Skip to main content

Konst & kultur i Toscana med Italiens gröna hjärta Umbrien

Ponte Vecchio i Florens.

Ponte Vecchio i Florens.

Katedralen i Siena. Foto: Fototeca ENIT, Vito Arcomano

Katedralen i Siena. Foto: Fototeca ENIT, Vito Arcomano

Lutande tornet i Pisa.

Lutande tornet i Pisa.

Vi besöker Fattoria San Donato.

Vi besöker Fattoria San Donato.

Allt sker förhand i osttillverkningen. Foto: Åse Bjurstam

Allt sker förhand i osttillverkningen. Foto: Åse Bjurstam

Nytillverkad ost hänger på tork. Foto: Åse Bjurstam

Nytillverkad ost hänger på tork. Foto: Åse Bjurstam

Osten saltas. Foto: Åse Bjurstam

Osten saltas. Foto: Åse Bjurstam

Här finns både nygjord ricottaost och lagrad ost. Foto: Åse Bjurstam

Här finns både nygjord ricottaost och lagrad ost. Foto: Åse Bjurstam

Charmiga gränder att strosa i.

Charmiga gränder att strosa i.

Statyer Florens.

Statyer Florens.

Vacker vy över det Toscanska landskapet.

Vacker vy över det Toscanska landskapet.

Vacker vy från San Gimignano.

Vacker vy från San Gimignano.

Vy över Siena.

Vy över Siena.

Pris från:
16 495:-
Dagar:8
Guide, whispers, flyg till Pisa och hem från Rom inkl flygskatt, bussresor i Italien, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter i Regello, 2 Spoleto, 1 utanför Rom), 7 frukostar, 2 luncher inkl vin/vatten, 7 middagar inkl vin/vatten, vinsmakning med tilltugg i San Gimignano (3 viner), guidade besök på olivoljefarm & ostskola, rundtur med lokalguide i Assisi, Florens & Siena, inträde och guidning Uffizierna, inträde katedralen i Siena, besök i San Gimignano, Norcia & Orvieto.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Pittoreska byar och medeltidsstäder pryder kullarna och blickar ner över ändlösa vinodlingar, grönskande cypresser och lummiga olivlundar. Magnifika palats influerade av renässansen, kyrkor smyckade av tidens stora konstnärer och museer fyllda med konstskatter - i Toscana möter vi konst och kultur, skönhet och inspiration! Vi utforskar renässansens förlovade stad Florens och vackra Siena, provar viner och äter läckra måltider. Fyra nätter bor vi på en genuin "fattoria"!

Tre dagar dedikerar vi till Umbrien, "Italiens gröna hjärta" med pärlor som pilgrimsstaden Assisi, Spoleto, Norcia och Orvieto.

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Pisa och hem från Rom inkl flygskatt
 • Bussresor i Italien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter Reggello, 2 i Spoleto, 1 Ostia Antica)
 • 7 frukostar
 • 2 luncher inkl vin/vatten
 • 7 middagar inkl vin/vatten
 • Vinsmakning med tilltugg i San Gimignano (3 viner)
 • Inträde katedralen i Siena
 • Guidade besök på olivoljefarm & ostskola
 • Rundtur med lokalguide i Assisi, Florens och Siena
 • Inträde och guidning Uffizierna
 • Besök i Pisa, San Gimignano, Norcia & Orvieto

Tillägg

 • Enkelrum 1.645 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Bra att veta

Valuta: Euro

På den här resan går vi mycket - ta med bekväma skor!

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Pisa. Pisa-Reggello

  Mitt på dagen landar vi i Pisa, där en buss väntar på att ta oss in till Campo dei Miracoli i centrum. Här reser sig den vackra Duomo, påbörjad 1064 av Buscheto, och det lutande tornet, som började luta redan innan den tredje våningen var klar. Från tornets krön utförde Galileo sina berömda experiment med fallande föremåls hastighet.
  Vår färd går så vidare till 4-stjärniga Fattoria degli Usignoli, några mil sydost om staden. Vårt tjusiga hotell, ursprungligen en lantegendom uppförd på 1400-talet, ligger vackert på 400 meters höjd, omgiven av böljande olivlundar. Här ska vi bo fyra nätter och inta såväl frukost som middagar. Hotellet har bl a tre swimmingpooler, trädgård och tennisbana. Innan middagen samlas vi för en välkomstdrink. Ca 13 mil med buss.


  Lutande tornet i Pisa.

  Flyg till Pisa. Pisa-Reggello
 • DAG 2-4 Utflykter i Toscana: Florens med Uffizierna

  Denna dag tillägnar vi Florens. Under den enormt förmögna bankfamiljen Medici, som styrde från 1434 och tre hundra år framåt, blomstrade Florens och blev Europas kulturella och intellektuella hjärta. Målare, skulptörer och arkitekter samlades i staden och fyllde dess gator, kyrkor och palats med renässansverk av sällan skådad prakt. Botticelli, Michelangelo m fl gjorde för alltid Florens till konstens huvudstad, författare som Dante och Machiavelli bidrog till dess rika litterära arv.
  Under en guidad stadspromenad ser vi några av godbitarna i denna fantastiska stad, där domen Santa Maria del Fiore - den fjärde största domkyrkan i världen, och den bebyggda bron Ponte Vecchio från 1345, är självklara riktmärken.
  På eftermiddagen besöker vi Uffizierna - Italiens främsta konstgalleri, som byggdes 1560-1574 för att hysa kontor (uffici) för hertig Cosimo I. Grunden för museet är släkten Medicis samlingar, som skänktes till storhertigdömet Toscana då den siste storhertigen av släkten dog. Här får vi beskåda Botticellis "Venus födelse" och en mängd andra ovärderliga målningar och skulpturer! Ca 8 mil.


  Statyer Florens.

  Florens med Uffizierna
 • San Gimignano & Siena

  En majestätisk siluett bestående av tretton torn förkunnar att vi närmar oss den pittoreska medeltidsstaden San Gimignano, belägen på en kulle ovanför ett lapptäcke av vingårdar. Det strategiska läget utmed pilgrimsleden från norra Europa till Rom inbringade på 1100- och 1200-talen stora rikedomar till staden. Historiens vingslag är påtagliga när vi strosar i de välbevarade medeltida gatumiljöerna. Vi fortsätter så ner till Fattoria San Donato, där vi ska prova några av traktens goda viner, serverade med harmonierande tilltugg.
  Mätta och belåtna fortsätter vi mot Siena, endast överträffad av Florens i konstnärlig rikedom! Staden, som är byggd på tre kullar och omgiven av en ringmur, anses vara Italiens vackraste medeltidsstad. En lokalguide visar oss runt. Hjärtat i Siena är det sluttande torget Piazza del Campo, som omges av ett nätverk av smala gränder, och palats i stadens karakteristiska röda färg, däribland Palazzo Pubblico med sitt berömda klocktorn. Vi besöker katedralen - ett av den italienska gotikens mästerverk, vars välvda tak bärs upp av svart- och vitrandiga marmorpelare, krönta av skulpterade friser av påvarna. På kvällen kommer vi åter till Fattoria degli Usignoli. Ca 23 mil.


  Vacker vy från San Gimignano.

  San Gimignano & Siena
 • Ledig dag

  Idag har vi en skön och avkopplande dag på hotellet.


  Foto Fattoria degli Usignoli

  Ledig dag
 • DAG 5: Reggello-Assisi-Spoleto

  Efter frukost beger vi oss söderut genom Toscanas böljande landskap. Målet är Umbrien. Längs med sjön Lago Trasimeno och förbi Perugia kommer vi mitt på dagen till högt belägna Assisi, ett arv efter den helige Franciskus, som ligger begravd i Basilica di San Francesco. Ackompanjanerade av en lokalguide utforskar vi staden. Basilikan påbörjades 1228, två år efter helgonets död, och under de följande hundra åren utsmyckades dess övre och nedre kyrkor av den tidens främsta konstnärer, däribland Giotto. Stora skaror pilgrimer söker sig årligen till basilikan, som är en av de främsta kristna helgedomarna.
  Efter egen tid för lunch lämnar vi Assisis pelargonsmyckade gator, fontänprydda piazzor och vackra kyrkor bakom oss och fortsätter vår resa mot Spoleto, den vackraste av Umbriens bergsstäder. Här ska vi bo två nätter på 4-stjärniga Hotel Dei Duchi (på resan den 1/10 delas gruppen upp mellan Hotel Dei Duchi och Hotel Charleston) och även inta kvällens middag. Ca 22 mil.


  Vacker vy över det Toscanska landskapet.

  Reggello-Assisi-Spoleto
 • DAG 6: Spoleto, olivoljefarm & Norcia

  Under förmiddagen bekantar vi oss med Spoleto, som rymmer flera välbevarade gamla kyrkor och monument, däribland den magnifika 1300-talsakvedukten Ponte delle Torri. Med buss tar vi oss därefter norrut genom Spoletodalen, till en azienda agricola – en lantgård, specialiserad på olivolja och vin. Vi får en visning av såväl kvarnen, där olivoljan pressas, som vineriet. I samband med vårt besök avnjuter vi en även läcker lunch med matchande viner.
  Vi sätter nu kurs mot bergsstaden Norcia, en av Italiens främsta kulinariska städer och tillika S:t Benedictus födelseplats. Staden är berömd för sin svarta tryffel, tartufo, som letas upp med specialtränade hundar, och för några av landets bästa skink-, korv- och salamisorter. Vi ges tid att strosa en stund innan det är dags för kvällens middag som är extra påkostad och serveras i Palazzo Seneca, vars restaurang har belönats med en Michelin-stjärna! Efter maten vänder vi åter till Spoleto. Ca 13 mil.


  Här finns både nygjord ricottaost och lagrad ost. Foto: Åse Bjurstam

  Spoleto, olivoljefarm & Norcia
 • DAG 7: Spoleto-Orvieto-Ostia Antica

  Efter frukost tar vi farväl av Spoleto och beger oss västerut. I horisonten skymtar vi snart konturerna av Orvieto, magnifikt belägen på en vulkanisk klipplatå. Väl uppe i den lilla staden belönas vi med en storslagen utsikt över de omkringliggande vinslätterna och vajande solrosfälten. Orvieto är berömt för sin vackra katedral, men också för sitt utsökta vita vin. Efter en inledande stadspromenad provar vi vinet. Till detta serveras läckert tilltugg med italiensk prägel.
  Innan vi fortsätter mot Ostica Antica för resans sista övernattning, gör vi ett kort besök i stadens grottor, som ursprungligen grävde ut av etruskerna, men senare vidgades på order av påven Clemens VII; detta för att förse staden med vatten. Ca 23 mil.


  Charmiga gränder att strosa i.

  Spoleto-Orvieto-Ostia Antica
 • DAG 8: Ostia Antica-flyg hem

  Vi låter oss väl smaka av frukosten och beger oss därefter till Rom-Fiumicino flygplats. Ca 1 mil med buss.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
1/10Stockholm, ArlandaToscana med Umbrien (fr Stockholm), 8 d
Guide: Bodil Braun
Fullbokad, väntelista16 495:-Boka på väntelistaMer information
1/10Göteborg, LandvetterToscana med Umbrien (fr Göteborg), 8 d
Guide: Bodil Braun
Fullbokad, väntelista16 995:-Boka på väntelistaMer information
1/10Köpenhamn, KastrupToscana med Umbrien (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Bodil Braun
Fullbokad, väntelista16 995:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Fattoria degli Usignoli, Reggello

Fattoria degli Usignoli, Reggello

Fattoria degli Usignoli Country residence relais, Reggello.
Hotel Dei Duchi, Spoleto

Hotel Dei Duchi, Spoleto

Hotel Dei Duchi i centrala Spoleto.

Andra resenärer har också tittat på

Måleriska Colmar i Alsace. Fransk idyll.

Alsace, Bourgogne & Chablis

Alsace, Bourgogne, Chablis. Namn som får vinentusiaster och livsnjutare världen över att sukta och brista ut i lovsång. I dessa regioner finner man inte bara flera av världens främsta vinhus, utan ock...
Andalusiens skatter med sagopalatset Alhambra

Andalusiens skatter med sagopalatset Alhambra

Andalusien är i mångt och mycket själva sinnesbilden av Spanien – tapas, tjurfäktning, flamenco, vita byar etc. Regionen har formats av en mängd olika kulturer och var morernas sista utpost på den ibe...
Italiens okända skatt Apulien -

Italiens okända skatt Apulien - "klacken" på den italienska stöveln

Det exotiska Apulien, ”Italiens klack” och det hemlighetsfulla Basilicata är tveklöst gömda skatter som väntar på att upptäckas. Många kulturer har satt sin personliga prägel på landskapet, maten och...
Apulien - på cykel runt Italiens klack

Apulien - på cykel runt Italiens klack

Följ med oss till Italiens klack och upplev Apuliens soldränkta landsbygd på cykel! Vi färdas på fridfulla landsvägar mellan måleriska byar och gamla städer med tjusig arkitektur, längs med olivlundar...
Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Baskien, Galicien & Kantabrien med pintxos, vin och pilgrimer

Spanien men ändå inte Spanien. Strävan efter självständighet ligger djupt rotad i den baskiska själen. Baskerna, liksom galicierna, värnar om sitt urspung, det egna språket och gamla traditioner. Med...
De sju italienska vulkanöarna - Eoliska öarna

De sju italienska vulkanöarna - Eoliska öarna

I havet utanför Siciliens nordkust reser sig sju vulkaniska öar, skapade av naturens förunderliga krafter. Döpta efter vindguden Aiolus av grekerna och präglade av 5000 års kulturhistoria. Möt Isole E...
Kanada - Ontario till Québec

Kanada - Ontario till Québec

Kanada är inte bara väldigt stort och vackert, det är också ett av världens mest multikulturella länder. Med fokus på Ontario och Québec, där brittiska influenser blandas med ett starkt franskt arv, t...
Kroatien - de 1000 öarnas land med Dubrovnik, Split och Korcula

Kroatien - de 1000 öarnas land med Dubrovnik, Split och Korcula

"De som söker himmelen på jorden måste komma till Dubrovnik". Det menade den nobelprisbelönte irländske författaren George Bernard Shaw. Och just Dubrovnik och Trogir, en annan av Adriatiska havets pä...
Cap de Formentor Mallorca.

Mallorca - lyxigt & genuint med förträffliga Hotel Bonsol

Till det mångfacetterade Mallorca sökte sig redan storheter som Chopin och Agatha Christie för inspiration och rekreation. På 60-talet spred sig ryktet om Mallorcas förträfflighet och den fattiga, men...

Resekalender

27/9Stockholm med 'Så som i himmelen'/'Häxorna i Eastwick', 3 dfrån 3 745:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 495:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Göteborg), 8 dfrån 16 995:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo