Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Normandie och Jersey med Icakuriren, 7 d

Bild: På Jersey är det alltid nära till havet. Foto Icakuriren
Bild: Vi besöker Montes trädgård i Giverny. Foto Icakuriren
Bild: Honfleur vid Seine har inspirerat många konstnärer. Foto Icakuriren
Bild: Klostret i Mont-Saint-Michel. Foto Icakuriren
Bild: Rozel på Jersey. Foto Icakuriren
Bild: På den frodiga kanalön Jersey får vi en rundtur. Foto Icakuriren
Status:
Fullt

Följ med Icakurien på en spännande resa till norra Frankrikes kust som bjuder på gripande intryck kombinerat med en vacker natur och god mat, inte minst på den frodiga kanalön Jersey.

Normandie är de goda ostarnas, den smakrika ciderns och magnifika calvadosens förlovade land. Det är samtidigt en region med ett intressant historiskt arv. Området har präglats av invasioner och historiska slag vilket vi får lära oss mer om under resan. Bland annat får vi möjlighet att se den unika Bayeuxtapeten som visar scener från Vilhelm Erövrarens fälttåg i slaget vid Hastings år 1066. Många är de konstnärer som sökt sig till landskapet vid Normandie för dess vackra natur och ljus. Under resan besöker vi den store impressionistmålaren Claude Monets hem och trädgård.

Jersey är en av de största öarna i den Normandiska viken i engelska kanalen. Här lockar mängder med sevärdheter och upplevelser. Öns växlighet liknar medelhavsländernas då solen är generös med sina strålar över ön. Vi bekantar oss med ön under två dagar. Vi njuter också av den franska kokkonsten. Fisk, skaldjur, ostron, crêpes och rätter med äpplen står ofta på menyn. En normandisk specialitet är moules á la créme som är musslor doppade i krämsås tillspetsat med cider. Bienvenue en france!

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg till Paris t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Frankrike & på Jersey
 • Färja till Jersey t/r
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter Bayeux, 3 nätter Jersey)
 • 6 frukostar
 • 1 lunch
 • 4 middagar
 • 1 calvadosprovning
 • Inträde Monets hem/trädgård i Giverny
 • Inträde D-day Museum i Arromanches med guidad visning
 • Inträde Tapisserie de Bayeux
 • Inträde Musée Eugène Boudin
 • Inträde La Hougue Bie Museum
 • Inträde Mont Orgueil Castle
 • Representant från Icakuriren (vid minst 25 deltagare)

Tillägg

 • Enkelrum 2.445 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till Paris. Paris-Bayeux            
Flyg till Paris där vi möts av vår guide för att bege oss till resans första utflyktsmål. Den store impressionistmålaren Claude Monet besökte ofta det mytomspunna Normandie. I lummiga Giverny stannar vi till för ett besök vid Monets bostad och trädgård för att beundra alla färger och grönskan. Här bodde Monet under 43 år. Incheckning på centrala Hotel le Bayeux. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 2 Arromanche & Bayeuxtapeten
Efter frukost åker vi till Arromanche och besöker Landstigningsmuséet med utställningar och film om landstigningen i Normandie, 6 juni 1944. Under eftermiddagen gör vi ett besök i Bayeux där vi ser den drygt 70 meter långa och cirka 50 cm breda Bayeuxtapeten. Här ser vi 72 scener som beskriver Vilhelm Erövrarens fälttåg i slaget vid Hastings 1066. En fantastisk upplevelse. Vi smälter dagens intryck tillsammans med en gemensam middag.

Dag 3 Honfleur & Calvados
Vi gör en utflykt till pittoreska Honfleur, belägen vid Seines utlopp. Staden anses ha inspirerat många konstnärer. Vi besöker Musée Eugène Boudin. Innan dagen är slut provar vi traktens dryck – Calvados! Denna kväll äter vi middag på egen hand. Kanske slår ni er ner på ett mysigt creperi med en god cider till?

Dag 4 Bayeux-Mont-Saint-Michel-St Helier/Jersey
Vi säger på återseende till Bayeux och tar oss västerut till en av Frankrikes minsta kommuner, Mont-Saint-Michel. Här får vi se den vackra synen av halvön med sitt kloster beläget på toppen. Vi får tid för shopping och lunch, innan vi fortsätter till Saint-Malo och färjan som tar oss till Jersey där vi checkar in på centrala Best Western Royal. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5 Rundtur på Jersey
Jersey är den största av kanalöarna och tillhör den brittiska kronan, men ön är nästan helt självständig. Naturen är storslagen och det är alltid nära till havet. Under vår rundtur kommer vi bl. a till La Rocque, Gorey, St Catherine, Rozel, Corbiére och St Aubin. Under dagen besöker vi La Hougue Bie Musuem, där vi ser en av de 10 äldsta byggnaderna i världen, byggd långt innan de egyptiska pyramiderna! Vi besöker också det medeltida slottet, Mont Orgueil Castle. Middag på egen hand.

Dag 6 Ledig dag på Jersey
Idag har vi en ledig dag på ön och här finns mycket att se och uppleva! För den som vill lära mer om den tyska ockupationen av Jersey, rekommenderas ett besök på Jersey War Tunnels. Från St Helier finns också möjlighet att göra en dagstur till kanalöarna Guernsey eller Sark. Vi avslutar dagen med en gemensam avskedsmiddag.

Dag 7 Jersey-Paris-flyg hem
Efter frukost beger vi oss med båt till St: Malo och vidare transfer till Paris och flygplatsen för hemresa till Sverige igen med mängder med fina minnen och intryck med oss hem.

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Malmö), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Stockholm), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Göteborg), 4 dfrån 12 295:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Malmö), 4 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo