Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Midsommar i Husum med Helgoland

Pris från:
6 395:-
Dagar:4
Guide, whispers, resa med helturistbuss, väg-, bro- och färjavgifter, logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Husum), 3 frukostar, 1 lunch inkl öl (dag 4), 3 middagar (varav en med smak av midsommar), midsommaraktiviteter, stadspromenad i Husum, besök i Tönning o Friedrichstadt, kanaltur i Friedrichstadt, heldagsutflykt till Helgoland inkl färja t/r och tåg på ön.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Stormfloderna på 1300- och 1600-talen förvandlade delar av kustområdena i Nordfriesland, Schleswig-Holsteins nordvästra hörn, till öar, men idylliska städer som Husum, Tönning och Friedrichstadt bestod.

I havet utanför ligger den säregna lilla klippön Helgoland, som genom historien vandrat mellan Danmark, England och Tyskland. Öns spektakulära natur, fågelliv och friska luft lockar idag turister i stora skaror. Detta är scenen för vårt midsommarfirande! Vi bor i Husum.

Avresa från Skåne, Halland och Västkusten.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Väg-, bro- och färjeavgifter
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Husum)
 • 3 frukostar
 • 1 lunch inkl öl (dag 4)
 • 3 middagar (varav en med smak av midsommar)
 • Midsommaraktiviteter
 • Stadspromenad i Husum
 • Besök i Tönning o Friedrichstadt
 • Kanaltur i Friedrichstadt
 • Heldagsutflykt till Helgoland inkl färja t/r och tåg på ön.

Tillägg

 • Enkelrum 995 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Husum
I arla morgonstund lämnar vi Kungälv och beger oss mot Malmö. Med nya medresenärer ombord korsar vi Öresund och Stora och Lilla Bält och tar oss genom Jylland mot den tyska gränsen. Längs med vägen gör vi paus för lunch.

Vi kommer in i Schleswig-Holstein och nalkas slutligen den lilla hamnstaden Husum. Husrum finner vi på 4-stjärniga BW Theodor Storm Hotel, beläget mitt i centrum. En 3-rätters middag avrundar dagen på bästa sätt. Ca 39 mil från Malmö & 66 mil från Göteborg.

Dag 2  Midsommarafton. Friedrichstadt mm
Efter frukost gör vi en utflykt till Husums pittoreska grannstäder. Vi inleder i Friedrichstadt, ett Amsterdam i miniatyr, grundat av holländare. Vackra gavelhus och ett flertal broar och kanaler genomsyrar staden. Under en mysig båttur i kanalsystemet njuter vi av idyllen. Vi följer därefter floden Eider till Tönning, en annan pärla, belägen vid Eiders utlopp i Nordsjön. Här får vi tid att strosa runt och säkert slår man sig också ner för en bit mat i den lilla hamnen.

Via badorten Sankt Peter-Ording, som omges av vidsträckta sanddyner och tallskogar, går färden åter till hotellet. Under en guidad promenad får vi se mer av Husum, vars utveckling påverkades starkt av de stormfloder som drabbade staden 1362 och 1634. En annan "storm" som satt sin prägel på Husum är författaren Theodor Storm, som föddes här. Vår tur avrundas i slottsparken, där midsommaraktiviteterna tar vid. Sill, nypotatis, jordgubbar och annat som hör midsommaren till står på middagsmenyn. Ca 10 mil.

Dag 3 Utflykt Helgoland
Efter frukost beger vi oss söderut till Büsum, varifrån vi med färja ska ta oss ut till Helgoland, ca 70 km från fastlandet - en seglats på 2,5 timme. Speciella landstigningsbåtar tar oss den sista biten in till hamnen i Unterland, som kantas av små färgglada hus, s k hummerbodar. Gynnad av Golfströmmen bjuder ön på ett milt, behagligt klimat och en enastående flora och fauna.

Med hjälp av ett litet tåg upplever vi Helgolands platta del från "första parkett". Till den övre delen, Oberland, tar man sig med hiss! För spektakulära vyer, ta en promenad längs Klippenrandweg! Vi ges förstås också tid att äta lunch – kanske provar du någon av öns specilaliteter; hummer och Knieper (krabbklor)? På eftermiddagen lättar M/S Funny Girl åter ankar och vi ser Helgolands röda klippor försvinna i horisonten. Vid åttatiden är vi tillbaka i Husum, där middag hägrar. Ca 11 mil.

Dag 4 Husum-Hemorten
Frukosten avslutar vår vistelse i Husum och vi påbörjar vår hemresa. Schleswig och Kiel, berömt för sin årliga kappsegling, passeras och vi kommer in i det kuperade, natursköna Holsteinische Schweiz. Vi gör ett stopp i den mysiga luftkurorten Plön, som omges av 16 sjöar, och fortsätter därefter till måleriska Eutin. På stadens lilla bryggeri serveras vi lunch med husets öl. Efter att ha stannat och "provianterat" kör vi ombord på färjan till Rødby. 19:30 beräknas vi vara åter i Malmö, ca fyra timmar senare i Göteborg. Ca 40 mil till Malmö och 67 mil till Göteborg.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/6BussMidsommar i Husum med Helgoland, 4 d
Guide: Lina Pollack
Mer än 86 395:-BokaMer information

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo