Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Opera på Skäret - Mozarts Trollflöjten

Bild: Operahuset på Skäret. Foto: Andreas Hylthén
Bild: Uppsättningen av Don Carlo sommaren 2018. Foto: Andreas Hylthén
Bild: Opera på Skäret - vy från scenen. Foto: Andreas Hylthén
Pris från:
5 745:-
Dagar:4
Guide, whispers, resa med helturistbuss, logi i 2-bäddsrum m dusch/wc (3 nätter Örebro), 3 frukostar, 1 lunch (dag 2), 2 middagar, biljett till Trollflöjten (parkett) inkl pausfika, Maria Lang-guidning i Nora, besök i Wadköping, Örebro Stadspark, Karlslunds Herrgård & trädgårdar, inträde Kanalmuseet i Sjötorp.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Mozarts Trollflöjten

Djupt inne i Bergslagen vid sjön Ljusnarens strand reser sig i historisk sågverksmiljö ett säreget operahus, ett före detta virkesmagasin med unik akustik. Här har en rad internationella storstjärnor sedan 2004 under somrarna bjudit totalt över 90 000 besökare på operaupplevelser i världsklass. Vi har parkettbiljetter till sommarens uppsättning, Mozarts Trollflöjten!

Vår resa bjuder även på Maria Lang-vandring, kulturreservat och anrika kanalmiljöer. Vi bor i Örebro.

Avresa från Skåne, Halland, Västkusten.

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum m dusch/WC (3 nätter Örebro)
 • 3 frukostar
 • 1 lunch (dag 2)
 • 2 middagar
 • Biljett till Trollflöjten (parkett)
 • Buffé av fikabröd i pausen
 • Maria Lang-guidning i Nora
 • Besök i Wadköping, Örebro Stadspark och Karlslunds Herrgård & trädgårdar
 • Inträde Kanalmuseet i Sjötorp

Tillägg

 • Enkelrum 990 kr
 • Avbeställningsskydd 500 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Örebro
Morgonen är ännu ung när vi lämnar Malmö och beger oss norrut genom Skåne och Halland. Via Göteborg, genom Arn-trakter och parallellt med Vänern går vår resa, med uppehåll för lunch, vidare mot Närke. På seneftermiddagen nalkas vi så Örebro och 4-stjärniga, centralt belägna Clarion Hotel Örebro, vår bas de kommande dagarna. En god middag på hotellet avrundar dagen. Ca 56 mil fr Malmö & 29 mil fr Göteborg.

Dag 2 Örebro med Wadköping & Karlslund
Under en guidad stadsrundtur bekantar vi oss med Örebro, som breder ut sig på båda sidor om Svartån. På en holme i ån tronar Örebro slott, som varit stadens medelpunkt i över 700 år. En gång en enkel försvarsborg och fängelse, under vasatiden ombyggt till ett magnifikt kungligt slott. Här antogs Sveriges första riksdagsordning 1617 och 1810 utsågs här den franske marskalken Jean Baptiste Bernadotte till svensk tronföljare. Vi följer Svartån och kommer genom Stadsparken till idylliska Wadköping, en stad i staden, som förknippas med kända namn som Hjalmar Bergman, Cajsa Warg och Markurells. Med sina trähus och gårdar skildrar Wadköping Örebros äldre bebyggelse.

Vi beger oss så till Karlslunds Herrgård och trädgårdar, beläget i utkanten av staden. Området, som sedan 2010 är kulturreservat, anlades av hertig Karl, son till Gustav Vasa, och rymmer bl a en engelska park och en frukt- och köksträdgård. Efter en läcker lunch på herrgården ges vi gott om tid att strosa omkring i de sköna omgivningarna. Återstoden av dagen disponeras fritt.

Dag 3 Nora, Maria Lang & Opera på Skäret
Efter frukost ställer vi färden till trästadsidyllen Nora. Nära förknippat med Nora är Dagmar Lange, mer känd som deckarförfattaren Maria Lang, som bodde flera år i staden och även ligger begravd här. Nora var förebilden för den fiktiva småstaden Skoga i södra Bergslagen, skådeplats för flera av hennes populära deckare. På förmiddagen tas vi med på en vandring i författarens fotspår. Vem vet - kanske "möter" vi kommissarie Christer Wijk, Puck och några av de andra karaktärerna...?

Vi får tid att strosa en stund på egen hand och äta lunch och beger oss därefter djupare in i Bergslagen, mot Kopparberg och sjön Ljusnaren. På ortens säregna operahus väntar oss en verklig höjdpunkt - Mozarts älskade mästerverk Trollflöjten (med libretto av Schikaneder)!

Vi intar så våra platser på parkett – kl 15 går ridån upp. Trollflöjten, som är lika hjärtslitande dramatisk som komisk och underhållande, hade urpremiär i Wien 1791 och blev Mozarts sista opera. I pausen låter vi oss väl smaka av ett smörgåsbord av fikabröd! Efter föreställningen, som pågår i ca 3,5 timmar inklusive paus, tar oss bussen åter till Örebro, där vi serveras middag. Ca 11 mil.

Dag 4 Nora-Hemorten
Vi tar farväl av Örebro och beger oss mot Sjötorp och Kanalmuseet, som berättar Göta kanals spännande historia. I Sjötorp ges vi även möjlighet att fika och handla delikatesser. Med paus för lunch går färden därefter mot våra hemorter. Ca 31 mil till Göteborg & 58 mil till Malmö.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/8BussOpera på Skäret, 4 d
Guide: Margaretha Körner
Mer än 85 745:-BokaMer information

Hotell

Clarion Hotel Örebro

Clarion Hotel Örebro

Clarion Hotel Örebro ligger på restaurangtäta Kungsgatan. Det är endast 300 meter till slottet och en kort promenad till historiska Wadköping...

Resekalender

1/3Stockholm - musik & teater, 3 dfrån 3 650:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo