Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Nordkap & Lofoten med Hurtigruten

Bild: Alta. Foto Ingrid Johansson
Bild: Alta Museum. Foto Ingrid Johansson
Bild: Porsangerfjorden. Foto Ingrid Johansson
Bild: Nordkapsklippan. Foto Frithjof Fure/Innovasjon Norway
Bild: Öksfjord. Foto Ingrid Johansson
Bild: Norra ishavet. Foto Ingrid Johansson
Bild: Tromsøbrua. Foto Ingrid Johansson
Bild: Tromsö. Foto Ingrid Johansson
Bild: Tromsö by night. Foto Ingrid Johansson
Bild: Bussen. Foto Ingrid Johansson
Bild: På väg till Evenes flygplats. Foto Ingrid Johansson
Pris från:
19 295:-
Dagar:7
Guide, whispers, flyg till Alta och från Evenes inkl flygskatt, bussresor i Norge, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Skaidi, 1 Honningsvåg, 2 Tromsö, 2 Leknes), 6 frukostar, 5 middagar, båtresa Hurtigruten Öksfjord-Tromsö, inträde, film och certifikat till Nordkapphallen, inträde till Ishavskatedralen, rundtur på Lofoten samt Tromsö.
Transportsätt:Flyg
Boka resa

Höga fjäll och djupa fjordar, talrika öar och vidsträckta platåer, grönskande dalar och porlande bäckar. Natur som fängslar och förför. Få länder erbjuder så fantastiska naturupplevelser som Norge. På denna resa har vi försökt summera det bästa av landet.

Vi besöker bl a Nordkap – Europas sista utpost mot norr och Lofotens spektakulära övärld. Och vi åker med Hurtigruten, världens vackraste sjöresa! Välkomna till en spektakulär norsk odyssé!  

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Alta och från Evenes inkl flygskatt
 • Bussresor i Norge inkl tunnelavgifter och färjor
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Skaidi, 1 Honningsvåg, 2 Tromsö, 2 Leknes)
 • 6 frukostar
 • 5 middagar
 • Båtresa Hurtigruten Öksfjord-Tromsö
 • Inträde, film och certifikat till Nordkapphallen
 • Inträde till Ishavskatedralen
 • Rundtur på Lofoten samt Tromsö.

Tillägg

 • Enkelrum 2.950 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr
 • Fågelsafari 850 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Skaidi
Med flyg tar vi oss via Oslo till den lilla staden Alta, belägen vid den laxrika Altaälvens utflöde i Altafjorden. Efter lite egen tid i Alta fortsätter vi till Skaidi för middag och en enkel övernattning.

Dag 2 Skaidi-Honningsvåg/Nordkap
Efter frukost påbörjar vi vår fortsatta resa norrut. Längs med Porsangerfjorden och via en tunnel under Lafjorden närmar vi oss mitt på dagen ön Mageröya och Honningsvåg, där vi checkar in på Scandic Honningsvåg. Idag finns det möjlighet att följa med på en fågelsafari.

Efter en god middag tar vi oss sen kväll ut till Europas nordligaste utsiktspunkt; Nordkapsklippan, som tyglar Ishavets inkommande vågor där den ståtar 307 m.ö.h. Namnet Nordkap, eller North Cape, myntades 1533 av den engelske sjöfararen Richard Chancellor vid hans försök att finna Nordostpassagen till Kina.

Från Nordkapphallen har vi ett fantastiskt panorama över havet som, om vi har tur, ytterligare förstärks av midnattssolens livgivande sken. Efter fotosejour, filmvisning och besök i souvenirbutiken får vi alla ett Nordkapscertifikat som bevisar att vi faktiskt varit här. Ca 21 mil. 

Dag 3 Honningsvåg-Tromsö. Hurtigruten
Kanske något trötta efter gårdagens sena kväll ställer vi efter frukost färden söderut genom Finnmarks älvrika och karga landskap. Lagom till lunch kommer vi åter till Alta. Såväl älvens stora laxar som de sk Alta-ristningarna, det största fornminnet i Europa norr om Italien, har gett staden internationell "berömmelse". Utmed Altafjorden tar vi oss de återstående milen ut till Öksfjord, varifrån vi ska ge oss ut på en sjöfärd med Hurtigruten, som inte är billig, men ack så vacker!

Strax innan kl fyra lättar M/S Trollfjord ankar och vi seglar ut på Lopphavet. Vi lutar oss tillbaka och låter oss förföras av de storslagna scenerierna. Ombord på fartyget ges tillfälle att äta middag. Via Grötsundet ankommer vi efter några minnesvärda timmar, strax innan midnatt till Tromsö, där vår buss väntar vid kajen. Inkvartering sker på komfortabla och centralt belägna Clarion Hotel Edge, där vi ska bo två nätter. Ca 34 mil med buss.
 
Dag 4 Tromsö
Tromsö ligger 300 km norr om polcirkeln, på samma breddgrad som Alaska! Under en stadsrundtur som bl a tar oss till Tromsös charmiga gamla trähuskvarter och den besynnerliga Ishavskatedralen, ett av stadens ”måsten”, får vi veta mer om denna fängslande ”ishavsmetropol.”

Vi får också tillfälle att på egen hand besöka några av sevärdheterna; t ex Polarmuseet, där man bl a kan ta del av utställningar om Nansen, Andrée och Amundsen, som startade sina polarexpeditioner från Tromsö. Vill man vidga sina vyer är en tur med Fjellheisen (linbanan) upp till Storsteinen ingen dum idé. Efter en gemensam middag finns det möjlighet att gå på midnattskonsert i Ishavskatedralen (ordnas på egen hand). 

Dag 5 Tromsö-Leknes/Lofoten
Med frukosten avklarad lämnar vi Tromsö och tar sikte på Lofoten, som består av fem stora och en mängd mindre öar, uppskurna av smala fjordar och åtskilda av trånga sund. Natursköna vägar längs fjordar och fjäll för oss dit. Vi checkar in på Scandic i Leknes, där vi ska bo två nätter och även inta våra middagar. Ca 42 mil. 

Dag 6 Lofoten
Lofoten ligger för våra fötter! Vår lokalguide möter upp efter frukost och ska under dagen visa oss det bästa av dessa fantasieggande öar. Innanför Lofotens mäktiga fjäll som reser sig ur havet och likt en vägg skärmar av Vestfjorden ”gömmer sig” två öriken som formats av istiderna. Omslutna av fjällspetsar samsas här i grönskande dalar och vikar små jordbruksbygder med pittoreska rödmålade fiskelägen som speglar sig i de djupa fjordarna.

Här och var gör vi små nedslag för närmre inspektion, reflektion och konsumtion. Efter en innehållsrik dag återvänder vi med urladdade kameror till hotellet och en väntande middag. 

Dag 7 Leknes-Hemorten
En tidig frukost avslutar vår vistelse i Leknes och vi tar oss på E10:an, som slingrar sig fram över och längs med sund och fjordar, mot Evenes flygplats. Med flyg via Oslo tar vi oss hem och summerar så smått våra intryck av en resa som säkerligen lämnat avtryck i våra hjärtan. Ca 17 mil med buss.

Kommentarer

2017

Väl avvägt program. Ingrid Johansson var mycket kompetent och saklig. Med bra information och mycket bra påläst. /Betyg resan 5, guiden 5 /Gert Fridén

Guiden Ingrid - Kunnig och intressant att lyssna på. Rätt information vid rätt tillfälle. Gemytlig. /Betyg resan 5, guiden 5 /Lars Hedbring

Funkade bra med alla anslutningar. Gott om tid, ej stressigt. Mycket intressanta resmål. Guiden Ingrid J - Lagom mycket kommentarer. Väldigt kunnig och trevlig. Mycket initierad och berättade på ett medryckande sätt om sevärdheter och historia. Mycket serviceinriktad. /Betyg resan 5, guiden 5 /Göran Persson

Ingrid (guiden) var fantastisk! Både som person och guide. Väldigt lätt att tycka om henne. Psykologisk och pedagogisk. Informerade i precis lagom omfattning för många av oss. Påläst! Vi fick mycket fakta i lagom doser. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

2016

En helt underbar guide. Ingrid Johansson tillhör en av de bästa guider vi har haft under 35 års långresande. Lugn, informativ, saklig, social, ödmjuk men bestämd. Så var rädd om henne!! /Betyg resan 4, guiden 5 /Lennart Frank

Utmärkt guide (Ingrid J), lugn och lagom med information. /Betyg resan 5, guiden 5 /Gith Holmström
 

2015

Fick se det jag förväntat mig. Guiden (Ingrid J) påläst, lugn, tydlig och hjälpsam. /Betyg resan 5, guiden 5 /Kristina Persson

Bra att veta

Valuta: Norska kronor

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
12/6Göteborg, LandvetterNordkap & Lofoten (fr Göteborg), 7 d
Guide: Ingrid Johansson
Mer än 819 295:-BokaMer information
12/6Köpenhamn, KastrupNordkap & Lofoten (fr Köpenhamn), 7 d
Guide: Ingrid Johansson
Mer än 819 295:-BokaMer information
12/6Stockholm, ArlandaNordkap & Lofoten (fr Stockholm), 7 d
Guide: Ingrid Johansson
619 295:-BokaMer information

Hotell

Resekalender

20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Stockholm), 8 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo