Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Nyårsfirande i Oslo med Donizettis "Kärleksdrycken" på Oslo opera

Status:
Fullt

”Jag har fått en ny kärlek. Hon är från Norge, vansinnigt vacker och rolig men döljer också oväntade djup. Hon är Oslos nya operahus…” The Times.

17:e maj-firande, Karl Johan och Holmenkollen i all ära; nu för tiden är det en annan ”institution” som stjäl uppmärksamheten i Oslo – det spektakulära operahuset, som invigdes i april 2008. Smakar det så kostar det. Ca 4 miljarder norska kronor slutade notan på!  För första gången firar vi i år även nyår i Oslo. På nyårsafton beger vi oss till operan för att se Donizettis älskade opera "Kärleksdrycken" (biljett i bästa kategori) och därefter njuter vi av en 4-rätters nyårssupé!

Avresa från Skåne, Halland, Västkusten. 

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Oslo)
 • 2 frukostar
 • 1 4-rättersnyårssupé
 • Biljett kat. A till Oslo Opera 
 • Rundtur i Oslo

Tillägg

 • Enkelrum 800 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr
 • Guidad visning Oslo Opera 150 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Oslo
Efter paus för kaffe på Kvibille Gästis fortsätter vi upp mot Göteborg och Kungälv, där nya resenärer kliver ombord. Via Svinesundsbron korsar vi den norska gränsen och passerar Halden, vid vars fästning häftiga strider utkämpats mellan svenskar och norrmän. Längs med Oslofjorden närmar vi oss så den norska huvudstaden, där vi ska bo två nätter på Thon Hotel Opera, beläget mitt i centrum. Då vi beräknas vara i Oslo redan på eftermiddagen får vi lite tid att bekanta oss med staden redan denna dag. Middag på egen hand. Ca 56 mil från Malmö & 29 mil från Göteborg.

Dag 2 Stadsrundtur, Kon-Tiki & opera
En guidad stadsrundtur, som visar oss det bästa av Oslo, inleder dagen. Vi kör upp till Holmenkollen med den berömda hoppbacken och vi strövar på paradgatan Karl Johan gate upp till slottet. Utmed Karl Johan ligger flera andra av Norges viktigaste institutioner, så som stortinget, universitetet och Nationaltheatret. Vi beger oss även ut till trivsamma Aker Brygge och Oslos nyaste kvarter, Tjuvholmen, där den moderna arkitekturen står i centrum.

Efter lite tid för egna strövtåg och aktiviteter svidar vi om och beger oss till operan, där vi ska njuta av Donizettis mest älskade opera, Kärleksdrycken, som börjar kl 17. Operan framförs på italienska och pågår i ca 3 timmar inklusive paus. Efter föreställningen kröner vi dagen med en gemensam 4-rätters nyårssupé på en trevlig restaurang.

Dag 3 Visning av operan. Oslo-Hemorten
Förmiddagen är fri för egna strövtåg. Det finns även möjlighet att följa med på en visning av operan (tillägg 150 kr), som blivit Oslobornas nya samlingspunkt. Det tog fem år att bygga denna, den största kulturbyggnad som uppförts i Norge sedan 1300-talet. Vit marmor klär byggnaden, som likt en skidbacke sluttar ner i Oslofjorden. På de tre våningarna finns sammanlagt 1 100 olika rum. Vår guide visar oss runt och berättar mer. Efter egen tid för lunch lämnar vi Oslo och beger oss åter mot våra respektive hemorter. Ca 29 mil till Gbg & 56 mil till Malmö.

 

Karta

Hotell

Thon Hotel Opera, Oslo

Thon Hotel Opera, Oslo

Thon Hotel Opera i Oslo.

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Malmö), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Stockholm), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Göteborg), 4 dfrån 12 295:-
5/2Jokkmokks vintermarknad avg 2 (fr Malmö), 4 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo