Skip to main content
Resor rika på innehåll med guide. Låt livet blomma...

Vandring Österrike, 8 d

Bild: Vandring Maiskogel. Foto Åse Bjurstam
Bild: Får på alpsluttningarna. Foto Åse Bjurstam
Bild: Alpros. Foto Åse Bjurstam
Bild: Mat vid Maiskogel. Foto Åse Bjurstam
Status:
Fullt

Grönskande dalgångar med insekters surr över blommande ängar, porlande bäckar och spegelblanka sjöar, alptoppar "draperade i sockervadd" – Österrike är nog som allra vackrast under sommarhalvåret! Mil efter mil av vackra vandringsleder löper genom alplandskapet och skänker storartade naturupplevelser.

Med den pittoreska alpbyn Kaprun som bas kommer vi nära naturen. Vandringar i behagligt tempo och varierad terräng kombineras med spännande utflykter till bl a det spektakulärt belägna Örnnästet och en riddarbankett! Dessutom finns det möjlighet till en rad andra aktiviteter, t ex forsränning, ridning och cykling! Gourmetmiddagar sätter extra guldkant på vår tillvaro!

Fantastiskt hotellerbjudande i samband med flygresa! Läs om vårt hotellerbjudande i Göteborg (Landvetter), Malmö och Stockholm (Arlanda).

Sök resa

Ingår & tillägg

I priset ingår

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg München t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Tyskland/Österrike
 • Logi i 2-bäddrum m dusch/wc (7 nätter i Kaprun)
 • 7 frukostar
 • 2 lunchpaket
 • 1 lunch (dag 5)
 • 5 middagar "3-rätters gourmet"
 • Välkomstdrink
 • "Afternoon snack" står uppdukat på hotellet varje eftermiddag
 • 1 riddarfest inkl dryck (7 rätter samt underhållning)
 • Vinprovning på hotellet (5 viner)
 • Guidade vandringar (inkl liftar)
 • Tillgång till uppvärmd utomhuspool på hotellet
 • Relaxavdelning med bubbelpool, bio-bastu, finsk bastu och relaxrum med vattensängar på hotellet
 • Zell am See-Kaprun-kort (rabatt eller fritt inträde till flera sevärdheter)
 • Båttur på Zeller See
 • Besök på "Sommernachtfest" i Zell am See (avgången i juni)
 • Inträde Sigmun-Thun-Klamm
   

Tillägg

 • Enkelrum 950 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr
 • Utflykt Kehlsteinhaus 60 €

Dagsprogram

Dag 1 Flyg till München. München-Kaprun
Under dagen anländer vi med flyg till München, där en buss väntar på att ta oss vidare till Österrike. Vårt slutmål Kaprun ligger naturskönt vid foten av bergskedjan Hohen Tauern. Här ska vi bo sju nätter på förnämliga Hotel Sonnblick, där vi även kommer att serveras 3-rätters gourmetmiddagar (ej dag 4 och 5). Ca 21 mil med buss.

Dag 2-7 Utflykter & vandringar
OBS! Programmet kan ändras pga väderförhållanden.

Med Hotel Sonnblick som bas njuter vi av spännande utflykter och vandringar i det storslagna alplandskapet. Vi har dessutom fri tillgång till hotellets uppvärmda utomhuspool och relax-avdelning med bubbelpool, bastu mm.

Ackompanjerade av en guide gör vi vandringar i varierande terräng och svårighetsgrad - alternativa vägar finns. Med normal grundkondition klarar du dig bra. Pauser görs med jämna mellanrum. Lift/kabinbana ingår. Tänk på att ta med dig lämpliga kängor och vandringsutrustning.

Vandring Mittelstation-Areitalm
Försedda med lunchpaket tar vi lokalbussen till Zell am See och därefter kabinbanan upp till Mittelstation (1320 m.ö.h.). Här påbörjar vi vår vandring, som inledningsvis går runt en reservoar med grandiosa vyer. Vi fortsätter därefter ett stycke uppför Areitalm, till 1400 meters höjd. De med god kondition kan härifrån bege sig ytterligare en bit uppför berget, övriga tar liften ner i dalen.

Åter i Kaprun är eftermiddagen fri att njuta på egen hand. Det finns bl a möjlighet att besöka Kaprun Museum, som ger en bild av bygden och dess historia.

Vandring Kitzsteinhorn-Maiskogel
Med bergbanan tar vi oss upp till Kitzsteinhorns glaciär på 3029 m höjd, där vi bjuds på ett underbart panorama. Vid Alpincenter, ca 600 m nedanför, påbörjar vi dagens etapp, som går nedför till Maiskogels topp. Vi följer vandringsleden mot Drei-Wallner-Höhe, genom en bergskittel, över grönskande alpängar, och vandrar på bergskammen 1850 m.ö.h. Med jämna mellanrum stannar vi till för att ta in det praktfulla landskapet - dagens sträcka är en av de vackraste i regionen. 

Mooserboden & riddarfest
Efter frukost tar vi en shuttle-buss upp till den väldiga vattenreservoaren Mooserboden, belägen på 2000 meters höjd, inramad av alptoppar. Efter denna imponerande syn följer vi "Örtstigen" ner till Fürthermoaralm, där det tillverkas ost och andra specialiteter.

Sen eftermiddag samlas vi åter och beger oss med buss till den spektakulärt belägna borgen Hohenwerfen, skådeplats för filmklassikern "Örnnästet" med Richard Burton och Clint Eastwood i huvudrollerna. I den 900-åriga borgens imponerande salar dukas det upp till en festlig "riddarbankett", som bjuder på rikligt med mat (7 rätter) och underhållning. Ca 12 mil.

Sigmund-Thun-Klamm & fest i Zell am See
Förmiddagen tillägnar vi Sigmund-Thun-Klamm. Med vattnet forsande under oss strosar vi på en specialkonstruerad träbrygga genom ravinen. Vi fortsätter runt sjön Klammsee och vänder därefter åter till hotellet.

Efter en god lunch tar vi oss med buss till grannbyn Zell am See, där vi ska gå på fest! Innan dess ska vi dock njuta av en behaglig båttur på Zeller See. Vi slås av landskapets skönhet med kristallklart vatten, snötäckta alptoppar och grönskande bergssluttningar.

Åter på land ansluter vi oss till festligheterna på "Sommernachtfest" (gäller endast avgången i juni). Cabaret, clowner, livemusik, kulinariska läckerheter mm sätter färg på kvällen. Middag på egen hand. Sent på kvällen tar oss buss tillbaka till Kaprun. Ca 1,5 mil.

Vandring Schmittenhöhe & vinprovning
Från Zell am See tar vi linbanan upp till Schmittenhöhe, varifrån vi ska göra en lättare vandring till Sonnenalm. Vi har med oss lunchpaket från hotellet. Det finns även möjlighet att göra vår guide sällskap på en mer avancerad vandring, på "Pinzgauer Spaziergang", en av de östra Alpernas tjusigaste vandringsleder på hög höjd. Under hela promenaden har du Salzachdalen 1000 meter nedanför dig! Med kabinbana tar vi oss ner till Saalbach, varifrån en buss går åter till Zell am See.

Vi förgyller kvällen med en vinprovning (5 viner) på hotellet. Ca 3,5 mil.

Tillägg

Kehlsteinhaus (Hitlers "örnnäste") - pris ca 60 €
För en dag lämnar vi Österrike till förmån för Tyskland och Bayern (tillägg ca 60 €, betalas på plats). Med buss tar vi oss till Berchtesgaden vid foten av Kehlstein. På toppen av berget, 1834 m.ö.h., tronar vårt mål, Kehlsteinhaus, mer känt som "Örnnästet", ett hus som Hitler förärades i 50-årspresent. Till toppen tar vi oss med en specialbuss och en hiss som går genom berget. Ett sant mästerverk av ingenjörskonst! Väl på toppen belönas vi med ett storslaget panorama. Här ges det också tillfälle att äta lunch.

Innan vi lämnar Berchtesgaden finns det tid att besöka ett museum (ca 3 €), som ger oss en bild av regionen och dess historia samt tillträde till ett  imponerande bunkersystem. Flera ledande nazister hade hus i området, men de flesta förstördes strax efter krigets slut. Gemensam middag på hotellet. Ca 21 mil.

Dag 8 Kaprun-München-flyg hem
Dags att ta adjö av Kaprun. Efter frukost sätter vi kurs mot den tyska gränsen. På eftermiddagen lyfter vår plan från München. Ca 21 mil med buss.

Bra att veta

Valuta: Euro

Vandringar
Vi rekommenderar att du använder vandrarskor eller vandrarkängor på vandringarna. Det är inget krav, förutom för de mer avancerade turerna, men de kan underlätta det för dig. Ett par vandrarkängor är stabila vilket minskar risken för vrickningar, de gör också att du blir mindre trött i fötterna, vilket kan var en fördel när det är vandringar flera dagar på rad.

Ett par vandringsstavar är ett bra hjälpmedel vid vandring. De avlastar din rygg, dina ben och knän. De hjälper dig att röra dig snabbare och överkroppen tar en större del av bördan då det är höjdskillnader. Vi rekommenderar att du tar med dig hopfällbara stavar som du kan packa ner i ditt incheckade bagage. Vill du ta med dig stavar som inte går att fälla ihop räknas det som ett extra bagage och du får då betala 50 euro/väg. Det beställs och betalas direkt på flygplatsen. Tänk då på att komma i extra god tid.

Tänk på att det kan vara snabba väderväxlingar i Alperna. Det är bra att klä sig lager på lager och att alltid ha med sig regnkläder under vandringarna. Ha gärna med en ryggsäck där du kan förvara extrakläder och vattenflaska.

Övrig utrustning som kan vara bra att ha med sig är en keps eller solhatt, solglasögon, solskyddsmedel och plåster.

Aktiviteter på egen hand

Kanske vill du någon dag hoppa över en vandring eller utflykt för att istället roa dig på egen hand? Kaprun erbjuder ett brett utbud av aktiviteter.

Forsränning på Salzach (ca 44 €). Ca 1,5-2 h på floden. Lämplig även för nybörjare.
Vid porten till de högsta bergen i Österrike, forsar vattnet vilt. På den gröna Salzach, förbi dånande vattenfall Gastein och orörda stränder. Kallt smältvatten skvätter i ansiktet och på händerna, resten av kroppen i varma våtdräkter. Garanterat 1,5-2 tim på floden, adrenalin, action och massor av kul. Du måste vara simkunnig, ha med badkläder och handduk.
www.kaprun-burgi.at/comp1.php?hid=59559&us=6&tplid=7&lang=se&cook_land=1

Windsurfing (ca 29 € för halvdag)

Surfa på Zell am See.
http://windsurfcenter.members.cablelink.at/

Windsurf center Zell am See
Tel: +43 664 6443695, office@windsurfcenter.info

Cykel och e-cykel (fr 13 € för halvdag)
Se dig omkring i de vackra omgivningarna med cykel eller e-cykel.

Hyra cykel - Intersport
www.bruendl.at/de/locations/kaprun/radverleih

Bike’s World
+43 6547 8388-60, bikeworld@bruendl.at

Spa (inträde poolområde fr ca 10 €)

Golf (9 hål fr 45 €, 18 hål fr  ca 79 €)
www.golf-zellamsee.at

Golfclub Zell am See Kaprun
Golfstrasse 25
Tel +43 (6542) 56161, golf@zellamsee-kaprun.at

Kommentarer

2018

Hela resan fungerade bra. Dessutom fantastiskt väder under hela vistelsen. Suveräna guider. /Betyg resan 5, guiden 5 /Kurt

Resan passade oss perfekt, mycket lyckad. Guiden Karin: kunnig, varm, personlig, okomplicerad etc. /Betyg resan 5, guiden 5 /Eva

2017

Välordnat, snabb service med ombokat flyg! Guiden Tom B - Duktig, väldigt social. /Betyg resan 5, guiden 5 /Claes-Erik Larsson

Kanonresa. /Betyg resan 5, guiden 5 /Bo Rock

2016

Är bara så nöjd med att få uppleva detta vackra land. Fantastiska guider, god mat och lite utmaningar för mig själv. Karin (guiden) var mycket professionell, tydlig, rolig. Hade mycket att berätta. Karl och Efva var också superbra. Såg till allas behov. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Det har varit en fantastisk vecka i underbar miljö! Allting välorganiserat och trevligt. Karin var mycket trevlig och påläst som guide. Henne ska ni vara rädd om! Sen fanns det också två lokala guider som vi hade med på turerna och som även de var fantastiska. /Betyg resan 5, guiden 5 /Tore Leiber

Resan var välplanerad, med blandat utbud. Åke Roslund var en fantastiskt kunnig och trevlig guide. /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

Fina upplägg/program. Vi hade två guider att välja mellan på vandringarna, kunde välja mellan två svårighetsgrader - vilket var mycket bra! Trevligt - lagom stort - familjehotell! /Betyg resan 5, guiden 5 /Anonym

 

Karta

Hotell

Hotel Sonnblick, Kaprun

Hotel Sonnblick, Kaprun

Hotel Sonnblick ligger ca 200 m från Kapruns centrum och ca 5 km från sjön Zell am See.

Resekalender

20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande 1 (fr Stockholm), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Göteborg), 8 dfrån 12 295:-
20/12Costa Tropical - julfirande (fr Köpenhamn), 8 dfrån 12 295:-
 • Vi har statlig resegaranti hos Kammarkollefiet
 • Regnskogfondet logo
 • SRF logo