Skip to main content

Möt våren i Holland - med blomstertåget

Blomstertåget. Foto: NBTC Holland Marketing

En av blomstertågets fantasifulla skapelser. Foto: NBTC Holland Marketing

Amsterdam. Foto: NBTC Holland Marketing

Färgglada gavelhus speglar sig i Amstel, Amsterdam.

Pris från:
8 995:-
Dagar:6
 • Guide, whispers, resa med helturistbuss, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1+1 natt i Bremen, 3 i Haag), väg-, bro och färjeavgifter, 5 frukostar, 5 middagar, inträde till Keukenhof, Panorama Mesdag & Mesdag-samlingen, heldag i Amsterdam med kanaltur, besök hos osttillverkare, besök i Giethoorn med kanaltur, blomstertåget.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Holland på våren med alla sina tulpaner är något utöver det vanliga - ett växthus i jätteformat. Men Holland är så mycket mer än bara blommor. Kanalerna, de vita stränderna och väderkvarnarnas siluetter fulländar bilden av det holländska landskapet och ger det en alldeles egen identitet. Här finns konsten, diamanterna, porslinet och ostarna... Med Haag (Den Haag) som utgångspunkt gör vi ett nedslag i den holländska kulturskatten och njuter av såväl stadsliv som spännande utflykter.

Avresa från Skåne (21/4), Halland och Västkusten (24/4).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1+1 natt i Bremen, 3 i Haag)
 • Väg-, bro- och färjeavgifter
 • 5 frukostar
 • 5 middagar
 • Inträde Keukenhof, rundmålningen Panorama Mesdag & Mesdag-samlingen
 • Heldag i Amsterdam med kanaltur
 • Besök hos osttillverkare och Delft Pauw
 • Besök i Giethoorn med kanaltur
 • Blomstertåget

Tillägg

 • Enkelrum 2.295 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

 • DAG 1 AVRESA 21/4 (fr Skåne, längre ner program fr Västkusten): Hemorten-Bremen

  Vi lämnar Sverige bakom oss och tar oss via Öresundsbron och Rödby-Puttgarden till Tyskland. Med stopp för lunch kommer vi på eftermiddagen till Bremen och 4-stjärniga Innside by Meliá Bremen, beläget strax utanför centrum.
  Innan vi äter middag passar du kanske på och tar en promenad? Marktplatz med det magnifika rådhuset, domen, bröderna Grimms berömda stadsmusikanter och Rolandsstatyn, en symbol över Bremenbornas frihetsvilja, lockar säkert, likaså de mysiga Schnoor-kvarteren.
  Ca 46 mil fr Malmö & 73 mil fr Göteborg.

 • DAG 2: Bremen-Haag

  Efter en stadig frukost beger vi oss så mot den holländska gränsen. Vi passerar Groningen och närmar oss så småningom den mäktiga Afsluitdijk. Genom att konstruera denna 32 km långa vall lyckades man avskilja havsviken Zuidersee från havet och sjön Ijseelmeer bildades. I den lilla fiskebyn Volendam, känd för sin ost, träskor och vackra folkdräkter, väntar oss ett intressant besök hos en lokal osttillverkare.

  På kvällen nalkas vi så Haag, landets administrativa huvudstad. Här återfinns det holländska parlamentet, alla utländska ambassader och statliga ministerier, liksom Högsta domstolen. I Haag har även kung Willem Alexander sin arbetsplats. Vårt hotell under hela vår Hollandsvistelse, 4-stjärniga Novotel Den Haag World Forum, är beläget mellan centrala Haag och badorten Scheveningen, i kvarteret "domstolsstaden". Härifrån har vi ett perfekt utgångsläge för att upptäcka Holland och dess många attraktioner. Middag.
  Ca 44 mil.

 • DAG 3: Utflykt Amsterdam

  Denna vår första heldag i Holland tillägnar vi huvudstaden Amsterdam och dess digra utbud. Trädkantade gator med storslagna byggnader och vackra gavelhus omger stadskärnans imponerande nätverk av kanaler och broar och inbjuder till härliga promenader. Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet med på UNESCOs världsarvslista. På Bloemenmarkt, den flytande blomstermarknaden på Singel, råder det full kommers. Förr rodde man uppför Amstel och ankrade för att sälja sina blommor till hugade spekulanter. Andra intressanta inslag i stadsbilden är den berömda loppmarknaden, torget Dam och den livliga gågatan Kalverstraat.

  Under en behaglig båttur på kanalerna njuter vi av den fantastiska arkitekturen. Självklart ges det under dagen även tillfälle att äta lunch och ”upptäcka” på egen hand. Ett besök på Rijksmuseum, där verk av Rembrandt och de andra stora mästarna kan beskådas, rekommenderas liksom Anne Franks Hus.
  Ca 12 mil.


  Färgglada gavelhus speglar sig i Amstel, Amsterdam.

  Utflykt Amsterdam
 • DAG 4: Utflykt Keukenhof, Delft & Panorama Mesdag i Haag

  Vi inleder dagen med ett besök i Keukenhof, världens största tulpanpark och den mest fotograferade platsen i världen! Ett böljande blomsterhav bestående av 7 miljoner lökblommor och 4,5 miljoner tulpaner blandade med hyacinter och liljor i en obeskrivlig färgkaskad hälsar oss välkomna. Vi tar god tid på oss för att njuta av parkens 32 hektar, dess fågeldammar, promenadstigar, gröna ytor och blommande träd. Efter denna balsam för själen tar vi sikte på den lilla staden Delft, som blivit världsberömt för sitt vackra, handmålade porslin.

  Vi fortsätter och kommer strax åter till Haag, där vi ska se den berömda rundmålningen Panorama Mesdag, som föreställer fiskebyn Scheveningen och är drygt 14 meter hög och 120 meter lång. Innan vi återvänder till hotellet och en väntande middag tar vi även del av Mesdag-samlingen, som rymmer flera mästerverk av Haagskolan och den franska Barbizonskolan.
  Ca 10 mil.

 • DAG 5: Haag-Bremen med Blomstertåget & Giethoorn

  Vår Hollandsvistelse kröns med en av resans verkliga höjdpunkter - det magnifika blomstertåget som går mellan Nordwijk och Haarlem en lördag i slutet av april varje år. Ett skådespel utöver det vanliga utlovas! Sätt kameran på laddning!

  ”Mållösa” men inte utan mål lämnar vi så småningom blomstertåget till förmån för Giethoorn. Den pittoreska staden som grundades i början av 1200-talet av flyktingar från Medelhavsområdet, kallas ofta för ”det gröna Venedig” p g a sina många kanaler, broar och natursköna omgivningar. Under en båttur på kanalerna hänförs vi av de karakteristiska halmtäckta bondgårdarna och den skira grönskan som lyser upp landskapet. På eftermiddagen sitter vi åter i bussen och färdas i lagom takt mot Bremen och 4-stjärniga Innside by Meliá Bremen, där vår resa tog sin början. Middag.
  Ca 46 mil.


  En av blomstertågets fantasifulla skapelser. Foto: NBTC Holland Marketing

  Haag-Bremen med Blomstertåget & Giethoorn
 • DAG 6: Bremen-Hemorten

  Vi lämnar efter frukost Bremen och beger oss mot Puttgarden. Efter paus för lunch och inköp kör vi ombord på färjan till Rödby. En innehållsrik och trivsam vårresa närmar sig sitt slut. Strax efter kl 18 beräknas vi vara åter i Malmö.
  Ca 46 mil till Malmö & 73 mil till Göteborg.

 • DAG 1 AVRESA 24/4 (fr Västkusten): Hemorten-Bremen

  Vi lämnar Sverige bakom oss och tar oss via Öresundsbron och Rödby-Puttgarden till Tyskland. Med stopp för lunch kommer vi på eftermiddagen till Bremen och 4-stjärniga INNSIDE Bremen, beläget strax utanför centrum vid floden Weser. En god middag avrundar dagen på bästa sätt. Ca 46 mil fr Malmö & 73 mil fr Göteborg.

 • DAG 2: Bremen-Haag med Giethoorn & blomstertåget

  Efter en stadig frukost beger vi oss så mot den holländska gränsen. Vi startar vår Hollandsvistelse med att besöka den pittoreska staden Giethoorn, som grundades i början av 1200-talet av flyktingar från Medelhavsområdet. Staden kallas ofta för ”det gröna Venedig” p g a sina många kanaler, broar och natursköna omgivningar. Under en båttur på kanalerna hänförs vi av de karakteristiska halmtäckta bondgårdarna och den skira grönskan som lyser upp landskapet.

  På eftermiddagen är det dags för en av resans verkliga höjdpunkter - det magnifika blomstertåget som går mellan Nordwijk och Haarlem en lördag i slutet av april varje år. Ett skådespel utöver det vanliga utlovas! Sätt kameran på laddning! ”Mållösa” men inte utan mål reser vi vidare till Haag, landets administrativa huvudstad. Här återfinns det holländska parlamentet, alla utländska ambassader och statliga ministerier, liksom Högsta domstolen. I Haag har även kung Willem Alexander sin arbetsplats. Vårt hotell under hela vår Hollandsvistelse, 4-stjärniga Novotel Den Haag World Forum, är beläget mellan centrala Haag och badorten Scheveningen, i kvarteret "domstolsstaden". Härifrån har vi ett perfekt utgångsläge för att upptäcka Holland och dess många attraktioner. Middag. Ca 46 mil.


  Blomstertåget. Foto: NBTC Holland Marketing

  Bremen-Haag med Giethoorn & blomstertåget
 • DAG 3: Utflykt Amsterdam

  Denna vår första heldag i Holland tillägnar vi huvudstaden Amsterdam och dess digra utbud. Trädkantade gator med storslagna byggnader och vackra gavelhus omger stadskärnans imponerande nätverk av kanaler och broar och inbjuder till härliga promenader. Sedan 2011 finns det historiska kanaldistriktet med på UNESCOs världsarvslista. På Bloemenmarkt, den flytande blomstermarknaden på Singel, råder det full kommers. Förr rodde man uppför Amstel och ankrade för att sälja sina blommor till hugade spekulanter. Andra intressanta inslag i stadsbilden är den berömda loppmarknaden, torget Dam och den livliga gågatan Kalverstraat.

  Under en behaglig båttur på kanalerna njuter vi av den fantastiska arkitekturen. Självklart ges det under dagen även tillfälle att äta lunch och ”upptäcka” på egen hand. Ett besök på Rijksmuseum, där verk av Rembrandt och de andra stora mästarna kan beskådas, rekommenderas liksom Anne Franks Hus. Ca 12 mil.


  Färgglada gavelhus speglar sig i Amstel, Amsterdam.

  Utflykt Amsterdam
 • DAG 4: Utflykt Keukenhof, Delft & Panorama Mesdag i Haag

  Vi inleder dagen med ett besök i Keukenhof, världens största tulpanpark och den mest fotograferade platsen i världen! Ett böljande blomsterhav bestående av 7 miljoner lökblommor och 4,5 miljoner tulpaner blandade med hyacinter och liljor i en obeskrivlig färgkaskad hälsar oss välkomna. Vi tar god tid på oss för att njuta av parkens 32 hektar, dess fågeldammar, promenadstigar, gröna ytor och blommande träd. Efter denna balsam för själen tar vi sikte på den lilla staden Delft, som blivit världsberömt för sitt vackra, handmålade porslin.

  Vi fortsätter och kommer strax åter till Haag, där vi ska se den berömda rundmålningen Panorama Mesdag, som föreställer fiskebyn Scheveningen och är drygt 14 meter hög och 120 meter lång. Innan vi återvänder till hotellet och en väntande middag tar vi även del av Mesdag-samlingen, som rymmer flera mästerverk av Haagskolan och den franska Barbizonskolan. Ca 10 mil.

 • DAG 5: Haag-Volendam-Bremen

  Vi lämnar efter frukost Haag och sätter kurs mot den lilla fiskebyn Volendam, känd för sin ost, träskor och vackra folkdräkter. Här väntar oss ett intressant besök hos en lokal osttillverkare. Vår resa fortsätter så norrut och vi närmar oss den mäktiga Afsluitdijk. Genom att konstruera denna 32 km långa vall lyckades man avskilja havsviken Zuidersee från havet och sjön Ijseelmeer bildades. I lagom takt färdas vi mot Bremen och 4-stjärniga Innside by Meliá Bremen, där vår resa tog sin början. Middag. Ca 44 mil.

 • DAG 6: Bremen-Hemorten

  Vi lämnar efter frukost Bremen och beger oss mot Puttgarden. Efter paus för lunch och inköp kör vi ombord på färjan till Rödby. En innehållsrik och trivsam vårresa närmar sig sitt slut. Strax efter kl 18 beräknas vi vara åter i Malmö, i Göteborg vid 22-tiden. Ca 46 mil till Malmö & 73 mil till Göteborg.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
21/4BussHolland med blomstertåget (endast fr Skåne), 6 d
Guide: Marianne Andersson
Mer än 48 995:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
24/4BussHolland med blomstertåget, 6 dMer än 49 395:-BokaMer information

Hotell

Entré Hotel Innside by Melia Bremen

INNSIDE by Meliá, Bremen

INNSIDE by Meliá i Bremen.
Novotel Den Haag World Forum

Novotel Den Haag World Forum

Novotel Den Haag World Forum är beläget mellan centrala Haag och badorten Scheveningen...

Resekalender

27/9Stockholm med 'Så som i himmelen'/'Häxorna i Eastwick', 3 dfrån 3 745:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 495:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo