Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Njut av advent i kulturstaden Krakow - Polens forna huvudstad

Status:
Fullt

Polens forna huvudstad Kraków är inte bara en kulturstad av stora mått utan även en av Europas vackraste städer. Två gånger under 2010-talet har staden blivit utsedd till Europas främsta turistmål! Mirakulöst nog klarade sig Kraków undan andra världskrigets förstörelse, varför man kan njuta av en stad i dess ursprungliga prakt. Ackompanjerande av vår Polenexpert Ulla Dieden upplever du under en mysig adventshelg det bästa!

Vi gör en guidad stadsrundtur, besöker det kungliga slottet och går på julmarknad på det jättelika renässanstorget Rynek Główny. En klassisk konsert sätter extra guldkant på vistelsen. Vi bor mitt i centrum!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Krakow t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Kraków
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Kraków)
 • 3 frukostar
 • 1 lunch (inkl 1 vin/vatten)
 • 2 middagar (inkl vin/vatten)
 • Guidad stadspromenad Kraków
 • Biljett till klassisk konsert
 • Inträde till "Kungliga privata våningarna" på Wawelslottet och Historiska Museet/julkrubborna

Tillägg

 • Enkelrum 750 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr
 • Utflykt till Saltgruvan Wieliczka 350 kr (bussresa, inträde & guidad tur)

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Kraków
Under dagen landar våra flyg på Krakóws flygplats, där en transferbuss väntar på att ta oss in till Hotel Wyspianski, beläget i hjärtat av staden, tio minuters promenad från det väldiga torget Rynek Główny, Krakówbornas naturliga mötesplats.

Efter incheckning disponeras tiden fritt fram till middagen, som vi intar på en gemytlig restaurang i Gamla stan, Stare Miasto. Vi avrundar kvällen med att lyssna till trumpetspel vid Mariakyrkan.

Dag 2 Stadspromenad inkl Wawelslottet
Efter frukost bekantar vi oss under en guidad rundtur med vår vackra värdstad, som var huvudstad i Polen fram till 1596 då den svensk-polske kungen Sigismund flyttade huvudstaden till Warszawa för att få ett maktcentrum närmare Sverige. På Wawelkullen tronar det kungliga slottet och katedralen, där flera av Polens kungar har krönts och ligger begravda. Vi besöker de kungliga privata våningarna, som bl a rymmer sovrum och gästrum, och är fyllda med utsökta utsmyckningar och detaljer i gotik och renässans. 

Nedanför breder den världsarvsklassade gamla stadskärnan ut sig – i centrum Rynek Główny med Mariakyrkan och Tyghallarna, en fantastisk renässansbyggnad. Så här års färvandlas torget till en stämningsfull julmarknad – under eftermiddagen får vi tillfälle att sondera utbudet. Innan dess har vi avnjutit en gemensam lunch.

På Jagellonskiuniversitetet, ett av de äldsta universiteten i Europa, studerade prominenta herrar som vetenskapsmannen Kopernikus och påven Johannes Paulus II. En av kvällarna förgyller vi med en klassisk konsert.

Dag 3 Kraków med Historiska museet
På förmiddagen gör vi en promenad till Krakóws Historiska museum, som är fördelat på 14 olika divisioner runt om i staden. Här tar vi bl a del av utställningar om Krakóws historia och kultur. Vi ser även enastående hantverk i form av en samling julkrubbor inspirerade av stadens arkitektur och lokala sedvänjor och sägner.

På eftermiddagen finns det möjlighet att följa med på en utflykt till den fantastiska, mer än 700 år gamla saltgruvan i Wieliczka (tillägg 350 kr). En lokalguide guidar oss genom gångar och orter. Juvelen i kronan är ett kapell med altare, skulpturer och ljuskronor - allt uthugget i salt av 1800-talets gruvarbetare!

Blir du kvar i Kraków lockar säkert en promenad i de judiska kvarteren, Kazimierz, som var inspelningsplats för filmen Schindlers list. På kvällen serveras vi en läcker avslutningsmiddag i Stare Miasto.

Dag 4 Flyg hem från Kraków
Frukosten avrundar vår trivsamma vistelse i Kraków och vi beger oss ut till flygplatsen - under dagen lyfter vårt flyg.

Bra att veta

På den här resan går vi mycket.

Valuta: Zloty

Kommentarer

2017

Hela resan var fantastisk. Vår reseledare Ulla var och helt fantastisk. Hon var som ett uppslagsverk plus trevlig, punktlig och oerhört kunnig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Göran Bergkvist

2016

Resan välorganiserad, intressanta besöksmål. Guiden (Ulla D) utomordentligt bra. Påläst, kunnig. Tog väl hand om oss resenärer. Finns ingenting att klaga på. /Betyg resan 5, guiden 5 /Berit Fredriksson

Resan motsvarade mina förväntningar. (Guiden Ulla D) Fantastiskt trevlig, kunnig och välorganiserad. Hotellet väldigt trevligt, sköna sängar, bra badrum, fri wifi och jättefin frukost. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Guiden (Ulla) påläst, begeistrande och engagerad. Ulla har nu väckt mitt intresse för Polen, dess kultur och intressanta historia. Lugnt och fint hotell, utmärkt frukost. Bra läge i förhållande till Gamla Stan. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

2015

Vacker stad med stort historiskt värde. Guiden (Ulla D) mycket kunnig och intresserad av att förmedla information på ett sympatiskt sätt. /Betyg resan 5, guiden 5 /Bertil Kjellander

Ulla Dieden är unik! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Karta

Hotell

Framsida Hotel Wyspianski Krakow

Hotel Wyspianski, Krakow

Hotel Wyspianski i Krakow.

Resekalender

20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Stockholm), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo