Skip to main content

Kanada - Ontario till Québec

De mäktiga Niagarafallen.

Parlamentet i Ottawa med fredstornet - i förgrunden brinner Centennial Flame, som tillkom för att fira Kanadas 100-årsjubileum. Foto: Peter Olséni

Vackra Québec med lyxhotellet Château Frontenac i bakgrunden.

Québec med stadens landmärke, Château Frontenac, i bakgrunden. Foto: Destination Canada

Valsafari utanför Tadoussac.

Fr. vänster: CN Tower i Toronto, foto: Shutterstock. Folkliv i Québec, foto: Destination Canada

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Kanada är inte bara väldigt stort och vackert, det är också ett av världens mest multikulturella länder. Med fokus på Ontario och Québec, där brittiska influenser blandas med ett starkt franskt arv, tar vi del av flera av landets främsta skatter! Vi upplever Toronto - ett New York i miniatyr, och huvudstaden Ottawa, de mäktiga Niagarafallen och idylliska Niagara-on-the-lake.

Vi provar vin och åker på valsafari, och vi utforskar det kosmopolitiska Montréal, känt för sin "joie de vivre", och "parisiska" Québec – hjärtat i det fransktalande Kanada!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Toronto och från Montréal inkl flygskatt

 • Bussresor i Kanada

 • Dricks till busschauffören

 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (1 natt Niagara Falls, 2 Toronto, 1 Ottawa, 2 Montréal, 1 Lac St Jean, 1 Tadoussac, 2 Québec)

 • 10 frukostar

 • 3 luncher (dag 3, 10-11)

 • 5 middagar (dag 4, 6-9)

 • Stadsrundturer m engelsktalande lokalguide i Toronto, Ottawa, Montréal och Québec

 • Besök Niagarafallen inkl båttur

 • Besök i Niagara-on-the-lake

 • Promenad i Kingston

 • Båttur vid Thousand Islands

 • Valsafari Tadoussac (3 h)

 • Rundtur på Île d'Orléans

 • Inträde till Notre Dame i Montréal, Val-Jalbert inkl kabinlift, och Zoo Sauvage

 • Guidad visning och vinprovning (2 viner) Château des Charmes

 • Guidad visning på bisonfarm

Tillägg

 • Enkelrum 7.695 kr
 • Avbeställningsförsäkring via Europeiska ERV. Kontakta oss för info och bokning.

Visum

Som svensk medborgare kan man resa till Kanada utan visum om vistelsen är kortare än 180 dagar. Däremot är det från och med 15 mars 2016 obligatoriskt att ha en elektronisk resehandling, kallad eTA (Electronic Travel Authorization). Ansökan görs online på http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp och innehåller frågor samt information som du hittar i ditt pass. Ansökan kostar $7 CAD och betalas med kreditkort vid ansökningstillfället.

Ansökan om inresetillstånd ligger under resenärens eget ansvar och ska göras i god tid före (allra senast 72 timmar innan avresa). Du får svar snabbt om din ansökan har blivit godkänd eller ej. eTA-godkännandet är giltigt i fem år (om ditt pass går ut under tiden måste du ansöka om nytt eTA på ditt nya pass). Notera numret på ditt eTA-godkännande och ta med det på resan.

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Toronto-Niagara Falls

  Under dagen landar vi i Toronto, som med sina ca 5 miljoner invånare är Kanadas största stad. Toronto ligger vid Lake Ontarios strand och är landets finans-, nöjes- och kulturella centrum och en kulturell smältdegel av stora mått. Vi följer sjön söderut och nalkas snart Niagara Falls, där vi ska inkvartera oss på Courtyard by Marriott. Kvällen disponeras fritt.
  Ca 12 mil med buss.


  De mäktiga Niagarafallen.

  Flyg till Toronto-Niagara Falls
 • DAG 2: Niagarafallen & vinprovning. Niagara Falls-Toronto

  Efter frukost väntar oss ett fantastiskt skådespel – Niagarafallen! De tre vattenfallen är belägna mellan Lake Erie och Lake Ontario, på gränsen mellan Kanada och USA. Det största, Hästskofallen, mäter 800 m på bredden och 50 m på höjden, och ligger till största delen i Kanada. För att bäst uppleva de dånande vattenmassorna gör vi en tur med båten Hornblower, som tar oss så nära att vattnet stänker över oss! Efter båtturen får vi tid att på egen hand se mer av fallen och äta lunch. Kanske unnar du dig också en helikopterfärd (ca 110 CAD)?

  Vi lämnar nu Niagara Falls och tar oss längs den sceniska vägen Niagara Parkway till idylliska Niagara-on-the-lake, en av Kanadas vackraste småstäder, belägen vid Niagaras utflöde i Lake Ontario. Här gör vi uppehåll och tar in de fina miljöerna. Detta är också ett av landets bättre vindistrikt, framförallt känt för sitt Icewine. På vingården Château des Charmes provsmakar vi efter en guidad rundvisning två goda viner. Vi sätter därefter kurs mot Toronto och centrala Bond Place Hotel, där vi ska bo två nätter. Resten av dagen är fri.
  Ca 16 mil.


  Vinprovning vid idylliska Niagara-on-the-lake. Foto: Peter Olséni

  Niagarafallen & vinprovning. Niagara Falls-Toronto
 • DAG 3: Toronto

  Ackompanjerade av en lokalguide bekantar vi oss under förmiddagen med Toronto. Vi passerar bl a Torontos symbol, det 553 m höga CN Tower – under 34 år världens högsta byggnad, arenan Rogers Centre, nya och gamla stadshuset och Art Gallery of Ontario, ritad av Frank Gehry. Vår rundtur innefattar också livliga China Town, en skarp kontrast, och The Distillery District, en "by" i staden och Nordamerikas främsta uttryck för viktoriansk industriell arkitektur. Här serveras vi lunch med öl från mikrobryggeri. Det ges även gott om tid att upptäcka på egen hand. Passa på och åk upp i CN Tower och njut av utsikten!


  Toronto skyline med CN Tower, sett från Lake Ontario.

  Toronto
 • DAG 4: Toronto-Kingston-Thousand Islands-Ottawa

  Utmed Lake Ontarios norra strand går färden österut mot den historiska staden Kingston. Kingston har franskt ursprung och intogs 1783 av engelsmännen, som senare etablerade en flottbas här. För att hantera hotet från amerikanerna byggdes ett fort och den världsarvsklassade Rideaukanalen, som förbinder staden med Ottawa. Efter en gemensam promenad och tillfälle för lunch beger vi oss till Rockport. Härifrån ska vi ge oss ut på en naturskön båttur genom Thousand Islands underbara övärld.

  Efter en härlig timme till sjöss sätter vi kurs mot vackra Ottawa, som av Drottning Victoria utsågs till huvudstad 1857. Här ska vi bo på 4-stjärniga Lord Elgin Hotel, beläget i stadens hjärta. Middag på lokal restaurang.
  Ca 46 mil.


  Parlamentet i Ottawa med fredstornet - i förgrunden brinner Centennial Flame, som tillkom för att fira Kanadas 100-årsjubileum. Foto: Peter Olséni

  Toronto-Kingston-Thousand Islands-Ottawa
 • DAG 5: Ottawa-Montréal

  Tillsammans med en lokalguide bekantar vi oss idag med Ottawa, som tagit sitt namn efter en av de två floder som ramar in staden. Vi inleder vid Parliament Hill, som kröns av den pampiga parlamentsbyggnaden i viktoriansk nygotisk stil. En kort promenad bort ståtar anrika Château Laurier, Kanadas mest berömda hotell, och spektakulära National Gallery; som hyser landets främsta konstsamling. Vi strosar också längs stadens blodådra Rideaukanalen. Det ges även egen tid för museibesök mm. Njut av en båttur eller de många parkerna! På eftermiddagen beger vi oss mot Montréal, världens näst största franskspråkiga stad, där vi ska bo två nätter på 4-stjärniga Hôtels Gouverneur Montréal, beläget mitt i centrum.
  Ca 20 mil.


  Foto Hotel Gouverneur Place

  Ottawa-Montréal
 • DAG 6: Montréal

  Montréal har fått sitt namn efter Mont-Royal, den kulle som dominerar stadens centrum, ön Île de Montréal. Under en guidad rundtur ser vi det bästa av denna kosmopolitiska stad. Vi inleder i Vieux Montréal, där staden växte fram. Här strosar man längs smala kullerstensgränder, som kantas av boutiquer, restauranger mm, inhysta i historiska byggnader. I dessa kvarter ståtar också basilikan Notre-Dame, vars magnifika interiör vi får förmånen att se. Vi njuter av utsikten och grönskan i parken Mont-Royal, som är designad av Central Parks skapare, och ser affärskvarteret med sina skyskrapor. Här under breder Underground City ut sig - en underjordisk "stad", sammanlänkad med 32 km tunnlar!

  Eftermiddagen är fri – Montréal erbjuder såväl förstklassiga museer, som utmärkt shopping och härliga promenadstråk! Två heta tips är OS-parken, och ön Ile Saint-Hélène, där Expo '67 hölls. På kvällen intar vi en gemensam middag i Vieux Port, de trevliga gamla hamnkvarteren.

 • DAG 7: Montréal-Lac St Jean med Val-Jalbert

  Idag går färden norrut genom Québecs täta skogar och vilda landskap. I trakten av La Tuque ges tillfälle att äta lunch. På eftermiddagen närmar vi oss så den jättelika sjön Lac St Jean. Här ska vi besöka "spökstaden" Val-Jalbert, som på 1920-talet var en blomstrande kvarnby. Den idylliska byn har nu restaurerats och blivit ett populärt friluftsmuseum, komplett med papperskvarn och minikraftverk, som drivs med hjälp av vattenfallet Ouiatchouan Falls. Med kabinlift tar vi oss upp till toppen, där vi bjuds på spektakulära vyer över fallen. Övernattning och middag på Hôtel Château Roberval.
  Ca 45 mil.

 • DAG 8: Lac St Jean-Tadoussac med zoo

  Förmiddagen tillägnar vi en annan av regionens stora attraktioner, Zoo Sauvage, som har fokus på djur på det norra halvklotet. Här ser vi isbjörnar, grizzlybjörn, sibirisk tiger mm, i naturtrogna miljöer. Vi följer så Lac St Jean österut och fortsätter sedan utmed den vackra Saguenayfjorden mot den pittoreska staden Tadoussac, belägen vid floderna St Lawrences och Saguenays sammanflöde. Här ska vi övernatta på Hôtel Tadoussac och äta middag. Ca 27 mil.


  Foto Hotel Tadoussac

  Lac St Jean-Tadoussac med zoo
 • DAG 9: Tadoussac-Québec med valsafari

  Vattnet utanför Tadoussac är speciellt gynnsamt för krill och småfisk, vilket lockar till sig valar i stora skaror. Här finns en permanent koloni av vitvalar som får sällskap av sill-, knöl- och vikvalar, och i sällsynta fall, blåvalar! Ladda kameran - efter frukost ger vi oss ut på valsafari (3 h)! Efter denna minnesvärda båttur kör vi söderut längs med St Lawrencefloden, genom natursköna Charlevoix och dess typiska fransk-kanadensiska byar. Vyerna över berg och flod är förtrollande!

  Vi gör uppehåll för att beundra de 83 meter höga Montmorencyfallen, och fortsätter därefter ut på den frodiga ön Île d'Orléans, som med sina vingårdar, fruktodlingar mm är lite av ett "skafferi". Gårdar i normandisk stil, gamla kyrkor och lantställen minner om öns tidiga franska bosättare. Efter en rundtur äter vi middag på en s k sugar shack, där lönnsirapen har en central roll. Endast en kortare sträcka återstår nu till Québec (Ville), delstatens huvudort. Här ska vi bo två nätter på 4-stjärniga, centralt belägna Hôtel Chateau Laurier.
  Ca 28 mil.


  Valsafari utanför Tadoussac.

  Tadoussac-Québec med valsafari
 • DAG 10: Québec

  En underbar stad ligger för våra fötter – vår lokalguide visar oss höjdpunkterna! Québec grundades 1608 av den franske upptäcksresanden Champlain och är den enda nordamerikanska staden norr om Mexico med en bevarad ringmur. Den gamla stadskärnan är klassad som världsarv. Vid foten av klippan Cap Diamant breder den äldsta delen, Basse-Ville (Nedre staden), ut sig, ovanför, omgärdad av ringmuren ligger Haute-Ville (Övre staden). Här tronar citadellet och lyxhotellet Château Frontenac, stadens landmärke. Från den tjusiga promenaden som förbinder de båda, Terrasse Dufferin, bjuds man en härlig vy över Basse-Ville och St Lawrencefloden. Vi ser också Plains of Abraham, där ett avgörande franskt-brittiskt slag stod, och det vackra torget Place Royal. Efter en gemensam lunch är dagen fri att "förlora sig" i Québecs labyrint av kullerstensgränder, pittoreska torg och branta trappor!


  Vackra Québec med lyxhotellet Château Frontenac i bakgrunden.

  Québec
 • DAG 11-12: Québec-Montréal-flyg hem

  Efter frukost beger vi oss mot Montréal, varifrån vårt flyg avgår under eftermiddagen. På vägen gör vi ett trevligt besök på en bisonfarm, där vi även bjuds på lunch.
  Ca 27 mil med buss.

Karta

Hotell

Utsida Hotel Courtyard Mariott Nigarafallen

Courtyard Marriott, Niagara Falls

Courtyard Marriott i Niagara Falls.
Vy Hotel Gouverneur Palace Montreal

Hotel Gouverneur, Montréal

Hotel Gouverneur i Montréal.
Hotel Château Roberval

Hôtel Château Roberval, Roberval

Hôtel Château Roberval i Roberval.
Framsidan av Hotel Tadoussac

Hotel Tadoussac, Tadoussac

Hotel Tadoussac i Tadoussac.
Entré Hotel Chateau Laurier Quebec

Hôtel Château Laurier, Quebec

Hôtel Château Laurier, ligger i hjärtat av Quebec, med närhet till Parliament Hill.

Andra resenärer har också tittat på

Måleriska Colmar i Alsace. Fransk idyll.

Alsace, Bourgogne & Chablis

Alsace, Bourgogne, Chablis. Namn som får vinentusiaster och livsnjutare världen över att sukta och brista ut i lovsång. I dessa regioner finner man inte bara flera av världens främsta vinhus, utan ock...
Andalusiens skatter med sagopalatset Alhambra

Andalusiens skatter med sagopalatset Alhambra

Andalusien är i mångt och mycket själva sinnesbilden av Spanien – tapas, tjurfäktning, flamenco, vita byar etc. Regionen har formats av en mängd olika kulturer och var morernas sista utpost på den ibe...
Italiens okända skatt Apulien -

Italiens okända skatt Apulien - "klacken" på den italienska stöveln

Det exotiska Apulien, ”Italiens klack” och det hemlighetsfulla Basilicata är tveklöst gömda skatter som väntar på att upptäckas. Många kulturer har satt sin personliga prägel på landskapet, maten och...
Apulien - på cykel runt Italiens klack

Apulien - på cykel runt Italiens klack

Följ med oss till Italiens klack och upplev Apuliens soldränkta landsbygd på cykel! Vi färdas på fridfulla landsvägar mellan måleriska byar och gamla städer med tjusig arkitektur, längs med olivlundar...
Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Spanien men ändå inte Spanien. Strävan efter självständighet ligger djupt rotad i den baskiska själen. Baskerna, liksom galicierna, värnar om sitt urspung, det egna språket och gamla traditioner. Med...
De sju italienska vulkanöarna - Eoliska öarna

De sju italienska vulkanöarna - Eoliska öarna

I havet utanför Siciliens nordkust reser sig sju vulkaniska öar, skapade av naturens förunderliga krafter. Döpta efter vindguden Aiolus av grekerna och präglade av 5000 års kulturhistoria. Möt Isole E...
Lagring av ost.

Konst & kultur i Toscana med Italiens gröna hjärta Umbrien

Pittoreska byar och medeltidsstäder pryder kullarna och blickar ner över ändlösa vinodlingar, grönskande cypresser och lummiga olivlundar. Magnifika palats influerade av renässansen, kyrkor smyckade a...
Kroatien - de 1000 öarnas land med Dubrovnik, Split och Korcula

Kroatien - de 1000 öarnas land med Dubrovnik, Split och Korcula

"De som söker himmelen på jorden måste komma till Dubrovnik". Det menade den nobelprisbelönte irländske författaren George Bernard Shaw. Och just Dubrovnik och Trogir, en annan av Adriatiska havets pä...
Cap de Formentor Mallorca.

Mallorca - lyxigt & genuint med förträffliga Hotel Bonsol

Till det mångfacetterade Mallorca sökte sig redan storheter som Chopin och Agatha Christie för inspiration och rekreation. På 60-talet spred sig ryktet om Mallorcas förträfflighet och den fattiga, men...

Resekalender

27/9Stockholm med 'Så som i himmelen'/'Häxorna i Eastwick', 3 dfrån 3 745:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 495:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Göteborg), 8 dfrån 16 995:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 16 995:-
2/10Berlin - Världsmetropolen, 5 dfrån 6 750:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo