Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Kroatien - de 1000 öarnas land med Dubrovnik, Split och Korcula

Bild: Dubrovnik. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Stradun i Dubrovnik. Foto Renco Kosinozic/Kroatiska turistbyrån
Bild: Utsikt över Dubrovnik. Foto Anneli Persson
Bild: Mostar. Foto Anneli Persson
Bild: Friterad bläckfisk. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Dubrovnik. Foto Anneli Persson
Bild: Segelbåtar. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Granatäpplen. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Nationalparken Krka. Foto Anneli Persson
Bild: Vacker vy. Foto Agneta Pettersson Studeny
Pris från:
15 895:-
Dagar:8
Guide, whispers, flyg till Dubrovnik & hem från Split inkl flygskatt, bussresor i Kroatien, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 Dubrovnik, 4 Trogir), 7 frukostar, 3 luncher (inkl 1 glas öl/vin), 5 middagar (inkl 1 glas öl/vin), 1 4-rätters middag inkl 4 viner & musikunderhållning (dag 6), 1 vinprovning med lättare lunch, utflykt till Mostar, Korcula och nationalparken Krka, färja t/r till ön Korcula, båtutflykt från Trogir längst kusten, stadspromenader i Dubrovnik, Korcula stad, Mostar, Split, Trogir och nationalparken Krka, inträde till linbanan i Dubrovnik, Turkiskt hus och moské i Mostar och nationalparken Krka.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

"De som söker himmelen på jorden måste komma till Dubrovnik". Det menade den nobelprisbelönte irländske författaren George Bernard Shaw. Och just Dubrovnik och Trogir, en annan av Adriatiska havets pärlor, är utgångspunkten när vi öppnar porten till Kroatien. Bakom den hemlighetsfulla fasaden möter vi en nation fylld av kulturella skatter och praktfulla naturupplevelser.

Vi utforskar världsarven Split, Dubrovnik och Trogir, kryssar i den kroatiska arkipelagen, njuter av salta bad och provar vin. Välkommen till Dalmatien!

Nu kan du förlänga din resa med 3 extranätter inkl halvpension i Trogir.

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Dubrovnik och hem från Split inkl flygskatter.
 • Bussresor i Kroatien
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Dubrovnik, 4 Trogir)
 • 7 frukostar
 • 3 luncher inkl 1 glas öl/vin
 • 5 middagar inkl 1 glas öl/vin 
 • 1 4-rätters middag inkl 4 viner och musikunderhållning (dag 6)
 • 1 vinprovning med lättare lunch
 • Utflykt till Mostar, Korcula och nationalparken Krka
 • Färja t/r ön Korcula
 • Båtutflykt från Trogir längs kusten
 • Stadspromenader i Dubrovnik, Korcula stad, Mostar, Split, Trogir och nationalparken Krka.
 • Inträde till linbanan i Dubrovnik, Turkiskt hus och moské i Mostar och nationalparken Krka.

Tillägg

 • Enkelrum 1.890 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr 

Förlängd resa

Förläng din resa med 3 extranätter inkl halvpension i Trogir.

Vår guide ingår endast i den ordinarie resan, ej i förlängningen.

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Dubrovnik 
Under dagen landar vi i Dubrovnik, där en buss väntar på att ta oss vidare till Hotel Uvala, vårt hotell de kommande tre nätterna. En god middag avrundar dagen. Ca 2,5 mil med buss.

Dag 2 Dubrovnik
Förmiddagen tillägnar vi Dubrovniks gamla stad, Stari Grad, som "gömmer sig" bakom medeltida stadsmurar. Terrakottafärgade tegeltak, murgrönebeklädda väggar, kyrkkupoler och vindlande kalkstensgränder sätter sin prägel på denna den vackraste delen av Dubrovnik. Vi strosar längs den marmorbelagda huvudgatan Stradun, som fram till 1100-talet var en kanal, och slås av stadens tjusiga arkitektur. Jordbävningen 1667 ödelade många vackra byggnader som den lyckosamma sjöfarten på 1400-1500-talen lagt grunden för. Men staden reste sig – då och igen 325 år senare. Nya palats byggdes och de gamla restaurerades pietetsfullt.

Vi ges förstås även tillfälle att vandra på den 2 km långa stadsmuren (ca 90 kuna), som bjuder en svårslagen vy över staden och Adriatiska havets azurblå vatten. Efter lunch på egen hand tar vi linbanan uppför berget Srđ, där vi belönas med ett vidunderligt panorama över Dubrovnik och de omkringliggande öarna. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Middag.

Dag 3 Utflykt Korčula
Efter frukost beger vi oss ut på halvön Pelješac. Från Orebić tar vi färjan till Korčula, huvudort på ön med samma namn. Täta skogar och resliga berg pryder denna en av Adriatiska havets största öar. Korčula tillhörde under flera århundraden republiken Venedig, men striderna om herraväldet var många. Under en, sjöslaget mellan Venedig och Genua 1298, tillfångatog genuesarna en viss Marco Polo, som lär vara från ön.

Tillsammans utforskar vi den pittoreska huvudorten, som omgärdas av en kraftig mur från 1200-talet. En mångfald av vackra hus i gotisk-renässansstil kantar de smala gränderna, som har konstruerats så att de ska mildra boravindens framfart. Den gamla delen är liksom Dubrovniks Stari Grad upptagen på världsarvslistan. Under dagen avnjuter vi gemensamt en god lunch. Ca 23 mil med buss.

Dag 4 Dubrovnik-Trogir via Mostar
Efter frukost tar vi farväl av Dubrovnik och tar oss in i Bosnien-Hercegovina, där vi ska göra ett besök i Mostar. En lokalguide visar oss runt och berättar mer om den vackra staden och dess turbulenta nutidshistoria. Kriget till trots har Mostar fortfarande en viss orientalisk karaktär med gammal ottomansk arkitektur, såsom den berömda bron Stari Most, som återuppbyggts. Vi besöker en moské och ett av de ståtliga husen fran den ottomanska eran och får även tillfälle att upptäcka på egen hand och botanisera i de mysiga butikerna.

Efter lunch sätter vi kurs mot Kroatien och Trogir, som delvis ligger på en liten ö alldeles utanför fastlandet. Här ska vi övernatta fyra nätter på Hotel Sveti Kriz. Middag. Ca 35 mil.

Dag 5 Split och Trogir 
Tillsammans med en lokalguide ska vi idag lära känna såväl Trogir som Split. Vi inleder i Split, vars charmiga gamla stadskärna växte fram runt kejsar Diocletianus stora romerska palats – ett av de största och mest välbevarade palatsen från romartiden. I palatset, som uppfördes på 200-talet, tillbringade Diocletianus sin ålders höst efter 20 år som härskare. Som mest tros över 9000 personer ha bott på palatsområdet. Berikade och välinformerade om Split beger vi oss så småningom åter mot Trogir.

Större delen av den gamla, världsarvsklassade stadskärnan ligger pa en ö och omgärdas av en mur. En bro förbinder ön med fastlandet, en annan leder till ön Ciovo. Det strategiska läget gjorde Trogir attraktivt för flera härskare, vilket avspeglar sig i ett rikt kulturarv – såväl de gamla grekernas som romarnas och venetianernas inflytande på staden är tydligt. Kyrkor och gamla stenhus med fantasifulla arkitektoniska detaljer kantar de trånga kullerstensgränderna och fångar betraktarens uppmärksamhet. Middag.

Dag 6 Utflykt till Krka
Först delen av dagen tillbringar vi i den natursköna nationalparken Krka, som har ett rikt fågelliv med "semestrande" fågelarter. Stillsamma vattendrag, forsande vattenfall i trappstegsform och romerska lämningar genomsyrar parken och lämnar oss mållösa. Vår rundtur avrundas med en behaglig båttur på floden Skradin.

Innan vi vänder åter till Trogir gör vi ett besök på äkta paret Bibićs vingård för att prova några av traktens goda viner och inta en lättare lunch.

Kvällens middag, som består av fyra rätter med matchande viner, serveras på en genuin restaurang och ackompanjeras av klape, traditionell dalmatisk musik. Ca 14 mil.

Dag 7 Båtutflykt
Idag njuter vi av en heldag till sjöss! Trogirs bedårande arkipelag vecklar ut sig framför stäven. Med van hand styr vår skeppare oss mellan öar och skär. Små strandhugg görs. En ljum vind smeker våra kinder, ett vackert "porträtt" målas upp framför våra ögon. En god lunch avnjutes. Kanske svalkar Du dig med ett dopp? Lunch ombord, middag på hotellet.

Dag 8 Flyg hem från Split
På förmiddagen lämnar vi så Trogir och beger oss till Splits flygplats - under dagen lyfter våra flyg. Ca 5 km med buss.

Bra att veta

Valuta: Kroatiska Kuna, HRK

Kommentarer

2018

Väldigt fin resa på alla sätt. Guiden Bente mycket kunnig och trevlig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anita

Bente, suverän guide, ger det där lilla extra för att förhöja trivseln i gruppen. Ordningsam tar tag i ev bekymmer o ser till att allt fungerar för gruppen, topp. /Betyg resan 5, guiden 5 /Leif

En mer engagerad guide (Ulla)  som verkligen gör det yttersta för att alla gäster ska bli nöjda är svårt att finna. /Betyg resan 5, guiden 5 /Per Erik

Resans innehåll och valda platser var intressanta. Ulla Dieden är fantastisk. Kunnig, trevlig, hjälpsam och effektiv. /Resan 4, guiden 5 /Anonym

Omväxlande program med både stad och nationalpark. Ulla Dieden var otroligt bra! Kunnig, vänlig och såg alla i gruppen. /Betyg resan 5, guiden 5 /Christina

Resan - Välorganiserad, innehållsrik. Guiden (Bente) var en 5+. Mycket informativ, omhändertagande, kunnig och rolig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Allting var toppen. Guiden Bente var superbra, ställde upp på allt. Hon är värd en 10. /Betyg resan 5, guiden 5 /Bo

2017

Fantastiskt vackert resmål med en otroligt skicklig guide (Ulla D). Otroligt kunnig och en skicklig berättare! Hon hade konsten att berätta lite långsamt, och med pauser! /Betyg resan 5, guiden 5 /Kerstin Jansson

Guiden Ulla D - Otroligt kunnig. Förberedd med material. Hjälpsam. Glimten i ögat. Kort sagt ett varumärke för Jörns resor. Ulla gjorde ett riktigt bra jobb. /Betyg resan 5, guiden 5 /Leif Jansson

Trots höga förväntningar överträffades dessa eftersom resan var mycket välorganiserad och vi fick väldigt bra service under hela resan. Det var den absolut bästa guide (Ulla) jag haft på en resa. Hon är välorganiserad, mycket väl förberedd och ger väldigt mycket intressant sidoinformation. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
27/4Göteborg, LandvetterKroatien (fr Göteborg), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 815 895:-BokaMer information
27/4Köpenhamn, KastrupKroatien (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 815 895:-BokaMer information
27/4Stockholm, ArlandaKroatien (fr Stockholm), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
815 895:-BokaMer information
27/4Göteborg, LandvetterKroatien förlängd (fr Göteborg), 11 d
Guide: Bente Ekfeldt
318 145:-BokaMer information
27/4Köpenhamn, KastrupKroatien förlängd (fr Köpenhamn), 11 d
Guide: Bente Ekfeldt
318 145:-BokaMer information
27/4Stockholm, ArlandaKroatien förlängd (fr Stockholm), 11 d
Guide: Bente Ekfeldt
218 145:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/5Göteborg, LandvetterKroatien (fr Göteborg), 8 d
Guide: Ulla Dieden
715 895:-BokaMer information
4/5Köpenhamn, KastrupKroatien (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Ulla Dieden
Mer än 815 895:-BokaMer information
4/5Stockholm, ArlandaKroatien (fr Stockholm), 8 d
Guide: Ulla Dieden
Mer än 815 895:-BokaMer information
4/5Göteborg, LandvetterKroatien förlängd (fr Göteborg), 11 d
Guide: Ulla Dieden
418 145:-BokaMer information
4/5Köpenhamn, KastrupKroatien förlängd (fr Köpenhamn), 11 d
Guide: Ulla Dieden
418 145:-BokaMer information
4/5Stockholm, ArlandaKroatien förlängd (fr Stockholm), 11 d
Guide: Ulla Dieden
318 145:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
21/9Köpenhamn, KastrupKroatien (fr Köpenhamn), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 816 995:-BokaMer information
21/9Stockholm, ArlandaKroatien (fr Stockholm), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 816 995:-BokaMer information
21/9Göteborg, LandvetterKroatien (fr Göteborg), 8 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 817 995:-BokaMer information
21/9Köpenhamn, KastrupKroatien förlängd (fr Köpenhamn), 11 d
Guide: Bente Ekfeldt
419 345:-BokaMer information
21/9Stockholm, ArlandaKroatien förlängd (fr Stockholm), 11 d
Guide: Bente Ekfeldt
419 345:-BokaMer information
21/9Göteborg, LandvetterKroatien förlängd (fr Göteborg), 11 d
Guide: Bente Ekfeldt
420 345:-BokaMer information

Hotell

Hotel Sveti Križ, Trogir

Hotel Sveti Križ, Trogir

Hotel Sveti Križ i Trogir
Framtida Hotel Uvala Dubrovnik

Hotel Uvala, Dubrovnik

Hotel Uvala i Dubrovnik.

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Malmö), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Stockholm), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Göteborg), 4 dfrån 12 295:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Malmö), 4 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo