Skip to main content

Nordkap & Lofoten med Hurtigruten

Nordkapsklippan. Foto Frithjof Fure/Innovasjon Norway

Nordkapsklippan. Foto Frithjof Fure/Innovasjon Norway

Alta. Foto Ingrid Johansson

Alta Museum. Foto Ingrid Johansson

Porsangerfjorden. Foto Ingrid Johansson

Öksfjord. Foto Ingrid Johansson

Norra ishavet. Foto Ingrid Johansson

Tromsøbrua. Foto Ingrid Johansson

Tromsö. Foto Ingrid Johansson

Tromsö by night. Foto Ingrid Johansson

Bussen. Foto Ingrid Johansson

På väg till Evenes flygplats. Foto Ingrid Johansson

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

Höga fjäll och djupa fjordar, talrika öar och vidsträckta platåer, grönskande dalar och porlande bäckar. Natur som fängslar och förför. Få länder erbjuder så fantastiska naturupplevelser som Norge. På denna resa har vi försökt summera det bästa av landet.

Vi besöker bl a Nordkap – Europas sista utpost mot norr och Lofotens spektakulära övärld. Och vi åker med Hurtigruten, världens vackraste sjöresa! Välkomna till en spektakulär norsk odyssé!  

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Alta och från Evenes inkl flygskatt
 • Bussresor i Norge inkl tunnelavgifter och färjor
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (1 natt i Skaidi, 1 Honningsvåg, 2 Tromsö, 2 Leknes)
 • 6 frukostar
 • 5 middagar
 • Båtresa Hurtigruten Öksfjord-Tromsö
 • Inträde, film och certifikat till Nordkapphallen
 • Inträde till Ishavskatedralen
 • Rundtur på Lofoten samt Tromsö.

Tillägg

 • Enkelrum 2.950 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr
 • Fågelsafari Nordkap 850 kr

Bra att veta

Valuta: Norska kronor

Dagsprogram

 • DAG 1: Hemorten-Alta-Skaidi

  Med flyg tar vi oss via Oslo till den lilla staden Alta, belägen vid den laxrika Altaälvens utflöde i Altafjorden. Efter lite egen tid i Alta fortsätter vi till Skaidi och Hotel Skaidi. ett lite enklare, men charmigt hotell, för övernattning och middag.
  Ca 8 mil med buss.


  Alta. Foto Ingrid Johansson

  Hemorten-Alta-Skaidi
 • DAG 2: Skaidi-Honningsvåg/Nordkap

  Efter frukost påbörjar vi vår fortsatta resa norrut. Längs med Porsangerfjorden och via en tunnel under Lafjorden närmar vi oss mitt på dagen ön Mageröya och Honningsvåg, där vi checkar in på Scandic Honningsvåg. Idag finns det möjlighet att följa med på en spännande fågelsafari med båt till naturreservatet Gjesværstappan fågelfjäll (tillägg 850 kr).

  Efter en god middag tar vi oss sen kväll ut till Europas nordligaste utsiktspunkt; Nordkapsklippan, som tyglar Ishavets inkommande vågor där den ståtar 307 m.ö.h. Namnet Nordkap, eller North Cape, myntades 1533 av den engelske sjöfararen Richard Chancellor vid hans försök att finna Nordostpassagen till Kina.

  Från Nordkapphallen har vi ett fantastiskt panorama över havet som, om vi har tur, ytterligare förstärks av midnattssolens livgivande sken. Efter fotosejour, filmvisning och besök i souvenirbutiken får vi alla ett Nordkapscertifikat som bevisar att vi faktiskt varit här.
  Ca 21 mil.


  Nordkapsklippan. Foto Frithjof Fure/Innovasjon Norway

  Skaidi-Honningsvåg/Nordkap
 • DAG 3: Honningsvåg-Tromsö. Hurtigruten

  Kanske något trötta efter gårdagens sena kväll ställer vi efter frukost färden söderut genom Finnmarks älvrika och karga landskap. Lagom till lunch kommer vi åter till Alta. Såväl älvens stora laxar som de sk Alta-ristningarna, det största fornminnet i Europa norr om Italien, har gett staden internationell "berömmelse". Utmed Altafjorden tar vi oss de återstående milen ut till Öksfjord, varifrån vi ska ge oss ut på en sjöfärd med Hurtigruten, som inte är billig, men ack så vacker!

  Strax innan kl fyra lättar M/S Trollfjord ankar och vi seglar ut på Lopphavet. Vi lutar oss tillbaka och låter oss förföras av de storslagna scenerierna. Ombord på fartyget ges tillfälle att äta middag. Via Grötsundet ankommer vi efter några minnesvärda timmar, strax innan midnatt till Tromsö, där vår buss väntar vid kajen. Inkvartering sker på komfortabla och centralt belägna Clarion Hotel Edge, där vi ska bo två nätter.
  Ca 34 mil med buss.


  Alta Museum. Foto Ingrid Johansson

  Honningsvåg-Tromsö. Hurtigruten
 • DAG 4: Tromsö

  Tromsö ligger 300 km norr om polcirkeln, på samma breddgrad som Alaska! Under en stadsrundtur som bl a tar oss till Tromsös charmiga gamla trähuskvarter och den besynnerliga Ishavskatedralen, ett av stadens ”måsten”, får vi veta mer om denna fängslande ”ishavsmetropol.”

  Vi får också tillfälle att på egen hand besöka några av sevärdheterna; t ex Polarmuseet, där man bl a kan ta del av utställningar om Nansen, Andrée och Amundsen, som startade sina polarexpeditioner från Tromsö. Vill man vidga sina vyer är en tur med Fjellheisen (linbanan) upp till Storsteinen ingen dum idé. Efter en gemensam middag finns det möjlighet att gå på midnattskonsert i Ishavskatedralen (ordnas på egen hand).


  Tromsö by night. Foto Ingrid Johansson

  Tromsö
 • DAG 5: Tromsö-Leknes/Lofoten

  Med frukosten avklarad lämnar vi Tromsö och tar sikte på Lofoten, som består av fem stora och en mängd mindre öar, uppskurna av smala fjordar och åtskilda av trånga sund. Natursköna vägar längs fjordar och fjäll för oss dit. Vi checkar in på Scandic i Leknes, där vi ska bo två nätter och även inta våra middagar.
  Ca 49 mil.


  Torsk på tork, Lofoten. Foto Terje Rakke/Nordic Life

  Tromsö-Leknes/Lofoten
 • DAG 6: Lofoten

  Lofoten ligger för våra fötter! Vår lokalguide möter upp efter frukost och ska under dagen visa oss det bästa av dessa fantasieggande öar. Innanför Lofotens mäktiga fjäll som reser sig ur havet och likt en vägg skärmar av Vestfjorden ”gömmer sig” två öriken som formats av istiderna. Omslutna av fjällspetsar samsas här i grönskande dalar och vikar små jordbruksbygder med pittoreska rödmålade fiskelägen som speglar sig i de djupa fjordarna.

  Här och var gör vi små nedslag för närmre inspektion, reflektion och konsumtion. Efter en innehållsrik dag återvänder vi med urladdade kameror till hotellet och en väntande middag.


  Hamnen i Svolvaer, Lofoten. Foto Frithjof Fure/Innovasjon Norge

  Lofoten
 • DAG 7: Leknes-Hemorten

  En tidig frukost avslutar vår vistelse i Leknes och vi tar oss på E10:an, som slingrar sig fram över och längs med sund och fjordar, mot Evenes flygplats. Med flyg via Oslo tar vi oss hem och summerar så smått våra intryck av en resa som säkerligen lämnat avtryck i våra hjärtan.
  Ca 23 mil med buss.


  På väg till Evenes flygplats. Foto Ingrid Johansson

  Leknes-Hemorten

Karta

Hotell

Scandic Alta

Scandic Alta

Scandic Alta ligger i centrala Alta. Hotellet har egen entre till Nordlysbadet.
Thon Hotel Lofoten, Svolvaer

Thon Hotel Lofoten, Svolvaer

Thon Hotel Lofoten ligger idylliskt vid hamnen i Svolvær, mitt i hjärtat av Lofoten...

Andra resenärer har också tittat på

Bottenhavet runt med Raumo, Vasa & Muminvärlden

Bottenhavet runt med Raumo, Vasa & Muminvärlden

En resa runt Bottenhavet – från den finländska västkusten över Umeå i norr, och Höga kusten, till Gävle i söder – bjuder på ljuvliga skärgårdsmiljöer, levande kustsamhällen och en stor dos gemensam sv...
Dalhalla - Kalle Moraeus med Lasse Berghagen mfl

Dalhalla - Kalle Moraeus med Lasse Berghagen mfl

En stjärna föll! Nordens Verona föddes! I Dalhalla kan man se hur hela trakten påverkades när den stora meteoriten föll för 360 miljoner år sedan. Längs väggarna kan du se de färgrika berglagren. Akus...
Bländande visning av fyrverkerier under en av teaterresa | Jörns Resor

Dalhalla - Malena Ernman med gäster, 5 d

En stjärna föll! Nordens Verona föddes! I Dalhalla kan man se hur hela trakten påverkades när den stora meteoriten föll för 360 miljoner år sedan. Längs väggarna kan du se de färgrika berglagren. Akus...
Dansk idyll - Ærø, Faaborg & Vesterhavet

Dansk idyll - Ærø, Faaborg & Vesterhavet

Fyn med den förtjusande lilla ön Ærø och Jyllands västkust står i centrum då vi under några sommardagar njuter av dansk idyll och en stor portion "hygge". Häpnadsväckande sandskulpturer, mysiga småstä...
Bussresor till helsingfors | Jörns Resor

Finland - De tusen sjöarnas land

Finland är i ropet – i förfjol firade landet 100 år av självständighet och utsågs till världens tredje bästa resedestination av Lonely Planet! Med bas i Lappeenranta (Villmanstrand) vid sjön Saimen nj...
Bussresor från sverige en av de mest fantastiska platserna i europa | Jörns Resor

Göta kanal - Östergötland med Kinda Kanal & Visingsö

På initiativ av Baltzar von Platen påbörjades i maj 1810 byggandet av Göta kanal. 22 år senare stod den klar; 190 km i hela sin sträckning och komplett med 58 slussar för att överbrygga nivåskillnader...
Göta kanal - Västergötland med Läckö slott

Göta kanal - Västergötland med Läckö slott

För artonde året i följd presenterar vi denna populära resa i Göta kanals västgötadel, som är ytterst sevärd! Dessutom finns det många andra klenoder i Västergötland. Landskapet är oerhört rikt med si...
Gotland - rosornas ö med Fårö & Lummelundagrottorna

Gotland - rosornas ö med Fårö & Lummelundagrottorna

Följ med till Gotland – rosornas ö! Enligt gutesagan är Gotland en förtrollad ö. I verkligheten är den inte mindre bedårande. Dess vackra natur är en solig strand intill en blommande äng eller en vind...
Kullabygden i skördetid med Arilds vingård

Kullabygden i skördetid med Arilds vingård

Denna dag tillägnar vi Kullabygden. Efter att vi har avnjutit kaffe i Linneaträdgården går färden vidare till Vikentomater. Här får vi en guidad rundvisning samt introduktion till verksamheten och ges...

Resekalender

27/9Stockholm med 'Så som i himmelen'/'Häxorna i Eastwick', 3 dfrån 3 745:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Stockholm), 8 dfrån 16 495:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Göteborg), 8 dfrån 16 995:-
1/10Toscana med Umbrien (fr Köpenhamn), 8 dfrån 16 995:-
2/10Berlin - Världsmetropolen, 5 dfrån 6 750:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo