Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Oslo Opera med Kon-Tiki Museum

Pris från:
4 245:-
Dagar:3
Guide, whispers, resa med helturistbuss, logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Oslo), 2 frukostar, 1 middag, biljett Oslo Opera, rundtur i Oslo, inträde Kon-Tiki Museum.
Transportsätt:Buss
Boka resa

”Jag har fått en ny kärlek. Hon är från Norge, vansinnigt vacker och rolig men döljer också oväntade djup. Hon är Oslos nya operahus…” The Times.

17:e maj-firande, Karl Johan och Holmenkollen i all ära; nu för tiden är det en annan ”institution” som stjäl uppmärksamheten i Oslo – det spektakulära operahuset, som invigdes i april 2008. Smakar det så kostar det. Ca 4 miljarder norska kronor slutade notan på!  Vi har biljetter i bästa kategori till flera av operans hett eftertraktade föreställningar! Stadsrundtur och besök på The Kon-Tiki Museum  sätter ytterligare färg på vår resa.

Avresa från Skåne, Halland, Västkusten. 

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Resa med helturistbuss
 • Logi i 2-bäddsrum med dusch/wc (2 nätter Oslo)
 • 2 frukostar
 • 1 middag
 • Biljett kat. A till Oslo Opera (Rosenkavaljeren 29/3, Trollflöjten 17/5, La Cenerentola (Askungen) 14/6
 • Rundtur i Oslo
 • Inträde till The Kon-Tiki Museum

Tillägg

 • Enkelrum 800 kr
 • Avbeställningsskydd 400 kr
 • Guidad visning Oslo Opera 150 kr

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten-Oslo
Efter paus för kaffe på Kvibille Gästis fortsätter vi upp mot Göteborg och Kungälv, där nya resenärer kliver ombord. Via Svinesundsbron korsar vi den norska gränsen och passerar Halden, vid vars fästning häftiga strider utkämpats mellan svenskar och norrmän. Längs med Oslofjorden närmar vi oss så den norska huvudstaden, där vi ska bo två nätter på Thon Hotel Opera, beläget mitt i centrum.

Då vi beräknas vara i Oslo redan på eftermiddagen får vi lite tid på egen hand innan vår middag serveras. Ca 56 mil från Malmö & 29 mil från Göteborg.

Dag 2 Stadsrundtur, Kon-Tiki & opera
En guidad stadsrundtur, som visar oss det bästa av Oslo, inleder dagen. Vi kör upp till Holmenkollen med den berömda hoppbacken och vi strövar på paradgatan Karl Johan gate upp till slottet. Utmed Karl Johan ligger flera andra av Norges viktigaste institutioner, så som stortinget, universitetet och Nationaltheatret. Vi beger oss även ut till trivsamma Aker Brygge och Oslos nyaste kvarter, Tjuvholmen, där den moderna arkitekturen står i centrum. Ett besök på The Kon-Tiki Museum, som är dedikerat åt Kon-Tikiexpeditionen och andra expeditioner som letts av den berömde upptäcksresande Thor Heyerdahl, står också på programmet.

Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen beger vi oss till operan, där vi ska njuta av Rosenkavaljeren (29/3) med libretto av Hugo von Hofmannsthal. Rosenkavaljeren hade urpremiär i Dresden 1911 och utspelar sig i artistokratisk miljö i Wien omkring 1740. Operan som framförs på tyska, leker med löjliga komplikationer, intriger, sociala klasser, könsspel och erotik, anförd av förförande valser och menuetter. I centrum av handlingen står fältmarskalkinnan, furstinnan Werdenberg och hennes unge älskare Octavian, furstinnans kusin Baron Ochs och dennes tilltänkta, den unga Sophie.

17/5 ser vi Trollflöjten, 14/6 La Cenerentola.

Dag 3 Visning av operan. Oslo-Hemorten
Förmiddagen är fri för egna strövtåg. Det finns även möjlighet att följa med på en visning av operan (tillägg 150 kr), som blivit Oslobornas nya samlingspunkt. Det tog fem år att bygga denna, den största kulturbyggnad som uppförts i Norge sedan 1300-talet. Vit marmor klär byggnaden, som likt en skidbacke sluttar ner i Oslofjorden. På de tre våningarna finns sammanlagt 1.100 olika rum. Vår guide visar oss runt och berättar mer.

Efter egen tid för lunch lämnar vi Oslo och beger oss åter mot våra respektive hemorter. Ca 29 mil till Gbg & 56 mil till Malmö.

Kommentarer

2016

En bra mix av gemensamma utflykter och utrymme för egen tid. Vår chaufför rattade oss tryggt och säkert. Martin uppfyllde alla förväntningar; trevlig, lugn, kunnig, såg var och en i sällskapet. Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

En engagerad guide (Martin) ,som pratade med oss alla. Betyg resan 5, guiden 5 /Kerstin Persson

En jättefin operaföreställning. Utmärkt hotell. /Betyg resan 5, guiden 5 /Bo Nilsson

Välplanerad bussresa med stopp för fika och bensträckare. Lugn och skicklig chaufför. Mycket bra hotell och intressanta utflykter. Guiden (Agneta S) var mycket kunnig och hjälpsam. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Välplanerad. Hotellet med perfekt läge. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Eftersom vi varit med er i Oslo tidigare, deltog vi inte på något annat än själva operan och den gemensamma måltiden. En mycket kunnig och trevlig guide (Martin T), underhållande, informerande och omhändertagande. /Betyg resan 4, guiden 5 /Erling Åkesson

2015

Fantastisk resa med trevlig och kunnig guide Jonas och chaufför Magnus, som tillsammans fick en lång bussresa att gå fort och skapade en härlig stämning i gruppen. Min mor firade sin 90-årsdag tillsammans med oss 5 syskon och det blev en upplevelse för livet både för henne och oss. Å hela familjens vägnar: ett stort tack för en resa som man gärna gör om och även tittar på andra resmål! Trevligt hotell med bra personal och fina rum. Frukosten var fantastisk! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Duktig, kunnig (guiden Agneta). Lagom med information. Hotelläget ypperligt!  /Betyg resan 5, guiden 5 /Inga-Maja Andersson

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/3BussOslo Opera - 'Rosenkavaljeren', 3 d
Guide: Margaretha Körner
Mer än 84 245:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/5BussOslo Opera - 'Trollflöjten', 3 d
Guide: Agneta Sporsén
Mer än 84 245:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
14/6BussOslo Opera - 'La Cenerentola (Askungen)', 3 d
Guide: Agneta Sporsén
Mer än 84 245:-BokaMer information

Resekalender

5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Göteborg), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Malmö), 4 dfrån 11 495:-
5/2Jokkmokks vintermarknad (fr Stockholm), 4 dfrån 11 495:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo