Berlin - nyårsfirande (buss), 4 d

Nyårsfyrverkerier vid Brandenburger Tor. Foto KIT
Kupolen på Reichstag. Foto Poklekowski

Historia. Kultur. Mångfald. Det finns tusen skäl att åka till Berlin! Denna fängslande metropol sjuder av liv och rörelse, av kreativitet och nyskapande. Under nyårshelgen förvandlas centrum till en jättelik nyårsfest, från Brandenburger Tor till Siegessäule. Det är inte billigt att fira nyår i Berlin, men det är en upplevelse man inte bör missa! Vi bor mitt i centrum på 4-stjärniga Maritim Hotel Berlin. Här firar vi in det nya året med galamiddag och dans. En nyårskonsert på Berliner Philharmonie fulländar vår helg!

Avresa buss från Skåne, Halland och Västkusten (fr om Göteborg). (Obs! Mycket tidig avfärd från Göteborg.)

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Bro- , färje- och vägavgifter
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (3 nätter i Berlin)
 • 2 middagar
 • 1 galabuffé inl dryck (öl, vin, läsk) på nyårsafton
 • Nyårsfest med dans till levande musik
 • Tillgång till pool och bastu
 • Guidad stadsrundtur i Berlin
 • Biljett till nyåtskonsert på Berliner Philharmonie (nyårsdagen)

 • Utflykt till Potsdam

Tillägg

 • Enkelrum 1.050 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Berlin
En festlig nyårshelg ligger framför oss då vi under förmiddagen sätter kurs mot Gedser. Ombord på färjan till Rostock ges vi tillfälle att äta lunch. Genom Mecklenburg-Vorpommern och Brandenburg går färden vidare söderut till Berlin. Här ska vi inkvartera oss på tjusiga Maritim Hotel Berlin, som ligger mitt i centrum, nära Tiergarten, Potsdamer Platz och Ku'damm, och är utrustat med pool och bastu. Våra fina rum är i comfort category. Middag på hotellet. Ca 70 mil fr Göteborg & 43 mil fr Malmö.

Dag 2 Nyårsafton. Berlin stadsrundtur.
En guidad stadsrundtur ger oss en god introduktion till Berlin. Paradgatan Unter den Linden leder oss till Brandenburger Tor, själva symbolen för staden. Den magnifika byggnaden är inspirerad av ingången till Akropolis och fick inte beträdas mellan åren 1961 och 1989, då den låg inom den östtyska gränszonen. Det är också här, mellan Brandenburger Tor och segerkolonnen Siegessäule i Tiergarten som stadens största nyårsparty hålls. Boulevarden Ku'Damm, det nya riksdagshuset och Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, är andra välkända platser och byggnader vi möter. Vid Checkpoint Charlie påminns vi om stadens mörkare historia.

Det ges förstås även tid att upptäcka Berlin på egen hand. Museerna är många och högklassiga; Pergamonmuseet och Gemäldegallerie är två goda förslag. Säkert avsätter man också tid för det glamorösa och jättelika varuhuset KaDeWe, vars matavdelning är något alldeles extra! På kvällen sätter vi oss så till bords för att njuta av en läcker nyårsbuffé. Dryck ingår! Sällskapet är trevligt, stämningen hög! Bandet spelar upp till dans – "Dansa som om ingen ser dig,.....". Vid tolvslaget skålar vi in det nya året med sekt. Berlinhimmeln lyses upp av tusentals färgsprakande fyrverkerier, vi går ett spännande år till mötes! Festen fortsätter in på småtimmarna.

Dag 3 Nyårsdagen. Utflykt till Potsdam & nyårskonsert
Vi sover ut och vaknar till en dignande frukostbuffé – en perfekt start på det nya året.  Koppla av med bad och bastu, strosa på stan och besök något av de förnämliga museerna. Valet är fritt! På eftermiddagen gör vi en utflykt till grannstaden Potsdam, en av Tysklands vackraste städer. Med det ståtliga rokokoslottet Sanssouci och omgivande park, som efter hand berikades med fler slott och paviljoner – inte minst Neues Palais, ville Fredrik den store här skapa sitt eget Versailles. Efter en promenad och kortare rundtur tar vi oss längs med Havel och genom Grunewald åter till Berlin, där en tidig middag väntar.

Vi kröner dagen med en nyårskonsert på välrenommerade Berliner Philharmonie (OBS! Konsertprogram ännu ej fastställt)! Ca 7 mil.

Dag 4 Berlin-Hemorten
Efter en riklig frukost lämnar vi Berlin och tar åter sikte på Rostock. Vi stannar till för inköp   och kör därefter ombord på Gedserfärjan. Vid 19:30 räknar vi med att vara i Malmö, runt midnatt i Göteborg. Ca 43 mil till Malmö & 70 mil till Göteborg.
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
30/12BussBerlin - nyårsfirande, 4 dMer än 89 250:-BokaMer information
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo