Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Kurorten Baden-Baden & "Route de Vin" i Alsace

Baden-Baden
Bild: Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus
Christkindelsmarkt Baden-Baden
Bild: Christkindelsmarkt. Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus
Kurhaus Baden-Baden
Bild: Kurhaus. Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus
Kurhaus Baden-Baden
Bild: Kurhaus. Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus
Friedrichsbad pool Baden-Baden
Bild: Friedrichsbad. Foto © Baden-Baden Kur & Tourismus
Status:
Fullt

Varje tysk stad med självaktning har sin egen julmarknad, så även den fashionabla kurorten Baden-Baden, en gång favoritresmål för den europeiska aristokratin. I denna vackra gamla klenod vid kanten av Schwarzwald njuter vi till fullo.

Vi badar i termalbad och gör en utflykt till Alsace, där vi provar vin och botaniserar på Strasbourgs fantastiska julmarknader! Besök i den romantiska universitetsstaden Heidelberg och på slottet i Karlsruhe sätter extra guldkant på vår resa!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Frankfurt t/r inkl flygskatter
 • Bussresor i Tyskland & Frankrike
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Baden-Baden)
 • 3 frukostar
 • 2 middagar
 • Stadspromenader i Baden-Baden & Strasbourg
 • Besök i Heidelberg, Riquewihr & Karlsruhe
 • 1 vinprovning i Alsace
 • Inträde Schloss Karlsruhe

Tillägg

 • Enkelrum 995 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Frankfurt. Frankfurt - Baden-Baden via Heidelberg
Med flyg kommer vi på morgonen till Frankfurt, där buss väntar på att ta oss vidare söderut. Vi närmar oss strax den romantiska universitetsstaden Heidelberg, tjusigt belägen vid floden Neckar, omgiven av skogklädda berg och vingårdar. Gamla stan pryds av vackra borgarhus, fontäner och torg, högt ovanför tronar Heidelbergs pampiga slott. Universitetet, grundat 1386, är Tysklands äldsta. Vi får ett intryck av staden och tid att äta lunch och fortsätter därefter vår resa ner mot Schwarzwald.

Under eftermiddagen räknar vi med att vara framme i Baden-Baden, där vi ska bo tre nätter på fina arcona Living Batschari 8. Middag. Ca 18 mil med buss.

Dag 2 Utflykt till Alsace
Vi befinner oss inte långt från den franska gränsen – efter frukost gör vi en utflykt till Alsace, vida känt för sina utsökta viner. Vi inleder i regionens huvudort, Strasbourg, som också är säte för Europarådet och EU:s parlament. Strasbourgs äldsta del, klassad som världskulturarv, breder ut sig på en ö i floden Ill. Här ståtar den berömda gotiska katedralen Notre Dame. På torget framför anordnas sedan 1570 julmarknad, en av totalt 12 julmarknader som pågår i Strasbourg vid denna tid på året! Efter en gemensam rundtur, som även tar oss till den idylliska stadsdelen Petite France, får vi tillfälle att botanisera på egen hand och insupa julatmosfären.

Vi följer så ”Route du Vin”, som är själva livsnerven i bygden. De idylliska vinbyarna ligger som på ett pärlband och vi kommer strax till Riquewihr, den kanske vackraste orten i Alsace. Här ska vi prova några av de goda vinerna. Trånga, vinglande, kullerstensgränder, och vackra korvirkeshus ger en ljuvlig inramning. På kvällen är vi åter i Baden-Baden. Middag på egen hand. Ca 27 mil.

Dag 3 Baden-Baden
Hela denna dag tillägnar vi Baden-Baden, som andas exklusivitet. Denna, en av Tysklands äldsta städer, var redan på 200-talet, då kallad Aquae, känd för sitt vattens terapeutiska egenskaper. Tolv varma källor finns i staden, som mot slutet av 1700-talet hade blivit en av Europas mest fashionabla kurorter. Säkert viger man en del av dagen åt något av de förnämliga badhusen, t ex Friedrichsbad, uppfört 1877.

Under dagen görs en guidad stadspromenad och vi passar även på att besöka den gemytliga julmarknaden. Middag på eleganta Kurhaus sätter extra guldkant på dagen. Kanske avrundar man kvällen på casinot, som var skådeplats för Dostojevskijs roman "Spelaren"?

Dag 4 Baden-Baden - Karlsruhe - Frankfurt - flyg hem
Första halvan av dagen är fri att njuta i Baden-Baden och vi sätter därefter kurs mot Frankfurt. Innan vi på kvällen lyfter från Frankfurt har vi även gjort ett besök i Karlsruhe och dess praktfulla barockslott från 1700-talet, som bildar ett nav i en cirkel, från vilken staden utformades. Ca 17 mil med buss.

Karta

Hotell

arcona Living BATSCHARI 8, Baden-Baden

arcona Living BATCHARI 8 ligger endast några få minuters promenad från centrum...

Resekalender

1/3Stockholm - musik & teater, 3 dfrån 3 650:-
24/3Sicilien 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 15 695:-
24/3Sicilien (fr Göteborg), 8 dfrån 15 695:-
24/3Sicilien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 15 695:-
24/3Sicilien (fr Stockholm), 8 dfrån 15 695:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo