Skip to main content

Kurorten Baden-Baden med Strasbourg & "Route de Vin" i Alsace

En vacker snötäckt julmarknad i tyskland, europa | Jörns Resor

Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus

Christkindelsmarkt Baden-Baden

Christkindelsmarkt. Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus

Kurhaus Baden-Baden

Kurhaus. Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus

Kurhaus Baden-Baden

Kurhaus. Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus

Friedrichsbad pool Baden-Baden

Friedrichsbad. Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus

Franksfurts julmarknad har anor sedan 1393. Foto: VisitFrankfurt/Holger Ullmann

Julsmyckat i Strasbourg. Foto: Philippe de Rexel

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Varje tysk stad med självaktning har sin egen julmarknad, så även den fashionabla kurorten Baden-Baden, en gång favoritresmål för den europeiska aristokratin. I denna vackra gamla klenod vid kanten av Schwarzwald njuter vi till fullo. Vi badar i termalbad och gör en utflykt till Alsace, där vi provar vin och botaniserar på Strasbourgs fantastiska julmarknader! Besök i den romantiska universitetsstaden Heidelberg och i Frankfurt, där vi provar Apfelwein, sätter extra guldkant på vår resa!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Frankfurt t/r inkl flygskatter
 • Bussresor i Tyskland & Frankrike
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Baden-Baden)
 • 3 frukostar
 • 2 middagar
 • Stadspromenader i Baden-Baden & Strasbourg
 • Stadsrundtur i Frankfurt
 • Besök i Heidelberg och Riquewihr
 • 1 vinprovning i Alsace
 • 1 apfelwein-provning i Frankfurt

Tillägg

 • Enkelrum 995 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Frankfurt. Frankfurt - Baden-Baden

  Med flyg kommer vi på morgonen till Frankfurt, där buss väntar på att ta oss vidare söderut. Vi närmar oss strax den romantiska universitetsstaden Heidelberg, tjusigt belägen vid floden Neckar, omgiven av skogklädda berg och vingårdar. Gamla stan pryds av vackra borgarhus, fontäner och torg, högt ovanför tronar Heidelbergs pampiga slott. Universitetet, grundat 1386, är Tysklands äldsta. Vi får ett intryck av staden och tid att äta lunch och fortsätter därefter vår resa ner mot Schwarzwald.

  Under eftermiddagen räknar vi med att vara framme i Baden-Baden, där vi ska bo tre nätter på fina arcona Living Batschari 8. Middag.
  Ca 18 mil med buss.


  Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus

  Flyg till Frankfurt. Frankfurt - Baden-Baden
 • Dag 2: Utflykt till Alsace

  Vi befinner oss inte långt från den franska gränsen – efter frukost gör vi en utflykt till Alsace, vida känt för sina utsökta viner. Vi inleder i regionens huvudort, Strasbourg, som också är säte för Europarådet och EU:s parlament. Strasbourgs äldsta del, klassad som världskulturarv, breder ut sig på en ö i floden Ill. Här ståtar den berömda gotiska katedralen Notre Dame. På torget framför anordnas sedan 1570 julmarknad, en av totalt 12 julmarknader som pågår i Strasbourg vid denna tid på året! Efter en gemensam rundtur, som även tar oss till den idylliska stadsdelen Petite France, får vi tillfälle att botanisera på egen hand och insupa julatmosfären.

  Vi följer så ”Route du Vin”, som är själva livsnerven i bygden. De idylliska vinbyarna ligger som på ett pärlband och vi kommer strax till Riquewihr, den kanske vackraste orten i Alsace. Här ska vi prova några av de goda vinerna. Trånga, vinglande, kullerstensgränder, och vackra korvirkeshus ger en ljuvlig inramning. På kvällen är vi åter i Baden-Baden. Middag på egen hand.
  Ca 27 mil.


  Julsmyckat i Strasbourg. Foto: Philippe de Rexel

  Utflykt till Alsace
 • Dag 3: Baden-Baden

  Hela denna dag tillägnar vi Baden-Baden, som andas exklusivitet. Denna, en av Tysklands äldsta städer, var redan på 200-talet, då kallad Aquae, känd för sitt vattens terapeutiska egenskaper. Tolv varma källor finns i staden, som mot slutet av 1700-talet hade blivit en av Europas mest fashionabla kurorter. Säkert viger man en del av dagen åt något av de förnämliga badhusen, t ex Friedrichsbad, uppfört 1877.

  Under dagen görs en guidad stadspromenad och vi passar även på att besöka den gemytliga julmarknaden. Middag på eleganta Kurhaus sätter extra guldkant på dagen. Kanske avrundar man kvällen på casinot, som var skådeplats för Dostojevskijs roman "Spelaren"?


  Kurhaus. Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus

  Baden-Baden
 • Dag 4: Baden-Baden - Frankfurt - flyg hem

  Efter frukost sätter vi kurs mot Frankfurt, som vi ska lära känna under en guidad stadsrundtur. Frankfurt vid floden Main är en gammal stad med en modern skyline bestående av ett flertal skyskrapor, vilken givit staden dess smeknamn - "Mainhattan". Finansmetropol och kulturstad - flera storbanker har sina säten i Frankfurt, men här ryms också ett stort antal teatrar och en påtaglig mångfald av muséer, bl a ett tillägnat stadens store son, författaren och diktaren Johann Wolfgang von Goethe.

  Vi strosar i den nya Gamla stan, som breder ut sig mellan Römer - Frankfurts rådhus sedan 1405 - vid torget Römerberg, och kejsarens katedral. De många vackra korsvirkeshusen har sedan 1980-talet restaurerats pietetsfullt och troget originalen, som till stora delar förstördes under andra världskriget. På andra sidan floden ligger den gamla stadsdelen Sachsenhausen, känd för sina Apfelwein-pubar. På en traditionell "Apfelweinwirtschaft" provsmakar vi fyra olika sorters Apfelwein, ett slags äppelvin (cider) typiskt för Frankfurtregionen.

  Vi ges tillfälle att äta lunch och får även gott om tid att upptäcka på egen hand och besöka Frankfurts julmarknad, som har anor från 1393 och är en av Tysklands största. På kvällen lyfter våra flyg med destination Skandinavien.
  Ca 19 mil med buss.


  Franksfurts julmarknad har anor sedan 1393. Foto: VisitFrankfurt/Holger Ullmann

  Baden-Baden - Frankfurt - flyg hem
Resekalender
7/3Algarve 1 (fr Göteborg), 22 dfrån 18 995:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo