Skip to main content

Nyårsfirande i Prag med guldkant!

 

Karlsbron. Foto: Pixabay

Bild över Prag. Foto: Pixabay

Närbild på Pragborgen. Foto: Pixabay

Status:
Vår senaste resa har avgått, men vi jobbar på att lägga upp fler avgångar.

På kullarna runt Moldaufloden står byggnader från olika epoker – gotik, renässans, barock, rokoko och jugend – sida vid sida. Föreställ dig dessa, Prags storslagna palats, kyrkor och broar upplysta av fyrverkerier. Det är få förunnat att fira in det nya året i "den gyllene staden", en av Europas allra vackraste och bäst bevarade städer! Guidad stadsrundtur och båttur på Moldau, konsert och en flott nyårsfest med galamiddag och dans, sätter guldkant på vår nyårshelg!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Programmet i korthet

Dag 1: Ankomst till Prag. (M)
Dag 2: Omfattande stadspromenad. 5-rätters nyårsmeny med livemusik. (F,M)
Dag 3: Båttur på Moldau. Konsert i St Michaels Kloster. (F,L)
Dag 4: Hemresa. (F)

F=Frukost    L=Lunch    M=Middag

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg Prag t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Prag
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter i Prag)
 • 3 frukostar
 • 1 lunch
 • 2 middagar (varav 1 på nyårsafton)
 • Nyårsarrangemang (5 rätter med dryck till, nyårsskål, liveband, dans, fyrverkeri mm)
 • Guidad stadspromenad
 • Biljett till konsert i St Michaels Kloster
 • Båttur i Prag

Tillägg

 • Enkelrum 1.795 kr
 • Avbeställningsskydd 600 kr

Kommentarer

Välorganiserat. Guiden Bente - Kunnig, påläst och planerade i förväg nästa aktivitet. /Betyg resan 5, guiden 5 /Göte Ericson

Mycket bra arrangemang. Konserten kunde dock varit i en varmare lokal. Mycket trevlig och kunnig guide (Bente). /Betyg resan 5, guiden 5 /Bengt Liedman

Helt utmärkt och väl förberedd. Glad och tillmötesgående. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Prag, trevlig stad, bra boende och kanongod mat på båten. /Betyg resan 5, guiden 4 /Björn Jämtoft

 

Dagsprogram

 • DAG 1: Flyg till Prag

  Under dagen beräknas vi landa på Prags flygplats, där buss väntar på att ta oss in till Botel Admirál. Från vårt romantiska båthotell, beläget på floden Moldau mellan historiska Vyšehrad och Palackybron, har vi promenadavstånd till de främsta historiska sevärdheterna. Alldeles i närheten, på andra sidan floden, står spektakulära Tančící dům, "det dansande huset", ett modernt inslag i stadsbilden.

  Eftermiddagen är fri att botanisera bland marknadsstånden på de stämningsfulla julmarknaderna som lyser upp staden (med reservation för våra flygtider). Prova lokala godsaker och fynda vackert hantverk, värm dig med en rykande het Glühwein eller njut av en god tjeckisk öl! Har vi tur bidrar körsång till den mysiga inramningen. På kvällen samlas vi för en gemensam middag. Ca 2,5 mil med buss.


  Foto Botel Admirál

  Flyg till Prag
 • DAG 2: Nyårsafton. Stadsrundtur & nyårsfest

  Under en omfattande stadspromenad ska vi idag tillsammans med vår guide lära känna Prag, som tveklöst är Mellaneuropas arkitektoniskt sett rikaste stad. I stadskärnan med Staré Město, Mala Strana (Lillsidan) och Hradčany (borgområdet), ligger en mängd vackra byggnader från 1200-1600-talen. Från Pragborgen - som rymmer bl a Strahovklostret, varifrån svenskarna “lånade” Silverbibeln, och den pampiga St Veitskatedralen - har vi en storslagen utsikt över Prag. I Guldgränden hade Franz Kakfa sin skrivarlya.

  Den magnifika Karlsbron från 1300-talet pryds av barockstatyer, och förbinder Mala Strana med den Gamla staden och Judiska staden. Karamellfärgade fasader följer dunkla gränder mot Gamla stadens torg, där praktfulla byggnader från olika epoker grupperar sig. Här ser vi också det berömda astronomiska uret.

  På kvällen väntar oss ett lyxigt nyårsfirande. Vi låter oss väl smaka av en läcker 5-rätters nyårsmeny med tillhörande drycker. Underhållning i form av livemusik förgyller aftonen. Med Prags broar vackert upplysta av fyrverkerier som kuliss utbringar vi en nyårsskål. Nattamat följs av dans in på småtimmarna!


  Julmarknad vid Gamla stadens torg.

  Nyårsafton. Stadsrundtur & nyårsfest
 • DAG 3: Nyårsdagen. Båttur & konsert

  Förmiddagen disponeras fritt – säkert passar man på att sova ut och äta frukost i lugn och ro. Vi ska därefter uppleva Prag ur ett annat perspektiv - under en båttur på Moldau ser vi från däck stadens smäckra byggnader och broar passera revy. Efter en sen lunch på en trevlig restaurang intill Karlsbron kröner vi dagen med en konsert i St Michaels Kloster. Ett urval av julsånger från Tjeckien och övriga världen står på repertoaren! En kvinnlig sopran ackompanjeras av harpa, orgel och violin. Middag på egen hand.


  Pragborgen vackert upplyst. Foto Prague City Tourism

  Nyårsdagen. Båttur & konsert
 • DAG 4: Flyg hem från Prag

  Om flygtiderna tillåter får vi tillfälle att "ta in" Prag en stund även idag. I mån av tid "förlora dig" i Gamla stadens gränder eller strosa längs Nové Městos eleganta avenyer; slå dig ner och njut! Ca 2 mil med buss.


  Karlsbron i vacker vinterskrud.

  Flyg hem från Prag

Karta

Hotell

Båten utifrån Botel Admirál Prag

Admiral Botel

Admiral Botel centralt beläget mellan Vysehrad och Palackybron, alldeles vid floden Moldau.
Resekalender
28/1Sydafrika (fr Göteborg), 13 dfrån 37 495:-
28/1Sydafrika (fr Köpenhamn), 13 dfrån 37 495:-
28/1Sydafrika (fr Stockholm), 13 dfrån 37 495:-
31/1Reseträff 2020 på Rügen, 3 d, buss Sfrån 3 795:-
31/1Reseträff 2020 på Rügen, 3 d, buss VKfrån 3 795:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo