Skip to main content

Njut av advent i kulturstaden Kraków - Polens forna huvudstad

En bild som visar en julmarknader i kraków, europa | Jörns Resor

Tyghallen på renässans-torget Rynek Główny i Kraków. Foto: W. Majka

Julstämning vid Tyghallen i Kraków. Foto: Wieslaw Majka, Municipality of Krakow

Kraków. Foto: Polska Turistbyrån

Julgran på torget Rynek Główny. Foto: P. Krawczyk

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Polens forna huvudstad Kraków är inte bara en kulturstad av stora mått utan även en av Europas vackraste städer. Två gånger under 2010-talet har staden blivit utsedd till Europas främsta turistmål! Mirakulöst nog klarade sig Kraków undan andra världskrigets förstörelse, varför man kan njuta av en stad i dess ursprungliga prakt. Ackompanjerande av vår Polenexpert Ulla Dieden upplever du under en mysig adventshelg det bästa!

Vi gör en guidad stadsrundtur, besöker det kungliga slottet och går på julmarknad på det jättelika renässanstorget Rynek Główny. En klassisk konsert sätter extra guldkant på vistelsen. Vi bor mitt i centrum!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Programmet i korthet

Dag 1: Ankomst till Kraków. Trumpetspel vid Mariakyrkan. (M)
Dag 2: Guidad rundtur i Kraków. Besök till det kungliga slottet och katedralen. Klassisk konsert. (F,L)
Dag 3: Besök till Krakóws Historiska museum. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. (F,M)
Dag 4: Hemresa. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Krakow t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Kraków
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Kraków)
 • 3 frukostar
 • 1 lunch (inkl 1 vin/vatten)
 • 2 middagar (inkl vin/vatten)
 • Guidad stadspromenad Kraków
 • Biljett till klassisk konsert
 • Inträde till "Kungliga officiella våningen" på Wawelslottet och Historiska Museet/julkrubborna

Tillägg

 • Enkelrum 600 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr
 • Utflykt till Saltgruvan Wieliczka 425 kr (bussresa, inträde & guidad tur)

Bra att veta

På den här resan går vi mycket.

Valuta: Zloty

Kommentarer

2017

Hela resan var fantastisk. Vår reseledare Ulla var och helt fantastisk. Hon var som ett uppslagsverk plus trevlig, punktlig och oerhört kunnig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Göran Bergkvist

2016

Resan välorganiserad, intressanta besöksmål. Guiden (Ulla D) utomordentligt bra. Påläst, kunnig. Tog väl hand om oss resenärer. Finns ingenting att klaga på. /Betyg resan 5, guiden 5 /Berit Fredriksson

Resan motsvarade mina förväntningar. (Guiden Ulla D) Fantastiskt trevlig, kunnig och välorganiserad. Hotellet väldigt trevligt, sköna sängar, bra badrum, fri wifi och jättefin frukost. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Guiden (Ulla) påläst, begeistrande och engagerad. Ulla har nu väckt mitt intresse för Polen, dess kultur och intressanta historia. Lugnt och fint hotell, utmärkt frukost. Bra läge i förhållande till Gamla Stan. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

2015

Vacker stad med stort historiskt värde. Guiden (Ulla D) mycket kunnig och intresserad av att förmedla information på ett sympatiskt sätt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Bertil Kjellander

Ulla Dieden är unik! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Kraków

  Under dagen landar våra flyg på Krakóws flygplats, där en transferbuss väntar på att ta oss in till Hotel Wyspianski, beläget i hjärtat av staden, tio minuters promenad från det väldiga torget Rynek Główny, Krakówbornas naturliga mötesplats.

  Efter incheckning disponeras tiden fritt fram till middagen, som vi intar på en gemytlig restaurang i Gamla stan, Stare Miasto. Vi avrundar kvällen med att lyssna till trumpetspel vid Mariakyrkan.


  Tyghallen på renässans-torget Rynek Główny i Kraków. Foto: W. Majka

  Flyg till Kraków
 • DAG 2: Stadspromenad inkl Wawelslottet

  Efter frukost bekantar vi oss under en guidad rundtur med vår vackra värdstad, som var huvudstad i Polen fram till 1596 då den svensk-polske kungen Sigismund flyttade huvudstaden till Warszawa för att få ett maktcentrum närmare Sverige. På Wawelkullen tronar det kungliga slottet och katedralen, där flera av Polens kungar har krönts och ligger begravda. Vi besöker den kungliga officiella våningen, som är fylld med utsökta utsmyckningar och detaljer i gotik och renässans.

  Vi äter en gemensam lunch innan vi fortsätter utforska Krakow. Nedanför breder den världsarvsklassade gamla stadskärnan ut sig – i centrum Rynek Główny med Mariakyrkan och Tyghallarna, en fantastisk renässansbyggnad. Så här års färvandlas torget till en stämningsfull julmarknad – under eftermiddagen får vi tillfälle att sondera utbudet.

  På Jagellonskiuniversitetet, ett av de äldsta universiteten i Europa, studerade prominenta herrar som vetenskapsmannen Kopernikus och påven Johannes Paulus II. En av kvällarna förgyller vi med en klassisk konsert.

 • DAG 3: Kraków med Historiska museet

  På förmiddagen gör vi en promenad till Krakóws Historiska museum, som är fördelat på 14 olika divisioner runt om i staden. Här tar vi bl a del av utställningar om Krakóws historia och kultur.

  Eftermiddagen är fri att upptäcka Kraków på egen hand. Kanske lockar en promenad i de judiska kvarteren, Kazimierz, som var inspelningsplats för filmen Schindlers list. På kvällen serveras vi en läcker avslutningsmiddag i Stare Miasto.

 • DAG 4: Flyg hem från Kraków

  Frukosten avrundar vår trivsamma vistelse i Kraków och vi beger oss ut till flygplatsen - under dagen lyfter vårt flyg.

Resekalender
28/1Sydafrika (fr Göteborg), 13 dfrån 37 495:-
28/1Sydafrika (fr Köpenhamn), 13 dfrån 37 495:-
28/1Sydafrika (fr Stockholm), 13 dfrån 37 495:-
31/1Reseträff 2020 på Rügen, 3 d, buss Sfrån 3 795:-
31/1Reseträff 2020 på Rügen, 3 d, buss VKfrån 3 795:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo