Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Kroatien - Dalmatien, 5 d

Bild: Foto Hotel Ola
 
Bild: Foto Hotel Ola
Status:
Fullt

Kroatiska Dalmatien är med sitt härliga klimat och sin underbara kustremsa, som smyckas av ett pärlband av förtjusande öar, ett eldorado för den njutningslystne. Ursprungligen utgjorde landskapet den södra delen av den romerska provinsen Illyricum, och spåren efter romarna är många, likaså de italienska influenserna.

Med fokus på att "bara vara" och må bra tillägnar vi en förlängd sensommarhelg på förstklassiga Hotel Ola i fiskebyn Seget Donji, strax väster om Split. Sol och bad och välgörande massage varvas med spännande utflykter. Vi utforskar världsarvsstaden Trogir, provar några av regionens goda viner på en vingård och får tillfälle att kryssa mellan öarna i den vackra skärgården.

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Split t/r inkl flygskatter
 • Bussresor i Kroatien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (4 nätter Seget Donji)
 • 4 frukostar
 • 2 luncher
 • 2 middagar
 • 1 klassisk massage
 • 1 vinprovning
 • Båttur Trogir t/r
 • Stadsrundtur Trogir

Tillägg

 • Enkelrum 1.295 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr 

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Split-Seget Donji
Under förmiddagen anländer vi med flyg till Split, där en buss väntar på att ta oss vidare till tjusiga, nybyggda Hotel Ola, beläget i fiskebyn Seget Donji. Här är balans och harmoni ledorden. Hotellet har en härlig solterrass på taket med infinitypool. Dessutom finns en spa-avdelning med pool, ångbad och bastu. Massage och skönhetsbehandlingar kan beställas (1 massage ingår). Stor fokus läggs på maten som tillreds på lokala råvaror och kryddas med örter från den egna trädgården. Hotellet offererar även måltider baserat på naturlig LCHF-diet och Paleo-diet.

Vi njuter av en läcker lunch och tilldelas därefter våra rum, som alla har balkong med utsikt över Adriatiska havet. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter – säkert lockar såväl massage som sköna bad. Ca 1 mil med buss.

Dag 2 Utflykt Trogir
Njut av en välgörande behandling, bad eller kanske en promenad längs Napoleons väg, anlagd 1807, som går genom vinodlingar, olivlundar och fält, upp till toppen av berget Vlaška. På eftermiddagen tar vi oss med båt till Trogir, vars världsarvsklassade, muromgärdade stadskärna ligger på en ö med broförbindelse till fastlandet och ön Čiovo. Ledsagade av en lokalguide bekantar vi oss med staden, som även har tjänstgjort som den fiktiva staden Qarth i den populära TV-serien Game of Thrones. Det strategiska läget gjorde Trogir attraktivt för flera härskare, vilket avspeglar sig i ett rikt kulturarv – såväl de gamla grekernas som romarnas och venetianernas inflytande är tydligt. Kyrkor och gamla stenhus med fantasifulla arkitektoniska detaljer kantar de trånga kullerstensgränderna.

Efter lite tid för egna strövtåg serveras vi en 4-rättersmiddag med matchande viner på en genuin restaurang. Vår måltid ackompanjeras av klape, traditionell dalmatisk musik! Mätta och belåtna återvänder vi till hotellet.

Dag 3 Ledig dag
Denna dag disponeras efter eget tycke och smak. Passa på och gör en båttur i den vackra skärgården. Du kan t ex följa med på en tur som gör nedslag på tre av öarna. Här upplever du storslagen natur och en pittoresk fiskeby, badar från en kritvit sandstrand och simmar i den blå lagunens kristallklara vatten.

Dag 4 Vingård
Även idag ges vi tid för avkoppling i form av bad och behandlingar. Dagen bjuder dessutom på en utflykt till en välrenommerad vingård. På de böljande kullarna ovanför den historiska staden Skradin och Krka nationalpark växer druvorna som blir till gårdens prisbelönta viner. Vinerna vi provar serveras med harmonierande tapas. Vi får även tillfälle att handla vin, olivolja och andra dalmatiska delikatesser. En välanrättad middag på hotellet fullbordar dagen. Ca 13 mil.

Dag 5 Seget Donji-Split-flyg hem
Efter frukost beger vi oss mot Splits flygplats;  mitt på dagen lyfter våra flyg. Till Sverige återkommer vi utvilade och med förnyad energi. Ca 1 mil med buss.

Bra att veta

Valuta: Kroatiska Kuna, HRK

Kommentarer

2018

Fantastiskt hotell och en trevlig liten ort. Utflykterna var innehållsrika och min enda kommentar är egentligen att istället för fem dagar borde denna resa vara en vecka. Lena Persson är en mycket sympatisk person som dessutom är väldigt kunnig och intresserad både av resmålet och av resenärerna. /Betyg resan 5, guiden 5  Ann-Marie

Karta

Hotell

Hotel Ola, Seget Donji

Hotel Ola, Seget Donji

Hotel Ola i Seget Donji. Hotellet ligger 200 meter från stranden och är utrustat med utomhuspool och solterras.

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Malmö), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Stockholm), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Göteborg), 4 dfrån 12 295:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Malmö), 4 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo