Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

'Macken - TV-serien på scen' i Göteborg, 2 d

Status:
Fullt

På bästkusten är man stolt över sitt Göteborg. Med all rätt! I Sveriges charmigaste stad finner vi storstadens utbud och småstadens intimitet. Under våren bjuder två av Göteborgs stora kulturinstitutioner på verkliga höjdpunkter. På Lorensbergs-teatern fortsätter succén med  komedin "Macken - TV-serien på scen", en teaterversion av Galenskaparnas och After Shaves omåttligt populära TV-serie, som hade premiär för drygt 30 år sedan. Precis som då ser vi Anders Eriksson i rollen som Roy, Jan Rippe som Roger, och Claes Eriksson & Co som en rad "udda" karaktärer. 

Avresa från Skåne, Halland.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt Göteborg)
 • 1 förmiddagsfika (dag 1)

 • 1 frukost

 • 1 lunch (dag 2)

 • Biljett till "Macken - TV-serien på scen"

 • Guidad stadsrundtur i Göteborg

Tillägg

 • Enkelrum 350 kr
 • Avbeställningsskydd 400 kr

Dagsprogram

Dag 1 Malmö-Göteborg
Vi lämnar under morgonen Skåne och tar oss upp mot Halland. På anrika Kvibille Gästgivaregård stärker vi oss med förmiddagskaffe och fortsätter därefter mot Göteborg och 4-stjärniga Scandic Rubinen, beläget ett stenkast från Lorensbergsteatern. Efter att ha checkat in vårt bagage får vi tid att äta lunch på stan. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg.

På kvällen beger vi oss i samlad tropp till Lorenbergsteatern för att se Galenskaparnas och After Shaves "Macken - TV-serien på scen", en föreställning som lär bjuda på många skratt! TV-serien "Macken" gjorde humorgänget folkkära och smått legendariska - inte mindre än 3,6 miljoner tittare såg t ex sista avsnittet! På macken möter vi Roy och Roger, en man med vit Opel och flera andra udda personligheter i ett delikat destillat som kommer att göra den glade ännu gladare och alla andra precis lika glada. Efter föreställningen går bussen åter till hotellet. Ca 27 mil.

Dag 2 Göteborg-Malmö
Efter frukost gör vi en gemensam stadsrundtur som bl a tar oss förbi “Feskekörka” - den berömda fiskhallen, och Operan. Vi får också lite tid på egen hand. Flanera en stund i den mysiga gamla stadsdelen Haga, som har gott om kaféer och småbutiker, eller längs Avenyn, shoppa på NK, alternativt besöka något av stadens många museer. Utbudet är stort, valet fritt!

Vi avrundar så vår Göteborgsvistelse och beger oss söderut till Tjolöholms slott, som stod klart 1904. I den nationalromantiska storstugan på Tjolöholms slott, Nordens främsta Arts- and Crafts-anläggning, serveras vi en sen lunch.

Vi kör en tur i omgivningarna och stannar även till hos Bräutigams Marsipan, som tillverkat chokladpraliner och marsipan i över 140 år. Därefter sätter vi åter kurs mot Skåne. Ca 29 mil.

Kommentarer

2016

Trevliga dagar i Göteborg. Bra föreställning. Runt på egen hand i GBG på söndagen Bra buss, chaufför och guide (Jonas H). Bra och trevlig gav lagom med info. Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Karta

Hotell

Scandic Rubinen, Göteborg

Scandic Rubinen, Göteborg

Scandic Rubinen i Göteborg.

Resekalender

20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Stockholm), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo