Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Mallorca - lyxigt & genuint med förträffliga Hotel Bonsol

Bild: Mallorca. Foto Kristina Jacobson
Bild: Strandens stolar. Foto Åse Bjurstam
Bild: Vägvisare i trädgården. Foto Åse Bjurstam
Bild: Soluppgång. Foto Agneta Pettersson Studeny
Bild: Katedralen i Palma. Foto Agneta Pettersson Studeny
Pris från:
14 995:-
Dagar:7
Guide, whispers, flyg till Palma t/r inkl flygskatt, bussresor på Mallorca, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (6 nätter i Illetes), 6 frukostar, 6 middagar (4 rätter), 1 vinprovning med tilltugg, underhållning på hotellet, inträde katedralen i Palma, klostret Real Cartuja de Jesús de Nazaret inkl kort pianokonsert, gården Els Calderes och Drakgrottorna, stadsrundtur i Palma, lokalguider i Palma och Valldemossa, utflykt med besök på marknad och Pollenca, utflykt Valldemossa med konsert, utflykt Els Calderes, Randaberget med Santuari de Cura-klostret och Drakgrottorna.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Till det mångfacetterade Mallorca sökte sig redan storheter som Chopin och Agatha Christie för inspiration och rekreation. På 60-talet spred sig ryktet om Mallorcas förträfflighet och den fattiga, men fridfulla ön inledde sin blomstring. Magnifika naturscenerier, pittoreska byar, historiska arv och ett levande kulturliv gör ön särdeles intressant.

Under en behaglig vecka utforskar vi ön. Palma med sin medeltida stadskärna, Chopins Valldemossa och Drakgrottorna är bara några av attraktionerna. En annan är vårt lyxiga hotell, Hotel Bonsol, som är något utöver det vanliga!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Fr o m 2018 kan du förlänga din resa med 3 extranätter inkl halvpension på Hotel Bonsol. 

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Palma t/r inkl flygskatt
 • Bussresor på Mallorca
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (6 nätter i Illetes)
 • 6 frukostar
 • 6 middagar (4 rätter)
 • 1 vinprovning med tilltugg
 • Underhållning på hotellet
 • Inträde katedralen i Palma, klostret Real Cartuja de Jesús de Nazaret inkl kort pianokonsert, gården Els Calderes och Drakgrottorna
 • Stadsrundtur i Palma
 • Lokalguide i Palma och Valdemossa
 • Utflykt Inca, besök på marknad och Pollença
 • Utflykt Valldemossa med konsert
 • Utflykt Els Calderes, Randaberget med Santuari de Cura-klostret och Drakgrottorna

Tillägg

 • Enkelrum 1.995 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr, okt 800 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Palma
Under dagen landar vi i Palma, där vår buss väntar på att ta oss den korta sträckan till lyxiga Hotel Bonsol, pittoreskt beläget, inramat av pinjeträd vid stranden i Illetes. Här kommer vi att få en mycket behaglig vistelse – det kan vi lova! En som fann sig väl tillrätta var Hollywoodaktören Erroll Flynn, som bodde på hotellet på 50-talet, likaså flera av hans skådespelarvänner.

Hotellet, som är 4-stjärnigt och familjeägt, har tre swimmingpoolar, strand, jacuzzi, tre restauranger, en härlig trädgård, minigolf mm. Varje rum är individuellt inrett. Våra läckra middagar, som består av fyra rätter, serveras i den vackra matsalen. På kvällarna bjuds vi dessutom på underhållning i olika former. Ca 1,5 mil km med buss.

Dag 2-6 Utflykter & avkoppling
Vi låter oss väl smaka av hotellets dignande frukostbuffé och förgyller dagarna med trevliga utflykter och skön avkoppling.

Palma
En dag tillägnar vi Balearernas spännande huvudstad Palma. För att bättre orientera oss inleder vi med en gemensam stadspromenad. På Mallorca har bland andra romarna, fenicierna, goterna och morerna satt sina spår i form av palats, borgar och arabiska bad. I centrum för vår uppmärksamhet står den fantastiska katedralen Sa Seu, som från sin höjd över staden blickar ut över Medelhavet. Detta var den katolska kyrkans sätt att påminna oliktänkande sjöfarare om Vatikanens storhet.

I den gamla stadskärnan ryms flera medeltida palats, som vittnar om Palmas förmögna förflutna. Staden förfogar inte bara över kulturella rikedomar, utan även över ett sjudande folkliv, vilket vi snart blir varse! 

På hemvägen stannar vi till vid Miró-museet, som rymmer den världsberömde katalanske målaren Joan Mirós ateljé och flera av hans verk, en donation från konstnären (som dog 1983), och hans fru Pilar. De som vill besöka museet tar sig hem till hotellet med lokalbuss. I övrigt disponeras eftermiddagen på egen hand i Illetes. Ca 2 mil.

Valldemossa med konsert
Efter frukost väntar en utflykt till den pittoreska bergsbyn Valldemossa, där vi ska besöka det fd klostret Real Cartuja de Jesús de Nazaret. Här tillbringade kompositören Frédéric Chopin och hans älskade, den franska författarinnan George Sand, vintern 1838-1839, en vistelse som inspirerade henne till den för ön föga smickrande ”En vinter på Mallorca”. I ”Chopins cell” tillkom några av hans kompositioner och här står hans piano. Sköna tongångar i form av en liten konsert förgyller vårt besök.

Under en stadspromenad med lokalguide ser vi mer av byn. Ca 4 mil.

Randaberget, Els Calderes och Drakgrottorna
Vi inleder dagens utflykt på Puig de Randa, Randaberget, som reser sig mitt på en bördig slätt. Här grundade Mallorcas mest kände son, 1300-talsteologen och mystikern Ramon Llull, öns första eremitage. På toppen av berget tronar klostret Santuari de Cura, varifrån vi har en fantastisk utsikt över ön.

Vi fortsätter därefter till den vackra 1700-talsgården Els Calderes, som ger oss en bild av hur dåtidens herrskap och tjänstefolk levde. Godset är fortfarande igång och här ”bökar” de svarta grisarna, lyckligt ovetande om att de en dag kommer att utgöra huvudingrediensen i en mallorkinsk specialité, den röda korven Sobrasada.

Vi tar oss så ut till sydkusten och den lilla badorten Portocristo, där vi får tillfälle att äta lunch. På eftermiddagen kommer vi till de väldiga Drakgrottorna, Coves del Drac, som består av fyra dramatiska salar. Våra intryck förstärks med ljuv musik från musicerande spelmän, som glider runt i små båtar på en 177 m lång underjordisk sjö, belägen 39 m under havsnivån - en mäktig scen! På kvällen är vi åter i Illetes. Ca 17 mil.

"Ledig" dag
Denna dag disponeras på egen hand. Njut av vårt förträffliga hotell, ett dopp i havet och/eller ta en promenad i Illetes alternativt en tur till Palma. Valet är fritt, guiden ger tips!

Marknad, Port de Pollença och vinbodega
Vi börjar dagen med att besöka en marknad. Vi botaniserar bland marknadsstånden och tar oss därefter via Inca, känd för sina vinkällare och läderprodukter, mot nordkusten och Port de Pollença, som genom Agatha Christie nått berömmelse världen över. Hennes vistelse i staden resulterade, förutom en klädsam solbränna, i deckaren ”Problems at Pollensa Bay”.

Vi ges tillfälle att äta lunch och letar oss därefter på natursköna vägar upp mot Cap de Formentor på Mallorcas nordligaste spets. Från utsiktsplatsen en bit därifrån har vi en magnifik vy – vid klara dagar kan man se ända till grannön Menorca.

Förbi den gamla staden Alcúdia, som omges av en ringmur från 1300-talet, tar vi oss åter inåt landet. På en anrik bodega får vi en guidad rundvisning som avslutas med provsmakning av några av traktens goda viner. Ca 21 mil.

Dag 7 Flyg hem från Palma
Vår behagliga vistelse går mot sitt slut. Efter frukost beger vi oss till flygplatsen. Till Sverige återkommer vi fyllda med ny energi. Ca 1,5 mil med buss.

Ingår & tillägg förlängd

I priset ingår

 • Guide, dag 1-7
 • Whispers
 • Flyg Palma t/r inkl flygskatt
 • Bussresor på Mallorca
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (9 nätter i Illetes)
 • 9 frukostar
 • 9 middagar (4 rätter)
 • 1 vinprovning med tilltugg
 • Underhållning på hotellet
 • Inträde katedralen i Palma, klostret Real Cartuja de Jesús de Nazaret inkl kort pianokonsert, gården Els Calderes och Drakgrottorna
 • Stadsrundtur i Palma
 • Lokalguide i Palma och Valldemossa
 • Utflykt Inca, besök på marknad och Pollença
 • Utflykt Valldemossa med konsert
 • Utflykt Els Calderes, Randaberget med Santuari de Cura-klostret och Drakgrottorna

Tillägg

 • Enkelrum 2.940 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Förlängd resa

Förläng din resa med 3 extranätter inkl halvpension på Hotel Bonsol i Illetes.

Vår guide ingår endast i den ordinarie resan, ej i förlängningen.

Kommentarer

2018

Bra program och mycket bra reseledare (Ingrid). /Betyg resan 5, guiden 5 /Bertil

Jag skriver fem för det är resan värd. Och vi visste att det var en gruppresa. Min fru och jag har rest mycket. Och oftast på egen hand. Vi ser fördelar med båda sätten att resa. Men också någon nackdel. I jämförelse med några gruppresor vi gjort tidigare var denna resan den överlägset bästa. Min fru och jag är imponerade av hur engagerad och hjälpsam guiden (Ingrid) var i alla situationer. Hon var verkligen en person som tog hand om varje fråga och ville alla det bästa. /Betyg resan 5, guiden 5 /Mikael

En bättre guide än Ingrid Johansson kan man inte önska sig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Ingela

En välplanerad resa med hög kvalitet. Hotellet med dess ägare och personal är värda absolut högsta betyg. Sist men inte minst vår guide Ingrid som förklarade allt så pedagogiskt att vi lyckades göra det mesta rätt. Glad, vänlig och omtänksam! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Boendet och arrangemangen motsvarade våra högt ställda förväntningar. Guiden Ingrid - kunnig, omtänksam och trevlig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Bertil Wilson

En mycket välplanerad och trevlig resa. Guiden Bente var mycket påläst, kunnig och engagerad /Betyg resan 5, guiden 5 /Bengt-Arne Wehagen

Guiden Bente - charmerande, gladlynt och empatisk guide, kunnig. Tog verkligen hand om gästerna /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

2017

Jörns gör alltid resor med hög kvalitet. Men denna var över förväntan. Tyckte först att resan var dyr i förhållande till antalet dagar men denna var värd vartenda öre. Guiden Ingrid - Mycket kunnig. Tog sig alltid tid för deltagarna. Man kände aldrig att man störde. Lämnade ut nödvändig info i lagom portioner. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket trevlig och kunnig (Ingrid) som tog hand om oss på bästa sätt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Gun-Britt Leuchovius

Allt fungerade med utflykter och inträden. Utsökt mat. (Vår guide Bente) Kan inte bli bättre. Trevlig, rolig och kunnig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Peter Nilsson

Härligt välorganiserad med bra program och utmärkt boende! En mycket bra guide (Bente) med glimten i ögat och en rejäl portion humor! /Betyg resan 5, guiden 5 /Staffan Rosenqvist

Bra hotell, bra personal och god mat. Guiden Bente - trevlig, glad, hjälpsam och kunnig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Barbro Persson

Guiden (Bente) den bästa vi kunde tänka oss. Toppen. / Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Hotell BonSol är superbt och dit återvänder vi gärna! Guiden (Bente) var Positiv. /Betyg resan 4, guiden 5 /Anonym

Förstklassigt hotell med engagerad ägarfamilj. Mycket fin allsidig frukost och utsökta middagar. Väl påläst, hjälpsam och omtänksam (guiden Bente). /Betyg resan 5, guiden 5 /Lars-Gunnar Lann

Trots ganska stor grupp fungerade allt bra. Whispers är en tillgång. Hon var toppen (Bente) fanns alltid till hands, var med vid alla tillfällen. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Våra förväntningar uppfylldes när det gäller hotell, utflyktsmål och trevliga människor! Ingrid försåg oss med intressanta fakta både om förhållanden nu och förr. /Betyg resan 5, guiden 4 /Anonym

Välplanerat, utmärkt boende. Lagom fördelning mellan fri tid och inplanerade aktiviteter. En stor eloge till Ingrid Johansson, glad, omtänksam och väl påläst. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Positiv guide (Ingrid J). Bra organiserad resa. /Betyg resan 5, guiden 5 /Britta Persson

2016

Hotellet Bon Sol levde verkligen upp till sitt rykte. Har rest frekvent med er sedan 2010 och alltid varit nöjda. /Betyg resan 5, guiden 5 /Sonja Hansson

Lugn, kunnig, inte stressande...Troligen den bästa guide vi någonsin haft (Ingrid J). Mycket elegant hotell med fina faciliteter. Rent, snyggt, bra service. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Väl planerad tur, fint hotell, utmärkt guide. Ingrid var toppen - lugn, kunnig och hjälpsam. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Bra information o bra introduktion till de olika besöksmålen. Alltid till hands vid behov (guiden Ingrid J). Spännande inredning o mycket familjärt. Toppenbetyg till all personal. Första klass! /Betyg resan 5, guiden 5 /Margareta Järnberg 

Vi reser gärna med Er om Era guider är lika bra som Ingrid Johansson var på denna resan. /Betyg resan 5, guiden 5 /Arne Gustafsson

Fantastisk reseledare mycket kunnig och trevlig (Ingrid J). Ett trevligt hotell. /Betyg resan 5, guiden 5 /Ulla Britt Fogelström

Ingrid (guiden) var mycket påläst och kunnig. Hon var tillgänglig under hela resan. Kunde alltid svara på våra frågor. Hotellet var helt underbart . Området, rummen och därtill hjälpsam och trevlig personal. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Bente Ekfeldt är kunnig, kompetent och effektiv. Med humor och naturligt vänlig auktoritet ledde hon oss genom både sevärdheter och kalamiteter. Ett fullblodsproffs! /Resan 5, guiden 5 /Anonym

Bente Ekfeldt var helt fantastisk! Toppen! Alla problem hjälpte hon oss resenärer med: läkare, spärra kort m.m. Mycket intressant fick vi höra och lära under våra utfärder. Bentes dansuppvisning!! Värdfamiljen visade sig hela tiden och spred glädje och trevnad bland gäster och personal. /Betyg resan 4, guiden 5 /Eivor Arnekull

Bente var en fantastiskt trevlig guide, kunnig , rolig, vänlig, hjälpsam. Ordning och reda och givetvis mycket rutinerad. Vi var helnöjda. /Betyg resan 5, guiden 5 / Sylvia Wihlborg

Mycket bra upplägg över huvud taget och jag fick verkligen ut max av resa då det gäller upplevelser. Bente Ekfeldt var en mycket bra guide, kunnig, engagerad, positiv, hjälpsam och glad! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Mycket nöjd, Det var vår andra resa till Mallorca och hotell Bonsol med Jörns. /Betyg resan 5, guiden 5 /Lars Frankell

2015

Allt var perfekt ordnat och allt fungerade som det skulle. Guiden (Alexandra E) den baesta taenkbara. /Betyg resan 5, guiden 5 /B Vineberg

Välordnad med hög kvalité. Guiden (Alexandra E) var kompetent, påläst och ansvarsfull. /Betyg resan 5, guiden 5 /Alicja Dahlborg

Allt mer än bra. Jag vet att Jörns är bra, så förväntningarna var höga men de toppades. /Betyg resan 5, guiden 5 /Birgitta Ramnefors

Resan fantastisk från början till slut! Glad och positiv, en riktigt glädjespridande kvinna (guiden Bente). Lyxigt och mycket personligt med ett värdpar som månade om oss hela tiden. Sängarna var ljuvligt sköna. Trevlig underhållning flera kvällar. Måltiderna var mycket bra. Härlig frukostbuffe och välsmakande fyrarättersmiddag varje dag. Kan inte vara bättre. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Fantastiskt trevlig (guiden Bente), alltid glad, mycket hjälpsam, bjöd på sig själv i alla lägen. Om alla era hotell håller den kvaliten har ni hittat en framtida kund. Perfekt service. Maten var av den goda kvalitet att man minns den - delikat och omväxlande. Jag är nöjd med att jag fick se så mycket olika delar av Mallorca. Programmet var välbalanserat. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Har aldrig bott så bra och trevlig underhållning och fantastisk hotellägare, vi blev verkligen omhändertagna och de var måna om att allt var bra. Måltiderna på resan var mycket bra, jättebra mat med stort urval och bra vin till kanonpris. Ett varierat program och vi fick se hela Mallorca vilket var vårt mål. /Betyg resan 5, guiden 4 /Gösta Dahlberg

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
31/3Göteborg, LandvetterMallorca - lyxigt & genuint (fr Göteborg), 7 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 814 995:-BokaMer information
31/3Köpenhamn, KastrupMallorca - lyxigt & genuint (fr Köpenhamn), 7 d
Guide: Bente Ekfeldt
514 995:-BokaMer information
31/3Stockholm, ArlandaMallorca - lyxigt & genuint (fr Stockholm), 7 d
Guide: Bente Ekfeldt
614 995:-BokaMer information
31/3Göteborg, LandvetterMallorca - lyxigt & genuint, förlängd (fr Göteborg), 10 d
Guide: Bente Ekfeldt
218 290:-BokaMer information
31/3Köpenhamn, KastrupMallorca - lyxigt & genuint, förlängd (fr Köpenhamn), 10 d
Guide: Bente Ekfeldt
218 290:-BokaMer information
31/3Stockholm, ArlandaMallorca - lyxigt & genuint, förlängd (fr Stockholm), 10 d
Guide: Bente Ekfeldt
218 290:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/10Göteborg, LandvetterMallorca - lyxigt & genuint (fr Göteborg), 7 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 815 995:-BokaMer information
16/10Köpenhamn, KastrupMallorca - lyxigt & genuint (fr Köpenhamn), 7 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 815 995:-BokaMer information
16/10Stockholm, ArlandaMallorca - lyxigt & genuint (fr Stockholm), 7 d
Guide: Bente Ekfeldt
Mer än 815 995:-BokaMer information
16/10Göteborg, LandvetterMallorca - lyxigt & genuint, förlängd (fr Göteborg), 10 d
Guide: Bente Ekfeldt
419 970:-BokaMer information
16/10Köpenhamn, KastrupMallorca - lyxigt & genuint, förlängd (fr Köpenhamn), 10 d
Guide: Bente Ekfeldt
219 970:-BokaMer information
16/10Stockholm, ArlandaMallorca - lyxigt & genuint, förlängd (fr Stockholm), 10 d
Guide: Bente Ekfeldt
419 970:-BokaMer information

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Malmö), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Stockholm), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Göteborg), 4 dfrån 12 295:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Malmö), 4 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo