vi oss mot Montréal, varifrån vårt flyg avgår under eftermiddagen. På vägen gör vi ett trevligt besök på en bisonfarm, där vi även bjuds på lunch. Ca 27 mil med buss.

Karta

Hotell

Hotel Château Roberval
Hôtel Château Roberval, Roberval
Hôtel Château Roberval ligger ca 2km från centrum. De erbjuder pool och bubbelpool, det finns även ett fitnessgym samt spaavdelning på hotellet. Restaurangen har en rad olika rätter på sin...
Framsidan av Hotel Tadoussac
Hotel Tadoussac, Tadoussac
Hotel Tadoussac är ett vackert historiskt hotell med utsikt över Tadoussac Bay och Saguenay Fjord. Hotellet har 2 restauranger och en bar som erbjuder en rad olika rätter och drycker för personer i al...
Entré Hotel Chateau Laurier Quebec
Hôtel Château Laurier, Quebec
Hôtel Château Laurier, ligger i hjärtat av Quebec, med närhet till bl.a. Parliament Hill och bara några minuter i från den vackra St Lawrence-floden. Hotellet är en prefekt utgångspunkt fö...
Costa Smeralda
Nyhetsbrev
this is a picture of the number 5this is a picture of the number 1this is a picture of the number 8this is a picture of the number 7