Magiska Mexico!, 14 d

Palenque. T.v. inskriptionstemplet, t.h. palatset. Foto Stellan Danielsson
Guvernörens palats Uxmal. Foto Stellan Danielsson
Katedralen Mexico City. Foto Stellan Danielsson
Mayasten med bollspelare, Nationalmuseet Antropologi. Foto Stellan Danielsson
Solpyramiden Teotihuacán. Foto Stellan Danielsson
Tlatelolco de tre kulturerna. Foto Stellan Danielsson
Jaguarmålning Teotihuacán. Foto Stellan Danielsson
Diego Rivieras Muralmuseum. Foto Stellan Danielsson
Kaktus. Foto Stellan Danielsson
Sumideroklyftan. Foto Stellan Danielsson
Krokodil Grijalvafloden. Foto Stellan Danielsson
Leguan. Foto Stellan Danielsson
Vattenfall Palenque. Foto Stellan Danielsson
Den döende månens tempel Palenque. Foto Stellan Danielsson
Reliefer Nunneklostergården Uxmal. Foto Stellan Danielsson
Slottet, Chichén Itzá. Foto Stellan Danielsson
Det mexikanska köket. Foto Stellan Danielsson
Frukter i överflöd. Foto Stellan Danielsson
Solnedgång Campeche. Foto Stellan Danielsson

Ur kollisionen mellan conquistadorerna och den indianska civilisationen formades ett magiskt land. Vi reser från väldiga Mexico City till mayafolkets Yucatán, från högland till tropisk regnskog och karibisk kust.

Eleganta spanska kolonialstäder och dramatiska ruiner från fornamerikanska kulturer kantar vår väg – Teotihuacán, Oaxaca, Palenque, Mérida, Chichén Itzá. Vi bjuds på storslagna naturupplevelser och möter indiansamhällen som håller fast vid gamla seder och bruk. ¡Viva Mexico!

Det finns möjlighet att förlänga resan med 4 extra nätter på Beachscape Kin-Ha i Cancun.

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Status:
Fullt

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Mexiko City och från Cancún inkl flygskatt

 • Bussresor i Mexiko

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Mexiko City, 2 Oaxaca, 1 Tehuantepec, 2 San Cristóbal, 1 Palenque, 1 Campeche, 1 Mérida, 1 Cancún)

 • Dricks till chaufför och dricks vid gemensamma måltider

 • 12 frukostar

 • 2 luncher (dag 3, 8)

 • 10 middagar

 • Rundtur med buss i Mexiko City, till fots i Puebla, Oaxaca, San Cristóbal, Campeche o Mérida

 • Båttur på floden Grijalva

 • Besök hos en zapotekfamilj, i ett mezcaldestilleri och en sisalfabrik

 • Inträde till Nationalmuséet för antropologi, Casa Azul, Teotihuacán, Monte Albán, Casa Na Bolom, Palenques mayaruiner, Uxmal, Chichén Itzá, vattenfallen Agua Azul & Misol-ha, Tuleträdet, Zinacantán och Chamula

Tillägg

 • Enkelrum 3.900kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

 

Förlängning av resan 4 nätter Beachscape Kin-Ha, Cancún. All inclusive (3 måltider/dag & inhemska drycker):                               

 • Del i dubbelrum:     5.875 kr

 • Tillägg enkelrum:    2.600 kr

   

Ingår & tillägg förlängd resa

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Mexiko City och från Cancún inkl flygskatt

 • Bussresor i Mexiko

 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Mexiko City, 2 Oaxaca, 1 Tehuantepec, 2 San Cristóbal, 1 Palenque, 1 Campeche, 1 Mérida, 5 Cancún)

 • Dricks till chaufför och dricks vid gemensamma måltider (gäller ej förlängningen av resan dag 13-18)

 • 16 frukostar

 • 6 luncher (dag 3, 8, 13-16)

 • 14 middagar

 • Rundtur med buss i Mexiko City, till fots i Puebla, Oaxaca, San Cristóbal, Campeche o Mérida

 • Båttur på floden Grijalva

 • Besök hos en zapotekfamilj, i ett mezcaldestilleri och en sisalfabrik

 • Inträde till Nationalmuséet för antropologi, Casa Azul, Teotihuacán, Monte Albán, Casa Na Bolom, Palenques mayaruiner, Uxmal, Chichén Itzá, vattenfallen Agua Azul & Misol-ha, Tuleträdet, Zinacantán och Chamula

Tillägg

 • Enkelrum 6,500 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Mexico City
På kvällen landar vi i Mexico City, som grundades 1522 av spanjorerna på ruinerna av aztekernas huvudstad Tenochtitlán. Den väldiga staden är belägen 2 300 m.ö.h. i södra delen av Mesa Central och har, förorter inräknade, mer än 22 miljoner invånare! På flygplatsen väntar en buss på att ta oss in till vårt centrala hotell. Ca 2 mil med buss

Dag 2 Mexico City stadsrundtur
Mexico City ligger för våra fötter – under dagen gör vi en omfattande stadsrundtur! Vi inleder i den världsarvsklassade historiska stadskärnan. På det jättelika torget "Zócalo", stadens hjärta, ståtar Catedral Metropolitana, Latinamerikas största kyrka, som stod klar 1788, nästan 300 år efter byggstart. Efter ett besök i katedralen promenerar vi över till Nationalpalatset, där vi tar del av Diego Riveras världsberömda muralmålningar, som skildrar Mexicos historia. Vi ser även ruinerna av Templo Mayor, det stora templet i aztekernas huvudstad.

Den eleganta avenyn Paseo de la Reforma leder oss bort till stadsparken Bosque de Chapultepec. Här låg en gång de aztekiska kejsarnas palats, numera är parken bl a hemvist för Nationalmuseet för antropologi, ett av världens främsta i sitt slag. Museets enastående fynd från fornamerikansk era ger oss en god bild av landets många kulturer/civilisationer och deras inbördes påverkan.

Vi fortsätter så till den vackra stadsdelen Coyoacán, conquistadoren Cortés högkvarter, men också inspirationskälla för många författare och konstnärer, däribland Frida Kahlo och hennes make Diego Rivera. Efter en guidad promenad besöker vi Casa Azul, huset där Frida föddes och dog, och där de levde tillsammans. Här målade hon också flera av sina berömda dukar. En middag med lokal prägel förgyller kvällen!

Dag 3 Utflykt Teotihuacán mm
Idag ska vi göra en utflykt till ruinstaden Teotihuacán, en av de mest överväldigande städerna i den antika världen, grundad ca 100 f.Kr. Vi vandrar längs "De dödas aveny", namnet aztekerna, som trodde att staden byggts av jättar, gav huvudgatan. Tempel, palats och pyramider, inte minst Quetzalpapalotl, den 65 meter höga Solpyramiden och Månpyramiden, vittnar om Teotihuacáns forna prakt.

Vi ges gott om tid att "ta in" det imponerande området och fortsätter därefter till den katolska helgedomen Nuestra Señora de Guadalupe, uppkallad efter Mexicos och hela Centralamerikas skyddshelgon. Efter ett besök i basilikan, som årligen besöks av ca 20 miljoner pilgrimer, tar vi oss via Plaza de las Tres Culturas, där tre tidsepoker möts, åter till hotellet. Ca 11 mil.

Dag 4 Mexico City-Puebla-Oaxaca
Via byn Santa María Tonantzintla och dess rikt smyckade kyrka i folkbarock, kommer vi till Puebla, landets 4:e största stad, som ramas in av de snötäckta vulkanerna Popocatépetl och Iztaccíhuatl. Under en rundtur bekantar vi oss med Pueblas världsarvsklassade historiska centrum, där vi ser flera prov på vacker kolonialarkitektur och utsmyckningar i det för staden typiska Talaverakaklet. Vi tittar in i katedralen och i det överdådiga kapellet Capilla del Rosario, innan vår resa går vidare. Målet för dagen är Oaxaca, en av landets mest välbevarade koloniala städer. Middag. Ca 49 mil.

Dag 5 Monte Albán & Oaxaca
Även denna dag bjuder på spektakulära världsarv – vi inleder med Monte Albán, som var zapotekernas ceremoniella huvudstad fram till ca 900 e.Kr. Staden, vars historia tar sin början med zapotekerna omkring 500 f.Kr., ligger vackert ovanför Oaxacadalen, på en bergstopp som jämnats ut för hand! Här finner vi spår av flera civilisationer i form av bl a pyramider, en bollplan, altare och mystiska hieroglyfer och reliefer.

Åter i Oaxaca görs en guidad promenad längs stadens färgglada gränder, som kantas av gallerier, caféer och hantverksbutiker. Vi stannar också till vid en av marknaderna, en samlingspunkt för flera olika kulturer. Middag vid huvudtorget.

Dag 6 Oaxaca-Mitla-Tehuantepec
Efter frukost lämnar vi Oaxaca. Ganska omgående möter vi ett av naturens under, det mer än 2000 år gamla Tuleträdet, som har en omkrets på ca 40 meter! Vi träffar därefter en zapotekfamilj, som visar oss hur de väver och färgar mattor enligt gamla traditioner, och besöker även ett destilleri för mezcal, ett brännvin gjort på agavekaktusen.

Genom Tlacoluladalen går resan vidare till Mitla, som kom att bli en viktig zapotekisk stadsstat. En lokalguide visar oss runt och vi ser flera prov på de för Mitla unika, intrikata mosaiker som smyckar flera av stadens byggnader. På kvällen ankommer vi till Tehuantepec, där vi ska övernatta och äta middag. Ca 28 mil.

Dag 7 Tehuantepec-San Cristóbal de las Casas via Sumiderokanjonen
Tidig morgon sätter vi kurs mot deltstaten Chiapas och den andlöst vackra Sumiderokanjonen, som är nära 1 km djup och 14 km lång. Här ska vi njuta av en naturskön båttur på floden Grijalva. Från första parkett njuter vi av lodräta klippformationer, vattenfall och kanjonens rika djurliv – har vi tur ser vi såväl krokodiler som spindelapor, liksom flera olika fågelarter!

Via den historiskt viktiga staden Chiapa de Corzo tar vi oss mot San Cristóbal de las Casas, som ligger 2000 m.ö.h. och grundades av spanjorena 1528. Middag och övernattning. Sitt namn har staden fått efter den spanske prästen Bartolomé de las Casas, som kämpade för den indianska ursprungsbefolkningens rättigheter. Ca 42 mil.

Dag 8 San Cristóbal de las Casas & indiansamhällen
Dagen inleds med spännande besök i indiansamhällena San Juan Chamula och Zinacantán. Här värnar man om gamla traditioner, språk och sitt indianska kulturarv, som bl a tar sig uttryck i den ofta färgrika klädseln, och i annat hantverk. I kyrkan blandas gamla mayaritualer med katolska seder.

Resten av dagen tillbringar vi i San Cristóbal, vars centrum präglas av kolonial arkitektur. Vi besöker, och äter lunch på, museet Casa Na Bolom, som var den danske arkeologen Frans Bloms hem. Kvällens middag består av typisk mat från Chiapas och ackompanjeras av en Mariachiorkester! Ca 3 mil.

Dag 9 San Cristóbal-Palenque via Agua Azul
Från Los Altos högland går färden på natursköna vägar nedför mot låglandets tropiska regnskog. Vid Agua Azul, som rymmer fler än 500 vattenfall och en rad bergssjöar, gör vi uppehåll. Passa på och svalka dig med ett dopp i det turkosblåa vattnet, som fått sin färg av den höga mineralhalten. Genom frodig djungelvegetation letar vi oss därefter vidare mot vårt slutmål, Palenque. Middag på hotellet. Ca 23 mil.

Dag 10 Palenque-Campeche
Förmiddagen tillägnar vi Palenques mayaruiner, som inbäddade i djungeln ter sig som smått magiska. Stadens storhetstid (ca 600-750 e.Kr.) inleddes i princip med Pakal den stores 68 år långa styre, under vilket det imposanta Inskriptionstemplet uppfördes. Upptäckten av hans grav inne i templet medförde nya teorier om mayacivilisationen. Strax intill reser sig det kungliga Palatset, och runt omkring flera andra exempel på Palenques förfinade arkitektur.

Vi tar nu sikte på Yucatánhalvön och kuststaden Campeche. På platsen för en mayansk fiskeby byggde spanjorerna här upp en blomstrande hamnstad, som på 1600-talet p g a de ständiga piratattackerna försågs med försvarsmur. Innan incheckning gör vi en stadspromenad. Middag i gamla staden, som är ett världsarv. Ca 30 mil.

Dag 11 Campeche-Uxmal-Mérida
På vägen till Mérida besöker vi en annan framstående mayastad, Uxmal, vars byggnader är det främsta uttrycket för den s k puucarkitekturen. En höjdpunkt är Trollkarlens pyramid, som pryds av fem tempel, en annan Guvenörens palats. Ständigt närvarande är avbildningar av regnguden Chac.

Vid ankomsten till "den vita staden", vackra Mérida, grundad av conquistadoren Montejo, görs en stadsvandring. Försäljningen av sisal inbringade tidigt 1900-tal stora rikedomar, vilket reflekteras i de storslagna herreskapshusen, torgen och parkerna. Middag. Ca 25 mil.

Dag 12 Mérida-Cancún via Chichén Itzá
Efter ett besök i en gammal sisalfabrik fortsätter vi österut till Chichén Itzá, framröstat som ett av världens sju nya underverk. Här får vi bättre än någon annanstans en bild av mayacivilisationen och dess sinnrika folk, som hade avancerade kunskaper i astronomi och matematik. Runt pyramiden El Castillo, byggd som en sorts mayakalender och tillägnad guden Kukulcan, ligger tempel, ett observatorium, offerdamm mm.

Vi ges gott om tid att upptäcka "staden", som grundades på 400-talet e.Kr., och beger oss så mot badorten Cancún, där vi ska bo över på 4-stjärniga Beachscape Kin-Ha Cancun. Middag. Ca 34 mil.

Dag 13-14 Cancún-flyg hem
Då vårt flyg från Cancún avgår först sent på kvällen får vi idag tillfälle att njuta av sol och bad på den karibiska kusten!

Dag 14-18 Cancún - förlängning
Det finns möjlighet att förlänga resan med några "lata" dagar i Cancún!

Dagsprogram förlängd resa

Dag 1 Flyg till Mexico City
På kvällen landar vi i Mexico City, som grundades 1522 av spanjorerna på ruinerna av aztekernas huvudstad Tenochtitlán. Den väldiga staden är belägen 2 300 m.ö.h. i södra delen av Mesa Central och har, förorter inräknade, mer än 22 miljoner invånare! På flygplatsen väntar en buss på att ta oss in till vårt centrala hotell. Ca 2 mil med buss

Dag 2 Mexico City stadsrundtur
Mexico City ligger för våra fötter – under dagen gör vi en omfattande stadsrundtur! Vi inleder i den världsarvsklassade historiska stadskärnan. På det jättelika torget "Zócalo", stadens hjärta, ståtar Catedral Metropolitana, Latinamerikas största kyrka, som stod klar 1788, nästan 300 år efter byggstart. Efter ett besök i katedralen promenerar vi över till Nationalpalatset, där vi tar del av Diego Riveras världsberömda muralmålningar, som skildrar Mexicos historia. Vi ser även ruinerna av Templo Mayor, det stora templet i aztekernas huvudstad.

Den eleganta avenyn Paseo de la Reforma leder oss bort till stadsparken Bosque de Chapultepec. Här låg en gång de aztekiska kejsarnas palats, numera är parken bl a hemvist för Nationalmuseet för antropologi, ett av världens främsta i sitt slag. Museets enastående fynd från fornamerikansk era ger oss en god bild av landets många kulturer/civilisationer och deras inbördes påverkan.

Vi fortsätter så till den vackra stadsdelen Coyoacán, conquistadoren Cortés högkvarter, men också inspirationskälla för många författare och konstnärer, däribland Frida Kahlo och hennes make Diego Rivera. Efter en guidad promenad besöker vi Casa Azul, huset där Frida föddes och dog, och där de levde tillsammans. Här målade hon också flera av sina berömda dukar. En middag med lokal prägel förgyller kvällen!

Dag 3 Utflykt Teotihuacán mm
Idag ska vi göra en utflykt till ruinstaden Teotihuacán, en av de mest överväldigande städerna i den antika världen, grundad ca 100 f.Kr. Vi vandrar längs "De dödas aveny", namnet aztekerna, som trodde att staden byggts av jättar, gav huvudgatan. Tempel, palats och pyramider, inte minst Quetzalpapalotl, den 65 meter höga Solpyramiden och Månpyramiden, vittnar om Teotihuacáns forna prakt.

Vi ges gott om tid att "ta in" det imponerande området och fortsätter därefter till den katolska helgedomen Nuestra Señora de Guadalupe, uppkallad efter Mexicos och hela Centralamerikas skyddshelgon. Efter ett besök i basilikan, som årligen besöks av ca 20 miljoner pilgrimer, tar vi oss via Plaza de las Tres Culturas, där tre tidsepoker möts, åter till hotellet. Ca 11 mil.

Dag 4 Mexico City-Puebla-Oaxaca
Via byn Santa María Tonantzintla och dess rikt smyckade kyrka i folkbarock, kommer vi till Puebla, landets 4:e största stad, som ramas in av de snötäckta vulkanerna Popocatépetl och Iztaccíhuatl. Under en rundtur bekantar vi oss med Pueblas världsarvsklassade historiska centrum, där vi ser flera prov på vacker kolonialarkitektur och utsmyckningar i det för staden typiska Talaverakaklet. Vi tittar in i katedralen och i det överdådiga kapellet Capilla del Rosario, innan vår resa går vidare. Målet för dagen är Oaxaca, en av landets mest välbevarade koloniala städer. Middag. Ca 49 mil.

Dag 5 Monte Albán & Oaxaca
Även denna dag bjuder på spektakulära världsarv – vi inleder med Monte Albán, som var zapotekernas ceremoniella huvudstad fram till ca 900 e.Kr. Staden, vars historia tar sin början med zapotekerna omkring 500 f.Kr., ligger vackert ovanför Oaxacadalen, på en bergstopp som jämnats ut för hand! Här finner vi spår av flera civilisationer i form av bl a pyramider, en bollplan, altare och mystiska hieroglyfer och reliefer.

Åter i Oaxaca görs en guidad promenad längs stadens färgglada gränder, som kantas av gallerier, caféer och hantverksbutiker. Vi stannar också till vid en av marknaderna, en samlingspunkt för flera olika kulturer. Middag vid huvudtorget.

Dag 6 Oaxaca-Mitla-Tehuantepec
Efter frukost lämnar vi Oaxaca. Ganska omgående möter vi ett av naturens under, det mer än 2000 år gamla Tuleträdet, som har en omkrets på ca 40 meter! Vi träffar därefter en zapotekfamilj, som visar oss hur de väver och färgar mattor enligt gamla traditioner, och besöker även ett destilleri för mezcal, ett brännvin gjort på agavekaktusen.

Genom Tlacoluladalen går resan vidare till Mitla, som kom att bli en viktig zapotekisk stadsstat. En lokalguide visar oss runt och vi ser flera prov på de för Mitla unika, intrikata mosaiker som smyckar flera av stadens byggnader. På kvällen ankommer vi till Tehuantepec, där vi ska övernatta och äta middag. Ca 28 mil.

Dag 7 Tehuantepec-San Cristóbal de las Casas via Sumiderokanjonen
Tidig morgon sätter vi kurs mot deltstaten Chiapas och den andlöst vackra Sumiderokanjonen, som är nära 1 km djup och 14 km lång. Här ska vi njuta av en naturskön båttur på floden Grijalva. Från första parkett njuter vi av lodräta klippformationer, vattenfall och kanjonens rika djurliv – har vi tur ser vi såväl krokodiler som spindelapor, liksom flera olika fågelarter!

Via den historiskt viktiga staden Chiapa de Corzo tar vi oss mot San Cristóbal de las Casas, som ligger 2000 m.ö.h. och grundades av spanjorena 1528. Middag och övernattning. Sitt namn har staden fått efter den spanske prästen Bartolomé de las Casas, som kämpade för den indianska ursprungsbefolkningens rättigheter. Ca 42 mil.

Dag 8 San Cristóbal de las Casas & indiansamhällen
Dagen inleds med spännande besök i indiansamhällena San Juan Chamula och Zinacantán. Här värnar man om gamla traditioner, språk och sitt indianska kulturarv, som bl a tar sig uttryck i den ofta färgrika klädseln, och i annat hantverk. I kyrkan blandas gamla mayaritualer med katolska seder.

Resten av dagen tillbringar vi i San Cristóbal, vars centrum präglas av kolonial arkitektur. Vi besöker, och äter lunch på, museet Casa Na Bolom, som var den danske arkeologen Frans Bloms hem. Kvällens middag består av typisk mat från Chiapas och ackompanjeras av en Mariachiorkester! Ca 3 mil.

Dag 9 San Cristóbal-Palenque via Agua Azul
Från Los Altos högland går färden på natursköna vägar nedför mot låglandets tropiska regnskog. Vid Agua Azul, som rymmer fler än 500 vattenfall och en rad bergssjöar, gör vi uppehåll. Passa på och svalka dig med ett dopp i det turkosblåa vattnet, som fått sin färg av den höga mineralhalten. Genom frodig djungelvegetation letar vi oss därefter vidare mot vårt slutmål, Palenque. Middag på hotellet. Ca 23 mil.

Dag 10 Palenque-Campeche
Förmiddagen tillägnar vi Palenques mayaruiner, som inbäddade i djungeln ter sig som smått magiska. Stadens storhetstid (ca 600-750 e.Kr.) inleddes i princip med Pakal den stores 68 år långa styre, under vilket det imposanta Inskriptionstemplet uppfördes. Upptäckten av hans grav inne i templet medförde nya teorier om mayacivilisationen. Strax intill reser sig det kungliga Palatset, och runt omkring flera andra exempel på Palenques förfinade arkitektur.

Vi tar nu sikte på Yucatánhalvön och kuststaden Campeche. På platsen för en mayansk fiskeby byggde spanjorerna här upp en blomstrande hamnstad, som på 1600-talet p g a de ständiga piratattackerna försågs med försvarsmur. Innan incheckning gör vi en stadspromenad. Middag i gamla staden, som är ett världsarv. Ca 30 mil.

Dag 11 Campeche-Uxmal-Mérida
På vägen till Mérida besöker vi en annan framstående mayastad, Uxmal, vars byggnader är det främsta uttrycket för den s k puucarkitekturen. En höjdpunkt är Trollkarlens pyramid, som pryds av fem tempel, en annan Guvenörens palats. Ständigt närvarande är avbildningar av regnguden Chac.

Vid ankomsten till "den vita staden", vackra Mérida, grundad av conquistadoren Montejo, görs en stadsvandring. Försäljningen av sisal inbringade tidigt 1900-tal stora rikedomar, vilket reflekteras i de storslagna herreskapshusen, torgen och parkerna. Middag. Ca 25 mil.

Dag 12 Mérida-Cancún via Chichén Itzá
Efter ett besök i en gammal sisalfabrik fortsätter vi österut till Chichén Itzá, framröstat som ett av världens sju nya underverk. Här får vi bättre än någon annanstans en bild av mayacivilisationen och dess sinnrika folk, som hade avancerade kunskaper i astronomi och matematik. Runt pyramiden El Castillo, byggd som en sorts mayakalender och tillägnad guden Kukulcan, ligger tempel, ett observatorium, offerdamm mm.

Vi ges gott om tid att upptäcka "staden", som grundades på 400-talet e.Kr., och beger oss så mot badorten Cancún, där vi ska bo över på 4-stjärniga Beachscape Kin-Ha Cancun. Middag. Ca 34 mil.

Dag 13-17 Cancún - förlängning
Njut av sol och bad på den karibiska kusten! Beachscape Kin-Ha ligger på Kukulcan Boulevard i Cancun, i hjärtat av hotelldistriktet. Enligt Discovery Channel ligger hotellet vid den bästa stranden i Cancun. Hotellet har 2 restauranger, pool, gym, spa, presentbutiker, biluthyrning. På Beachscape Kin-Ha ingår 3 måltider/dag och inhemska drycker. Hotellet ligger ca 300 m från köp- och nöjescentrum. 

Dag 18 Cancún-flyg hem
Då vårt flyg från Cancún avgår först sent på kvällen, får vi även idag tillfälle att sola och bada i skön temperatur innan vi återvänder till den svenska vintern.

Bra att veta

Valuta: Mexikanska peso

Tidsskillnad: - 7 timmar (Mexico City)

Karta

Hotell

Beachscape Kin Ha Villas & Suites, Cancun

Beachscape Kin Ha Villas & Suites, Cancun

Beachscape Kin Ha Villas & Suites , Cancun. Hotellet erbjuder sina gäster lugn och komfort, trädgårdar och en lång sträcka av vit sandstrand. Hotellet har en pool, två restauranger, gourmetkafé, gym,...
BW Hotel Calli, Santo Domingo Tehuantepec

BW Hotel Calli, Santo Domingo Tehuantepec

Best Western Hotel Calli i Santo Domingo Tehuantepec.
Hotel Casa Blanca, Mexico City

Hotel Casa Blanca, Mexico City

Hotel Casa Blanca i Mexico City.
Hotel Diego de Mazariegos, San Cristobal de las Casas

Hotel Diego de Mazariegos, San Cristobal de las Casas

Hotel Diego de Mazariegos i San Cristobal de Las Casas.
Hotel Mision Merida, Merida

Hotel Mision Merida, Merida

Hotel Mision Merida i Merida.
Hotel Mision Palenque, Palenque

Hotel Mision Palenque, Palenque

Hotel Mision Palenque i Palenque.
Hotel Plaza Campeche, Campeche

Hotel Plaza Campeche, Campeche

Hotel Plaza Campeche i Campeche.
Oaxaca Real Hotel, Oaxaca

Oaxaca Real Hotel, Oaxaca

Oaxaca Real Hotel i Oaxaca.
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo