Skip to main content

Midsommar i Schwerin med Titanic The Musical

Holstentor i Lübeck. Foto: Thomas Radbruch

Schloss Schwerins orangeri. Foto: DZT

Det sagolika slottet i Schwerin. Foto: DZT

Titanic The Musical står på repertoaren på Schlossfeststpiele Schwerin 2021. Foto: Schlossfestspiele Schwerin

Strandpromenaden i Warnemünde. Foto: René Legrand

Hamnen i Hansastaden Wismar. Foto: Thomas Grundner/Tourismusverband Mecklenburg-Vorpommern

Wismarer Wasserkunst på Marktplatz i Wismar.

Neuer Markt i Rostock. Foto: Nordlicht

Schwerins anrika musikfestival Schlossfestspiele Schwerin presenterar i år den storslagna musikalen Titanic, som hade urpremiär på Broadway 1997 - vi har biljetter! Detta blir en av de absoluta höjdpunkterna på vårt trivsamma midsommarfirande i Schwerin. Båttur på Schweriner See, sektprovning i Wismar och mycket annat sätter också guldkant på midsommarhelgen.

Avresa från Skåne, Halland och Västkusten.

Programmet i korthet

Dag 1: Ankomst till Schwerin. Stopp i Lübeck för guidad stadspromenad. (M)
Dag 2: Båttur på Schweriner Innensee. Guidad stadspromenad. Fri tid. (F,M)
Dag 3: Utflykt till Wismar. Rundvisning i sektkällare samt provsmakning. Musikal "Titanic". (F,M)
Dag 4: Promenad i Rostock. Möjlighet till bad i Warnemünde. Hemresa. (F)

F=Frukost    M=Middag

Bor du långt från påstigningen?

Tjuvstarta semestern genom att bo på något av våra subventionerade anslutningshotell. Du vaknar pigg och utvilad och sen är det bara att promenera i lugn och ro för att möta upp övriga resenärer.

Läs mer om vårt hotellerbjudande i Göteborg och Malmö.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Väg-, bro- och färjeavgifter
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Schwerin)
 • 3 frukostar
 • 3 middagar (varav en med smak av midsommar)
 • Stadspromenader i Schwerin, Lübeck & Wismar
 • Biljett kat 3 till musikalen Titanic på Schlossfestspiele Schwerin
 • Båttur på Schweriner See (1,5 h)
 • Guidad rundvisning hos sektproducent
 • Provsmakning sekt (3 sorter)
 • Midsommaraktivitet
 • Besök i Rostock

Tillägg

 • Enkelrum 850 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Lübeck-Schwerin

  Genom Själland och Lolland går färden under förmiddagen mot Rödby-färjan som ska ta oss över Fehmarn Bält till Puttgarden. Väl på tysk mark fortsätter vi ner till Hansastaden Lübeck för ett trevligt uppehåll. Under en guidad promenad i den idylliska stadskärnan, som kantas av idel ädel tegelbebyggelse, lär vi oss mer om staden och dess historia. Stadsporten Holstenstor, Heiliger-Geist-Hospital, rådhuset och Marienkirche är välkända inslag i stadsbilden, liksom Buddenbrookhuset - nära förknippat med nobelpristagaren Thomas Mann, och Niederegger - den världsberömda marsipantillverkaren, som försett såväl kungligheter och andra digniteter som vanliga gottegrisar med marsipan i över 200 år. Säkert unnar man sig en läcker tårtbit här!

  Vi lämnar så Lübeck och Schleswig-Holstein och sätter kurs mot Schwerin, Mecklenburg-Vorpommerns förtjusande huvudstad. Här ska vi inkvartera oss på 4-stjärniga Plaza Schwerin, beläget vid den vackra sjön Ostorfer See, på promenadavstånd från Schwerins historiska stadskärna. En god middag avrundar dagen. Ca 63 mil fr Göteborg & 36 mil fr Malmö.


  Holstentor i Lübeck. Foto: Thomas Radbruch

  Hemorten-Lübeck-Schwerin
 • Dag 2: Schwerin. Midsommarfirande

  Till sjöss och till fots ska vi efter frukost bekanta oss med Schwerin, som grundades av hertigen Henrik Lejonet år 1160. Ett flertal sjöar omger staden, vilket givit den epitetet "de sju sjöarnas stad". Under en behaglig båttur, som tar oss ut på Schweriner Innensee och via kanaler till tre mindre sjöar, njuter vi av de tjusiga perspektiven. Ombord finns det möjliget att inta kaffe och en bit tårta. Innan vi åter lägger till passerar vi alldeles intill stadens sagolika nyrenässansslott, som tronar på en liten ö. Schweriner Schloss, komplett med tinnar och torn, uppfördes på mitten av 1800-talet med inspiration från franska Château Chambord och kallas ofta för "Mecklenburgs Neuschwanstein" efter det berömda bayerska slottet.

  Den måleriska stadskärnan kantas av nyklassicistiska och historiska byggnader, som överlevde andra världskriget relativt oskadda. Domkyrkan Sankt Maria und Sankt Johannes anses vara den gotiska tegelarkitekturens främsta verk i Östersjöregionen. Mitt emot slottet, vid det vackra torget Alter Garten, ligger Staatliches Museum, som rymmer fina konstsamlingar. Efter en gemensam promenad får vi tid att strosa på egen hand. Kanske lockar ett slottsbesök eller en shoppingrunda?

  På eftermiddagen samlas vi åter på hotellet för en liten midsommaraktivitet innan vi så småningom sätter oss till bords för att avnjuta en middag med smak av midsommar.


  Det sagolika slottet i Schwerin. Foto: DZT

  Schwerin. Midsommarfirande
 • Dag 3: Wismar med sekt. Musikalen Titanic på Schlossfestspiele Schwerin

  Efter frukost beger vi oss ett stycke norrut, till vackra Wismar vid Wismarbukten. Efter det trettioåriga kriget etablerade sig svenskarna i staden och gjorde den till en av Europas mäktigaste fästningsstäder. Wismar pantsattes 1803 till Mecklenburg för hundra år framåt, men när tiden för återlösen var inne avstod svenskarna sina anspråk. Ännu återstår en del minnen från svensktiden, t ex Tyghuset, som den svenska garnisonen hade som vapenarsenal, och den svenska överdomstolens praktfulla byggnad. Ett annat "svenskt" inslag är die Schwedenköpfer, "svenskskallarna", som ursprungligen satt på pålar vid hamninloppet. På torget Am Markt står det magnifika borgarhuset Alter Schwede från 1380, som sedan 1878 rymmer en trevlig krog.

  Vi avslutar vår stadspromenad med en guidad rundvisning i Tysklands nordligaste sektkällare. Här får vi prova tre olika sorters sekt och bröd därtill. Därefter ges vi tid att äta lunch och flanera i de mysiga kvarteren vid den gamla hamnen alternativt besöka något museum. Åter i Schwerin får vi en stunds vila innan vi äter middag och beger oss till Alter Markt för resans största begivenhet; Titanic - The Musical! Med Schwerins sagoslott som tjusig kuliss njuter vi av en storslagen musikal - vi har biljetter i kategori 3 (av 6)! Efter föreställningen, som börjar kl 20 och pågår i ca 3 timmar inklusive paus, tar oss bussen åter till hotellet. Ca 9 mil med buss.


  Titanic The Musical står på repertoaren på Schlossfeststpiele Schwerin 2021. Foto: Schlossfestspiele Schwerin

  Wismar med sekt. Musikalen Titanic på Schlossfestspiele Schwerin
 • Dag 4: Schwerin-Hemorten

  Vi tar farväl av Schwerin och beger oss mot Rostock, som hade etablerade handelsförbindelser med avlägsna hamnar redan på 1400-talet och var en av de rikaste och mäktigaste städerna i Hansan. Stadens universitet, grundat 1419, är Nordeuropas äldsta. På 1400- och 1500-talen studerade många svenskar här, liksom en världsberömd dansk astronom med sargad näsa...

  Djuprött lysande tegelstensbyggnader från hansatiden reser sig i Gamla stan; vid Neuer Markt ståtar rådhuset med sina sju gotiska torn och en barockfasad som tillkom på 1720-talet. Strax söder om ligger Steintor, den mest kända av de tre återstående portarna i stadsmuren, som ursprungligen rymde 22. Ett annat självklart riktmärke är den mäktiga Mariakyrkan, vars främsta sevärdhet är det astronomiska uret från 1472. Vid fint väder, och om tiden tillåter det, kör vi även ut till mysiga Warnemünde, Rostocks egen badort, som lockar med en härlig sandstrand och massor med atmosfär. Efter ett stopp för inköp kör vi så ombord på färjan till Gedser och fortsätter våra resa mot våra respektive hemorter. En härlig midsommarhelg som bjudit på ljuva toner går mot sitt slut. Ca 32 mil till Malmö & 59 till Göteborg.


  Neuer Markt i Rostock. Foto: Nordlicht

  Schwerin-Hemorten

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris

Juni 2021

24/6- se avresetiderBussMidsommar i Schwerin, 4 d
Guide: Agneta Sporsén
Mer än 46 695:-BokaSe avresetider
Resekalender
2/4Påsk på Schloss Wedendorf, 4 dfrån 5 495:-
13/4Holland med blomstertåget (endast fr Skåne), 6 dfrån 8 995:-
15/4Apulien (fr Göteborg), 8 dfrån 16 795:-
15/4Apulien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 16 795:-
15/4Apulien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 795:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo