Skip to main content

Lyxig advent på Gutshaus Stolpe, 4 d

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Inbäddat i landskapet vid floden Peene några mil söder om Greifswald ligger tjusiga Gutshaus Stolpe, ett hotell utöver det vanliga! Hotellet har egen vinkällare, spa med bastu, ångbad och badtunna och två fina restauranger, varav en med en stjärna i Guide Michelin! Här ska vi tillbringa en adventshelg med guldkant! Besök på julmarknaden i Rostock och utflykter till Greifswald, Usedom och Neubrandenburg med stadspromenader och julmarknader varvas med avkoppling och god mat.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Resa med helturistbuss
 • Väg-, bro- och färjavgifter
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Stolpe)
 • 3 frukostar
 • 2 middagar
 • Guidade stadspromenader i Greifswald och Neubrandenburg
 • Inträde till Pommersches Landesmusuem i Greifswalf
 • Guidad rundvisning inkl smakprov på Usedomer Brauhaus
 • Besök på julmarknaderna i Rostock, Greifswald, Ahlbeck och Neubrandenburg

Tillägg

 • Enkelrum 1.050:-
 • Avbeställningsskydd 500:-

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Stolpe via Rostock
Med färjan från Gedser tar vi oss mitt på dagen till Rostock, där vi ska besöka norra Tysklands största julmarknad. Hela den historiska stadskärnan är vackert julsmyckad och fylld med marknadsstånd. Från den 20 m höga granen glimmar tusentals ljus. Vi ges gott om tid att ta del av det rika utbudet innan vi fortsätter mot vårt slutmål, det exklusiva hotellet Gutshaus Stolpe, idylliskt beläget vid Peene. Här ska vi tillbringa en skön adventshelg. En läcker middag serverad i hotellets historiska värdshus Stolper Fährkrug avrundar dagen. Ca 60 mil fr Göteborg & 33 mil fr Malmö.

Dag 2 Greifswald & Usedom
Dagens utflykt går i gamla svensktrakter och inleds i hansestaden Greifswald. Här är namn som "Tjocka Maria", "Lille Jacob" och "Långa Mikael" gångbara! Greifswalds universitet har kallats för ”Sveriges äldsta” – staden blev, om än tillfälligt, svensk under 30-åriga kriget. Under en guidad stadspromenad får vi se och veta mer. På Pommersches Landesmuseum tar vi del av 14 000 år av pommersk historia och kultur. Museets konstsamling rymmer bl a verk av stadens store son Caspar David Friedrich, en av romantikens mest berömda landskapsmålare. Det ges förstås även tid att strosa på egen hand, äta lunch och botanisera bland stånden på julmarknaden.

Innan vi överger Greifswald tar vi vägen förbi ruinerna efter klostret Eldena, förevigat av Friedrich, och den pittoreska fiskebyn Wieck. Vi korsar så Peenestrom och kommer ut på ön Usedom, som mellan 1648 och 1720 var svensk. På Usedomer Brauhaus i den eleganta badorten Heringsdorf, som med Bansin och Ahlbeck bildar "de tre kejsarbaden", ska vi provsmaka ett par av bryggeriets öl. Vi fortsätter till Ahlbeck för ett besök på ortens lilla julmarknad, som arrangeras just denna helg, och vänder därefter åter till Gutshaus Stolpe. Ca 16 mil.

Dag 3 Neubrandenburg
Efter frukost ställer vi färden söderut, till Neubrandenburg, vars moderna stadskärna omges av en 2,3 km lång medeltida stadsmur med välbevarade stadsportar och insprängda korsvirkeshus, s k Wiekhäuser. Efter en guidad stadspromenad får vill tillfälle att sondera det digra utbudet på julmarknaden Weberglockenmarkt, vars namn härrör från en gammal berättelse om en vävare (Weber) som gick vilse i en snöstorm... På eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet, där vi får tid för spa-behandlingar (beställes), bad mm. Vi avrundar dagen med ytterligare en läcker middag. Ca 11 mil.

Dag 4 Stolpe-Hemorten
Frukosten avrundar vår trivsamma vistelse på Gutshaus Stolpe och vi sätter kurs mot Rostock. Efter inköp av "förnödenheter" kör vi ombord på färjan till Gedser. Vid 17:30-tiden är vi åter i Malmö, några timmar senare i Göteborg. Ca 33 mil till Malmö & 60 mil till Göteborg.
 

Resekalender

27/4Unika Grekland (fr Göteborg), 8 d från 16 895:-
27/4Unika Grekland (fr Köpenhamn), 8 d från 16 895:-
27/4Unika Grekland (fr Stockholm), 8 d från 16 895:-
29/4Wien i vårskrud (fr Göteborg), 4 dfrån 11 395:-
29/4Wien i vårskrud (fr Köpenhamn), 4 dfrån 11 395:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo